- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeriko2
tag
válasz
zoli121 #5823 üzenetére
LIDL élezőgép
Tegnap megnéztem újra. Éleztem egy fúrót, ez elég esetlenül áll bene, neked kell forgatni, de amíg hátul egy köríves kiképzés van a műanyagban, elől egy fémlap éle, amire a fúró nem egyenletesen fekszik fel. A fúró élesebb lett, de közel sem volt olyan szépen megélezve, mint a gyári.Éleztem egy (életlen, gagyi) vésőt is.elég macerás, egy oldalirányban csúsztatható mágneses részbe kell felfogni és ide-oda mozgatni, mivel a korong vastagsága kisebb, mint a véső szélessége. A véső éles lett, de az éle nem teljesen merőleges a szárára, valamint a végén a ferde rész az homorú, nem egyenes.
Komoly szakembernek nem ajánlanám, amatőr szinten elmegy kategória. Egy vizes koronghoz komolyabb gyakorlat kell, de szerintem sokkal szebb végeredményt lehet vele elérni. -
Kiscsőke
aktív tag
Nem a parkside termékeket preferálom, de ár érték arányban ez a legjobb. A 3 év garancia sokat nyom a latban, igaz nekem is sok parkside cuccom van, viszont ahhoz képest jól bírják hogy barkács célra gyártják őket. Akkus csavarozóm pont nincs belőle, mert abból vettem egy makita szettet, amihez már vettem egyéb gépet is így 2 akksival több gépet is tudok használni. A döntés a tied, a pénztárcád is a tied, csak kérdezd meg magadtól, hogy kihasználod-e azt a +15Nm-t.
-
jeriko2
tag
válasz
zoli121 #5823 üzenetére
Én anno vettem egyet leárazva (talán 4000 Ft körül). Elsősorban kést, illetve fúrószárakat akartam élezni vele, próbáltam is mind a kettőt. Bevallom, sokat nem próbáltam, de elég durva a tárcsája, nekem nagyon viszi az anyagot. Azóta szereztem egy elég gagyi vizes köszörűt (lényegesen lassabb fordulaton), az késre sokkal de sokkal jobb.
Ha nem felejtem el, megnézem este, mert emlékeim szerint több korongot is adtak hozzá, talán nem egyformák. -
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Lidl élezőgéppel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
makro
senior tag
Köszi az infót, semmi komolyabb dologra nem kell, csak a ház körül. Nem is tudom már mi volt előtte, de talán ennek a felét se tudta. Nagyon drágát nem akarok venni, mert úgy sem lenne kihasználva.
Remélem a Li-ion akksi is tovább bírja
kurtuzov: nagyjából 15K a lélektani határ, ennél most nem költenék többet.
-
wep
tag
Ár-érték arányban nagyon jó, nyilván nem egy Makita, de otthoni hobbi felhasználásra tökéletes.
Minőségre egy jobbfajta Einhell kategória. Az ára és a jó garancia miatt ajánlott vétel.
Nekem ugyan ilyenem nincs, de többféle Workzone gépem van (multigép, körfűrész), és az árát mindegyik megérte.szerk.
Ha komolyabb, rendszeres használatra lenne, és van rá nagyobb keret, akkor javaslom ezt , jó áron van, két akksival, gyorstöltővel.
-
makro
senior tag
Sziasztok,
ezzel az ALDI-s fúróval van gyakorlati tapasztalata valakinek?
A 3 év garancia nagyon jól hangzik, de Workzone termékkel még nem volt dolgom.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Tibicsucsu #5811 üzenetére
határeset, picit többért van sokkal jobb is
de olcsóbban is megkapod a lidl be, ha van -
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
A MOL Blaupunktos pontjaimat dobjam a kukába vagy megéri beváltani?
A bitkészlet és a fúrókészlet érdekel. Kizárólag otthoni felhasználás. -
abdulka1
őstag
Üresen, illetve minden más szerszámmal egyenletes, és jó hangja van, csak ezzel a csiszolóval rosszalkodik. Egyébként jól látszik, hogy kb 2 mm oldal irányú "kilengése" van. A tengely magában szépen fut, ezért azt gondolom, hogy a gumi tuskóban van ferdén a furat vagy valamiért nem egyenletesen préselődik a csvar feszítésével.
Bevittem a helyi műszaki boltba, hogy mi a vélemény, és az eladó majdnem eldobta mikor elkezdett sikítani a gép. (mégiscsak élőben az igazi a hangja)
Egyenlőre marad a gép, és folyamatban van minőségi tartozékok beszerzése.
-
nahrok
csendes tag
válasz
abdulka1 #5808 üzenetére
Szerintem teljesen rendben van a gép, legalább is amit a motorhangból következtetni lehet.
Szerszám nélkűl is próbáld ki az összes fordulaton.
Az én gépem a max. fordulat közelében egy picit berezonál, de ahogy emelkedik úgy kisimul.
Persze ez alig érezhető, csak akkor amikor kifejezetten csak erre figyelek. -
abdulka1
őstag
válasz
abdulka1 #5806 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a dolog, és elkezdtem próbálgatni a különböző szerszámokat.
Végül arra jutottam, hogy csak a "gumituskós csiszolóhenger" (ami a képen is benne van) [link] használata közben a szerszám üt, valószínűleg ennek hatására keletkezik ez a hang. A gumi nélkül, csak a tengelyével csendben van a gép, de a gumival, és a csiszoló hengerrel nagyon kellemetlen hangon visít. Sajna a készletben egyetlen darab van belőle, de próbálok szerezni másikat egy próba erejéig.
Csináltam róla videót is, bár nem HD minőség, de a lényeget hallani. -
abdulka1
őstag
Szia!
Én is reménykedtem benne, hogy beválik, főleg mert nem terveztem sűrűn használni, csak néha annyira jól jött volna, mint most, De sajna ez se jött össze. Csapágyas esetleg gyári hibás alkatrész miatt lehet, mert, csak egy pár percet volt használva előzőleg.
Köszönöm a választ. Holnap megy a telefon. (Először megnézem a papírokat, mert úgy emlékszem a Lidl-ben a pénztáros azt mondta, hogy oda kell vissza vinni ha gond van vele) -
nahrok
csendes tag
válasz
abdulka1 #5804 üzenetére
Szia!
Nekem ennek az elődje van.
Már nem garis, de 2,5 évesen a hajlékony tengely csapágyas lett.
Szervízzel kapcsolat telefonon
Futár jött, elvitte, 3 nap után hozta, kicserélték a hibás részt.
Egyébként nagyon megvagyok(vagyunk) elégedve vele.
Erős, gravírozásra van főleg használva, tehát sokat megy folyamatosan.
Azóta vettem hozzá egy más rendszerű flexi tengelyt, a hozzá adott nem igazán tesz lehetővé precíz irányítást. -
abdulka1
őstag
Sziasztok!
Néhány hónapja vettem egy Parkside pfbs 160 b2 [link] típusú gépet.
A mai napig nem igazán volt mire használni, ezért, csak kipróbálva volt. Most szerettem volna fát csiszolni vele, de bekapcsolás után szinte azonnal ki is kapcsoltam mert a hangja olyan volt mint egy kávé darálóé.
Többszöri ki-be kapcsolás alatt, volt, hogy normális volt a hangja üresjáratban, de többnyire szörnyű visító daráló hangok jönnek belőle. Ez a hang, a gép mozgatása, forgatása közben, vagy ha megszorítom akkor is változik. És ha ez nem lenne elég, minimális előtolásra, azonnal látványosan csökken a fordulata.Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, kérem ossza meg velem mi okozhatta, illetve a garanciális ügyintézése milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple TV eladó
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest