Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hadihajoknal sem igen fer bele, pont ugyanazok a problemak, amiket antiapaladin leirt. Addicionalisan a hajon levo nagyobb torony nagyobb kivagast igenyel a pancelfedelzeten, tehat maganak a fedelzetnek az ellenallasa is csokken, amit csak vastagsaggal lehet ellensulyozni, ami nagyobb suly, de ha ragaszkodsz a sebesseghez, akkor a nagyobb sulyhoz nagyobb hajtomuvek kellenek, ami megint plusz suly.
A hajoknal ugy csinaltak kompatibilis tornyokat, hogy a tobb csoves tornyokban kisebb atmeroju volt a lovegcso: Scharnhorst osztalynal 9x283mm vagy 6x380mm (Bismarck torony), illetve a japan Mogami osztalynal 15x152mm, kesobb 10x203mm.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Köszönöm a részletes választ! (egy percen belül olvastam)
Más; amit nem tudok mai aggyal feldolgozni, ami a személyzet elhelyezkedését ábrázoló kép mutat. Akinek ez a munkája, gondolom 10 óra hosszát is ott kuporog. Hogy nem kap izomgörcsöt? Nem megy el sétálni 3 óránként. Talán valamelyik bombázó alsó lövész állása volt még aljasabb kivitel. Legénységtől elszeparálva 12 órás küldetések felhúzott lábakkal. -
wednesday
őstag
"Ideális esetben a gyalogsággal közvetlenül együttműködve mennek..."
És mennyire szoros az együttműködés? Itt arra gondolok, hogy a reaktív páncélzat meg a támogató gyalogság nem nagyon kompatibilisek egymással. A reaktív páncél meg pont, hogy jól jön a városi harcban.Vagy ez már nem úgy zajlik, mint a II. VH-ban, hogy a gyalogság fedezéknek is használja az előrearaszoló harckocsit? Más lenne a harceljárás?
Ha elterjednek az aktív védelmi rendszerek, azoknál is tartani kell majd a távolságot a saját csapatoknak.
-
-
wednesday
őstag
Köszi a választ!
Igen, egyszerűbb lenne a hatékony csapatlégvédelmet tolni, aminek dedikáltan ez lenne a feladata, mint egy mindenes harckocsit fejleszteni.
Én arra lennék kíváncsi, hogy a harckocsik majd milyen evolúciós utat fognak bejárni, mert kihalni nem fognak csak átalakulnak idővel. Ahogy mondjuk a lovasság szerepe is változott az évszázadok alatt. Persze a lovasság megszűnt idővel (vagy átvette a helyét egy gépszörny
), de az 2000 év alatt zajlott le. Most még nem tartunk itt a páncélosok terén.
Ez a páncélzat felhasználás is abból indult ki, hogy eddig, mindig szemből érkezhetett a legnagyobb veszély.
Meg hol húzódik a határ a minőség és a mennyiség között? Én úgy érzem a harckocsi egy szimmetrikus háborúban, még mindig (inkább) mennyiségi kérdés és mindig is fogyóeszköz volt, amit pótolni kell.
-
Dare2Live
félisten
"Szóval nem, itt nem a páncélzat újragondolása a megoldás a kis drónok ellen... Hanem a megfelelően felszerelt és feltöltött egységek..."
A fizikai páncélzat újragondolása semmi esetben sem de a terjedőben lévő APSek köv iterációja mért nem megoldás/részmegoldás? Persze kombinálni kell csapatlégvédelemmel de én magában a csapatlégvédelemet nem tartom elégségesnek a jelenlegi drón fejlődési ütem mellett. Gyorsak, elképesztően manővereznek, ha kell méteres magasságban mennek...."üzem- és harcképes használt T-72B ára olyan 750.000 - 1.000.000 dollár körül mozog"
Szerintem elég szerencsétlen használt árat újjal összevetni. Volt már 1euroért is eladva Leo2... csak a lőszer/support...
A hidegháború elképesztő tank... készleteit az Ukrán háború teljesen feléli/felélte. Ha vége lesz nem lesz mit reaktiválni de ha marad is valami az kelleni fog Oo/NATOnak. Evvel megszűnik/megszűnt a HH utáni zizikért lehet reaktivált tankot... venni korszak. -
A földrajzi helyek kisbetűsek (pl. "budapesti"), tulajdonnév részeként viszont a Gépgyár is nagybetűs. Valamivel jobban zavar, hogy épp az orosz-ukrán konfliktus kapcsán az ukrán települések orosz nevét használod.
@Ghoosty: És a páncéltörő löveg nem gépkarabély, hogy a tűzgyorsasága legyen az elsődleges. Eleve erősen korlátozott, hogy mennyi lőszert tud magával vinni. Az írás tekintélyes része épp ezek elhelyezési problémáiról szól.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Eredetileg az Ukrajnai háborús topicba írtam, a téma az volt, hogy a szovjet / orosz automata töltős harckocsik...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest