Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Üdv!
Kéziszerszám gépekből csak vezetékeseim vannak, és minden kicsit is komolyabb munkára vezetékest vennék.
Egyedül csavarozásra tudok magamnak akkus készüléket elképzelni, de azt is ritkábban használnám, kisebb (konyha)szekrény, 1-2 Ikeás bútor összeszerelésére.
Ilyen intenzitású feladatra elég lehet, illetve ajánlott lehet a LIDL Parkside gépparkja?Mert ha igen, akkor a következő akcióban lecsapnék mondjuk egy ilyenre:
ParkSide PDSSA 20-Li A1 + akku + töltő
Itt olcsó lenne az aksik pótlása is...
Esetleg ParkSide PABSP 20-Li C2 Performance?Illetve fenti használatra mennyire ajánlottak az akkus mini csavarozók?
Megoldják a feladatot, és használható az akkujuk, vagy felejtős az egész koncepció?
ParkSide PAS D5 cseretartozékokkal[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz f4lcon #11543 üzenetére
ParkSide PBSA 12 D2
Jobbnak tűnik, de a levehető fúrófej nekem kicsit gagyinak tűnik, nem használnám.#11544 tyielow
Nyilván, eMAG-on a legdrágább, máshonnan fogom rendelni."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Tasunkó #11546 üzenetére
Csak csavarbe-/-kihajtásra kellene, fúrásra ott van a vezetékes fúrógépem.
#11547 f4lcon
Ha jól látom, ez megy most jófogáson 24k HUF-ért, két akkuval2535k HUF... mondjuk a bitfejek nem kellenének: PBSPA 12 A1Ja, akciós LIDL újságokat figyelem hétről hétre...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
Multifunkciós gépet szeretnék venni, otthoni felhasználásra, de nem a legolcsóbb Parkside kategóriából. Ami fontos:
- normális teljesítmény, és felépítés;
- sok vásárolható, gyártók között univerzálisan használható kiegészítő,
- legyen szervizhálózat,
- lehetőleg legyen koffere.Az alábbiakról mik a tapasztalatok?
Zöld Bosch-t szabad még venni, vagy csak a kék Pro modellek ajánlottak?
Bosch PMF 350 CES hozzávalókkal, és kufferrel;
Bosch GOP 30-28 + utólag kiegészítők;
Makita TM3010C + utólag kiegészítők;
DEWALT DWE315KT-QS hozzávalókkal, és kufferrel;
Metabo MT 400 Quick Set hozzávalókkal és kufferrel."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Teljesen otthoni, alkalmi használatra lesz, átlagban havonta jó ha egyszer fogom használni.
Bosch és Fein ugyanazt a Starlock rendszert alkalmazza, ahogy nézem, szimpatikusak ebből a szempontból.
Fein sokkal jobb minőség a zöld/kék Boschnál?
Illetve nem találkoztam még Fein szervizzel..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Oké, azt már látom, hogy utólag koffert venni ezekhez kb. lehetetlen, vagy nagyon zsebbenyúlós... akkor már inkább vennék egy Curver szerszámos dobozt, abba minden is belefér.
#11794 jeni
Értem, hogy Fein a legjobb, de ennyit nem terveztem kiadni az egész csomagért.#11795 f4lcon
Zaj nem gond, nem az a műfaj, inkább a tartósság a kérdéses a zöld Bosch esetében."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz f4lcon #11798 üzenetére
Ez nem jó hír.
Jó lenne precízebb munkákat is végezni a géppel.
Akkor marad ajánlottnak a kék Bosch, vagy a Fein?#11794 jeni
Most nézem: Fein szerviz egyedül Gödöllőn van? Az nem túl jó, főleg ha webshopból veszem a készüléket, mivel oda nem tudom leadni, ha valami baja lenne."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Morris #11801 üzenetére
Dremel már van.
#11802 Findzs
Jókat írnak a DeWalt-ról itt is, de nekem most megtetszett a Starlock rendszer, olyat céloznék be, szóval Fein, Bosch, vagy Makita maradt.
És a PMF 350 CES sem tűnik rossz csomagnak, kérdés hogy hozza-e a DeWalt minőségét?#11809 jeni
Persze, de ez fapad csomag, és tartozékokra alapból elmegy +20k HUF.
Nem vagyok biztos benne, hogy nekem a csúcs kell.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Morris #11813 üzenetére
Igen, az sem lenne rossz, de nem találok hozzá utólagosan megfelelő koffert + betétet.
Azt nézem, olyan modell kellene, amire felszerelhető lenne egy merőleges második markolat.Makita TM3010CX1-ről is jókat írnak...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha így közelítem meg, akkor a Fein valóban jó döntés lehet.
Viszont most nézem: merőleges második markolatot csak a zöld Bosch-hoz lehet venni a felsoroltak közül?[ Szerkesztve ]
-
félisten
+ #11823 YAS-dude
Fém vágásánál, nagyobb odafigyelést igénylő, pontosabb munkáknál stabilabbnak tűnik számomra egy ilyen plusz fogantyú... de valóban nem használtam sokat ilyen gépet, és nem is birtokoltam még soha.
Kék Bosch-ra is örülnék, ha rá lehetne tenni, de nem láttam ilyen képet, és a tartozéklistájában sem találtam meg."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Igen, flexxel aprítottam már acélcsövet, miegymást, az haladósabb, aprítósabb, megrántósabb... oda kell a második fogantyú + kézvédő.
Viszont videók alapján vannak olyan komolyabb csiszoló/vágó/rezgőlapok, amiket építőipari munkálatokhoz is használnak. Oda talán nem árt.
-
félisten
Most nézem, hogy a videóban a GOP 30-28-ast egy tök más, fapad kofferből veszi ki az ember, nem a drága L-BOXX-ból... ezt a ládát azonban sehol nem találom külön.
Van olyan oldal, ahol ez fellelhető, mert én a gyártónál nem találom?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz f4lcon #11829 üzenetére
Igaz, árgép és jófogás csomót listáz, 13k HUF körül megúszható.
Viszont a betét még, ami kérdés, azt nem találok az adott géphez... a gyártótól lehet megkérdezem, vagy esetleg valami márkabolttól.#11828 YAS-dude
Oké, hiszek Neked... jó kis videó.
Akkor marad a kék Bosch, és a dobozos Makita...[ Szerkesztve ]
-
félisten
A zöld Bosch PMF 350 CES csomagban benne van a plusz markolat, de a tanácsotokra elengedtem a témát... most a Makita, vagy a kék Bosch áll nyerésre.
Van nálunk egy helyi kisbolt, mindennel is, oda még ellátogatok a héten.
-
félisten
válasz Tomko78 #11843 üzenetére
Hmm. Gyártói darabra gondoltam, de végülis ezek jónak tűnnek, sok minden elfér egy ilyen type3 kufferben.
A kézitáskát viszont elvetném, a merev tárolók inkább bejönnek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Tomko78 #11845 üzenetére
A mélyebb ládákban egymásra helyezhetőek az általános célú tároló betétek?
Pl.:
MAKITA MAKPAC 1 vario betét (P-83680)
MAKITA MAKPAC Három részes tartozék tároló betét (P-83696)Ezekkel egy Type 2 dobozban tök jól el lehetne helyezni a Bosch multigépet és a tartozékait.
-
félisten
-
félisten
válasz domerator #11879 üzenetére
Zöld Bosch fúrógépemen a gyorstokmány nálam is rendetlenkedett, aztán tönkre is ment. Szervizben cserélték egy profibb, teljes fém változatra, na azóta jól megy.
Néztem csavarbehajtókat, itt is a fém tokmányosokat venném, akármilyen gyártótól.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Lidl ünnepi akciós katalógusa alapján a 20V akkus fúró-csavarozó a mai naptól csak 20k HUF!
Ez elég jó ajánlatnak tűnik, remélem ki tudom fogni egy üzletükben... eddig jellemzően lemaradtam az ilyen ajánlatokról.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz dellfanboy #11921 üzenetére
És meg is osztod velünk? LINK esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Világos, hogy a fekete Performance jobb, de drágább, akku és töltő nélkül.
#11925 dellfanboy
Ez egy csomó más helyen olcsóbb... de jobb, ajánlottabb is?[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az együtt 42k HUF, annyiért inkább ez a Makita csomag.
#11929 gyenesmartin
Szép kis kollekció, de a kék Bosch nem egy ligában van a zöld Parkside-al, és árban is kb. a duplája.
A kérdés inkább az lett volna, hogy ebben a Parkside - Hyundai - akármi árkategóriában létezik-e ajánlottabb csomag (csavarozó, aksi, töltő, koffer) a fentieknél?Az ütő tokmány mondjuk engem is zavarna egy precizitást igénylő bútor összeszerelésnél.
-
félisten
válasz gyenesmartin #11933 üzenetére
Pontosan melyik modellt?
Egyébként 38k HUF-ért kapható ez a 2 aksis Bosch 18V-40 EASYDRILL.
Maradva 20k HUF körül, ha nem kell az ütvefúró, akkor ez a beazonosíthatatlan Hyundai csomag sem tűnik rossznak."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Kefementes, fém gyorstokmányos, 12V-os Parkside Performance csavarozó a Lidl-ből, a mai naptól.
Vajon ez már vállalható minőség?
Jobb, mint a 28k HUF-os Metabo csomag?A táskába gondolom belefér +1db akku...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Köszi mindenkinek, Metabo rendelés feladva a Jézuskának!
-
félisten
válasz Findzs #11968 üzenetére
Köszi a tippet, kár hogy nem ünnepek előttre időzítettek... így jártak.
Tegnap rám is mosolygott a polcról egy Performance csavarozó. El is hozom, ha nem kaptam volna meg már ünnepek előtt az akciós Metabo csomagot.
... meg a dobozos GOP 30-28-ast.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Meglepődtem, milyen jó áron mennek a száraz-nedves porszívók, házi használatra nem lenne rossz egy. Érdemes az olcsó kategóriából választani, illetve mire kell odafigyelni?
pl. Einhell TC-VC 1820 S"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Morris #11975 üzenetére
Nézegettem a WD3 modellről teszteket, és szerintem nekem megfelelne.
Nem tudom, hogy az acél tartályos modell (WD 3 S V-17/4/20) megér-e +5k HUF felárat, azt inkább költeném tartozékra. Illetve az elektromos szerszámcsatlakozós modell még elgondolkodtatott (WD 3 P V-17/4/20)."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Morris #12013 üzenetére
Gépekhez mindenképpen tudom csatlakoztatni a szívócsövet. A linkelt P modellnél szerintem az a trúváj, hogy van egy 220V aljzat magán a porszívón, és a szívást csak akkor kapcsolja be, ha megy a szerszámgép is. Annyira nem nagy szám, és akkus gépeknél nincs semmi értelme.
Fém tartály tartósabbnak tűnik, ha oldalba rúgom, akkor nem reped végig, max. kap egy kis horpadást.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
Lidliben most akciósan 10k HUF a fapados Parkside excentercsiszoló, és a rezgőcsiszoló... gondoltam behúzom az egyiket.
Szerintetek melyiket érdemes otthonra tartani, általános felhasználásra, kis/közepes felületek megmunkálására?
-
félisten
A lidlis, vezetékes, LED munka reflektort nézegettem mostanában a Parkside-tól, de 5k HUF-ot kicsit sokallom érte.
-
félisten
Üdv!
Bp-en vajon hol van olyan Bosch márkakereskedés, ahol kiegészítőket nagy választékban tartanak készleten/raktáron? Multivágóhoz kellene ez-az..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Üdv!
Otthonra, ház körül kellene egy mindenes sarokcsiszoló, visszafogott használatra; az alábbi modelleket néztem ki:Metabo WEV 850-125 SET (603611510) - kofferrel, porelszívóval, gyémánttárcsával 40k
Állítható fordulat, konstans elektronika, lágyindítás... utóbbi mondjuk nem tudom, mennyire fontos.Bosch GWS 9-125S, illetve 12-125S tetszene még a csatlakoztatható vezetősín, és egyéb nagy számú kiegészítő szempontjából... bár itt nincs konstans elektronika, sem lágyindítás.
Ti mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Morris #12507 üzenetére
Erre nem gondoltam, van benne valami.
#12508Tasunkó
Igazából nekem a porelszívós vezetősín/burkolat kellene (elvetemültek körfűrésszel használják).Makita 9565CVR tetszene még, mindent tud, erősebb is, de a sín adapter ehhez drágább, mint maga a gép: Makita 193794-5
Persze utángyártott is megfelelne, nem szükséges gyári."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Tasunkó #12510 üzenetére
Nem nagyon használtam ilyeneket... kíváncsi lennék, hogy az Ali univerzális kínálatból melyik lenne jó az általam megjelöltekre?
Pl. 1 2 3 4 5
Ránézésre ezek megfelelnének nekem, kérdés a kompatibilitás..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Tasunkó #12533 üzenetére
Megrágtam a dolgot, maradok Bosch vonalon... Bosch GWS 9-125S, illetve 12-125S közül melyik lenne ajánlott? 24k v. 31 k HUF.
Illetve a korábbi tanácsaitok alapján inkább az 1200W-os... oké, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz baryll #12650 üzenetére
+1 a Dremel-re, de annyit még hozzátennék, hogy a nagyobbik teljesítményűt venném, ha még 1x vásárlás előtt állnék. Nem rossz a 3000-es, de jól jöhet a 4000-es plusz ereje (130W és 175W).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Aldiban most 5 év garival 99k HUF a marógép: Scheppach HF50, 24.o.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már az ASRock portfóliójából sem hiányoznak a tápegységek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Asszociációs játék. :)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Mikrotik routerek
- Fűzzük össze a szavakat :)