Nitecore NWL30
Írok már erről is, mert még nem tettem meg, pedig megérdemel ez is egy pár sort.
Nem az én világom az ilyen sok az egyben lámpa, de ebből nem volt más, butított verzió. Ez egy nagyobb teljesítményű munkalámpa, egy szúnyogriasztó készülék és egy powerbank egyben.
Ez utóbbi kettő funkcióját őszintén szólva még ki sem próbáltam, szúnyog mióta megvan nem volt, powerbankom meg van jó pár amik kisebbek, kompaktabak és magasabb kapacitásúak.
Maga a reflektor maszív, műanyag házas eszköz, az elülső fekete rész az pedig ha jól érzékelem akkor alu öntvény, gyanítom a LED-ek hőelvezetése miatt. Akku beépített, nem cserélhető 18000mAh kapacitású, az eddigiek alapján ez gyakorlatilag 3db 6000mAh 21700 akku lesz, a lámpatesten pedig láthatóan 4db csavar szépen le van dugózva, szóval egyáltlán nem aggódok, tutira ki lehet cserélni ha degradálódnak. Na de a lámpára visszatérve: masszív, nagyon egyben van érzés az egész szerkezet, a tartókonzolon lévő kettő mágnes bivalyerős, még csőre tapasztva is stabilan tartja. Tud vörös fényt, vörös villogást, mint extra funkció. Fix 25 lumen fényáramú, tehát ezen nem lehet semmit szabályozni, és dedikált gombja van, akárcsak az integrált szúnyogriasztónak, ami gondolom működik ahogy kell, hiszen van már ilyen elektromos szúnyogriasztóm és azok is hibátlanul teszik a dolgukat.
A fehér fény fokozatmentesen állítható színhőmérsékletű, és sokaknak biztos az is tetszetős, hogy a fényáramot is fokozatmentesen lehet állítani 50-3000 lumen között. A két potméter az valami félelmetesen prémium érzést nyújt, mintha olajban futna, jó hifi módjára. 6 darab melegfehér fényű LED-re jut 8 darab hidegfehér fényű LED, ezeket lehet egymáshoz képest szabályozni tetszőleges arányban. CRI-t nem mértem, szemre semmi extra, én neutrál fényen, kb. közép állásban használom, több, mint tökéletes. Nagyságrendi mérést tudtam kivitelezni rajta, mivel ezt nem tudom a lumenmérő gömböcömbe betenni, ha hiszünk a 3000 lumen szórt fénynek, márpedig elég durva a fénye maxon, akkor a grafikon alapján az nem stabilizált, kb. 5 perc alatt halványodik a fénye 1000 lumen körüli értékre, amit már szépen tart is, én 260 perc után kikapcsoltam, addig nem volt számottevő fényáram csökkenés. Ez számszerűsítve nem olyan kiugróan magas érték, ha azt nézem, hogy egy szobai lámpa szintjét tartja órákon át, azért már nem olyan rossz ez. Természetesen teljes szórt fény, tehát hatótávot nem kell tőle várni, viszont munkához akár lakáson belül is brutál jó fénye van.
A csomagban kapunk mellé egy csinos, a fejlámpáknál már megismert tartódobozt is, mint extra, ami hasznos kiegészítő a lámpa tárolására, hurcolászására. Töltője gyors, 20W-ot képes kezelni.
Ára elsőre ijesztőnek tűnhet, de ha megnézzük a hasonló teljesítményű, de pl. nem állítható színhőmérsékletű, fix fokozatkiosztású és kérdőjeles elektronikával szerelt munkalámpák áradatának árait, pl. Milwaukee, DeWalt, Bosch, Stanley, Hikoki, Makita, Metabo, stb. akkor máris barátibbak tűnik, mivel azok akku nélkül kerülnek kb. ennyibe, esetleg többe vagy sokkal többe.
Gondolom nem sokan fogtok ilyet venni, de ha mégis valaki hasonlót keres akkor kb. erre számíthat tőle.