Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6451) sanzi89 válasza Williamgrant (#6449) üzenetére


sanzi89
addikt

Nálam is aktuális volna a porszívó vásárlás, de én nem találtam specifikus topikot, csak a robotporszívóknak. Melyik topikra gondolsz pontosan?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#6452) Williamgrant válasza sanzi89 (#6451) üzenetére


Williamgrant
veterán

Én ezt venném alapul (és nagyon-nagyon megfogadnám az ott leírtakat!): Hogyan válasszunk porszívót?
Ugyanitt a hozzászólásokhoz beírnám a választott gépet, hátha ribarszki mond rá valami okosat.
Utána ha végleg kinéztem valami cuccot, itt elolvasnám az utolsó pár oldal hozzászólásokat, és megfuttatnám a véleményeket róla: Háztartási gépek topikja

Ami biztos:
- Porzsák nélküli porszívó csak akkor nem hulladék ha Dyson a neve, vagy tőlük licenszelt cucc. Rohadt drága, és szuper gépek. Sokkal jobbak mint gondolnád.
- Porzsákos gépek között is nagy a szórás, de nem biztos hogy a drágább jobb, inkább a szűrő rendszerre érdemes fókuszálni. Ezekhez annyira nem értek, én Dysonozok és robotporszívózok.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#6453) F34R


F34R
nagyúr

Sracok ezt a Parkside termeket lehet meg kapni a Lidl-ben?

[link]

(#6454) Findzs válasza F34R (#6453) üzenetére


Findzs
addikt

Ez egy ütve csavarozó.
Szokott lenni a lidl -ben évente 1x 2x

Más:
Ez a mostani black friday nem tűnik egy nagy durranásnak sehol sem ahogy nézegettem.
Inkább szórjuk ki a beragadt készletet beszerzési ár körül szaga van :U

pl.: lidl

[ Szerkesztve ]

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#6455) Ferike81 válasza Findzs (#6454) üzenetére


Ferike81
senior tag

Ne légy naiv. Beszerzési áron? Ha beszerzési áron adnák akkor az lenne a legjobb BF.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#6456) sanzi89


sanzi89
addikt

Ugyan nem elektromos, de itt sok Lidl cuccal van tapasztalat így megkérdezem. Az alábbi Parkside alátámasztó bakkal van valakinek tapasztalata? Miben lehet másabb, mint az Extol Craft 9994 összecsukható asztalosbak? Ránézésre eléggé hasonló. A ház körül sokszor hasznos volna, és csak annyit tudok róla, hogy mikor korábban bolt akciós eléggé hamar elkapkodták...

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#6457) Williamgrant válasza sanzi89 (#6456) üzenetére


Williamgrant
veterán

Ránézésre 100 kg terhelhetőség a legnagyobb különbség.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#6458) Smuky23 válasza sanzi89 (#6456) üzenetére


Smuky23
csendes tag

Én épp most vettem ugyan ilyet mint a lidlibe lévő, 4990ft volt le árazva.

(#6459) thyeby válasza Kiscsőke (#5899) üzenetére


thyeby
őstag

Húsz alatt ne válassz semmilyen fúrógépet. Legfeljebb a használtpiacon, de ott is menj el inkább 25-ig.

Több fa van, mint asztalos!

(#6460) ecaddsell válasza thyeby (#6459) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Ha még így több mint fél év távlatából valamilyen tanács releváns lehet a következő az lenne, hogy ne hidd, hogy egy gép mindenre elég. Legfőképpen ne hidd, hogy oda ahova fúrókalapács kell az ütvefúró is elég lesz.

(#6461) Williamgrant válasza thyeby (#6459) üzenetére


Williamgrant
veterán

Napi régész. :DD

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#6462) jeriko2 válasza thyeby (#6459) üzenetére


jeriko2
tag

Nekem 3 fúrógépem van (meg egy állványos), és egyik sincs még csak közelében sem a 20-25eFt-nak.
Az egyiket konkrétan 3000Ft-ért vettem kb. 20 éve, a legolcsóbb noname fúrógép, még talán ma is kapni ezt a fajtát. 550W, a kábele többször kontakthibás lett, úgyhogy cseréltem - ezzel együtt ezt használom a legtöbbet. Könnyű, gyorsan tudok benne fúrót / bitet cserélni, csavarozni is gyakran ezt használom ha lusta vagyok elmenni a műhelybe a csavarozóért. Kapott már rendesen, leejtettem tetőről, ezzel együtt működik.

A legrégebbi egy EVIG / Black & Decker kék fúrógép, kb. 50 éves. Egy ismerőstől kaptam. Ezzel már fúrtam betonba is, megkínlódtunk mind a ketten, de megcsinálta. A fordulatszámát nagyon finoman lehet adagolni, lehet vele percenként 3 fordulatszámot is tartani, és van nyomatéka ott is (ezt a mai fúrók közül is kevés tudja). Most szegény javítás alatt van (illetve kellene legyen), szénkefét kellene benne cseréljek. Az előéletéről annyit tudok, hogy két házat felépítettek vele, ha valami "kemény meló" van, én is ezt veszem elő. Betont is kevertem már vele keverőszárral :)

A 3. viszonylag új, kb. 2 éves Parkside, volt vagy 5000Ft, ahhoz hasonló amit most lehet kapni a Lidl-ben. Azért vettem, mert utolsó darabként nagyon le volt értékelve, és az Evig akkor már szénkefés volt, hirtelen szükségem volt valamire. Közel sem nyúztam annyit, mint a másik kettőt, de eddig tette a dolgát (főleg fát fúrtam vele, egyszer 6 mm vastag szögvasat).

Igazán profi gép egyszer volt a kezemben, egy meg nem mondom milyen kék bosch, csak kíváncsiságból próbáltam ki, de semmi olyat nem éreztem vele kapcsolatban, amit az enyémek ne tudnának. Hozzá teszem, nekem ez csak hobbi, nem ebből élek, van hogy hónapokig nincs fúró a kezemben. Ha óránként 100 lyukat kellene fúrjak heti 7/24-ben, valószínű más lenne a hozzáállásom.

Na szóval csak annyit akarok mondani, hogy teljesen más a helyzete annak, aki otthon barkácsol, és ha gond van valamelyik gépével, hát félre rakja egy hétre, amíg meg tudja javítani / javíttatni - meg annak az iparosnak, aki kiszáll 80km-re felszerelni valamit, megvan a napi beütemezett menetrendje, és ha beüt a krach, akkor borul az egész napja a bevétellel melóval együtt, borítva a további melókat.

Ja, még valami: szerintem ami viszont nagyon fontos, az a jó minőségű fúró / bit / fűrészlap stb. Amikor megvettük a házat, vettem 800 Ft-ért egy már nem is tudom milyen márkájú (számomra addig ismeretlen, szerszám boltban ajánlották) sds-es betonfúrót - hát nagyon meglepődtem, hogy szaladt a betonba. Pár másodperc volt egy 6-8 cm mély lyuk (az is noname fúrókalapáccsal - mai napig működik).

[ Szerkesztve ]

(#6463) YAS-dude válasza jeriko2 (#6462) üzenetére


YAS-dude
őstag

Csak sz utolsó bekezdésre reagálva: az a 800ft-os sds fúrószár eléggé a belépő szint lehetett, ott a pneumatikus fúrókalapács miatt ment gyorsan a munka.

(#6464) jeriko2 válasza YAS-dude (#6463) üzenetére


jeriko2
tag

Ez 12 éve volt :) és előtte próbáltam a fúróhoz adott készlettel is.

Ma se sokkal drágább: https://furoszar.arukereso.hu/bosch/5-reszes-robust-line-sds-plus-5-kalapacsfuro-keszlet-6-6-8-8-10-x-165mm-2607019928-p414817587/

[ Szerkesztve ]

(#6465) ecaddsell válasza jeriko2 (#6464) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Az igazán profi cuccokat nem készletben adják (jó okkal), hanem darabra. Pl. egy SDS-MAX-os fúrószár ami nem akad meg ha vasat fogsz a betonban (mondjuk ilyenkor ki kell kapcsolni a kalapácsot) lehet többe kerül mint a teljes cuccod.
Nem hobbim, de családi ház felújításkor bizony jól jött az ipari cucc. Főleg akkor amikor az iparosok elakadtak vagy igénytelenül akarták megoldani stb.
Sajnos még ma is az építőiparban (is) biorobotokkal akarják megoldani azt a munkát is amihez már rég van gép, mert a biorobot rövid távon olcsóbb mint a gép és hosszútávon meg kevesen tudnak tervezni.

(#6466) jeriko2 válasza ecaddsell (#6465) üzenetére


jeriko2
tag

Nyilván, nem is a világ legjobb fúróját vettem meg, csak egy szimplán jót.
http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?_makita_sdsplus_nemesis_zentro_plus_furo_10x110mm_b11813&kat=276&id=4557

Ezek sincsenek horror árban és szerintem otthoni felhasználásra több, mint elegendő.

(#6467) freaghill


freaghill
őstag

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Sarokcsiszolót keresek karácsonyra édesapámnak. Olyan 20-30k környékén, 115-ös tárcsamérettel. :R
Bár olvastam, hogy 125-öst érdemesebb venni, ha kis méretű kell, ha ti is így gondoljátok akkor olyat is ajánlhattok, szívesen fogadok bármi nemű információt. :R

(#6468) jeriko2 válasza freaghill (#6467) üzenetére


jeriko2
tag

Már felel annyiért is egész jókat lehet kapni

Olyan dolgokat kellene inkább eldönteni, hogy mire fogja használni, elég ha rövid a nyele, vagy jobb lenne hosszabb, kell-e fordulatszám szabályozás, mekkora legyen a teljesítménye stb.

(#6469) YAS-dude válasza freaghill (#6467) üzenetére


YAS-dude
őstag

125-öst vegyél, minél keskenyebb a gépház annál jobb a fogása és ha a védőburkolata szerszám nélkül forgatható, akkor kisebb eséllyel szerelik le róla és használják a gépet burkolat nélkül.

(#6470) Keef_Lee válasza freaghill (#6467) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Én is egy kicsit had okoskodjak :)
Én olyat szeretek, aminek a ""nyelén" van a kapcsolója. Sokkal biztonságosabb és kényelmesebb is. Az aldis workzone-t pl. ezért szeretem, mert mindennek megfelel, amit előttem írtak: 125-ös, burkolata szerszám nélküli és a kapcsolója is olyan, amit írtam. Továbbá még egy fontos szempont: állítható a fordulata. Ezt azért szeretem, mert facsiszoláskor nem égeti, ha lejjebb hangolom. Az áráról pedig annyit, hogy 7900-ért vettem nem olyan régen akcióban.

[ Szerkesztve ]

(#6471) freaghill


freaghill
őstag

Köszi!

Leginkább 2-3mm-s lemezek vágására, köszörűzésésére, csiszolására használná.

Egy skil-t használt eddig, de már csapágyas, meg kontakthibás.

(#6472) Kiscsőke


Kiscsőke
aktív tag

A kérdésem a köbetkező: A workzone lapostipli maró bevállalható szerintetek?
Plussz lesz holnaptól asztali körfűrészük is 5 év garival, meg még egy két finomság!

[ Szerkesztve ]

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#6473) Keef_Lee válasza Kiscsőke (#6472) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

A kérdésedre ugyan nem tudom a választ, de a japán fűrészt én is kinéztem magamnak.

(#6474) Armahun válasza Keef_Lee (#6473) üzenetére


Armahun
addikt

Meg ne vedd, iszonyat vékony és nyeklik nyaklik.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#6475) zoli03 válasza Armahun (#6474) üzenetére


zoli03
őstag

Annak nem az a lényege, hogy vékony legyen? Ha helyesen használod (lehet, hogy csak húzásra való), akkor kétlem, hogy nyeklene/nyaklana.

(#6476) Keef_Lee válasza zoli03 (#6475) üzenetére


Keef_Lee
senior tag

Igen a japán fűrészt húzzák. Más a filozófia.
Ettől még persze lehetne normális a pengéje (bár én még nem néztem, hogy ennek milyen).

(#6477) jeriko2 válasza Kiscsőke (#6472) üzenetére


jeriko2
tag

Lapostiplimarót kinéztem magamnak én is. Tegnap megnéztem kettőt, mindkettőnek kotyogott a marótárcsája a lapjához képest. Sokkal jobban, mint az otthon levő szintén nagyon olcsó gépé - ezért is keresgélek.
Ma reggel megnéztem egy másik boltban, az elég masszívnak nézett ki, azt elhoztam. Ami még tetszik benne, a kapcsolója, a meglevőn az is elég vacak. Ha minden igaz, hétvégén már élesben lesz használva.

(#6478) jeriko2 válasza freaghill (#6471) üzenetére


jeriko2
tag

Csapágy meg kontakt hiba elég egyszerűen javítható, emiatt nem selejtezném le, ha egyébként bevált.

[ Szerkesztve ]

(#6479) freaghill válasza jeriko2 (#6478) üzenetére


freaghill
őstag

Valamiért nem volt még megelégedve vele, őszintén szólva nem emlékszem, és mondta is, hogy ezt szeretne ő majd venni később, de így akkor a karácsony kapóra is jön :)

(#6480) Williamgrant válasza freaghill (#6479) üzenetére


Williamgrant
veterán

Engem is érdekelne mi volt a baja vele, miben nem vált be?

[ Szerkesztve ]

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#6481) Kiscsőke válasza jeriko2 (#6477) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

Bakker leszaladtam megnézni, mivel én is vettem egyet,nem a tárcsa kotyog hanem a támasztólap amit a munkadarabhoz nyomok, + az egyik csavart lenyalták az alján így nem lehet kicsavarni, hogy megnézzem javítható-e a kotyogás úgyhogy viszem is vissza.

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#6482) estikornel


estikornel
tag

Sziasztok,

Az első fúró/csavarozómat keresem minél olcsóbban. Nem vagyok képben egyátalán a márkákkal, tulajdonságaikkal: nyomaték, akku kapacitás, teljesítmény, tokmány stb. Jelenleg egy asztal készítés van tervben, ehhez kéne meg a jövőben bútorok összecsavarozásához, viszont nem tervezek falat fúrni ezért nem kell egy bivaly állat gép.

10e alatt jó lenne ha megállna, mivel évente ha 2-3-szor használnám akkor lehet sokat mondok. Használtan is megpróbálnék keresni de mivel nem volt még eddig ezért nem tudom mit kéne rajta megnézni. Nem szeretnék egy ócska darabot, de nem is kell egy 40ezres makita. Ha az árat lejjebb vinné a vezetékes üzemmód akkor az is belefér egyébként.

Előre is köszi!

(#6483) Findzs válasza estikornel (#6482) üzenetére


Findzs
addikt

Aldi, Lidl akus fúrói közül válogass.
Figyelni kell az akciókat. Ár érték arányban nem találsz jobbat.

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#6484) freaghill válasza Williamgrant (#6480) üzenetére


freaghill
őstag

Megkérdeztem, de rosszul emlékeztem, ezek a problémái vannak:
* csapágy ( már cserélt korábban is, de megint cserélni kéne, mert csúnyán jár már nagyon
* kapcsoló (valószínűleg meg lehetne javítani, de már egyáltalán nem kapcsol be

Azt is megkérdeztem, hogy mi fontosabb neki, a fordulatszabályozás vagy a szénkefe könnyű cserélhetősége, azt mondta egyik sem szempont. ( Extol vs Makita ), így melyiket vagy milyet ajánlanátok?

[ Szerkesztve ]

(#6485) YAS-dude válasza freaghill (#6484) üzenetére


YAS-dude
őstag

Makita.

(#6486) freaghill válasza YAS-dude (#6485) üzenetére


freaghill
őstag

Ahogy nézem, most le is van árazva, meg is rendeltem.

Köszi mindenkinek. :R

(#6487) Williamgrant válasza freaghill (#6486) üzenetére


Williamgrant
veterán

Jót választottál szerintem. :R

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#6488) jeriko2 válasza estikornel (#6482) üzenetére


jeriko2
tag

Aldiban november elején volt akciós, de még most szombaton is láttam belőle Budapest XXI. ker Szent Imre téri Aldiban. 16V-os, 11990 Ft. Szerintem még sok helyen kapni. 3 év garancia, és sokan megelégedéssel használják.

(#6489) estikornel válasza jeriko2 (#6488) üzenetére


estikornel
tag

Köszönöm neked és Findzsnek is a tippet, nem vagyok pesti de van két aldi is nálunk ahol lakok, megnézem őket. Az obis hasonló árú Lux, CMI és Enhiell fúrók rosszabbak? Mert azokat bármikor meg tudom nézni, venni. Nyilván ha az aldis esetleg lidl-ös fúró sokkal jobb akkor megvárom azokat.

(#6490) canniball válasza estikornel (#6489) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem tudom az aldis/lidis jobb-e az említetteknél, de (az olvasottak alapján) nem rosszabb és van rá 3 év gari. Ha esetleg épp nincs a boltban kérdezz rá, hátha máshol van és át tudják vitetni.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#6491) Williamgrant válasza canniball (#6490) üzenetére


Williamgrant
veterán

Szerintem is az a legnagyobb előnye, hogy garantáltan nem kell szuttyogni vele, sok a gar. Plusz ott a pénz visszatérítés és a kipróbálási idő.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#6492) szaszyka válasza estikornel (#6489) üzenetére


szaszyka
senior tag

Szia. Barátságban, a stadion melletti Aldiban tegnap még láttam egyet!

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#6493) estikornel válasza szaszyka (#6492) üzenetére


estikornel
tag

Köszi szépen az infót!

Az obi-t egyébként ki is zártam mert jót nem olvastam a garanciális ügyintézésükről és még csak a jótállás ideje sincs feltüntetve egyik fúrójuknál sem. Gondolom alap egy év azt ha elromlik akkor annyi volt.

(#6494) szaszyka válasza estikornel (#6493) üzenetére


szaszyka
senior tag

Obi-t inkább hagyjuk. Ha nincs már, tegnap láttam akkus fúrókalapácsot is még egy dobozzal, sz.ros 36-ért talán :D

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#6495) Findzs


Findzs
addikt

Aldis felsomarorl van valakinek tapasztalata?

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#6496) estikornel válasza szaszyka (#6494) üzenetére


estikornel
tag

Hát ez nem sokáig porosodott a polcon, mert már csak a helyét találtam meg. Viszont lehet, hogy elsőre kérek kölcsön (amit utálok, ezért is gondolkodtam sajáton) addig is legalább megtanulom használni. Meg lehet, hogy később lesz akcióban is aztán mégjobban járok.

(#6497) szaszyka válasza estikornel (#6496) üzenetére


szaszyka
senior tag

Sajnálom :( Pedig jópárat kiraktak, amikor volt akció.
Azért apránként elhordják az emberek :)

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#6498) jeriko2 válasza szaszyka (#6497) üzenetére


jeriko2
tag

Tegnap este Csepelen ahol írtam, még mindig láttam 6-8 db-ot.

(#6499) szatocs1981 válasza Findzs (#6495) üzenetére


szatocs1981
aktív tag

Helló,

Pár éve megvan, alkalmanként használom. Elsőt azt visszavittem, mert a marofej rögzítő anya ferdén volt rákapatva és a menetet már valaki szetbarmolta. Kicserélték szó nélkül. Amúgy meg vagyok vele elégedve, célnak számomra tökéletesen megfelel.

(#6500) Findzs válasza szatocs1981 (#6499) üzenetére


Findzs
addikt

Köszi!
Igazából én sem sokat használnám csak hát jó áron van :)

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.