Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varlaisaran
senior tag
válasz whitezo88 #8550 üzenetére
Én amiket használok...
- Natural Habitat - élővilágot módositja
- Natural Vegetation - növények jobban néznek ki
- Natural weather - időjárás buzera, nem is tudtam eddig, hogy fut, gondolom jobb mint az alap
- Illumination Without - ez az, amikor az ablakok világitanak
- Enhanced Water HD - Életszerübb, nem átlátszó víz
- Distant Chapel Bells - kivül is hallani a harangot
- Echo Chapel chant - A templomokban gragorián énekkórus szólAmit szerintm még érdemes megjátszani, az az Ayleid Sanctum, enélkül én nem is tudnék játszani. Egy ayleid romban (Narfinsel, Chorroltól délre, valahol Waterleah felett) lehet megtalálni (a plugin install után) egy könyvet, és kapsz egy spellt, amivel oda-vissza teleportálhatsz (tehát tuti biztonságos, nem lesznek hivatlan vendégek). Lényegében egy nem-rom állapotú fasza kis ayleid kastélyt kapsz, minden jóval felszerelve. A legjob az egészben, hogy a teleport spell használatakor a kastély előszobájába teleportálsz, azol bal-jobboldalt 1-1 chest van. Ha telepakolod magad szajréval, de nem tudod továbbvinni, hazateleportálsz, s mivel a láda pont kézre esik, kipakolsz, visszateleportálsz, és mehetsz tovább Persze ha nem szereti valaki a kripta-szerü ayleid stilust, az nem fog ilyenben lakni
[ Szerkesztve ]
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
whitezo88
nagyúr
köszi, megnézem ezeket is. OOO modot érdemes használni? mert elég sok mindent rakott bele a szerző.
-
sunyi94
csendes tag
Egyébként engem nagyon megihletett az egész Oblivion játék Már többször végigvottem, KofN, SI kiegekkel,és sok-sok más kiegészítővel…..aztán elkezdtem gondolkodni, egy másik világon, nem oblivion világon, egy különálló játékon…..(mit is mondjak,van szabadídőm Rajzok, tervek,leírások,küldetések….már 4 spirálfüzet betelt Szépen kidolgozott, igényes rajzok, és leírás mindenről…itt egy kis leírás az én saját agyszüleményemről :
A terület körülbelül másfélszer akkora mint az oblinak, völgyek, dús erdők, óriási hegyek, tavak, folyók, patakok, barlangok,hatalmas törzsű fenyőerdők, havasok, és mind-mind élettelteli, tele állatokkal, emberekkel. Egy hatalmas palota a birodalom közepén, sok-sok emberrel. És egy varázslóiskola (mint a Harry Potterben az Oxford), tanárokkal, diákokkal, tanórákkal, küldetésekkel, rejtéjkkel,titkokkal, és itt lehet elsajátítani a varázslás tudományát. Az iskola kb akkora mint az obliban a főváros, csak több szinttel.Sok féle élőlény, gnómok, földi trollok, gyíkszerű hátasállatok, egyszarvúak,félig ember félig ló, az erdőkben itt-ott kisebb falvak, és néhány ősi civilizáció egyedi szokásokkal, a folyók,tavak tele halakkal, és ha mindent beszereztél a horgászbothoz(fa,egy zsineg,és egy kapocs) akkor már mehtsz is horgászni Sok féle időjárás, a sűrű hóeséstől, a viaron át a derűfényes napsütésig….közlekedhtsz gyalog,szamár háton, lovon, gyíkszerű hátasodon, az iskola területén engedélyzett a varázsseprű A terület tele növényekkel, melyekből italokat lehet főzni,valamelyik növény kizárólag a barlangok mélyén található meg, van amelyik csak a tavak mellett nő. Vehetsz magadnak házat, kerttel ahol termeszthetsz növényeket, berendezhetetd a lakást. Megannyi érdekes, színes küldetés, fordulatokkal, (kb 250). Hogy csak néhányat említsek: a 200 évs öregtölgy felébresztése a varászlóiskolában, az elveszett Slem-nép felkutatása és kiírtása, a szellemfalu titkának megfejtés, a kalózok kiirtása a Bigeye-tavon, a szellemhajó felkutatása, a király ellen szőtt összeesküvés leleplezése, Grobl városának visszafoglalása a gnómoktól, az álomvilág-küldetés, a sárkánytojás felkeresése…….gyorsutazás nincs, a játékot (nem ugy mint az obliban) fiatalon, 5 éves a karakterünk, és egy farmon éldegél….egy bizonyos napig….amíg az a nap nem jön el(nyugi nem kell évezredeket várni, addig különböző feladatokat láthatunk el, pl őrizni a csirkéket, vagy nyugodtan barangolatunk az erdőben, feltéve ha nem félünk a medvéktől és a többi vadállattól….a karakter a játék folyamán nő fel, közben lehet tanulni varászlatokat, és szépen lassan hős lesz….16 féle páncél, megannyi kard, íj, buzogány,varázsbotok, varázspálcák, kb 170 varázslat melyekből sokat csak a varázsló iskolában tudunk elsajátitatni, persze oda sem vesznek mindneki fel csak ugy…….. Elsajátíthatjuk a főzetkészités csínnyát-bínnyát is, ehhez a legjobb mód felkeresni az öreg boszorkány a sötét-rengeteg mélyén, ahova a napfény alig szűrődik be, és sötét árnyak vannak minden bokorban, és persze a sok-sok növény elengdhetetlen hozzá…vehetünk házat a fővárosban, vehetünk a többi városban, vagy akár nagyobb farmok is a miéink lehetnek, háziállatokkal, növényekkel…persze ehhez sok arany kell, vagy bonyolult küldetést kell megoldani…….az egész játék feelingje olyan lenne mint az oblié, kicsit középkori….
Remélem nem baj ha ezt ide leírta, csak szárnyal a fantáziám, és valahova le kellett irni
VÉLEMÉNYEKT!!
Szevasztok! -
kizcar
tag
Nekem újra kellett telepítenem mindent, mert elcsesződtek a textúrák, de valamiért már nem működik pár olyan mód, ami eddig működött és szükséges lenne számomra.
Pedig a mostani telepítésnél már felraktam még a unoff patchej hotfixeit, és letöltöttem a betöltési sorrendet is, tehát az már a legeslegjobban van beállítva elvileg. Az összes mód ami fel volt rakva korábban feltettem, hogy ne legyen semmi gikszer, de aztán most mégis van.
Rossz akkor az a betöltési sorrend amit egyébként helyesnek vélnek?
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
am meik az a progi ami a modokat beírja a txt fileba? (hogy ne manuálisan kelljen mindent)
-
Varlaisaran
senior tag
Én tegnap vágtam gallyra az obli telepitésemet. Láttam irtad ezt a qarl texture packot. Há'mondom eceélünk
Itt-ott nincs meg a textura, ahol hiányzik, oda a world mapot teszi be lilás szinben. Pedig obmm, activate, invalidation, minden anyámkinja, ahogy le volt írva. Mondjuk én nem telepitgetek, mert előtte cakkpakk backupoltam az obli könyvtárát.
Viszont amiket sikerült átmódosítani az nagyon szép lett. És még mindig az az érzésem, hogy az oblivion messze meglépte a korát, csinálhatnak akármilyen csilivili dájrektiksznyócvanezermilliós vackot, azért ez még mindig asztalra tud csapni ha kellBetöltési sorrend:
Na ezen szivtam sokat én is. Alapban csak simán bevágom obmm nélkül, ha lekapok egy újat, aztán belép, kilép, és obmm-el nyomok egy conflict tesztet. Ami általában mindig értelmetlen, mert sokszor nem kevés piros ütközésnél is hibátlanul megy. Valahol láttam egy jó leirást, ami mod tipusa, és egyéb attributumai szerint ajánlja a sorolást. Töb kevesebb sikerrel működik. Most pl kipróbáltam az alluring potions 2-t, egy kis vacak, és szétdobta a load orderemet. 10 percig hokiztam rajta, mig müködött, az ominozus mod le-fel helyezgetésével. Aztán jó lett. Jobb ötletem nincs rá
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
kizcar
tag
válasz Varlaisaran #8557 üzenetére
Nekem is az volt a probléma, hogy a world mapot rakta talaj texúrának, de nekem nem a qarl's texture mod csinálta hanem a depth of field.
Remélem sikerül hibátlan működésre bírni a qarl's texture módot, mert baromi szép lesz tőle.
Tényleg még mai játékok grafikáját és gépigényét is tudja verni egy kis buherálással ez a játék. Csinálhatnának ilyen grafikai javítást más játékokhoz is. Pl. Jedi Knightokhoz
San Andreahoz is van szerencsére ilyen lehetőség. De lehetne többhöz is. Igaz sokszor nem is az a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
Igy van. Emellé az Obli még jó, néhol művészi, néhol reális, néhol valóban fantasy, noéspersze néhol mocskosul idegesítő, mint pl most is...
Elszóltam magam, ugyanis nem tudtam visszaállítani a backupból a telepítést Töröltem az egész obli dirt, visszaállitottam a régit, de world map-ozik, sőt, már Skingra is lilás mapokban úszik, meg a Jerallok havas dombjai is (vagyis most lilák). Most jött el az ideje kicsit turkálni vizsgálgatni a lowlevel működést, főleg ha moddolni akar az ember. Érzem, hogy igen apró a probléma, tuti hogy valami sokadik rejtett, eldugott config fileban van fals adat; lévén rossz helyen keres texturákat, gondolom ehelyett dobja be a world mapot. Azt már most tudom, hogy alacsonyabb szinteken gányolták a gémet, főleg ahogy a bsa-kat kezeli, kész katasztrófa. Okosmegoldás nincs most. Egyenlőre reinstall
-
kizcar
tag
válasz Varlaisaran #8560 üzenetére
Az marha jó, hogy nem is a data/textures vagy meshes mappában van a hiba. Én teljesen abban voltam. Nekem is volt backupom, de sajna arra is véletlenül rámentettem a módot.
Úgy látszik, még ha nem is cseszem el a backupot, akkor sem lett volna jó. Legalábbis ahogy mondod a te helyzeted, ebből csak erre tudok következtetni.
Lehet, hogy az Oblivion.ini állítódott el esetleg, nem? Ha nem is az, biztos valami config fájl lehet a ludas, úgy ahogy mondod. -
Varlaisaran
senior tag
Tegnap esti szíváseredmény...
A kollega által belinkelt content validator ugyebár arra hivatott, hogy valami referencia alapján ujrarendezze a texturákat (vagy egyéb dolgokat). Vagy forditva a meglevő elemekeből hoz létre egy referenciát, amit ugye meg is kérdez a végén, hogy elmentse-e az előző archiveinvalidation-t. Elmentette, létrehozta az újat, no effect. Ebből gyanitom, hogy itt valami más lesz a hiba. A My Games-ben az obli alapban nem tárol mást, mint az ini-t. Most, mivel fut Wyre Bash, meg OBMM is, ezek telerakták minden vacakkal, ami nem szokványos txt file, valami bin-szerü vacak.
Ezeket eltávolítom, továbbra sincs semmi hatása, gyak. nem is csináltam volna semmit. A Data (illetve a komplett obli dir) helyreállitása után sincs változás, tehát már arragyanakszom, hogy a registry-ben van valami, vagy valami eldugott helyen levő referenciából szedi (amit a qarl pack módositott netalántán), és még mindig a régi helyről akar texturákat rakosgatni (ahol ugye már semmi sincs, mivel omod-ként felrakott qarl packot rendes uninstallal szedtem le)
Bethesda-ra keresve találtam a registry-ben pár elemet, de szintén bin jellegü semmitmondó dolgok, és csak 3 kulcs, ami kevés textura referenciának.
Oblivion-ra többminden jön elő, szintén értelmezhetetlen, egy csoport kivételével, ahol Bashed patch-ek vannak bejegyezve. Ez már gyanusabb, de őszinte leszek, figom sincs róla, mit csináljak vele
Mégegy dolog. Anno próbáltam a Morrohun-féle honositást. Az ini file-ban még annak a maradékát is megtaláltam, holott ezer éve leszedtem. A hiba ugyanez volt, lilázott, world map volt. Namost ha ezek benne maradtak, akkor ki tudja mi nem ragadt meg benne:S
Az ini törlésével elcsunyultak a texturák (még az alap is), és mégtöbb world map jött elő, már a waterfront is lila
Nos, ha lesz valami eredmény, jelzem
-
whitezo88
nagyúr
kicsit én is szívtam pár kis textúrával, de a legtöbb megjavult, de a kötéltextúra helyén még mindig lilaság van...
-
katt777
félisten
A BS jó, ha a benne levő modokat használod, bármely más mod belecseszhet. Marad a próbálgatás. Ha újratelepíted is a játékot, ini fájlok, és a C:-re telepített fájlok megmaradnak ott, tehát tiszta telepítéshez ezeket törölni KELL.
Varlaisaran: Én simán telepítettem mindent, BS után rendben is volt. A föl-le telepítgetések betesznek a proginak.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
kizcar
tag
válasz whitezo88 #8563 üzenetére
Nekem az újratelepítés és a world mapos probléma előtt ez volt a fő gondom.
[link]Kíváncsi vagyok mi okozza a problémát.
Igazából nem is nagyon értem mire jó az achive invalidation és ez a content validator.
Én ilyenekkel nem nagyon foglalkoztam; nálam úgy nézett ki a dolog, hogy obli fel, kiegek fel, patchek fel, magyarosítás fel, módok fel és ennyi.
Röviden, tömören mikre jók ezek a cuccok? Jobban fognak működni a módok vagy maga a játék?Szurkolok, hogy jó legyen.
Újratelepíteni azért nem egy jó móka. Nekem a módok, magyarosítás és minden telepítéssel együttvéve beletelt vagy jó három-négy órába. És ráadásul nem is működik pár szükséges mód, pedig újraraktam azokat is. Valszeg majd a megfelelő betöltési sorrend megoldja.
Akkor egy kalappal
-
Varlaisaran
senior tag
Gyökerestül irtottam ki az oblit ma.. háromszor.
A telepitési dirt, és a my documentsben amik vannak.
Vanilla obli, rá a 0416 patch, majd obse, és OBMM.
Ment hibátlanul. Elkezdtem felrakosgatni a modokat (amik a quarl-os buzera előtt is mentek hibátlanul, tehát no world map, meg lilulás). Már a Bethesda logonál kiugrott. Debugolás, az egyik mod (valami ayleid-es expansion akármi) nélkül indult főmenüig.
Kilép, OBMM, conflict detecting. Pár piros bejegyzés bolt, de azok nyilván azok a modok, amik változtatnak valamit. Pl. Alluring potions, meg hasonlók.
Obli start, pikk pakk betölt, és láss csodát ugyanaz az eredmény mint előtte. Lila waterfront, worldmapokkal. Jeee... nos, itt lett elegem mindenből Majd nekiugrok még. Qarl meg huzza a ....ára a textúráit. Egy éve müködő install ment el. Kőkeményen az install leirás alapján omod-ból (tehát nem kézi rakosgatós) raktam, mégis szétölt mindent.
B verzió. A savegame is tartalmaz valamiféle információt, ami befolyásolja ezt? Nem hiszem, de már mindenre gondolok:S[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Varlaisaran #8566 üzenetére
Hát ti aztán jól belecsaptatok a lecsóba! Rég volt itt ilyen nyüzsgés. Kb másfél éve éltem át nagyjából hasonló kényszeres moddolási mizériát; bő egy hetes permanens orális szolgáltatás után lett működő verzióm, szóval kitartás!
Azt viszont nem értem, hogy ha OBMM-el telepítesz egy modot OMOD file-ként annak hogyan lehetnek utóhatásai. Nálam sosem jelentkezett ilyen kritikus hiba: ha OBMM-ben deaktiváltam a problémás mod OMOD file-ját, akkor az nyom és utóhatás nélkül eltűnt. A QTP3 Redimized változatot is használtam egy időben, és azzal nem volt gond. (Azért szedtem le, mert nem tetszett sziklák megjelenése) Nem lehet, hogy egyszerűen betöltési sorrend a gond? Úgy emlékszem a QTP3-at közvetlenül az unoff patch-ek utánra kellett beállítani, hogy jól működjön. Milyen archivinvalidation process-t használsz az OBMM-ben?[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Varlaisaran
senior tag
válasz GypsFulvus2 #8567 üzenetére
Elképzelhető, hogy a load order lehetett a ludas. Azt nem értem, ezt miért nem tudja magának beállítani. Ő a szoftver, neki kéne tudni hogy mi mivel conflict-ezik. De én már nem megyek ezen végig mégegyszer
OMODként rakta fel, vettem le, "hivatalos" úton, és maradandó hibát hagyott. De semmi más, csak ez.Most ott tartok, hogy megvan a módszer a nyomtalan leirtáshoz.
CD-ről uninstall, majd az obli, és a my doc könyvtárakból a maradékot del, és mégegyszer elinditom az installert. Ugyanis megesett, hogy ezek után is uninstall módban indult, ami arra enged következtetni, hogy valami valahol bentmaradt. köv. inditáskor ment az install.
Csináltam a vanilla obliról egy mentést, egy 0416/OBSE mentést is. Perpill rakosgatom fel a modokat, és eddig minden oké. MégEgy érdekes változás az oblivion.ini-ben:
Vanillához képest egy használatban levő (mondjuk jól megmoddolt) Obli ini-je majd másfélszer akkora. Az Archives szekciónál több bejegyzés volt, egészpontosan..
bInvalidateOlderFiles=1
bUseArchives=1Ezen bejegyzés a két utolsója a szekciónak. A Qarl használata után vagy 3-4 általam nem tudom-mire-vélni sor volt, ahol hivatkozás-szerüségek voltak a gyári .bsa fileokra... (nem tudom becopyzni mert felüliródott azóta)
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Varlaisaran #8568 üzenetére
Kemény... esetleg csinálhatnál ilyenkor egy cache és egy registry cleaning-et is , csak a biztonság kedvéért... Ebből a két bejegyzésből csak annyit értek, hogy invalidációról szólnak, de hogy mire voantkozik, az rejtély. Ennyire sosem mentem (sosem kellett szerencsére) bele. Van viszont itt jó hely, nem tudom ismeritek-e:
[link] Annak idején, amikor én is pörögtem, sok hasznos infót innen szedtem le. Különösen a TOTO és az archiveinvalidation részei voltak fontosak számomra.[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Varlaisaran #8568 üzenetére
Talán ez segíthet, ha újra szar kerül a palacsintába:
OBMM használatával:
"If you later uninstall/deactivate some mods, you'll need to use the Remove BSA edits option. Follow these steps:1. Start OBMM;
2. Click Utilities;
3. Select Archive invalidation;
4. Click Remove BSA edits;
5. Close OBMM;
6. Delete texture files that you want removed;
7. Start OBMM;
8. Click Utilities;
9. Select Archive invalidation;
10. Click Directly Edit BSAs;
11. You know the rest by nowIf you're using .omods, you should skip Steps 5-7 and just Deactivate the .omod instead."
Bővebben itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz GypsFulvus2 #8570 üzenetére
Köszi, a BSA editet nem csináltam meg, viszont úgy érzem nem itt volt a hiba. Full vanilla telepitésnél is lilák voltak a földek, csupán az obse volt extra rajta. De az nem lilítja be
Alighanem a rendes uninstall segített rajta, illetve a lentebbi probléma (de ez nem biztos, mert előtte müködött)...:Qarl-féle DOF plugin (jah.. már megint ő ), ami csodával határos módon müködött előtte. Legutolsó telepitésemnél _minden_ modot feltettem, ment mint az álom. Utolsóként maradt kettő, valami ayleides apróság, és a Q-DOF. Ezek után kezdtek el lilulni ismét a texturhák. Kizárásos alapon feltettem az ayleides izét, és még mindig jó. Most perpill nem merem ráengedni még
Konkuzio? Akármennyire is szeretem az Obliviont, ez egy bugware
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Varlaisaran #8571 üzenetére
Bugware? Ugyan kérem, aki moddol ezerrel, az ne lepődjön meg, ha nehézségekbe ütközik.
-
HaaS
addikt
válasz GypsFulvus2 #8572 üzenetére
Én csak egy OOO-t akartam... volna...
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
GypsFulvus2
őstag
Akor valamit elhibáztál, barátom.
Nálam fénykoromban kb 70 mod futott egyszerre. Vagy nézzétek meg eme mesterművet:[link] A saját betöltési sorrendemet ebből bogarásztam ki anno, persze egyéni változtatásokkal. Hasznos lehet a jó betöltési sorend kikísérletezéséhez még ez is:[link][ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
válasz GypsFulvus2 #8574 üzenetére
Fénykoromban azt sem tudtam, mi az a mod!
-
GypsFulvus2
őstag
Jó, akkor nevezzük lokális csúcsnak. A fénykoromat én is inkább utolsó kollégiumi éveim alatt éltem
Amúgy meg át próbáltál verni, hiszen te nem csak akartad volna, hanem sikerült is telepítened és használénod az OOO-t anno. Emlékszem, írtál is egy olyan beszámolót, amin szénné röhögtük magunkat itt, a topicban; a mudcrab, meg a leégetett és visszaragasztott szemhéj. Jól emlékszem rá, szóval ne kábítsá' ![ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
OOO 133 most ment fel nekem is. De az NPC levelinget nem csináltam meg, amit ugye javall a doc, hogy balanszban legyenek az npc-k, és én. Nekem viszont a halálom az, amikor 10percen át kardozok egy mudcrabbal; erős költői tulzással élve 50.edik szinten van a hölgyemény, "aki" mellesleg ayleid (mi más lehetne ). Szóval megdolgoztam azért hogy két suhintással földön legyen egy bandit, vagy akárki. Na jó... 90es reflect damage-val tökmindegy, hogy a páciens milyen szinten van; csak lusta voltam Wyre Bash-t meg a pythont ujrarakni
Eddig szépen megy az obli, 37 moddal. Ráment az OOO, megy most is, de kilökte a "landmarks" plugint. Egye fene, kibirom
Haladtam közben a sajáttal is, kezdem felfogni a logikáját a CS-nek neki, de még mindig bajos. Elkezdtem Wendirt ujraépiteni rajz alapján, de a képzelet jobban szárnyal mint a technika Most kezdem realizálni, hogy a kitűzött cél -ha elkészül- egy OOO szintü valami lesz. Te úr isten...
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Varlaisaran #8577 üzenetére
Ja, ennek kapcsán... Bár van forrás, de még több nem árt. Cs-hez gyakorlati segitséget tartalmazó forrást nagyon megköszönnék. Ha ugy állna kézre, mint az Obli, nem lenne gondom Remélem nemsoká tudok valahogy shotot csinálni Wendirről. Szívmelengetően gyönyörű lesz, ahogy vakitanak a fényben a fehér falai
-
HaaS
addikt
válasz GypsFulvus2 #8576 üzenetére
Voltak szép pillanatok, de fagyni kezdett valami kvesztnél... fiATHaLONnal kezdtünk neki nagy elánnal, de nála is kilépegetett, aztán így felejtő...
-
HaaS
addikt
-
kizcar
tag
válasz Varlaisaran #8578 üzenetére
Akkor működik, zsír Jó az a Qarl-féle textúra mód. Sokkal szebb lesz minden. Nálam textures és meshes mappából állt esp és esm fájl nélkül. Csak bemásoltam a két mappát a datába és jó volt. Nekem a Depth of Field a gázos, pedig az is sokat dobna rajta. Haveromnál láttam és valami baromira jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
kizcar
tag
válasz Varlaisaran #8582 üzenetére
Ez mod vagy alapból ilyen valahol az egyik szentély? Lesz majd itt valami jó móka?
-
Varlaisaran
senior tag
Saját mod, készülőben, egyenlőre még gyakorló jelleggel, de gyorsabban haladok, mint vártam. Ez itt Wendir nagyterme, féligmeddig újjáépitve, berendezve, azóta már a falakon is Welkyndek, varlák ragyognak, kis idő, és életet lehellek az egészbe. A pontos cél még titok, de nem sokáig
-
kizcar
tag
válasz Varlaisaran #8585 üzenetére
Dizájnos. Frankó lesz ez.
Haverom is csinált egy házat a játékba, de neki valamiért nem működik. -
MeszarosB.
tag
válasz Varlaisaran #8585 üzenetére
Egy kis segítség kellene a Qarl's Texture Pack-al kapcdolatban.
Windows 7 X64-em van, és felraktam a modot a leírás szerint. A telepítése után ugye állítgatni kell az OBMM-en.Ezután hibátlanul megy a játék abból a fiókból, amelyikből telepítettem, de az összes többinél "Oblivion.esp is not a valid masterfile", és "XY mod is not a valid plugin"-t ír ki a játék, mikor indítanám, és az OBMM is leírja ugyanezt indításkor, csak más szavakkal.
Valahogy nem lehetne megoldani, hogy a másik fiókoknál is működjön a játék?Mert a családban még vagy 3 ember játszana Oblival.
[ Szerkesztve ]
Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
hoffman_
nagyúr
Öcsém, szétoffoljátok a topicot
Erre valamelyik okosnak van ötlete? Meg vagyok lőve. Se le, se fel nem megy a game... Már volt ilyen, 2x is, akkor jelentkezett, ha valami mod elcseszett valamit elég mélyen OS reinstall megoldotta, de az most nem játszik. Letakarítom az összes megmaradt fájlját, és kipuculom registry cleanerrel, de ez sem biztos h megoldás. Összefutott már valaki ezzel? Ötlet van-é?
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
kompotot
csendes tag
Hello mindenkinek
a következő lenne a problémám játszanám a Csatakürt-kastély küldetést de a várat nemlatom sehol se .....
valakinek valami ötlete?
előre is thxإذا كنت لا تعرف أن تجد بها
-
GypsFulvus2
őstag
válasz kompotot #8590 üzenetére
Csatakürt-kastály? Aztaq de jó hogy nekem nem kell magyarosítás...
Moddolt-e a játékod vagy vanilla? Eredeti, avagy virágbolti? Ha eredeti, fenn van-e az utolsó patch? Ha nem GotY verzió, betartottad-e az 1. hsz.-ban írt telepítési sorrendet a kiegészítőkkel és a patch-ekkel (utolsó patch: 1.2.0416) ? Ha mindent a leírásnak megfelelően csináltál, ki van-e pipálva a "DLCBattlehorncastle.esm" a data files menüben?
[ Szerkesztve ]
-
MeszarosB.
tag
válasz MeszarosB. #8587 üzenetére
Erre valaki?
Egyébként az első hsz-ben a [magyarosítást] nem lehetne átíni magyarításra?Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz MeszarosB. #8593 üzenetére
Ezt passzolom, még nem használtam win7-et. Annyit hallottam róla, hogy több programnál gond a van a rendszergazda jogosultsággal telepített programok elérésével. Nem valami biztonsági beállításos paranoia ez?
[ Szerkesztve ]
-
MeszarosB.
tag
válasz GypsFulvus2 #8594 üzenetére
Csak az a furcsa, hogy régebben simán futott OBMM-el is a játék minden fiókban,
csak a mod telepítése után romlott el.Megnézem, hogy mit csinálnak azok a beállítások, amik a futtatásához kellenek, talán ott lesz a gond.Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz MeszarosB. #8595 üzenetére
Ugyanabból a fiókból telepítetted a modot, mint a többit?
-
MeszarosB.
tag
válasz GypsFulvus2 #8596 üzenetére
Igen.
Amúgy itt a QTP utasítása a telepítés utánra:
Archive InvalidationDue to a bug in Oblivion, texture replacements such as those included in this mod will not display correctly unless you take some extra steps to force Oblivion to use them. Unfortunately, Oblivion has major problems loading many replacement textures even if you use an ArchiveInvalidation.txt file (which is the current common practice). This topic is far too complex to explain all the whys, hows, and wherefores here, so we'll stick to simple instructions for known solutions that work well at the moment.
The best solution at the moment is to use one of Timeslip's excellent utility programs: Oblivion Mod Manager (OBMM version 0.7.10 or later) or BSA Patcher. What OBMM and BSA Patcher do is to sidestep the ArchiveInvalidation problem by making Oblivion think it never had a copy of the textures you are replacing.
In other words, these utilities edit your BSA archives so that Oblivion cannot find the original version of files you have replaced, thus forcing it to load the replacements instead of the originals.
Download Oblivion Mod Manager
OBMM will keep track of which files have been renamed in your BSAs and provides a Remove BSA edits function to rollback any changes it has made to your BSA just in case you don't like the results. You should probably make a backup of your BSA files if you have the space (or a DVD-burner) just in case, but so far nobody has reported any corruption issues.
OBMM requires .NET 2.0 to work, so if you can't run .NET 2.0 then you'll need to use BSA Patcher instead.
Assuming you have OBMM 0.7.10 or later installed already, and have already installed this mod, the steps you need to take are as follows:
Start OBMM.
Click Utilities.
Select Archive invalidation.
Click Directly Edit BSAs.
Check Textures.
Check Generate archiveinvalidation entries on hash collision.
Click the checkbox for autoupdate on exit and/or click Update Now.
Close the Archive invalidation popup (click the red X in the upper-left corner).
Quit OBMM or click Launch Oblivion.Szenteltvízet keresek nagymennyiségben. Ugyanitt hibás G100S eladó.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz MeszarosB. #8597 üzenetére
Ez az archivinvalidation process, amit a legtöbb modnál így vagy úgy, de meg kell csinálni. De ez elvileg nem befolyásolhatja, hogy az egyik fiókból működik, a másikból is kellene. Nehezen tudom elképzelni, hogy a BSA szerkesztését az egyik fiókból "nem veszi észre" Bár mondom, win7-ben nincs tapasztalatom.
-
kompotot
csendes tag
válasz GypsFulvus2 #8592 üzenetére
igen az utso patch van fent 1.2.0416 és mindent megfelelően telepítettem ...
bar nem vagyok benne biztos mert ezt a DLCBattlehorncastle.esm-et nemvágom hogy hogyan is kapcsolhatnám kiإذا كنت لا تعرف أن تجد بها
-
hoffman_
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #8592 üzenetére
Először én se vágtam milyen küldetésről van szó
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest