Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
DonThomasino #6198 üzenetére
Van...de eddig összesen 4 csavart csavartam vele ki/be, azzal nem volt gond.
-
sanzi89
addikt
válasz
DonThomasino #6198 üzenetére
Szintén jelentkezek, van, és az is teljesen rendben van véleményem szerint, igaz nem használtam olyan sokat. Van egy kisebb imbusz kulcs készletem, amit egy Acor kerékpár szerszámoshoz adtak, és általában azt nyúzom, meglepően jó az is.
-
DonThomasino
veterán
jeriko2
sanzi89
OK köszi.
T végű imbusz van valakinek ? -
sanzi89
addikt
válasz
DonThomasino #6195 üzenetére
Csillag és villáskulcs készletem pont a Lidl-ből van, azzal semmi gond, pedig sokat használtam.
Inkább az ilyen kézi fogók, tartozékok amik nem jó minőségűek. A vízpumpafogó például volt vagy 800Ft, kb. 10 alkalommal használtam és teljesen lenyalódtak rajta a bütykök. Vettem egy Knipex Cobra-t, és ez egy álom, cserébe 10x annyiba kerül és remélem engem kiszolgál. -
jeriko2
tag
-
sanzi89
addikt
válasz
DonThomasino #6192 üzenetére
Lidl kéziszerszámok - szerintem - nagyon gagyik, én nem ajánlom. Olcsóak, ezek kétség kívüliek, de rossz minőségűek.
Van ami jó, például a dugókulcs készletük az nagyon profi valamint volt egy kofferes csavarhúzó készlet az is tuti, de van ami szörnyen gagyi (vízpumpafogó, csípőfogó, fúrószár készlet, stb.). Meg kell nézni, ránézésre már általában látszódni szokott a minőség. -
Ferike81
senior tag
válasz
DonThomasino #6192 üzenetére
Én tavaly vettem a Lidl-ben egy vízpumpafogót meg egy 2"-os csőfogót. Nem egy Rothenberger (ára is 20-25%-a), de otthonra évi 2-3 alkalomra nem rossz. Olyan modeco kategória. Egy ismerősnek van kulcskészlete, arra is azt mondta, hogy annyi pénzért nem rossz.
-
DonThomasino
veterán
Aldi Lidl ös kézi szerszám milyen minőségnek felel meg?
Főleg kulcsok csavarhuzó ilyesmire gondolok... -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Van egy Aldis (einhell) fűkaszám. Nem tudjátok hol lehet karburátort kapni hozzá? Vagy csak karbi tömítést?
Köszi!
-
Findzs
addikt
válasz
Zoli-bácsi #6187 üzenetére
Még nem vettem semmilyent pedig párszor jól jönne.
Mondjuk nekem elsősorban kerékcserénél jönne jól. Évente 2x 2 kocsi kerekeinél. -
Findzs
addikt
válasz
Zoli-bácsi #6185 üzenetére
Volt munkatársamnak van ilyen gépe.
Dicsérte, hogy milyen könnyű vele kereket cserélni. Neki autószereléshez kellett elsősorban.Olcsóbban is meg lehet venni: [link]
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
elektromos(nem akkus) ütvecsavarozót szeretnék venni, hobby autószereléshez, kerékcseréhez, futómű, féltengely csavarok lazítására, stb.
Kinéztem egy Einhellt, de elég eltérő értékeléseket kapott: az egyik szerint a 120Nm-re húzott csavart se tudta lelazítani, másoknál meg a 180ra húzottat is. Szóval kicsit elbizonytalanodtam ezért tovább keresgéltem és kötöttem ki a Güde ESS-350-nél
Van valakinek tapasztalata általánosságban, illetve konkrétan ezzel a típussal?
-
Findzs
addikt
Megvettem ezt az extol sarokcsiszolót.
A csomagolása kicsit vérszegény nem mondanám profinak. Jár hozzá tartalék szénkefe amit kívülről lehet cserélni.
Kézbe véve kényelmes, jó a súlya és az egyensúlya is, jó fogása van. Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít a kicsit döntött markolat hosszabb meló közben. Jó fogása van a géptestnek is, az én kezemnek pont jó. Kisebb kezűeknek nagy lehet.
A lágy indítás tényleg olyan hogy egy kisgyerek is nyugodtan beindíthatná nem ugorna ki a kezéből. Bár nekem ez nem volt szempont, mármint a lágy indítás de több nagyobb fogyasztó egyidejű üzemeletetésénél jól jöhet.
Hangja nem az a magasabb frekvenciás felsüketítő mint a b&d emnek amit leváltott.
A fordulatszám állítása a konstans elektronikával megtámogatva nagyon király dolog. Alacsonyabb fordulaton is szépen lehet csiszolni a fát és így nem égeti meg és nem csiszol bele árkokat.
Ha jobban rányomjuk és kezdene belassulni, szépen finoman kezdi ráadni a kakaót és így a 850w keretéig nyomhatjuk neki
Majd veszek rá autó polír tárcsát is és kipróbálom vele.
Volt már a kezemben makita meg kék bosch és azokhoz képest nem éreztem azt, hogy ez annyival gagyibb lenne. Viszont a b&d 115 ösöm nagyon gagyinak hat ez után. Ormótlan, gyenge, és még nehezebb is.
Nekem fontos volt az állítható fordulatszám mert így több mindenre és jobban ki tudom használni a gépet.
Szétszedtem mert miért ne.Semmilyen garancia címke nincs rajta, a csavarok épségére is lehet vigyázni egy jó csavarhúzóval. Szóval senki nem mondaná meg, hogy belenéztem. Bent van zsír bőven nem sajnálták belőle. A fogaskoszorú szépen megmunkált nem sorjás, jó minőségű fémek néz ki. A csapágyakat nem tudtam szemügyre venni azért annyira nem esetem neki
Kicsit félve vettem meg ezt a sarokcsiszolót de kezdek megnyugodni, hogy mégsem volt annyira rossz döntés.Az extol craft gépekre 1 év, a premiumra 2 év, az industrialra 3 év garancia van regisztráció után.
A garancia regisztrálása tényleg egyszerűen lezajlott, 1 perc az egész. -
nahrok
csendes tag
Szia!
Nekem nincs ilyen, igy vélemény sincs, de ebben az árkategóriában gyakorlatilag mind ugyan azt tudja.
Otthoni használatra jók.
A lidl-aldi se jobb szerintem.
Ha nem sürgős várj ki egy akciót, (májusban 12900Ft.)
2 év gari, ingyen kiszállítják.
Vásároltam egyébbként ilyen márkáju akkus fúrókat, és sarokcsiszolót.
Teszik(-tették) a dolgukat, de azért a profi kategóriától messze állnak. -
jeriko2
tag
Az ütvefúró és a fúrókalapács két teljesen különböző szerszám. Előzővel tudsz fúrni fát, fémet, téglafalat. Utóbbival inkább falat, betont, illetve véső módban bontani, csempét leszedni, esetleg kisebb beton részeket feltörni - ez már nem az a precíziós szerszám. Először gondold végig, neked melyikre lenne szükséged.
-
embe
nagyúr
Keresgélek olcsó ütvefúrót, kalapácsot, amivel a ház körüli munkák elvégezhetőek.
Néztem ezt a nem túl drága Emagos gépet: Steinhaus PRO-RH1050Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata?
Lidl-s lett volna jó ennyiért, 3 év garival, csak lemaradtam róla. -
Bpisti84
tag
Sziasztok!
Ez a 12V-os Parkside csavarozó mennyire ajánlott típus?
-
ecaddsell
aktív tag
A csiptetővel amit adtak hozzá nem tudod kipróbálni? Ennek pont az lenne a lényege, hogy bármihez hozzá tudod csiptetni...
Egyébként ezeknek az állványmenete 1/4-es (de a hozzá adott kézikönyvben is benne van), állványnak meg bármi megteszi aminek ilyen menete van (nekem adtak hozzá mini állványt, de fotós cuccaim állványa is jó hozzá). -
ecaddsell
aktív tag
-
ALI_G
veterán
Holnaptol lesz keresztvonalas lézer a lidl-ben. Van valakinek? Jó?
-
Kiscsőke
aktív tag
Akciózták érdemes megnézni!
-
ph_5.5
aktív tag
Story folytatása...
Lidl-nek írt levél után telefon hívott a szervíz. Másnapra küldik a futárt... ez volt a hosszú hétvége előtt.
Futár jött- kis hibaleírást kértek a termék mellé, semmi mást (bár a panaszlevélbe a vásárlás napja, óra, perce mellé még a blokk számát is beírtam)
Rá pár napra jön a mail- futár érkezik 0Ft-os utánvéttel a következő munkanap. Futár jött- csomag kibont..
Javítás leírása: új készülék. (annyira új hogy a gyárilag hozzá járó kapocs szett is mellékelve volt)
Nos azt kell mondanom Lidl ügyfélkezelésből 5*. Szervíz gyorsaság 5*. Kipróbáltam a terméket. Pont olyan vacak mint a régi csak ez még működik. A reteszelő nehezen tolható be ezért ugye puha dolgon nyomat hagy és max erőn a legrövidebb kapcsot sem lövi be teljesen a fenyőfába. Ez van. De legalább normális a garis háttér. -
Findzs
addikt
válasz
ecaddsell #6160 üzenetére
"Ha biztosan tudnám, hogy van olyan gép aminek annyira jó a megvezetése, hogy nem megy félre (akár 5-8cm anyag vágásnál sem) még ipariba is beruháznék (a mostani hobbi Boschom helyet). Sajnos itt igen hamar elvéreznek ezek a cuccok..."
Van olyan ami nem vérzik el csak annak az árát is megkérik, sajnos
jeriko2
Sajnos nem csak a pengén múlik. Én már sokféle pengét kipróbáltam köztük drágábbakat is a több mint 20 év alatt mióta dekopirokat használok de még nem találkoztam olyannal ami ne ment volna el vastagabb anyagban. -
csmat
senior tag
válasz
ecaddsell #6160 üzenetére
Nekem is az a gondom a lidl-ös dekopirral, hogy már az 5cm bükk is úgy elvitte a penge alját, hogy csak na. Igaz aldis penge volt.
Nem tudom az "olcsó" 20e ft-os metabot is elviszi? Egy jó fűrészlappal?Kb mikor lesz megint sines merülőfűrész a lidl/aldiban? A körfűrészek szerintem kevésbé érzékenyek erre.
-
ecaddsell
aktív tag
Nekem a Lidli sínes merülőfűrész van ( Parkside PTSS 1200), ha teheted érdemes inkább sínest venni ill. olyat amibe belemegy a 165-ös lap (ebben a méretkategóriában inkább ez a jellemző, különösen az ipariban).
Makita lappal a belépő él hibátlan és a kilépő is csak minimálisan pattog ki.
A sínes azért jobb, mert azzal bútorlapot is tudsz vágni nagyon szépen. Nem azért kellett mert bútorlapból akartam bútort építeni, de gyakran jól jön, ha kicsit át kell szabni. Volt, hogy polcból fél centit kellet levágni, nagyon szépen meg lehetett vele csinálni.A Makita nem egy kategória a többivel, nálunk a konyhások is azzal tolták (vsz. a nagyobbal).
A dekopírból valami erősebbet vegyél, én is szabtam vele kerti padot, ill. pallót, azért az 5cm vastagság különösen ha jobb anyagból van meg tudja gyötörni. Ill. ami messze nem mellékes, hogy a talphoz közel meg távol nem ugyanott fog menni a fűrészlap (hanem elkajlul). Ha biztosan tudnám, hogy van olyan gép aminek annyira jó a megvezetése, hogy nem megy félre (akár 5-8cm anyag vágásnál sem) még ipariba is beruháznék (a mostani hobbi Boschom helyet). Sajnos itt igen hamar elvéreznek ezek a cuccok...
Szóval, ha hosszú távon gondolkodsz ne ugorj be olcsó cuccokba.
-
jeriko2
tag
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Kézi körfűrészt és dekopír fűrészt szeretnék vásárolni otthoni hobbi célra. (Lambéria vágáshoz, kerti pad készítéséhez) Ha jól rémlik az Aldiban volt mind a kettő. Érdemes őket felhívni, hogy van e még vagy kivárni? Megbízható jól működő gépek?
Vagy vegyek esetleg használtan valamit. Most lenne egy használt Metabo KS 54 körfűrész 17.000 Ft-ért.
Vagy újonnan valami mást? (Einhell, Makita, Hecht)
Köszönöm -
Findzs
addikt
válasz
Kiscsőke #6153 üzenetére
Még meggondolom ezt a flex dolgot.
A lágy indítás tényleg nem létszükség ilyen kis gépnél. Bár ha több nagy fogyasztó van bekapcsolva egyidejűleg akkor jól jöhet. Nem terheli meg úgy az elektromos rendszert mert indításnál kisebb lesz az áramfelvétele.
A fordulatszám szabályzás viszont jó dolog. Így lehet autó polírozásra is használni. Meg neki lehet vele ugrani a kinti faszerkezetek régi festékeinek. Azért 11000 -es fordulaton könnyen árkot csiszol a fába de ha lehet állítani úgy már jobb a helyzet.
Az alacsonyabb fordulathoz viszont a konstans elektronika nélkülözhetetlen. -
mirci18
addikt
Sziasztok bár a kérdés nem ideillő de talán ti tudtok nekem segíteni.
[Ezt az elektromos motort megnyertem.
Ehhez nekem még vennem kell egy töltőt is. A motornak egy alap 4A 6V-os akkumulátora van amihez egy általános akkumulátor töltő kell.Az eladó ezt a töltőt ajánlotta.
Szerintetek ez jó vagy ehhez a motorhoz vegyek valami erősebbet?
-
ph_5.5
aktív tag
Tegnapi barkács közben eszembe jutott hogy leírom a gondolataim egy részét- már ami a Parkside cuccokra vonatkozik
Szétnéztem a garázsban és megállapítottam hogy van itthon tőlük
Akkus ütvecsavarozó
Akkus ütvefúró
Forrasztópáka
Elektromos tűzőgép
meg pár apróság... bitkészlet, fúrószár, dekopír fűrészlap...Akkus ütvecsavarozó- árához mérten korrekt, erős. A hatlapfejes befogás ki fog kopni- ha ez nem lesz garis rész akkor feltehetően kuka a cucc. De addig megéri a pénzét.
Akkus ütvefúró. 40 Nm, használható ütvefúró funkció, jó fogás, olcsó ár. Megint megvenném ha kellene hobby célra.
Forrasztópáka- viszonylag gyorsan melegszik, apróbb forrasztásokhoz teljesen jó. Kicsit mozog a feje (ami cserélhető és adtak hozzá pár kivitelt- de nem lehet atomra megszorítani alapból) de a lényeg, 2000 Ft körüli áráért teljesen jó arra ha néha kell. Márpedig nekem csak néha kell
Elektromos tűzőgép. Nos- nem ajánlom senkinek. Gyárilag volt a dobozban egy szett kapocs, szeg amit adtak hozzá. Csak a legrövidebb kapcsot használtuk el, de megvettem mellé egy nagydobozos készletet is (1000 Ft) amiből a kb 5 db szögpróba kivételével csak a legkisebb kapocsból lett kilőve mondjuk 200 db... szóval ennyi használat után tegnap azt mondta hogy nincs kedve tovább dolgozni. A többit a garanciára bízom jelen esetben... mivel még nincs 1 éves (2016 júniusi) így remélem visszakapom azt a 7000 kidobott Forintot.
Nem az a bajom hogy megállt. Mert el tud romlani bármi. De ez amig működött addig is vacak volt. Az elején a biztosító reteszt olyan erővel kellett nekinyomni az anyagnak hogy a vékony lemez mindig nyomot hagyott. Fenyőfában mindig. Hungarocell vagy hasonló lapot felejtős rögzíteni vele. Szóval rossz konstrukció.
Bitek- felejtősek. Igaz a doboz majdnem használható belőleKomolyan- nem értem mi készteti a kicsi kínait hogy ilyet gyártson... amikor darabonként minőségi cuccot lehet összevásárolni márkás termékből. Olcsóbban.
Mára ennyi(na jó- utolsó mondat ... azt hiszem barkácsra ha veszek tűzőgépet- azt is valami nevesebb gyártótól teszem. )
-
Kiscsőke
aktív tag
Igazság szerint a kép tényleg nem ugyanaz, viszont ha nem azt küldik amit rendelsz akkor azt nyugodtan meg lehet reklamálni, de rendelés előtt érdemes odatelefonálni, hogy a kép nem stimmel, és tényleg a 650 SBLR-1-et árulják-e annyiért.
Én személy szerint nem használtam még ilyen gépet Ha nagyon fontosak azok a tulajdonságok akkor vedd meg és majd számolj be később, hogy milyen. Szerintem ilyen kis flexnél a lágyindítás felesleges ez nem egy 2200W-os 230-as nagyflex, a változtatható fordulatszám vagy kell vagy nem, a konstans elektronika az nagyon hasznos(ezt minden gépbe be kellene rakni). Erre a gépre csak 1 év garancia van, és minél több "extrát" tartalmaz annál nagyobb a hibalehetőség. -
szaszyka
senior tag
válasz
szaszyka #6148 üzenetére
Ma meghozta a futár a GSB-t, hát nem egy könnyűsúlyú, az már biztos. Minőséginek tűnik, a tokmány sem néz ki gagyinak( kulcsos, nem gyorstokmány), mellettem biztos kibír majd pár évet(évtizedet). Viszont azért a “német minőség”-en jót röhögtem, mert “Made in Malaysia”
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest