- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
addikt
Pont azért előny mert nem kell telepíteni. Amúgy meg egyszer beállítod valszeg utána nem kell hozzányúlnod megint szóval szerintem kevesen esnek abba a problémába, hogy pont akkor ment el a net amikor állítanád. Illetve ha nincs net akkor úgyse tudsz játszani semmi olyannal amihez van értelme egy ilyen egérnek.
Ha meg úgy érted, hogy csak akkor tartja a beállítasokat, hogy van net az nem igaz, az egérnek van saját memóriája.
-
csibe1
addikt
"Az, hogy nem kell a konfigurálásához iCUE, mert van webes appja, a Corsair Web Hub."
Ezt mondjuk nem értem miért jó, (vezeték nélküli egereknél is láttam pl. ATK, Kysona),
hogy web driver?
Ha nincs net akkor bukta az egér testreszabása? Ez nálam nem egy akkora akármi, sőt inkább negatív dolog. Letöltöm, feltelepítem, beállítom aztán annyi, utána nem kell net.
Közben meg ott van a gyártó oldalán a Dekstop driver is, bár azt nem reklámozzák.
(a méreteket meg aliról kell összekukázni, mert saját oldalon nem divat leírni)
-
Szerinted gáz, szerintem meg gusztustalan.
Érdemes belenézni néhány topikba, több milliós gépek, de a játékokat ellopják, mert megtehetik.
Remélem egyszer itt is lesznek olyan törvények, mint pl. a németeknél...
Igen, letölti majd törli, teljesen életszerű.
2025-ben, amikor egy netes kereséssel 50.000 találatot kapsz arról, amire kíváncsi vagy....
Na mindegy, nem vitát akartam kirobbantani, mindenki a lelkiismeretéhez mérten mérlegel és dönt.
Nekem soha eszembe sem jutna bármit ellopni a netről, játékot pláne, ha nincs pénzem rá, akkor várok.
Nyilván nem attól szaródik el a géped, ha letöltesz egy sorozatot, nem erről beszélek.
Az Icue bloatware, de a sok crack meg mifaszom az nem. -
És az rgb-vel együtt jár a hűtés testre szabása is, nekem van olyan profilom, hogy csak a billentyű vilagít halványan, a monitor hátulján az ambient cucc, és a 14 ventiből, 10 áll, mert nem kell, hogy menjen, ha mondjuk a fotóimat baszkurálom.
Edit: nincs ilyen, hogy összeomlik, 5 éve használom.
Ha a géped nincs tele letöltött, torrentezett szarokkal ("5090-em van, de a játékot letorrentezem, csak kipróbálom, aztán törlöm" és hasonló balkáni c...ány mentalitás), naprakész a géped, akkor nincsenek ilyen problémák.
Érdekes, nekem soha nem omlik össze semmi, igaz soha nem torrentezek, meg töltök le innen-onnan minden szart. -
PTM
aktív tag
Az iCue-ból annyit láttam, hogy tényleg szabadon és ezer képpen beállítható mindenféle világításhoz kapcsolódó dolog. Tetszett, hogy az eszközökhöz külön lehet letölteni a modulokat. Nekem nem omlott össze vagy ilyesmi, az be is cseszett volna, bár olyan sokat nem is használtam. Pár hét kísérletezgetés után "véglegesre" állítottam mindent (ez többnyire az RGB lekapcsolását jelentette), volt az eszközökben belső memória, így az iCue-t töröltem, mert már nem kellett.
-
válasz
JulianSinulf #23 üzenetére
Nekem is van az oled-en valami állitható rgb, de én az első bekapcsolás után OFFoltam is.
Ilyesmi, kör alakú:
Nálam is több profil van, játékokhoz külön, aztán zero rpm mind a 14 ventinél, összes rgb OFF.
Icue-ba egy pár órát rászántam az elején, onnantól 1 gombnyomás minden, a profilokat import/exportálni is lehet, nem veszik el semmi.
Az rgb-t pedig úgy testre lehet szabni, hogy az Icue-t kirakod teljes képernyőre, a murals alatt megjelenik az összes rgb eszköz, megfogod és oda húzod, ahova akarod, nagyítod-kicsinyíted, forgatod.
Pl az egérpadra ráhúzod az egeret, mert az ott van irl is.
Gyakorlatilag a képernyőn csinálsz egy virtuális buildet a gépedről, onnantól ha mondjuk áthúz egy repülő a képernyőn, akkor az pont úgy és csak ott köszön vissza rgb szinten, ahogy elrendezted.
Csináltam régebben egy részletes leírást valamelyik topikban, de a nagy leállás vész magával vitte. -
JulianSinulf
őstag
A Corsair billentyűzeten nagyon zavaró volt a világítás is.
Nem egyszer egy pillanatra visszaváltott a játék profiljáról a standard-ra.
Szerintem ez icue gond lehetett.
Az meg a billentyűzeté, hogy perifériából néha látni lehetett némi vibrálást.
A G910-nél ilyenek sosem voltak. -
JulianSinulf
őstag
Ez meg már izlések és pofonok.
Nekem tetszenek a Noctua ventik.
Na nem mintha sokat nézegetném őket.
A monitort szoktam figyelni, nem azt, ami a gépházban van.
Az, meg, hogy milyen hőfokot mutat a venti, tök mindegy. A hűtés legyen jó.A VGA nálam sem az üvegnél van. Amúgy sem férne oda, ahhoz túl vastag.
A ház rendes PCI slotjaihoz került a tartó. Így van bőven helye szívni a ventiknek.
Alulról amúgy is fedett, ott a táp, meg háttértárolók. Nem kétkamrás a ház.
Nincs gond a melegedéssel, elég hűvös. És elég csendes az egész gép játék közben is.
Nyáron hallani néha, de akkor elég meleg van a szobában is. És az is inkább a proci, illetve az AIO ventik, amik 85 fokos procihőmérsékletnél kapcsolnak magasabb fokozatra.
De ilyen ritkán van.Ez az ambient light sosem hiányzott. Egy homogén fény a szobában sokat számít a szemnek. A monitorok hátlapi világítása pont jó. A fehérben meg úgyis minden szín benne van
Bár mióta OLED kijelzőket használok mindenhol, ez a homogén fény sem lényeg. Nem bántja a szemem. -
válasz
JulianSinulf #20 üzenetére
Én kizártnak tartom, hogy bármikor is Noctua ventiket használjak, nem azért mert nem világít, hanem mert ronda, ezen nincs mit szépíteni.
Amúgy a QX ventikbe amiket használok, még temperature sensor is van, amit az Icue monitoroz is, mondjuk még sosem néztem rá, de ha kérdezik, van.Az alaplap rgb-t azonnal kikapcsoltam, default ON-on van, de mivel nem tudom az Icue-val kontrollálni, így nem is kell.
Az én házamhoz 0 ventit adtak gyárilag, én szereztem be mind a 14-et.
Vertical GPU telepítés red flag nálam, hűvös kártyát akarok, nem fenszi kinézetet. (a ház aljábó 3x14cm hűti, ha élére fordítom a kártyát, akkor szart sem ér a sok venti alul).
VGA világítás nálam is solid fehér, visszavett fényerővel. (Amúgy az összes rgb moderált, 60%-os fényerőre van állítva az Icue Link hub-ban).
A monitor hátulján nekem 240cm Corsair LS100 van, az viszont a képernyő tartalom alapján változtatja a színét, késés nélkül, azonnal.
A bill/egér/egérpad szintén a képernyő (meghosszabbítása) lefelé, pont az történik azokon, ami a képernyőn.
1000 számra vannak itt is játékprofilok, de én nem használok ilyesmit soha, csak az ambient módot, minden eszközön.
-
JulianSinulf
őstag
A Noctua-t én is szeretem. Van is pár a házban.
A világítós ventik nem érdekelnek.
Bár a ház üveglapos, de sötétített.
Nemrég cseréltem alaplapot, azon a VRM hűtésen már van fényjáték. Nem én kértem, így adták. De alkatrészt nem az alapján fogok választani, hogy raktak e rá LED-et vagy sem.
Szépen be is van állítva fehérre és a fényerő is vissza van véve.
A VGA egy Palit GameRock. Ez baromi jól néz ki, így bekerült egy vertikális tartóba. Nameg így talán nagyobb eséllyel nem hajlik meg, mint a korábbi MSI. Ez is kapott egy enyhe fehéret. A pumpa asszem csak fehéren világít, de az is vissza van véve.
Mivel nálam a gépház monitor feletti magasságban van, így én ezekből a fényekből látom, hogy be van kapcsolva. Meg a monitorokból, mert azoknak meg a hátulja világít. Fehéren. De az egyik pixeltisztítás közben is világítva marad, míg nem végez.
Billentyűzetnél sosem szerettem a színjátékot. Csak a statikus. De a különböző blokkok, illetve játékspecifikusan a billentyűk színei másra voltak állítva. És ez játékonként változott, ha beállítottam.
De icue-n még ez is macerás volt, mert, ha már be volt állítva valami, mondjuk egy teli kék mindenre, akkor először ki kellett vennem ebből azokat a billentyűket, melyekre mást akartam állítani, különben az új beállítást és a régit összemosta és nem olyat kaptam, amilyet akartam. Nem tudom, hogy ez miért jó, de engem zavart. LGS-nél ilyen nem volt.A G910 tudott olyat, hogy GTA-ban, ha üldöztek a zsaruk, akkor a számsor ketté osztódott és kék/pirosan villogott felváltva, mint a rendőrautó szirénája. Na ez annyira kiesett még a perifériás látásomból is, hogy szinte soha nem is láttam, csak párszor vettem észre.
Így nekem igazán ezek a visszajelzések nem hiányoznak.
A billentyűnkénti színállítást a kiosztáshoz azért szerettem, mert több játékkal is szoktam játszani, illetve van amikor van nagyobb - 1 hét - kihagyás és esetleg egy-két nagyon ritkán használt dolgot elfelejtek. De így csak rá kellett néznem a billentyűzetre és láttam, hogy hova van valami konfigurálva. Adott esetben a szín azt is elárulta, hogy mi lehet az. -
Persze, én is hűtésfetisiszta vagyok, bármelyik mesh ház mellé odaraknám a fishtank házamat, az egyik legjobb hűtésű ház.
Js nekem is van kettő olyan profilom, ahol konkrétan 0 led világít (egy játékra, egy idle).
És van az ambient mode, amikor minden eszköz a képernyőn megjelenő színeket és mozgást adja vissza.
Ha pl. a képernyőn elmegy balról jobbra 4 különböző színű autó, akkor az a házban is pont úgy történik balról jobbra, mind a 20-25 rgb komponensnél.
Más rgb-t nem használok, ennyi. -
tibaimp
nagyúr
De nem szeretem az ilyen összetömörített elrendezést. Állandóan mellé ütnék az tuti.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egyébként QMK-ban is tudsz gombonként címezni RGB-t, csak ahhoz saját firmware-t kell fordítani. A GUI-kban/forkokban csak alapszintű vezérlés van. Vialban pl. ilyen (ez már egészen extenzív, de a Keychron/Lemokey launcherben is jelentősen kibővítették a korábbiakhoz képest):
-
Csandi
addikt
De az esztétikai szubjektív. Ma már egy sima fekete, esetleg ilyen machined aluminium szürke/ezüst kompakt norgb cucc NEKEM esztétikusanbb mint egy adag led, akármilyen színben. Minimálabb, letisztultabb.
Na meg ez az üveg hegy is, inkább teljesítmény mindenek felett és akk full mesh ház. Abba meg nagyon úgyse látod mi van, esetleg 1 oldalon van üveg persze de ha épp létezik ahelyett is mesh opció akkor nyilván az lesz választva
2019-ben így nézett ki a gépem
Szóba se jöhetett, hogy ne világítson még az egérpad is körbe
ma már semmi ilyesmi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azért ezeket is be lehet lőni ízlésesre, csak engem inkább már zavar a fényorgona, billencsen is állandóan off, mert kikészít, ha a perifériás látómezőmben pislákol.
Meg éjjel nem lehet tőle aludni, mert bevilágítja a szobát (nyilván le lehet kapcsolni, de eh), és a vas effektíve sok éve 24/7 megy, néha van csak reboot. Leállás meg akkor, amikor szerelek benne valamit, az meg megint csak több éves intervallumokban mérhető.
------------------------------------------------------------
(#14) sixpak: "beszorultam 2 Noctua fan közé,"
Erről eszembe jutott a két rotor közt darabolódó hattyúk zaja, mint két évtizedes platinaturha (az az aranyköpések felett egy, az ezüstslejm felett kettő, a bronzcsulák felett meg három szinttel van).
Hiába, szeretem, ha kb. abból tudni, hogy megy a gép 24/7 évekig, hogy pilácsol a power LED, és van kép a monitorokon, ráadásul még a support is első osztályú, nem csak maga a termék vagy a körítése. : >
(És még a 30 méterről felismerhető, trademarkolt bézs/barna színséma is guszta – na nem, mint ha látnám működés közben.) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A magam részéről napi 10-14 órát töltök a gép előtt (meló, böngészés, médiatartalmak fogyasztása, alkalmasint játék), a hét minden egyes napján. A billentyűzet, amellett, hogy egy hobbi, keményen munkaeszköz is, és mivel már sub-40 százalékos kivitelűt használok, hatványozottan fontos lett az abszolút maximális programozhatóság/testreszabhatóság, illetve az open source platform (hogy ha később más QMK-s/Vialos motyót veszek, mert csak ilyet fogok, mindent tudjak egyszerűen migrálni).
De néha én is szoktam a vasban gyönyörködni, bár ez inkább a perifériákat érinti, mert a hardverek egy hangszigetelt, teli oldallapos és szétnoctuázott Fractal Nano S-ben laknak, az meg egy minimalista téglatest.
-
Csandi
addikt
ilyesmi szokott lebegni a lelki szemeim előtt amikor RGB-ről beszélünk, és erre mondom, hogy 10 éve mikor még gimis voltam de már bejött egy ideje az RGB láz akkor mi is mind ilyesmi gépeket (nyilván az akkori megfelelőjét) építettünk, de így felnőttebb korra átmentem abba, hogy no rgb inkább csak Noctuák és kész.most az új őrület meg ugye a mindenre lcd kijelző, az aio-ra, a ventik közepére, a házba meg a ház oldalára.
-
Mindegy...vagy nem tudsz olvasni vagy nem akarsz, nem vagyok Icue ügynök, nem is célom promotálni, csak a süket baromságra reagáltam, amit mondtál úgy, hogy a leghalványabb fingod nincs róla, hogy mit tud egy full Icue Link komponensekből épített gép....ja, tudom, neked ezt jelenti az rgb:
Na, sorry az OFF miatt.
-
Csandi
addikt
Semmi tájékozatlanság (ebben) csak tapasztalat. Synthwave kommentjére +1. Persze RGB-zni biztos jó, abból gimi után kinőttem
-
válasz
JulianSinulf #7 üzenetére
Eszembe sem jut.
Hosszú és rögös út vezetett a kánaánba, amit nálam az Icue kényelme, problémamentessége és rendkívüli sokoldalúsága testesít meg.Synthwave: teljesen mások az igényeink, úgy tűnik...felét nem is értettem, annak amit mondtál.
Én csak játszok a gépen, meg néha ránézek, hogy milyen jól néz ki. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem, billentyűzethez egy szoftert, pontosabban firmware-t használunk, a QMK-t (vagy annak GUI-jait/forkjait), ami valóban jó lesz minden értelmes modellhez, mivel open source. Ha ismernéd, akkor tudnád, hogy semmilyen proprietary szoftver (iCUE, Synapse, G HUB, akármi) még csak gyertyát sem tarthat neki, olyan szinten komoly programozhatóságot/testreszabhatóságot biztosít.
Millió konfigurálható réteg (billencsfüggő, a mostani mainemen épp 6), mod tap, layer tap, tap dance, hold, combo, makrók, bármi és minden pontosan oda kerül, amelyik gombra/rétegre/aktiválási metódussal akarod, komplett egérvezérlés billentyűkről, key override, média, RGB stb. stb. stb. Vialban pl. csak a rétegváltó parancsokra 44 opció van.
Online és standalone egyaránt elérhető, semmi installáció. Természetesen futnia sem kell állandóan, mert minden elmentődik a billencs belső memóriájába. Nyilván mindent is el tudsz menteni fájlba. Komplett firmware-t vagy akár csak łogikai kiosztást, és ezek nyilván be is importálhatók vagy akár text editorral szerkeszthetők.
Az RGB itt annyi, hogy ég a gépem kék power LED-je, de már többször gondoltam rá, hogy leragasztom vagy lehúzom az alaplapról. Arra lehet, hogy jó az iCUE, ezzel nem szállok vitába. Nekem egy egeret első firmware frissítésnél egyébként konkrétan téglázott, a gyártótól kellett firmware-t kérni, de ettől eltekintve sem volt kb. soha olyan, hogy ne lett volna valami. Akár instabilitás, akár fagyás, akár nem működő beállítások. Meg a felület sem a hatékonyság mintapéldája. Mondjuk én csak billentyűzetekkel és egerekkel (mindkettőből többel is) használtam. Szóval szerintem a Corsair nagyon jól teszi, hogy az újabb motyóihoz csinált webes drivert.
A ventikhez ott van a Fan Control, mindent is tud, ami a ventivezérléshez kell, és folyamatosan fejlesztik. Van installeres verzió és portable is, az utóbbi kemény 52 MB kitömörítve, aztán szabadon másolható bárhová.
Az egeremnek pedig van egy ~6 MB-os standalone drivere, amit egyszer belövök, és annyi.
Minden is abszolút tökély, zéró bloat, maximális egyénre szabás és flexibilitás.
-
válasz
JulianSinulf #5 üzenetére
Synthwave: np.
JulianSinulf& Csandi: lol, ezt a sok faszságot amit itt összehordtatok, a tájékozatlanságotok számlájára írom, nincs harag.
Lassan 5 éve az Icue-t használom, jelenleg 25 eszközt vezérel a gépbe (14 ventilátor, AiO, ramok összes periféria ambient light, etc), de nemsokára a Philips Hue integráció is képbe kerül.
Gyakorlatilag hibátlan a szoftver és pl. RGB terén olyan dolgokat tud, amit egyik másik gyártó sem.
Nem beszélve az 1 gombnyomásos profilokról, amiket évek óta gépről gépre viszek.
10 profilom van...mindegy, hosszú....használjátok 5 fajta szoftvert, jó lesz minden. -
JulianSinulf
őstag
Sok szoftvert nem ismerhetsz.
Az icue egy hulladék. Tudom, használtam billentyűzethez. A sógor használja a gépéhez, aztán mindig áll neki egy venti az elejében, mert frissített az a vacak.
Nálam frissítés után fagyott állapotban "indult". Feladatkezelővel ki kellett lőnöm és utána elindítani.A Logitech Gaming Software még egész nyűgmentes és felhasználóbarát volt. Csak kinyírták és behozták a hulladék G Hub-ot.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Már javítottam, de köszi. Most szokom a 38 gombot, még van variálás a logikai kiosztással, meg reflexből félreütés, olvasni meg kb. félsoronként szoktam, szóval mindenképp jó, hogy szóltál.
"mit jelent az Icue-t nélkülöző kifejezés?"
Az, hogy nem kell a konfigurálásához iCUE, mert van webes appja, a Corsair Web Hub.
"Messze a legjobb szoftver a piacon,"
Az a QMK, és annak GUI-jai (VIA/Vial), illetve a wireless üzemre optimalizált ZMK. Meg még a gyarkolatilag VIA webfork Keychron/Lemokey Launcher. De a QMK a top, Vial erős második, és semmi proprietary driver még csak meg sem közelíti őket.
-
Hányingerem van a nyelvtan náciktól, de az első mondatban van két hiba: utód: rövid "u", "gyártó" félregépelés.
ON: mit jelent az Icue-t nélkülöző kifejezés?
Messze a legjobb szoftver a piacon, gyakorlatilag a lába nyomába nem ér egyik gyártó sem, nem értem a mellőzését. -
JulianSinulf
őstag
Az a kis kijelző elbújtatva a billentyűk mögött tuti növeli az FPS-t.
Ha a stream-er ügyesen állítja be a kameráját, akkor lehet még nézettségnövelő hatása
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Videós, mozgóképes topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bittorrent topik
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Teljesen új Samsung S21 FE 5G DS 5G 6/128GB Graphite eladó (bontatlan)
- Teljesen új Honor 90 5G DS 5G 8/256GB Emerald Green eladó (bontatlan)
- Nintendo Switch 2 újszerű állapotban
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 3070 Ti 8Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NVME SSD/2-3Év gari
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock UD22
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest