- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz stickermajom #1818 üzenetére
Ezaz, hogy egy villanyautóval nem kell cikázni sokat. Mindig lesz olyan, aki nem találja az egyest, kettest, és szép nyugodtan át lehet sorolni. Nemhogy fékezésre kell kényszeríteni, még a gondolata sem jár arrafelé, hogy felgyorsuljon valami normális tempóra. Lomha autóval kellene cikázni, és megtalálni minden rést, hogy ugyanúgy előre haladjon valaki, mert mind egyformán gyorsul. A villanyos nem haladás közben előz, hanem gyorsulás közben, nincs mit feltartani, fékezésre kényszeríteni.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
biker
nagyúr
válasz stickermajom #1768 üzenetére
A 32A mindig 6mm2, nézz szét nálunk is
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
WiZARD
addikt
válasz stickermajom #1764 üzenetére
nem
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz stickermajom #1734 üzenetére
grat
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
biker
nagyúr
válasz stickermajom #1667 üzenetére
Nincs problémám a hatótávval, símán elmentünk bécsbe oda vissza töltési időveszteség nélkül, mert nem várjuk meg lemerüljön, és sokat kelljen várni
Mindezt egy Konával ami 130-al alig 310-320km-t megy el és oda vissza 640km Bécs
Egyszer töltöttünk kb 15 percet bábolnán, míg sikerült osztrák matricát venni, bécs előtt egy smatricson kb 15 percet míg pisi/kávé szünet volt, és hazafelé bábolnán kellett volna kb 60%-ig tölteni (25perc) de mire megkaptuk a mekiben a menüt és megettük, 84% lett a kocsiban.Ha a kolléga 300km-t akar menni egy töltéssel, azt még a kona is tudja, télen már nem, de akkor elég egy 10perces töltés, és nem kell több
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz stickermajom #1665 üzenetére
miért kell menet közben enni? Már bocs, lenyomtam 10+ évet évi 60-110ekm futással, ettem eleget menet közben, elég volt.
Ha belsőégésűt veszel, akkor MINDEN kívánságod teljesül, vagy ott is van kompromisszum? pl automata csak 2l dízellel van, vagy automata klíma csak XY további opcióval együtt van, és sorolhatnám.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
WiZARD
addikt
válasz stickermajom #1647 üzenetére
Jó kérdés...
-
WiZARD
addikt
válasz stickermajom #1598 üzenetére
Én is főleg ezt hiányolom.
Van autóm, "ráér", csak ne nézzenek hülyének.Persze örülnék ha meglenne mihamarabb, meg azért volt olyan is aki elhitte nekik és eladta a másik autót, lejárt a lízing a másikon, stb.
Szerviz pár hete megnyílt (még ha csak a dunaautón belül is), na meg így közel 2 év után még mindig covidra fogni dolgokat elég nevetséges, mintha valami váratlan akadály lenne, amire nem számítottak
-
WiZARD
addikt
válasz stickermajom #1583 üzenetére
Nem fogják semmire, csak hogy sajnos nem jött autó. Mintha nem ők tehetnének róla, hogy nem allokálnak ide autókat
-
Semin
senior tag
válasz stickermajom #1491 üzenetére
Ahol egy 30-40 perces vizsgálatot+próbautat nem vár végig az eladó úgy, hogy a vételárat bemutatod, azt el kell engedni. 7-10 milliókkal már nem akar zátonyra futni senki.
Arról nem is beszélve, hogy te is fél év szavatossággal tartozol az autóért, mindkét fél csak nyer a dolgon.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1465 üzenetére
Itthon vette webaruhazbol, 15A-es, a Hungaria kornyeken valami elektronikai boltban. Igen, pow R2. A 100A-os volt csak ami itthon nemigen volt, az a kinai.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1389 üzenetére
A matrica úgyis ott lesz az autón, tehát nem arra gondolok, hogy senki meg ne tudja, hogy nyertem. (Az már érdekesebb kérdés, ha egy félig közszereplő tornász-műsorvezető-jogász nevét látja az ember.)
Az izgalmasabb érdekességek közé tartozik, hogy a pályázati felületről érkező, végig nagybetűs nevek közé miként keverednek vegyesbetűs nevek is. Nem mondom, hogy kézzel írta be valaki őket az IFKÁnál.
A sorrendről meg annyit, hogy az iratszámom elég magas lett, annyit kellett szívni a tartózkodási hellyel. A sorszámom mégis vagy 200-zal kisebb, annak ellenére, hogy csak másnap tudtam beküldeni. Nem mondom, hogy nem szigorú érkezési sorrendben dolgozták fel (mint ahogy saját feltételeikben szerepel), de az ellenkezőjére sem fogadnék.
A tej élet, erő, egészség.
-
Bandit21
addikt
válasz stickermajom #1379 üzenetére
Megjött Nekem is.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
joghurt
addikt
-
5766
csendes tag
válasz stickermajom #1370 üzenetére
Már vissza is vonták......
-
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #1369 üzenetére
Hupsz, ez most a céges. Benéztem.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1363 üzenetére
A kereskedő azt írta, én vagyok a harmadik náluk, azaz még elég gyorsan sorra kerültem.
Szóval az IFKÁs Vali elég nagy elmaradásban van az általuk ígért 5 munkanaphoz képest.
Így azért a Támogatói Döntésre ígért 20 munkanap iránt is vannak kételyeim.A tej élet, erő, egészség.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1361 üzenetére
A megfelelőség. Június 15-én 8:30 körül tudtam beküldeni a 14-én kitöltött-feltöltött pályázatom.
-
oak
tag
válasz stickermajom #1356 üzenetére
Nekem nem sürgős, még a vasércet bányászhatják az autómhoz.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1353 üzenetére
Én fejben még a 3.3-as pontnál tartok: "A pályázat elektronikus benyújtását követően a Pályázó 5 munkanapon belül értesítésre kerül arról, hogy pályázata értékelésre került és megfelelt a kiírásban foglalt előírásoknak, vagy az értékelés lefolytatásához hiánypótlás kerül kiküldésre."
A felületen van egy "Beküldött támogatói okiratigénylések (1 elem)" dokumentumom, de nem látok értesítést, vagy bármit. De az is lehet, hogy Valika nem ért még el az enyém átnézéséhez.
-
oak
tag
válasz stickermajom #1352 üzenetére
Thu, Jun 24, 2021, 17:36 egész pontosan.
-
joghurt
addikt
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1346 üzenetére
Esetemben nem is az alap szerződésben szereplő "akár a vételár 20%-a" kitétel szerepelt.
Még a mostani első körnél is kb. augusztusra derül ki, hogy tényleg megkaptad-e. A "mert úgysem rendelik meg addig" azoknál a márkáknál fordulhat elő, akiknél kettő-négy hónapig még a tényleges gyári megrendelésig nem jutsz el a sorban. Az enyém bizony már gyártásban van.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1344 üzenetére
Nem egészen értem én ezt. Nagyon tróger kereskedő (és nagyon engedékeny ügyfél) kell hozzá, hogy egy ilyen szerződés köttessen meg.
Az enyémben pl. összesen annyi van, hogy ennyi az előleg, és ennyi működik foglalóként (azaz bukom, ha elállok). Tök mindegy, hogy azért, mert nem jött össze a pályázat, vagy mert elittam az autó árát, vagy csak mert nem tetszik a színe.
Az eladó egyszerűen tudomásul vette, hogy a végösszeg egy része (remélhetőleg) pályázatból kerül majd kiegyenlítésre. De ha nem, akkor majd nekem kell becsengetni.
Nincs kódszám, nincs forduló dátum, semmi megkötés.A tej élet, erő, egészség.
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1341 üzenetére
Na akkor kaptak egy kiskaput az elolegek visszatartasara a kereskedok. De orulok hogy nem ugrottam bele!
-
Füleske
addikt
válasz stickermajom #1341 üzenetére
Igen, sokkal.
Reméljük azok már nem így fognak lezajlódni. -
Füleske
addikt
válasz stickermajom #1339 üzenetére
A tavalyi pályázatot két évre írták ki. Végülis idén is volt pluszban egy pályázat, tehát nem lehet panaszkodni...
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1291 üzenetére
Csak azért kérdem, mert a cégnél napközben a napelemek termelnek ezerrel. Ha ott töltök majd, akkor nem az Elműnek kell nyomott áron eladniuk a fölös áramot. Ezt vagy lepapírozva kapom meg (szja-val), vagy okosba': a cégnek kisebb lesz a nyereségadója, és szja sincs. Szóval mindenki jól jár, az államot kivéve.
A parkolástól ez független; a parkolóhelyért az is fizet, aki nem tölt.
Amúgy is vicces, hogy pont a villanyautóval foglalja az ember a céges parkolóban a helyet, amikor az utcán fizetős a parkolás - kivéve az elektromosoknak. Nálunk legalábbis egyértelmű, hogy amint az elektromossal megyek, ki fognak vágni, hogy ne vegyem el a többiek elől a helyet.A tej élet, erő, egészség.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1287 üzenetére
Arra gondolok, hogy az ingyen tankolással lényegében béren kívüli juttatást kapsz a cégtől (mintha marmonkannákat adnának, vagy céges kártyával mehetnél a benzinkúthoz a saját kocsiddal).
-
Bandit21
addikt
válasz stickermajom #1284 üzenetére
Ha nem lenne, csak max 2 gyerekünk, nekünk is Spring lett volna, tetszik, tökéletes célszerszam.
Végig e-nirot akartunk de a helyi Pappas hozzáállása eszméletlen volt. Az egyik értékesítő hajtja a teszt kocsit, aki minimum bipoláris, nem sikerült kétszer úgy meglátogatni őket hogy normálisan lehessen vele kommunikálni. Vagy fel vállról fel válaszokat adott, vagy a földig hajolt de érdemi információt nem kaptam sokat.
Az autót teszt körre használt zsepivel együtt kaptuk meg.
Végül az id3 nyert mert azonos városi teszt körön a futómű fényévekkel jobb volt mint az e Niro (szubjektív vélemény nem akarom a Nirot bántani autóként jobban tetszett főleg a hátsó leg beomlo miatt használati szempontból autobb autó hagyományos értelemben)
Leaf et néztünk meg, tetszett de az akku temperalas hiányzott, bár lehet semmi jelentősége. Az id frissebb konstrukció, jóllehet épp ezért gyermek betegségei is lehetnek de összességében jobb döntésnek tűnt.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1284 üzenetére
"az irodában ingyen tudom tölteni" - Ez saját céged, vagy olyan, mint a hazahordott irodaszerek? Vagy céges juttatás, leadózva?
-
Bandit21
addikt
válasz stickermajom #1281 üzenetére
Igen és még 10 míg az okirat meglesz.
összesen:
Hiánypótlás 5 nap (+ jöhet tisztázó kérdés)
Értesítés a döntésről 20 munkanap (ez fontos, mert 20 mnap az 4 hét nem 3)
Támogatói okirat 10 munkanap. Ez újabb 2 hét.
Ez egy hiánypótlási körrel 7 hét is lehet tehát.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
joghurt
addikt
-
Bandit21
addikt
válasz stickermajom #1276 üzenetére
Érdekes, mert hosszú idő után most egyébként hagyna bejelentkezni.
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1271 üzenetére
Nem igy ertem. A kereskedo arra szamolt, hogy leraktak nala parszaz olyan eloleget, amibol ugyan nem lesz auto, de majd a harmadik kor elbiralasa utan kell csak visszaadnia. Beleszamolta a cashflow-jaba, esetleg devizafedezte magat stb. Erre most kiderulHET, hogy nem is fog nala parkolni, hacsak nem volt annyi eszuk hogy szamoltak a kormany allando varialasara es decembert irtak a meghiusult palyazat helyett.
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1268 üzenetére
Na de most mit csinal a kereskedo, aki azt hitte majd egy jo fel evig ul a megrendelesi penzeken, erre most kifogy a keret - adhatja egybol vissza, nem lennek meglepodve ha penzugyileg meglepetes jonne...
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1268 üzenetére
A lebonyolításról kicsit olyan érzésem van, mintha néhány csókosnak megsúgták volna, hogy meg fogják nyitni a belépést, azok bezúdulhattak, és csak utána verték nagy dobra, hogy a maradék koncra lecsaphasson a nép.
-
Bandit21
addikt
válasz stickermajom #1263 üzenetére
"ütni kell az F5-öt mintha nem lenne holnap"
Mi azért adtuk be most, mert találtunk egy jó ajánlatot. A terv amúgy augusztus volt.
Sokan még megrendelővel se bírnak, épp ezért, mert vártak, hogy lemenjen a roham. Most meg pislognak.
Vagy amit JOGHURT ír. Tegnap végig szenvedte a napot, este végre eljutott oda, hogy kész de nem tudta beadni.
Most be tudná, de belépni nem tud. Sokan megrendelővel augusztusra várva most esnek neki annak ami tegnap volt (tart hely meg az igen-klikk-ek, amik miatt lefagy).
Ez tényleg lottó.regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1261 üzenetére
Az IFKA nekem 8:21-kor küldött erről e-mail-t, amikor már bőszen nyomkodtam a Bejelentkezés gombot, mert már megtelt a szerver.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1261 üzenetére
Meg azoknak, akiknek már csak a Beadás gombra kellene rányomni, de nem tudnak belépni. Így biztosabb az idegbaj.
-
Chereiose
addikt
válasz stickermajom #1256 üzenetére
Na jó, de ilyen alapon simán tavaly is eljátszhatták volna, de nem tették, ilyen patkányságot azért ezek után remélem nem hoznak. Ahogy írja Bandit21 is.
-
Chereiose
addikt
válasz stickermajom #1254 üzenetére
Ezt nem fogják csak úgy tollvonással áthúzni szerintem, óriási megtévesztést eredményezne abból meg ismét hatalmas botrányok alakulnának.
Maximum szó meg nem azt jelenti, hogy lehet kevesebb, hanem hogy pl. 3m-t már nem kaphatsz, szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Chereiose
addikt
válasz stickermajom #1243 üzenetére
Érdekes lesz ebből mi sül ki, de ez hihetetlen, hogy aki most random ránéz gondol egyet kitölti 18.00kor és elnyeri, mi meg szenvedünk vele reggel óta…Hát tényleg kíváncsi leszek.
-
oak
tag
válasz stickermajom #1241 üzenetére
Sziasztok! Nálam is ez a helyzet, állítólag majd hiánypótlással megoldják. Közben frissült a lista, megjelent pl. a Duna Autó:
https://2021.msz-elektromobilitas.ifka.hu/hu/page/merchants -
Bandit21
addikt
válasz stickermajom #1230 üzenetére
Valami e-autó face oldalon olvasta a feleségem, hogy hasonló gonddal felhívták az IFKA-t és azt mondták ez nem lesz gond (ha nem listát a kereskedőd).
-
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #1205 üzenetére
Na így a pályázat lezárása után 3 órával fel is került a kereskedésem a listára. Péntekig ki kell derülnie, hogy hiánypótlás vagy elutasítás lesz a vége.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1227 üzenetére
A taxis pályázatra még be lehet jelentkezni, szóval erősen elgondolkodtató. A főoldalon csak annyit írnak, hogy nagy a terhelés.
-
Chereiose
addikt
válasz stickermajom #1227 üzenetére
Stílusosan zárták le ha így van Azért módosítgatni remélem visszaengednek még ma.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1222 üzenetére
Vagy ahogy fentebb írták, hogy tartózkodási hellyel alapból szopóágon vagy, mert annak a beírása minimum plusz negyed óra.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1219 üzenetére
Ha 1:10 a nyerési esélyed, akkor az szerencsejáték.
Nekem most a legutóbbi 503 után már csak a PEDELEC-2020-ra enged belépni.
-
Chereiose
addikt
válasz stickermajom #1205 üzenetére
Sokan jártak így legalább, bár gondolom amilyen kedvesek ezek a pályázatbefogadók majd az lesz, hogy akinek mákja volt és a kereskedő listában pont megjelent az övé az megkapja, mi meg mehetünk a búsba. Pedig elég korán sikerült beadni is
-
titán
válasz stickermajom #1148 üzenetére
170-ért nagyon sokallom a cascót egy olcsó, városi futrinkáért. A Teslára ennek a dupláját fizetem csak.
-
titán
válasz stickermajom #1132 üzenetére
Tehát ha arról van szó, hogy a swift olajcseréjének megtakarítását a biztosító kapja, nem te, mint villanyautó felhasználó, az jó?
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1141 üzenetére
Nekem azzal van a bajom, hogy az IFKA más farkával veri a csalánt. A támogatás kapcsán én az állammal állok viszonyban, miért köteleznek rá, hogy egy magán biztosítót hizlaljak, akinek kb. semmit sem kell ezért nyújtania? Az állami támogatás fedezetének mást is elfogadhatnának, beleértve ingatlan jelzálogot.
A rezsit bezzeg tudják a piaci/önköltségi ár alá maximalizálni, a biztosításnál miért nem lehet ezt megtenni?A tej élet, erő, egészség.
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1141 üzenetére
Kozvetlen azzal, hogy nincs specifikus termek csak "casco" ami mindent fizet (azt is ami pl. csak esztetika vagy kivalthato funkcio), de igy kozvetve az arazassal. Azzal nyilvan egyetertek, hogy a biztositas kell a lefoglalhato vagyontargy ertekvesztese ellen.
A napenergia akkor is a kozelben fogy el ha en maskor veszem vissza a halozatbol, tehat ossz co2 csokken. Nem duzzogasnak csak arra fel mondtam, hogy igy Balcsira benzin (is) lesz az Amperaval, jobb hatotavnal villanybol mennenk. Megjegyzem, pont win-win lenne a nagyobb hatotavu autonal az, hogy a heti ingazast a hetvegi napsutesbol eleg feltolteni, ha olyan a tervezett kozlekedes (win a szaldo utan az en zsebemnek is, meg win a teherelosztonak mert lapositom a gorbet). -
axioma
veterán
válasz stickermajom #1136 üzenetére
Szerintem attol hogy tamogatassal vagy sem, tok mind1, irrealis az e-autok casco ajanlata, mert tul nagy a bearazott bizonytalansagi tenyezo. Ezt miert ne mondhatnam ki ugy, hogy ne legyek ingyenelonek beallitva? Amugy szerintem a kgfb se veletlenul szor annyira, egyszeruen a biztositok egy resze magas arakkal rettenti el a tulajokat, mert nem akar statisztika nelkuli autokkal bajlodni (es nem latja hogy igy kesobbre se lesz neki, amikor mar fontos tenyezok lesznek szamossaguk miatt, akkor sem).
Amugy igen, ez a tamogatas onmagaban nem eri el azt nalam, hogy gyarapitsam Mo. e-auto allomanyat (mert nyilvan az ion is orszagon belul maradna) es e'ves villanyos km-futasat (raadasul napelem miatt co2-mentesen). Ha az auto onmagaban tetszene, akkor atbillenhetne a merleg. -
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1134 üzenetére
Az Allianz saját oldalán nézted? A biztositas.hu szerint nekik nincs ajánlatuk. Csak Uniqua, Groupama, Generali, Aegon.
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1132 üzenetére
Hat en nem szamolok benzines autohoz semmit, mert nem azt cserelnem le. Plane nem vennek benzinesbol ujat. Ezt is csak kizarolag azert, mert a tamogatassal egyutt mar jobb az ar/ertek ara'ny, nem is annyira hasznalatban, hanem mint vagyontargy.
Igenis, havi 13e Ft nekem penzkidobas, csak a nekem szimpatikus (es egyebkent lobbizas nelkul az alltamhoz is elegendo lehetne) biztositastipust azt - valoszinuleg lobbi miatt is - nem termekesitettek. Eleg lenne az hogy akkor fizessenek csak, ha 100e-bol nem tud jarokepesse valni az auto. Es kotelezhetnek x napon belul leadni szervizbe a 100e-rel egyutt ha nem jarokepes (az mas kerdes hogy mennyi ido alatt javitjak tenylegesen de nem rajtam mulna). Ez korrekt, mert legalabb a kozlekedesben reszt tudna venni es co2-t csokkenteni (bar kivancsi vagyok hany minimalis km-t futott peldany lesz 3 ev +1 nap meghirdetve...). -
WiZARD
addikt
válasz stickermajom #1129 üzenetére
casco 160k
2x ennyibe kerülő Leaf-re fizetek 170-180 körül. (szintén budapesti cím, cég, c2 vagy c3 talán)
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1129 üzenetére
En azt gondolom, hogy euroarfolyamnal vagy jatsszunk euroban, de akkor felfele es lefele is az en bizniszem, vagy jatsszunk forintban, de akkor ha nem tudja annyiert adni akkor o alljon el es nekem jarjon a foglalo duplaja vissza. Igen, a 390-450 kozti kotelezettseg zavar, bar az korrektul bele van irva, hogy az arf.valtozas mertekevel nohet (nem csak az hogy nohet, lattam olyan szovegezest is nem autonal...) Akkor szerzodjunk euroban. Szerintem itt igencsak bele van szamitva hogy ok csak nyerhetnek jelentoset az arfolyamon is.
Casco tudom hogy a palyazat miatt kell, csak igy nekem ugye ez igen sok plusz az ion megtartasahoz kepest. En nem kotnek amugy casco-t, nagyon sokkal tobbe kerul mint amennyi a szamolt varhato koltseg (szemben a kgfb-vel). A 90 vs. 160-at ugy interpretalni hogy "csak" 70e, nem kicsit tartom csusztatasnak egy "majdnem duplaja"-val szemben... -
axioma
veterán
válasz stickermajom #1124 üzenetére
Bocs, igazad van, tempomat nincs csak egyik iranyban (de azert az megis az hogy nem kell allandoan az orara nezni, nyomom aztan nem gyorshajtok). Igazad van.
Szineknel nem tudom, ami ott volt az kek es bor es szines display volt, es plus-nak is mondtak, potkereke is volt. De oszitne leszek ez mar tokmind1
Az biztos hogy itt mar eloleget es ez esetben fix arat mondtak. Ki tudja, melyik jobb... nekem nem fajna a kulonbozet kamata, csak tenyleg jo lenne latni mit kene ehhez alairni. Mivel szombat keson kuldtem el a kerest a szerzodesszovegrol, gondolom 1-2 nap mulva kapom.
Garirol nem votl kulonosebben szo me'g, de en ismerve tobb regi akkus autot me'g mindig azt mondom, hogy kicsit el van tulozva a felelem az akku nullazasarol, igy annak az arazasa az biztos tulzo. Azota csak fejlodtek. Azt hiszem 120e km vagy 8 ev volt 75% teljesitmenyre, ez kevesebb mint az Ampera (igaz az 160e de csak 6 ev). -
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1116 üzenetére
Szombaton bele tudtam ülni egybe. Úgy látom, tényleg csak az az egyetlen elérhető példány van még, ami a HVG-s cikkben is szerepelt. (Francia rendszámos bérautó, az itthoni felszereltségek között félúton.)
Két pedál van benne. A felfüggesztése és a hasmagassága viszonylag magas. Tolató radar asszem a kisebb konfighoz is jár, de kell is, annyira nem látni ki belőle hátra. A beltér nagyon kopogós. Mondom nagyon. A régi Suzuki Swiftet képzelje el valaki. Belső méretre érzésre 5 centivel kisebb, mint az e-up. (Ha magam mögé beülök, itt már a háttámlához érek.) A tetőlécek csak dizájn elemek; csomagtartót nem rájuk, hanem a mellettük levő árokba kell rögzíteni.
Annyi extra van még, hogy a pályázati papírok összerakását ígérik mellé.A tej élet, erő, egészség.
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1116 üzenetére
A heten meloban support volt ugyhogy eselyem se volt eljutni kereskedesbe, foleg igy hogy raadasul agglobol indulnek. Holnap talan (most nincs zarvatartasrol hir a honlapon) eljutunk legalabb a dunaautoig, aztan probaljuk ledumalni, osszejohet-e egy szemelyes megtekintes, me'g ha nem is tesztvezetes. [Oszinte leszek, nekem most a finanszirozas/tamogatas oldal pontositasa erdekesebb, mert ha az nem jon ossze, akkor felesleges nezegetni, me'g ha nem is szo szerinti nyalcsorgatas - legfeljebb a hatotav szempontjabol meg ar/ertek ara'nyban lenne jobb az ion-hoz kepest, a formaja nekem nem szimpi csak nem vagyok finnyas; nyalcsorgatni Teslat mennek nezni.]
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1100 üzenetére
Az ion elozo tulajtol elloptak, ezert sodronyozta be, igaz az ugye type-I. Ezert kerdeztem II-re, h mi van. Veszleallito tudtommal szokott lenni az oszlopon.
-
axioma
veterán
válasz stickermajom #1089 üzenetére
Koszonom az infokat! Type-II ha a falbol kihuzod es toltoaram elmegy, akkor is reteszben marad? Meddig, ajtonyitasig? Inkabb kislakat a fejre amiben megbizom, ha olyan, v ami nalunk van [ezt a lyukat nem tudtuk me'g] hogy vekony mua. bevonatos acelsodronnyal a kocsi belsejehez rogzitve. Amugy 1f32A fura kicsit h miert type-II aljzat, azt a type-I tudja, nem? Mind1 persze.
Nem egypedalos az ion sem, de fekez [visszatermel] elengedesre. Fura, mert abban nincs tempomat, ott varnam h szabadonfut, amperaban van, ott kevesbe fontosnak latszik, de nalunk pont jol jott ki h mindketten azt vezetjuk amelyik jobban tetsz;-) Egyiknel se erezni az atmenetet, jo tudni h ez se trivialis, ez meg nekem uj info.Ertekesito viszont tudja mar mit talal meg az adatlapok melyiken. Amugy ja, lehet hogy megnezzuk, ha ossze tudok szervezni idopontot.
Vontatast elore ertettem, engem tudnak-e huzni vagy csak trailer mert eddig markakepviselo [ampera, leaf, meg talan zoe is] csak trailerrel ha mindossze lemerult akkor is allaspontot kepviselt. A valosagban az amperanak van vonoszeme, csomagtartoban es betekerendo, kerult sajna elo. -
axioma
veterán
válasz stickermajom #1074 üzenetére
Hat annyival ter el, hogy nem erdekel ami a benzin-elektromos alapkulonbsege, inkabb ami hasznalatban elojon. Pl. toltokabel helye, lopasvedelem kerdese. Az ugyan hasznalatban erzodik, de merteket tudnak mondani menetpedal nelkul sebessegben mi tortenik [Ampera majdnem szabadon fut, szinte mindig kell fekre lepni, Ion meg eleve visszatermel, az allando sebesseghez kell menetpedal - engem az amperas idegesit, ferjemet az ionos, legjobb ha allithato - nem keverendo az Ampera B-jevel ami a motor mechanikai fekezeset adja hozza de az elvesztegetett energia, igaz ez csak phev eseten van].
A 'mennyire 4 szemely' se mindegy, Ampera hiaba szelesebb, a kozepkonzol miatt cucc se fer a gyerekek koze, ion hasznalatban nagyobbnak tunik. Akku temperalasrol volt szo. Az elso kerdesem az lett volna h type-ii-n inverter van-e vagy csak a motor mint zoe [es nem szereti az 1f toltest]. Kiolvashato-e halando szamara az akkuallapot odb-n vagy mennyire reszletes a konzolon elerheto info. Van-e toltes mikor lesz kesz info, van-e toltes mod allitas [amper korlatozas], idozites. A kezifek lattam a cikkben h mechanikus.
Van-e vonoszem. Altalaban kimondjak, h tilos vontatni [mert ha valaki nem sebessegben teli akkuval vontatja akkor akku-robbanast okozhat... ezert elvben tiltjak... eleg extrem megoldas]. Vonohorgot sztem nemigen van amrelyikre engednek, egy merci phev-t latott volna ismeros. Nyilvan a fizikai me'ret ott van katalogusban, meg nem e-autos kerdes, de azt neznem pl. lekerekites parkolasnal szamit.
Csomagtartot is nyilvan benzinesben is nezed, de a kialakitas nem mind1, Ampera rosszabb(!) nagy darabokra mint az ion, mashogy
Sajna a legjobb extra amiert me'g masik kategoria is megerne, az a rex lenne, de nem tudok rola i3 ota. -
axioma
veterán
válasz stickermajom #1071 üzenetére
Persze, ma me'g nemigen van aki egybol e-auton kezdett volna (*), en is voltam hasonlo cipoben... de ma mar mast nezek rajta.
(*) nem is erdemes, gyerek is benzinesre [igazabol kezi valtosra] IS jo jogsit szeretne, aztan lehet mire sajatja lesz mar jobban elerheto lesz -
axioma
veterán
válasz stickermajom #1067 üzenetére
Koszi. Ha jol ertem te nem vagy aktiv e-autos, nekem a vezetese vszinu nem annyira mondana ujat. Ion utan kicsi se lenne ;-) Igen, Duna auto megcelozva, terkepbol is az jott ki. Meglatjuk.
Spoilerezze mar le valaki, hogy type-I vagy type-II. Gondolom nincs olyan szerencsem h pont ezen is sporoltak volna... -
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1058 üzenetére
Mert (legalábbis ezen értékesítő szerint) nem rendelhetem még meg. Befizethetem a 100.000-et, hogy beálljak a sorba. Aztán majd hónapok múlva - ha lesz leköthető kontingens -, akkor rendelhetem meg ténylegesen (szerződés, miegyéb), a szokványos 10%-os előleg befizetésével.
@axioma: Az indoklás lényegtelen. Elég, ha csak a hivatalos inflációval korrigálnak (a valós helyett). Az sem kevés.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1055 üzenetére
Nekem az értékesítő mondta a március-áprilist. Ma. Ha neked januárt mondtak, akkor lehetsz vidám.
Az áremelést szintén az értékesítő mondta. A 6,5 milliós ár tavaly óta annyi, a forint meg ugye hasít, a Renault nem tudja jövőre is garantálni a 6,5-et.A tej élet, erő, egészség.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1044 üzenetére
Előleg van.
De azt nem azért, hogy majd esetleg megvegyem, ha legalább a szalonba érkezik belőle egy darab, amibe bele tudok ülni, megnézni, neadjisten kipróbálni. És ha nem tetszik, a megrendelési jogomat próbáljam meg valakinek elpasszolni.A tej élet, erő, egészség.
-
joghurt
addikt
válasz stickermajom #1042 üzenetére
Már most jövő évi szállításra veszik fel a rendeléseket. 100 darab (volt) az idei kvóta, és kész. Becsületükre legyen mondva, már a prospektusban is benne van, hogy ezmegaz majd csak jövő márciustól érhető el.
(Azért a 100.000 forintos "sorbaállási díj" még mindig eléggé vicces egy Daciáért. Mi ez, '80-as évek, csepeli Merkur telep?)VW e-Up!-ra azt mondták, idén 1000 darab az importőr magyarországi limitje. Sok helyen készleten is van, jönni is fog még belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest