- sh4d0w: Árnyékos sarok
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #3181 üzenetére
Én meg ehhez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy van is eladó két remek tp link wifi stickem használaton kívüli
(Viccen kívül
)
-
panzer2
csendes tag
válasz
sotetlovag97 #2702 üzenetére
és azt tudja valaki hogy az alienware m18x r1-en melyik porton lenne érdemes próbálkozni?
-
panzer2
csendes tag
válasz
sotetlovag97 #2700 üzenetére
hmm, szerintetek milyen kártyával érdemes akkor próbálkozni nvidia oldalon?
-
válasz
sotetlovag97 #2507 üzenetére
Ugyanaz volt a baj vele mint ezzel. Nagy, nehéz, játékon kívül minden másra kényelmetlen batár hőlégfúvó. Tényleg nem tetszenek, egy rakás pénzt pazaroltam rájuk és bukóval tudtam megszabadulni és még azt sem hozta amit vártam tőle.
Az LCD borotválkozási alap, plusz a felbontás is hagy némi kívánni valót (legalábbis a német oldalakon lévő konfigoknál).
Ha hordozhatóság tényleg nem szempont, akkor vegyél egy asztali gépet. -
válasz
sotetlovag97 #2504 üzenetére
"Igazán jó konstrukció, tökéletes bővítési alap."
Bocsáss meg, szerintem pedig egy fostalicska.
Drága, nehéz, noname, gamer kategória, szar lcd.Ha gamer kategóriát nézel, akkor az abban lévő GPU sebességét vedd alapul és viszlát ami fut rajta az frankó, ami nem, nem. Ki tudja melyik portja hogy white listelhető, bios hurkalé, stb. Az eGPU lényege pont az hogy nem egy mázsás ótvar vasat kell cipelned, hanem marad a tuti üzleti laptopod, de ha kell otthon tudsz játszani vele. Bocs, kétszer is volt Asus RoG laptopom.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
sotetlovag97 #2492 üzenetére
Ezt nem mondtam. Nekem már nincs eGPU-m, csak érdekel a téma és lehet, hogy lesz még a jövőben. Ha lesz, akkor addig keresem e megfelelő komponenseket, amíg így nem lesz. Más mód nincs rá, csak a próbálgatás...
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
sotetlovag97 #2490 üzenetére
1. Nem. Attól függ... Milyen gép,milyen adapter,milyen táp,külső vagy belső monitor,milyen videókártya, a nap állás és a Jóisten tudja még, hogy mitől. ja és a bios verzió..
2.itt
U.i.: A működés nálam még mindig azt jelenti, hogy összerakod a rendszert, telepíted a drivert, akkor húzod ki amikor akarod és akkor dugod vissza amikor akarod...a dsdt+setup annak ellenére, hogy "működőképes" rendszert lehet építeni, nálam nem számít annak...
-
dox187
csendes tag
válasz
sotetlovag97 #2425 üzenetére
Végül hol hagytad abba a dolgot, meddig jutottál?
-
Doink
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2395 üzenetére
Csak tiltsd le a radeont setupból vagy moddolt biosból, ddu-val szedd le a radeon drivert/nvidia drivert és szépen tedd fel az nvidiat. Nálam abból sincs baj ha radeon és nvidia driver is van fent, de inkább menj biztosra.
Error43-nál nem kell dsdt meg semmi tolud-al kapcsolatos mókolás, az azt jelenti hogy a drivernek valami oknál fogva nem sikerült életre kelni, de ettől függetlenül az eszköz már a buszon van és memóriát is sikerült foglalni neki. (rossz táp, mobil vs desktop driver probléma, corrupt driver stb) érdemes a sleep/wake kombót megejteni párszor 5x-6x aztán a device managerben ráfrissíteni, néha az lehozza.
Error12-nél kell dsdt | tolud | pcie compactionra gondolni, most hogy kilövöd a dgput pcie compaction kell csak neked igp+egpu és ennyi.Kép: ja gpt(uefi), akkor vagy pendriveról bootolsz és onnnan chainloadolsz a windowsba(sosem próbáltam, nézz utána hogy lehetséges-e), vagy biosban boot mode-ot átállítod legacy bios-ra, partíciós táblát átállítod mbr-re és egy kellemes windows újratelepítéssel zárod a dolgot aztán már működni fog a program.
Akkor állítottad be jól ha nem akar a telepítő mindenáron 3 partíciót létrehozni csak kettőt vagy egyet sem ha előpartíciónáltad egy nagyra. -
válasz
sotetlovag97 #2395 üzenetére
Először szedd ki a laptopból a 4Gb feletti memória modulokat. Hátha indul DSDT override nélkül.
A DSDT minden gépen egyedi, senki sem fog tudni neked segíteni, Google folyamatosan, sorról sorra. Egy Setup 1.x könnyebben működése bírható.. -
válasz
sotetlovag97 #2393 üzenetére
Win10? "Maybe your PSU is not supplying enough energy to your system" - Google...
-
sotetlovag97
tag
válasz
sotetlovag97 #2391 üzenetére
Gondolom tv is jó, de belső képernyőre mókerolás előtt még meg kell néznem külsőn mindenképpen?
-
válasz
sotetlovag97 #2389 üzenetére
Zsír. És? A VGA kártyára tudsz monitort kötni? Ha igen és kép is van, szuper. GPU-Z fel és lehet kezdeni tesztelni.
-
Doink
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2380 üzenetére
Így: [link]
Először nézd meg mit lát az egpuból a windows csak utána nézegesd a programot.
Ha a ventillátor 100%-on pörög akkor nem inicializált státuszba került a vga.
Ha nem pörög és nem látszik sehol de a beast világít akkor sosem kapott PERST# signalt. -
válasz
sotetlovag97 #2381 üzenetére
Kikapcsolt állapotban összedugod az eGPU alkatrészeket, majd indítod a lapost. Ha feljött a BIOS képe, dughatod be, de van akinek Windows boot alatt a tuti. Van akinek full Plug&Play volt, tehát windows alatt is be lehetett dugni. Jussál már el oda, hogy az eszközkezelő talál "valami" újat. Ha jól tudom (valaki cáfoljon meg) nem kell az integrált VGA-t letiltani ahhoz hogy a cuccost a rendszer megtalálja.
A Setup 1.x nem bekapcsoló csoda, hanem hibaelhárító. Amúgy amit az tud, vért pisilve magad is meg tudsz csinálni rendszerszinten, szóval küzdenék hogy látszódjon valami a rendszerben. -
Doink
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2378 üzenetére
gpt vagy mbr partíciós táblát használsz? Úgy tudom csak mbr-en működik a csodaszoftver.
-
válasz
sotetlovag97 #2376 üzenetére
Szerintem igen korán adod fel. Még alig szívtál vele.
Se egy error 43, se egy error 12...
Setup 1.x lehet nem is kell. Eszközkezelőben látszik valami? Jól dugtad egyáltalán össze?
Csomagold össze az egészet, és küldd el nekem. Címem tudod. -
válasz
sotetlovag97 #2373 üzenetére
Ha Setup 1.x-be nem tudsz belépni, az azért van mert nem telepítetted fel rendesen. Szűz puci rendszerre is felmegy, EGPU adapter nélkül is.
Ha nem pörög fel a ventillátor, vagy nem jó sorrendben dugod össze a cuccot, vagy nem kapcsol a táp stb. -
sotetlovag97
tag
válasz
sotetlovag97 #2362 üzenetére
Esetleg valaki tudna segíteni?
Akár másik setup 1.x beszerzésében stb.. vagy tanácsadásban, hogy miért nem működhet a rendszer, ha mindent összedugtam? -
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2336 üzenetére
jobbklikk, futtatás rendszergazdaként
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #2333 üzenetére
r****l******9*@gmail.com erre az email címedre szerintem érdemes felnézned, lehet hogy kaptál egy meglepetést...
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
sotetlovag97
tag
válasz
sotetlovag97 #2332 üzenetére
Üdv!
Megvan a laptop és már le tudom szedni a fedlapot.
Most kellene hogy zargathassak valakit.
De akár egy setup 1.x is jól jöhet. -
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2330 üzenetére
Samsung nem szokott zárolni portokat biosban, nekem volt három gép is az IvyBridge korszakból és mindegyikben ment mindenféle kártya a wifi helyén.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2326 üzenetére
Nem volt az zargatás
Milyen géped van pontosan és milyen adapter?
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #2321 üzenetére
Én nem tudok egyéb módot a whitelistes port kiderítésére, mint beledugsz az adott portba egy eszközt, és megnézed, hogy látszik e bárhol (pl. eszközkezelő, setup1.x). Magyarul kipróbálod valamivel. Nincs tudomásom egyébb módszerról.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2321 üzenetére
PÜben zargathatsz, úgy sem tudok elfutni a sonka miatt...
-
kzolee216
senior tag
válasz
sotetlovag97 #2267 üzenetére
+ en is nemsokara csatlakozok az egpu taborhoz.
-
mrmegtette
tag
válasz
sotetlovag97 #2255 üzenetére
Tudomásom szerint nem minden gyártó minden egyes modellje whitelistes. Ha az akkor bios mod vagy nando féle setup 1.x megoldás lehet.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2253 üzenetére
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2251 üzenetére
MXM-re nem tudsz eGPU-t kötni. Sokan próbálták megoldani a dolgot, de senkinek sem sikerült megfejteni a Szent Grált.
-
válasz
sotetlovag97 #2235 üzenetére
Fenntartom amit akkor írtam. Senki nem tudja megmondani (Intel sem) hogy az xy gyártó, xy alaplapjában a gyártósor négyszázötvenháromezredik procija mennyi áramot tud felvenni Z terhelés alatt az N wattos tápból.
-
mrmegtette
tag
válasz
sotetlovag97 #2235 üzenetére
Ha nincs ilyen kábelem amit linkeltetek, akkor meg tudom valahogy oldani csak ATX-el? [link]
Esetleg valakinek megvan ennek a kapcsolása? (Mintha valahol láttam volna, de nem találom.) Van ilyen 8 pines csatim használaton kívül, szóval szerintem meg tudnám csinálni magamnak.
-
Doink
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2168 üzenetére
Ares és Beasthez(v7-v8) nem kell kapcsoló. Amikor bekapcsolod a gépet akkor fog bekapcsolni a vga is a táppal.
Adapteren kívül jár hozzá 2 kábel egyiket a legvégébe tudod dugni amivel táplálható a vga(ez a kábel tök felesleges ha van elég pcie delej kábel a tápodon)
http://img.banggood.com/thumb/water/oaupload/banggood/images/C6/97/f0619e7f-62bd-4e88-9895-03d29abb213c.jpgMásikat a másikba ami 2 fele ágazik és bele tudod dugni az atx 20pin(csak a zöld indító vezetéket használja belőle) és a cpu kábelt. A 8pines cpu egyik felét bele tudod dugnia képen látható 4pinbe, a 24pines atx meg megbontható 20pinessé, szóval régebbi tápokkal is megy.
Szóval a CPU 8-pint még csak véletlen se próbáld beledugni a beasten levő ajzatba, azt az átalakító egyik felébe kell dugni.
-
válasz
sotetlovag97 #2166 üzenetére
A beastnek nem kell sok energia. Később jön jól, ha másik táppal tornázol.
-
válasz
sotetlovag97 #2164 üzenetére
Egen. Ha elmondják mit kell csinálni, mindig könnyebb.
Azért jobb amit linkeltem, mert az a típus kap még betápot a 4 pines tápdugóról is. De ez is megteszi a beasthez. -
válasz
sotetlovag97 #2162 üzenetére
A "sima" gainward gtx 970-es 2x6 pines. A kiszemelt tápon ha jól látom két 6-osra bontható P8-as van, azt dugod majd a VGA kártyába, és vásárolsz egy HDD-to-P8 átalakítót (valahogy így nézhet ki, de vehetsz sima 4 pinről üzemelőt is, a beast nem zabál annyi tápot), amit a beast-be tolsz. Ennyi.
-
válasz
sotetlovag97 #2159 üzenetére
Komolyabb tápot nézzél a 970-hez és arra ügyelj hogy ha 8+6 pines, akkor vagy a táp legyen már eleve ilyen csatival ellátott, vagy pedig az átalakítót egy külön kábelkorbácson lévő din4-hez csatlakoztasd.
Alapvetően nem árt ha van egy tartalék (akár noname hulladék) táp a fő cucc mellett, mert nekem a márkás táppal error volt, végül kínomban az olcsó codegennel is próbáltam és azzal ment. -
válasz
sotetlovag97 #2157 üzenetére
Miért kellene. Ha van egy stabilizált profi orvosi vagy labor tápegységed, azt is használhatod, abban pedig főképp réztekercsek lesznek. Sőt, talán egy torroid transzformátorról is lehetne végső esetben kis munkával eGPU rendszert hajtani.
A moduláris tápegység azért szerencsés választás, mert így nem egy kábel dzsungel van előtted, hanem csak a szükséges csatlakozókat pattintod fel. Ennyi.
-
mrmegtette
tag
válasz
sotetlovag97 #2087 üzenetére
Elképzelhető. Régen olvasgattam olyan fórumot ahol kimondottan a beast konfigurálását taglalták, de azt most nem találom. Techinfernon
https://www.techinferno.com/index.php?/forums/topic/5194-exp-gdc-beastares-v7v6-discussion/
ezt a témát találom, de semmi extra nincs a konfigurálásról első hszben, nyálazom ezt is, hátha. Amúgy találtam egy GTS450-et is. Majd a friss telepités után kiprószálom azt is. -
mrmegtette
tag
válasz
sotetlovag97 #2051 üzenetére
szerk: bocsánat, nem választ akartam nyomni
Sziasztok!
Sokáig hittem, hogy nem tudok használni ilyen kártyát, mert a biosom whitelistes. Nem is foglalkoztam mostanában a témával de a minap találtam modolt biost (HP Insyde F.1B SP55068 thx donovan6000) amiben a whitelist el lett távolítva. (Valamint az Advanced és Power fülek meg lettek nyitva, de ez gondolom másodlagos?! Mondjuk ha a rengeteg megnyíló opcióra gondolok, lehetséges, hogy még szükség lesz rájuk.)
Mivel nem igazán találtam ilyen laptop+egpu kombót használó felhasználót, gondoltam itt teszek próbát.
Szóval a kérdés adott. Milyen egpu adaptert, illetve videókártyát vegyek a meglévő rendszerem ismeretében?Laptop: HP Pavilion DV7-6103eg
Bios: HP Insyde F.1B
CPU: Core i7-2630QM (2nd gen?)
IGP: Intel HD3000
GPU: Radeon HD6770Ezek az infók nem tudom mennyire fontosak, ark.intel.com -ról vannak:
PCI Express rev 2.0
1x16, 2x8, 1x8+2x4Express card foglalatom nincs, szóval marad a mPCIe.
Egy EXP GDC Beastet kipróbálok hétfőn mert kapok egyet kölcsön. De azt olvastam azzal elég sok a macera. Gondolkodom érdemes lenne venni egy Bplus terméket, de abból melyiket? És milyen VGA-t? Azt írják sokan, hogy érdemes olyat venni, amilyen van is a gépben, hogy ne legyen szoftveres keveredés.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
kzsolt00
tag
válasz
Sok okosságot lehetett most itt hallani
A lényeg, amelyet a saját tapasztalatomból merítek, mely szerint egy I5-2520m-et cseréltem le egy I7-2820QM-re!!, az alábbiak.
Ha sima M végződéső, nagyvalószínüséggel I3 v i5 procid van, akkor a modelledhez kapott kisebb méretű töltővel kapod. Ez nem törvényszerű, csak nagy valószínűségű.
A tapasztalat úgy, hogy NEM cseréltem le a CPU csere mellett a töltőt is, az volt, hogy a notebook működni fog, felismeri, de annyi teljesítményt fog leadni az új proci, amennyit a töltőd maximuma által nyújtott Watt-al képes nyújtani.
Ergo a kicsi töltő visszafogta az erős procim teljesítményét.(nekem az alap töltöm 60w-os volt)
Vettem egy 90 Watt-osat, mert észleltem hogy teljesítmény vesztés van, és láss csodát, a kb 5000G3D pont helyett, 7000-ig is felment akár. Ami már csak azért is csoda mert többet értem el mint a "hivatalos" teszteken: [link]
Az FPS-ben pedig az a helyes megállapítás amit William írt. Azért lesz több FPS-ed, mert közbejön a +2 mag, a nagyobb órajelek, a +HT szálak, és ezek által többet profitál az eGPU, és ezért lehet több FPS-ed. Mondjuk úgy hogy közrejátszik, de nem közvetlenül ő (CPU) általa termelődik az FPS többlet. Legalábbis nem minden esetben.
Ami még nagyon fontos az a hűtés. Egy QM proci beszerelésénél biztos, hogy jelentős többlet hő fog keletkezni, amire érdemes odafigyelni. Ha a modelledet alapból kiadták nagyobb procikkal is , akkor az jelentheti azt ( mint pl az én volt Dell e6320-am esetében) hogy 2 fajta hűtőbordával szereltél. Egyet a gyengébb és egyet az erősebb modellekhez.
Vagy érdemes egy erősebb (nagyobb, más anyagú, esetleg több hőcsővel rendelkezik) bordát beszerezned, vagy nagyon minimum az új proci beszerelésekor aranytisztára kitisztítani az egész géped belsejét, egy MINŐSÉGI pasztával bekenni, és én még mindig azt mondom hogy a semminél többet érnek a laptop alá rakható hűtő padok.
-
Bandolino
csendes tag
válasz
sotetlovag97 #2059 üzenetére
Én egyet tudok mondani CPU cserével kapcsolatban. Én anno egy 8540w-ben cseréltem cpu-t 540m-ről, egy valami I7-es csodára, és úgy melegedett tőle, mint a sz@r. Így nem árt egy nagyobb terhelést bíró heatsinc. Ha ez nincs, és elkezd melegedni a proci, akkor visszaveszi az órajelet, amivel már nem is biztos, hogy jobb vagy....
-
válasz
dupla lenne
-
válasz
"Thermal Design Power (TDP) represents the average power, in watts, the processor dissipates when operating at Base Frequency with all cores active under an Intel-defined, high-complexity workload. Refer to Datasheet for thermal solution requirements."
Ember nincs aki meg tudja mondani, hogy egy full-ra kiterhelt processzor a Te laposodban pontosan mennyi áramot képes felvenni. Függ az alaplapi vezérléstől, a hőmérséklettől, az oprendszertől, a szenzoroktól és még az adott vas egyedi gyártási sajátosságaitól, gyártási körülményeitől (tehát két Intel proci nem pont ugyanúgy működik széttekerve).
Ettől függetlenül ne lepődj meg ha akku nélkül kell majd a laptopot használnod a proci csere után ha nem veszel egy nagyobb tápegységet. -
∂яσнυη
senior tag
válasz
Az a 10 watt az nem 10watt. Turboval nem 45wattot eszik a qm. Szóval a 65 wattos tápot felejtsd el. Nem is értem, hogy processzorra van pénz, tápra meg nem?
-
válasz
sotetlovag97 #2053 üzenetére
Ecsém ha a lustaság fája...
-
válasz
Szerintem nem. Max sokkal lassabban tölti az akkumulátort fel.
-
válasz
sotetlovag97 #1838 üzenetére
Isten király csávó vagy!
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
sotetlovag97 #1809 üzenetére
Igazából nem a teljesítmény a lényeg, inkább a minőség. Az, hogy ráírnak valamit, még nem feltétlen tükrözi a valóságot. Az 530W az szerintem kicsit sok már nem?
Én a helyedben max. 300-400W-osakat néznék. De nézz be a topikba, ha eldöntötted milyen kártya lesz.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
sotetlovag97 #1807 üzenetére
Ezért is írtam, hogy "szénné" hajtva.
Ebben kulcsszerepet játszott a vBios modding, ahol a tdp limitet kitoltam 200W-ra a gyári 120W-hoz képest. + Az új tömörítési technológia miatt is érdemes inkább emellett dönteni, mivel textura betöltéseknél nagyon jól jött.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #1802 üzenetére
-
2Mark4
újonc
válasz
sotetlovag97 #1716 üzenetére
sotetlovag97
Köszönöm az ajánlatodat, de nekem Express card slot-os kivitelre lenne szükségem.
kzsolt00
Igen az Inventor egy tervező program. A számításokhoz nem árt ha van a gépben egy jó processzor, a megjelenitéshez pedig egy jó videó kártya kell.
Köszönöm a tippet a hardver apróhoz ott tényleg vannak olcsóbbak, nézegetem és ha van valami jó ajánlat akkor lecsapok rá. Mennyire számít az, hogy ki gyártotta videó kártyát? Ha jól tudom ez működik, hogy valaki kifejleszt egy chipet és a különböző gyártók pedig a saját verziójukat készítik el belőle.Az EXP GDC-hez találtam egy eu-s oldalt és elvileg van nekik készleten. Az Aliexpressről én is sokat rendeltem csak azt tapasztaltam, hogy így karácsony előtt eléggé lelassul a szállítás.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #1691 üzenetére
Lehet nálam azért van kicsit nagyobb zavar néha a vonalon. De így sokkal egyszerűbb csak bedugom és megy. i5-2540m jó a 760-hoz. Business gép még 5 óra nyúzás után sem veszi vissza a proci órajelét, szemben a müanyag Aceremmel, ami ezelőtt volt. Eddigi legjobb döntés volt, átállni eGPU-ra. Meg így simán rá tudok kötni a rendszerre 4K kijelzőt is a másik 3 fullhd mellé.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #1689 üzenetére
Lehet, ez csak az én tapasztalatom. Expresscard-al van kötve egy 8460p-re. Külső monitoron szuper.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #1687 üzenetére
Nekem belső képernyőn gen.2-ben gyakran crashel a Beast. Külső monitoron mindent maxon visz amit csak próbáltam eddig, mindenféle crash nélkül.
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #1516 üzenetére
Benchmark pontok:
3630qm: 7638 passmark point
3632qm: 6956 passmark pointVégülis annyira nem eget rengető a különbség teljesítményben.
Viszont az utóbbi kevesebbet fogyaszt, ellenben drágább elvileg, hacsak nem találsz egy jó vásárt valahol. -
∂яσнυη
senior tag
válasz
sotetlovag97 #1510 üzenetére
Kinek a pap kinek a paplan. Nyilván akkor nem jelent gondot az, hogy mpcie en keresztül kell csatlakozni a gépet. Nem hordozod annyit a gépet ezek szerint. Vagy is vehetnél asztalit is, de ez már a te dolgod...
Miért ne bírná a bemenet? Most írtam le neked, hogy mi a helyzet...
kzsolt00: Az a 80W honnan jött ki neked? Gyárilag ehhez a géphez 2 töltőt addtak.i5 60W i7 90W. Ennyi... Ne bonyolítsd!
Az hűtő pedig akkor jó ha ágyba viszi az ember a gépet, de ágyban normális ember nem játszik. Asztalon meg max 2-3 fokot jelent egy USB-s hűtő.
Persze attól is fögg, hogy milyen hűtőről van szó. De gondolom nem 10-20k közöttire gondolt a srác.
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #1505 üzenetére
Pontosan ugyan ebben a cipőben voltam a Dell lat E6420-ammal.
Csak ugye egyel előző generációban ( Sandy bridge)
i5-2520m ről váltottam i7-2820QM re. A gépbe belemegy, ahogy neked is belefog a nagyobb, de az a plusz 10 watt is sok.
Ennek következménye az, hogy máködni fog a gép, de elvesz a teljesítményből, méghozzá relatíve sokat.
Nekem a kicsi 60 wattos táppal az erősebbik proci 5000g3d pontot ért el. Mellé tettem egy 90wattos tápot, és egyszer még majd 8000 pontot is sikerült elérnem. Tehát ha nem veszel mellé tápot, működni fog, de kevesebb teljesítménnyel. Pont annyira kevesebbel, amennyi hiányzik az "áramfelvételből" adódóan. Ez a tapasztalatom.
Vegyél tehát egy 80wattosat.A hűtő pad saját tapasztalatom szerint pedig megéri. Nekem sokat segít. Egy ebayes 2000 forintos noname padom van 5 éve.
-
Simi37
őstag
válasz
sotetlovag97 #1507 üzenetére
"When subjected to full load, the notebook consumes up to 73.1 Watts - a value that can't be easily compared to the other models mentioned above as the hardware is different. The Vostro 3560, for instance, was reviewed with the i5-3210M (although a version with the i7-3612QM is available). The power adapter is rated for 90 Watts, which is adequately dimensioned, and should offer enough headroom."
Forrás: notebookcheck
ed: De ja kell, hogy szerezz 90W-osat.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
sotetlovag97 #1507 üzenetére
60W-os a tápod(egyébként 19V*3,16A=~60W)
És igen rakhatsz bele i7-et, mivel eredetileg is szerelték i7-el ezt a gépet, tehát a hűtése azt is simán bírni fogja. Nem hiszem, hogy i7-hez másik revíziójú alaplapot gyártottak volna. Ezek az USB-s hűtők tökre feleslegesek. Csak pénzkidobás.
Tehát kell neked egy 90W-os (19VDC 4.74A) táp és a 3630QM proci és máris hasítani fog a géped.
De ha jót akarsz magadnak én azt mondom add el a géped és vegyél egy express cardos notit(vagy thunderest ha van annyi lóvéd). Ha nincs hová menteni az adataid, akkor vinyó nélkül is eladhatod, csak reális árat jelölj meg. Érdemes lehet esetleg beáraztatni itt PH-n a megfelelő topikban.
Válassz innen vagy innen egy gépet. Németországból tudsz olcsón venni egy alap gépet aztán abba azt raksz amit akarsz. Vagy barebone-t (clevo, sager) stb...
-
Simi37
őstag
válasz
sotetlovag97 #1505 üzenetére
Jó lenne tudni nagyjából hány watt a tápod teljesítménye. (Mondjuk 10W+ csak bír azért nem centizve vannak a tápok)
Tök normál h a táp melegszik nekem ulv gépem van és 65W-os táp és az is melegszik mint állat.
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #1477 üzenetére
Szerintem nem kapnál sokkal kevesebb pontot, mint a linkeden. És igen, működőképesnek kell lennie ELMÉLETILEG. Soha nem mondok biztosat itt, tekintve , hogy mPCIe csatlakozón keresztül akarod megvalósítani. Ott mindig több a veszély, mert mi van, ha Whitelistes a portod? Ha nem az, akkor elméletileg nincs akadálya hogy működjön a rendszered.
A 970 baromi jó kártya, de csak akkor éri meg egpu nak használni ha 1. nagyon sok fölösleges pénzed van, vagy 2. tudsz egyet venni olcsón
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #1130 üzenetére
A házat úgy alakítottam ki a verseny végett, hogy amik birtokomba voltak alaplapkák, azt mindegyiket felfogattam valamilyen módon a házba ( hogy amelyik kell, azt bele tudjam rakni éppen aktuálisan ). Jelen pillanatban a házban valóban egy EC végü hwtoolsos termék van, de van egy PE4L v2.1 - em mPCIe véggel, ami szintén bele rakható, van 4 furat a házban külön a PE4L odafogatása végett.
/OFF
Az EXP GDC v5.8 at ma vitték el mPCIe véggel.
-
peti58
csendes tag
válasz
sotetlovag97 #1128 üzenetére
Ha pont ezt szeretnéd megvenni, akkor nem lesz jó...
De kzsolt00-val biztosan ki tudtok találni valamit, nekem is segített már..
De ha jól tudom ami be van építve ebbe az csak express cardos.. -
peti58
csendes tag
válasz
sotetlovag97 #1126 üzenetére
Ha jól láttam a laptopodban nincs Express Card csatlakozó hely, a PE4H V3.2 pedig express card végű...
Így szerintem nem tudnád rákötni, talán csak akkor ha mPCI-e csatlakozóval veszed. -
tbalazs14
csendes tag
válasz
sotetlovag97 #1106 üzenetére
Minőségi alkatrészekből álljon, 12V-os ágon legyen képes megfelelő teljesítmény leadására, jó hatásfoka legyen, ne legyen ezeréves és árban se szálljon el. Persze ha ATX tápról van szó, ez az univerzális megoldás, ha nem olyan fontos a hordozhatóság, akkor ezt ajánlom.
Exp GDC V6, V7, Beast-hez, PE4C-hez lehet venni 220W-os Dell tápot, ha fontos a hordozhatóság. Szerintem viszont ez utóbbi drága. -
válasz
sotetlovag97 #1054 üzenetére
gtx660
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Androidos tablet topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Viccrovat
- Gyúrósok ide!
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest