Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz tuzpenge #16737 üzenetére

Hmm - köszönöm a megfontoltságra ösztönzést - valóban van egy kis kavar a fejemben.

De ha veszek egy okos kábelt, ami támogat egészen 3 x 32 amperig, és ehhez tartozóan a villanszerelő kiépíti a garázs falára az ipari csatit, akkor elvileg nagy baj nem lehet, mert le tudom szabályozni, illetve tudom offos időszakra időzíteni is? Vagy?

Nálunk a ház energiafelhasználása rettenetesen alaposan programozott tehát nagyon jól azonosíthatóak azok az időszakok amikor akár ténylegesen mehetne 22KW-al a töltés, mert se bojler, se klíma, se egyéb fogyasztó nem mehet, összesen egy hűtő van ami bekapcsolhat..

Nekem ez a kis BMW második autó lesz ingázáshoz, azaz ténylegesen csak napi 110 km-ert fog menni rutinszerűen. Ezt elvileg 20-22 kwh körnéykén megoldja még légkondival is azaz a szerényebb 11kw-os töltési tempóval is pl éjféltől hajnali 2-ig szépen visszapumpálja.

Az igaz, hogy ezeket nem szabad 80% fölé tölteni csak ha hosszú útra indulnék (mondjuk egy dízel mellett minek tenném, de ki tudja?)

Új hozzászólás Aktív témák