Új hozzászólás Aktív témák

• Proci85

senior tag

válasz neilszab #1860 üzenetére

Szivesen:) Válaszolok, hogy én hogy látom/tapasztalom:

1. Egyetértek
    2. Egyetértek. Valahol említettem én is, hogy az elektronika megvédi. Én sem sütöttem ki. Bőven marad még ilyenkor benne feszültség. Az elektronika kapcsolta le, viszont oprendszertől függetlenül. Az OS hajlamos beleokoskodni és a köv. töltési ciklus nem lesz teljeskörű -> félrekalibrálódik a kivehető teljesítmény értéke. Ez alapján tévesen saccolja megaz OS a hátralévő időt, hamarabb jelez. Te hamarabb teszed töltőre. Pár %-kal fentebbről indítod a töltést. Folytathatnám...öngerjesztő folyamat:)
    3. Igen, ezt én is igy tudom és igaznak vélem.
    4. Folyamatos cseptőltés kapcsán nem tapasztaltam ilyet. A koliban napi 8-12 órát ment a laptopom és nem tapasztaltam észrevehető gyengülést. Az azonban igaz, hogy ha benne van, a hőt jobban kapja, tehát rövidülhet az élettartama. Gép 35-50 fokon ketyeget, nem játszottam. Ebből az akku nem kapot brutál hőt. De igazad van, jobb szereti a hűvöset.
    Azt olvastam régen, hogy 20-25°C-n a legjobb. +20°C emelésével felére(?) csökken az élettartama. (A 3 éves P4 akkuja gyári 4400, mikor eladtam 3850mAh-s volt. igy vitt 3-3.5 órát. Úgy hogy mindig a gépben volt, kapta a cseptöltést és a hőt is. Tehát kicsit cáfolat ez a hőre, cseptöltésre:) Azért a hőtől én is igyekszem óvni->lásd töltés közben kikapcsolom a gépet!)
    5.Igen, kb 80% az okés neki

Új hozzászólás Aktív témák