Hirdetés
-
LOGOUT.hu
2022. április 9. 10:00 - 15:00
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Ha viszek Hrt ms2-t saját diy cuccot és pio fejest + laptopot megsugjátok hol lesz ? Mert 23.dikán még talán én is ráérek Na meg viszek egy értelmes objektívvel nikon dslr pár szép foto erejéig.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Vik-et végeztem GPK-t csinálom Azért elég különböző a kettő Ja és mind2 labor/gyak vezérkedek újabban előadást is tartottam vendég előadóként. Mind2 a maga nemében baromi nehéz tud lenni nem kell egyiket se félteni.
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #2052 üzenetére
Tényleg az És Anyagismeretből lehet, hogy demostrátor leszek megint... Dobránszky pedig kezdetben konzulensem/mentorom volt és sokat köszönhetek neki! Most már az irodája mellett egy nagy népes iroda egyik asztalát foglaltam el nagy boldogságomra De Dobinak leszek még demostrátora szerintem más tárgyból is.
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #2042 üzenetére
Haho nem látnátok szívesen, hogy nem sugjátok meg hol lesz vagy még nem tudni vagy csak ennyire balga vagyok , hogy nem találom ?
-
vodkaboy22
addikt
válasz jaffa 2843 #2057 üzenetére
Sorry akkor balga voltam ...
-
-
vodkaboy22
addikt
Köszi a talit emberek Sok új/érdekes/jó tapasztalattal lettem gazdagabb!
Amik érdekeltek azok a fejesek voltak és abból szerencsére tudtam egy kisebb sorrendet csinálni:1. AKG K1000 Abszolút number 1. Skeptikus voltam de levett a lábamról.
2. Senni 650 Kicsit nagyobb párna mod van hozzá? 1 Kicsit nyomta a fülemet.
3. Beyer DT-990pro (250Ohm) Bár jó lenne többet is hallgatni, hogy eltudjam dönteni, hogy bírom-e tovább is vele.
4. LCD2 Fura? Nagyon szoros volt kényelemre 3/5 ezért hangra érdekes... ? és mytek-es láncon sajáton is ugyanaz a megmagyarázhatatlan fura érzésem volt vele amit nem tudok hova rakni... Olyan nem ehhez vagyok szokva ezért nem is lehet "jó" .... Tudja a fene... Mégis hangra a K1000-rel nem lehet egy nevezőn említeni az biztos...Mindezek saját vélemény!
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #2202 üzenetére
Saját Hrt ms2 + diy erősítőm. (Nem csak az én véleményem ez a sorrend hanem barátnőmé is. )
Ugyanerről ment az LCD2 is de nem akartam elhinni, ezért meghallgattam mytek96-ról + valami erősítőről.
Bár nem szabad elfelejteni, hogy 10-20 perc hallgatózás még sajnos nagyon kevés tud lenni, hogy értelmes véleményt alkosson az ember.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #2204 üzenetére
Egy helyre tette Chris az összes cuccot ezért nem tudtam leülni elé mivel csak egy ember tudott ott hallgattózni és föleg a vio-t hallgatták. Pedig nagyon kiváncsi lettem volna az asgard-ra és hogy te bejáratot cuccaiddal, hogyan szerepel az lcd2. Sajnos most csak ennyi fért bele.
Különben idővel is ennyire szoros marad a fejeden az lcd2 vagy 20-30 perc után megszokható?Na majd rakok fel képeket!
[ Szerkesztve ]
-
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #2210 üzenetére
Nem tudom nekem a k1000 annyira tiszta légies és nagyon szép valós tér élmény nyújtott, de mégis minden hang tisztán helyén volt. Na mind1 király cucc!
LCD2 nagyon "fura" teret produkált és annyira más volt a hangok szinezése/súlyozása (nem rossz az hamar lejött, hogy átlagon felüli cucc) csak annyira más fura.
Hogy is írjam le?
Mint amikor 1 amcsival beszélgetsz, hogy milyen jó kocsi egy maserati és ő erre azt mondja, hogy nem így van mert csakis egy olds mobile automata váltóval hátsó kerékkel 7000köbcentis motorral lehet jó kocsi te pedig nem érted mert nem szereted se a nagy és nehéz kocsikat bármennyire erősek is és az automata váltót se. Tudom nem jó példa de nincs jobb ötletem.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #2217 üzenetére
Nem O2ről hallgattam k1000-t hanem saját diy erősítőről De tényleg nehezen hajtható vacak Ehhez már illik talán a 3szor fesz erősítés. Poti 90%kon volt megfelelő. Nem volt viszont kevés a mély.
-
vodkaboy22
addikt
Pár kép a taliról!
GOOGLE DRIVE LINK:Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Én ha csak röpte futtáig de hallottam ezt az új gyereket!
Hangja más mint a prezinek pio 1000 fejesemmel tiszta volt és gyors mélyek nem voltak arcba nyomulósak, de közepe magasa nagyon szép hihető volt. Nem véletlen jó opa-k vannak benne ! Muahaha
Külsőre jó szerelés de + pont, hogy van benne trafó és csak 1 kábel log ki belöle így!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #2274 üzenetére
Ezt az érvet el tudom fogadni
Különben utólag sajnálom, hogy nem hallgattam meg a schiit-eket... Kiváncsi lettem volna az asgard-ra az is annyira elvetemült a osztály mint az enyém kis kazánok.. Bár az enyém potija nem fém így nem lesz rohadt forróVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz baluka26 #2298 üzenetére
Annál nincs szarabb nátha fülre...
Mint amikor 8-órát vagyok a laborban és sok sípolás és magas zajok után mintha a zenékből levágnák a magasokat szoprán énekesnő elhalkulVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz chrisnagy13 #2332 üzenetére
Igaz rövid ideig próbáltam, de én inkább azt mondanám, hogy a mélye volt kevesebb a közép és magasa teljesen rendben volt.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Ati1979 #2697 üzenetére
Egyetértek én is szívesen elmennék erre is arra is ahogy az időm engedi, mivel a társaság szerencsére az intelingesebben viselkedő csoportok közé tartozik és így meg lehet egymás tapasztalatait élőben is osztani, no meg kipróbálni a jó cuccosokat felölem lehet bárki bulija én még meg is köszönöm neki!
-
vodkaboy22
addikt
válasz chrisnagy13 #2700 üzenetére
Te se voltál még sok transznacinális cég "buliján"
De egy baromi egyszerű fejhallgató tali is micsoda szerinted? Jórészben egy nagy adag reklám ok, hogy közvetlen csak közvetett de az. Az más kérdés, hogy te ezt hogy fogod fel, de gondolj csak bele: Elviszed a cuccod és megmutatod másoknak és azok utána véleményt nyílvánítanak róla itt vagy esetleg máshol. Mi ez ha nem reklám??? Ok, hogy téged erre senki nem kér vagy kötelez de ez attól még reklám.
Az más kérdés, hogy lehet ezt a folyamatot pofábatolva bunkó modon marketingbuziként művelni, meg lehet értelmesen nézd meg ezt a kütyüt tók jó azt ha tetszik meg is hallgathatód, ha nem tetszik akkor majd tetszik más , módon is csinálni Nem akarom védeni contaxq, de szerény cégektől szerzett tapasztalataimra építve ő aztán igazán nem képedbe tolos céllal "reklámoz" sőt nekem eddig csak segíteni próbált. (Sajnos nem ez a módi manapság már.)
És tudod mit legyen az bárki által szervezett fejhallgató találkozó mi is a célja? A REKLÁM! Miért is?
Hogy növeld szerény tapasztalataidat. Mer aztán lehet ezeket a cuccokat nézegetni neten olvasgatni róla stb stb attól még nem hallod... Felölem aztán tegyék ki nagy tablákkal, a fejhallgató bulin, hogy ez a pult Beyer ez a pult Mytek ez a pult Shure stb stb még jobb is mert könnyebben megtalálom mi is érdekel! Az más, hogy emellett jó lenne megtartani egy nyugis egymással beszélgető nem feszengett társaságot, de ez menni fog szerintem.Sorry ha hosszú volt de szerintem lényeges.
-
vodkaboy22
addikt
Akkor gondolom nem sok marketing céges vagy egyetemi előadáson voltál eddig
A lényeg az, hogy egy ilyen találkozó ahol a rivaldafényben drága cuccok vannak és azok miatt van kitalálva az egész találkozó az bizony reklám vagy közvetett vagy közvetlen módon de az. És mivel a cuccok miatt mész ezért bizony te is reklámozni fogsz valószínűleg és neked is reklámozni fognak. Ez ilyen egyszerű és ezen nem kell fenakadni, elvégre a reklám útján ismersz meg több mindent. Nem a reklám a rossz, viszont lehet rosszul és bunkón is csinálni és az a rossz. Mivel még sok céges expón/találkozó/rendezvényen/konferencián szerintem nem voltál nem tudod milyen az ha ez a dolog rosszul van csinálva.
Diy cuccoknak is van reklám: közvetett módon az alkatrész gyártóknak az! Pl ezzel a kondival jobb volt mint azzal mondod te a barátodna máris mit csináltál >> reklámoztál, nem fizetett marketing szolgáltatást csináltál egy cégnek.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Ha jól mennek dolgok és este vissza tudok érni a bakonyba akkor én is megyek viszek laptopot is.
És egy tegnap befejezett teljesen új kis aranyos OTL csövest A kis vacak 20Ohm alatti kimeneti impedanciával bír a shure440-et úgy hajtotta ahogy azt kell neki. És scoppal mérve 10 - 48kHz-ig biztos, hogy egyenes az átvitele.
De viszek mág Dt770pro-t Senni HD580-at Hrt MS2-öt saját táppal. És ha elkészül és mégis taxi mellett döntök akkor egy nagy csöves phono fokozatot meg egy player-t pár jó 180grammos lemezzel. Vagy nincs értelme vinni egy analog forrást is? Emlékeim szerint nem gyakori fejhallgató talin.Csak már nem tudom hova tegyem otthon, munkahelyen is van már egy csöves
Elkéne adni?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #2782 üzenetére
A fuvarnak lehet örülnék
Másnap lesz öcsém szűletés napja ott is meg kéne jelennem és sajnos Bp-ről haza 4 óra legalább így szombat este sokat fogok utazni.
Igazad van akkor nem viszek LP-t.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz adammkaa #2797 üzenetére
DT770 edition - ből van most már csak 32Ohm-os.
DT770pro-ból van 250-es és asszem 80-as. (Nem kell megijedni a 250-es is hallgatható akár hordozható forrásról is)
DT770 edition szerintem egy szinttel feljebb van mint a PRO és edition-ből van 32 - 250- 600 Ohm-os változat is elméletben és elméletben egy picit jobb a 32-esnél a 250-es és a 250-esnél a 600-as.
Én a 32-est hallottam és egy baromi jó fejesnek tartom. 70-80 alatt zárt fejesek között szerintem nincs párja.
Felette talán a T70 jobb bár nekem mintha a DT770 kicsit V-sebb hangja jobban tetszene.
Szerintem azért így ettől az ársávtól már kinek a pap kinek a papné. 50 körül már nem nehéz jobb fejest találni az más kérdés kinek melyik tetszik jobban, kivétel a röhejesen hulladék beats... Hogy tudnak azér pénzt adni?Dt1350 megint csak egy remek hangra bár a kisebb tere miatt én inkább a DT770/T70 felé kacsingatnék.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz adammkaa #2800 üzenetére
Hát nem tudom én voltam az audiopartner-nél és nem úgy emlékszem, hogy az amperior akkora nagy mély túlsúlyos lett volna.
Igaz nem sokat hallgattam de nem estem hanyatt tőle egy DT770 sokkal jobb szerintem és aki azt mondja hogy abba kevés a mély az vagy nem hallja rendesen a mély frekiket vagy sokat ivott vagy tegnap sokat volt diszkóbanAz M50 viszont szerintem egy hallgathatatlan fejes... Ha nagyon az üstdob vagy más baromira mély hangszereket kell keverni stúdióban hangdoboz nélkül akkor megértem de másra? Volt is itt egy forumtárs anno aki hamar cserélte az M50-et shure840-re amit megértek. Bár a shure-ok engem sose tudtak annyira meggyözni, az árukért mindig más fejest vennék. (Barátnőm viszont egy shure440 boldog tulaja amit én is néha elcsórók ha kis impedanciás fejest akarok épűlő erősítőhőz tesztelni )
Az hogy 120dB az nem tudom miért érdekel? Ettől még nem lesz jó fejes... A nagy hangnyomást szükségességét se értem... Gyorsan akarsz halláskárosodott lenni? Főleg egy zárt fejesnél ahol a kinti zajok se annyira mérvadóak és éppen ezért lehet hallkabban is használni őket úgy is meglesznek a részletek.
-
vodkaboy22
addikt
válasz adammkaa #2806 üzenetére
4000-5000W és? Ez nem mond semmit...
Fogadunk hogy egy 250W-os átlagos rendszert egy 8W de nagyon érzékeny hangfalas rendszer hangnyomásban lenyom? De ennyire gyorsan akarsz halláskárosodott lenni? Ok nem az én dolgom, de ajánlom keresd meg azt a táblázatot ami mutatja, hogy mekkora hangnyomást mennyi ideig visel el a fülünk halláskárosodás nélkül. Én pl egyre biztos emlékszem 88dB max 2 óra. Utána tartosan romlik a füled...
Szerinted egy fejeshez milyen könnyű 88dB-t elérni és azt hallgatni 2 órán át? Baromira...
Viszont emlékeimre építkezve ugyan, de a az M50nek több a mélye sokkal mint az amperior-nak. Az más kérdés hogy valamit valamiért...
Különben nem speciális igény ez. Minden kezdő komolyabb fejes hallgató gyorsan a böszme sok mélyet keresi és ahogy finomodik az ízlése, úgy érti meg azt, hogy nem a mennyiség hanem a minőség a fontos.Mindenesetre én csak azt ajánlom, hallgas meg több fejest is és óvatosan vigyázz a füledre!
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #2854 üzenetére
Szerintem még a sennheiser is ott van a szeren csak velük van egy nagy baj:
A nagy termékpaletta ellenére tényleg csak pár igen drága fejesük van amit én jónak is tartok az más kérdés, hogy újonnan egyiket se venném meg... Abból az árból már két ugyan olyan színtű remek beyert lehet venni... Pl HD600/HD650 egyszinten szerintem DT880/DT990, HD600 alatt én még körbe se néznék senni fronton...Ilyenkor csodálkozom, hogy ezekhez a nagy nevekhez "felnőni" próbálnak pár éves tapasztalattal gyártók és ugyanabban az árszintben próbálnak játszani... Míg mint a senni példa mutatja is ők is elvannak azér szállva.
-
vodkaboy22
addikt
Egyetértek 600 Ohm...
Ez a konzumer dolog akkor döbbentett le igazán amikor audiopartnernél a fejemre vettem 10-15 percre a HD700-at a HDVD800-as DAC-AMP-al...
A HD700-ast még a HD600-as szintjére se tenném és mégis 2szer drágább...
A HDVD800-as meg a saját HD580-asommal meg szarabb volt mint a saját rendszerem és kb megint 3szoros árkülönbség van...
Bár a beyer A1-es fejes erősítőjének az árát se értem...Viszont a HD600/HD650 fele új áron már értékelhető ellenfele lenne a Beyernek.
-
vodkaboy22
addikt
Ohh tényleg valaki lenne olyan kedves és összefoglalná azokat a létező AKG fejhallgatókat amik min 300Ohm-osak? Egyenként keresgélni nehéz hogy mi milyen.
Csak hogy tudjam a neveket.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Az új frissen elkészült ropogos csöves OTL erősíőm. Kis méregzsák olyan basszussal...
OTL csöves de a kis 32Ohm-os fejesekhez is eltud paszírozni ~120mW-ot és mivel kicsi <20Ohm kimeneti impedanciája van ezért még hangra sem ront a kis impedanciással. (Shure440-el próbáltam)
De HD580-assal és DT770PRO-val egyenesen brutálisan jó hangja lett pedig (műveimhez mérten) pici...
Persze elfogult vagyok és ez nyilvánvaló,de fejestalin nem csak meg lehet majd hallgatni!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Jut eszembe nem tudom forrás terén mennyire akartok vaktesztelni de nem rég csináltam magamnak egy korrekt kis passzív bemenet választót. (Elna fokozatkapcsolók árnyékolt kábelezés és aranyozott árnyékolt RCA csatik teljesen elválasztott a fokozatok még földelésben is és árnyékolásban is.)
Van értelme vinni?Én amit viszek:
Morgan Jones Mini csöves OTL + (Külső beköthető kimenő trafók dobozolva)
Félvezetős Diy erősítő
Senni HD580
Beyer Dt770Pro
HRT MS2 + saját külső táp.Laptop + elosztó + talán még más is.
Viszont 11kerületből valaki fuvart tud?
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
válasz adammkaa #2904 üzenetére
Teljes freqmenet 0 volt. --- Ezt nem értem. Magyarul süket vooot mint állat?
Khm miről is hallgattad az ie8-at? Mint mindig mondjuk nem mindegy miről megy.
Fülhaleszokban rohadtul nem vagyok otthon ez igaz. De mint minden hangképzőnél itt is igaz (még akkor is ha csak fülhalesz pár ohmos és 120dB-s, hogy korrekt meghajtás és forrás kell.) Pl én is rohadt nagyot mosolyogtam amikor a nexus7-re rádugtam az ie800-at meghallgattam azt mi ez ??? 300 000 MI???
Azt amikor bedugták a HDVD800-asba akkor már kapisgáltam valamit abba a 10 percbe amíg hallgattam.
(Mindenesetre akkor is sok... és nem volt akkor élmény mint a HD800-as. )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Ati1979 #2906 üzenetére
Audiopartnernél hallgattam. Vélemény?
Inkább veszek 3db DT880edition-t és még egy 20 körül valami agybadugóst buszra...
Nem tudom engem nem fognak meg ezek, de meglepően tiszta hangja van és rengeteg basszusa volt meg jó tere. De 300k???Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz stranger28 #2951 üzenetére
Azt nekem És akkor csinálok ingyen és bérmentve 3db csöves erősítőt amit vihet aki kapja marja
Most jött egy kafa kis csomag némethonból 3db csöveshez való profi hálótrafóval. csilivili réz borítás stb...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest