- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Amadeus777
üzenetére
Ha aktiválható volt akkor úgy néz ki hogy rendben van.
-
válasz
Amadeus777
üzenetére
Mi lenne ebben a nem legális vásárlás? Volt egy érvényes termék hirdetés te az megvásároltad és kifizetted.
Az hogy miért kevesebb az ára egy olyan helyen eladva ahol tiltva van az olyan szoftver eladása aminek a tulajdonjoga nem az eladóé nem képezi vizsgálat tárgyát.
Nem életszerű hogy az eBay-en minden termék megvásárlása előtt kérni fogod hogy amit eladnak arra az eladónak van-e jogosultsága.
Ha megsérti a szerződési feltételeket az nem a vevő problémája, ha még nálunk Mo-on van aki ilyen őrültséget várnak el hogy ellenőrizzük..
Az itthoni boltban is feltételezzük hogy nem lopott, vagy áfát csalt terméket veszünk meg, sosem kérjük a beszerzési igazolásokat a kereskedőtől.
Az hogy a használata a Microsoft szemszögéből legális vagy nem legális az teljesen más téma.
De ha kétségeid vannak akkor minek vásároltad meg? -
válasz
Amadeus777
üzenetére
Itt nincs kötelezve számlaadásra az eladó, aki vállalkozásként ad el az szokott adni számlát.
Az hogy megvásároltad és kifizetted számla nélkül is igazolt, a vásárlási e-mail-ek és a fizetési igazolás, de gondolom nem hivatalos Microsoft eladó, ez az eladási árból is következik. Nem biztos hogy az MS segíteni fog, mert használt szoftverként is 25 000 Ft, egyébként meg úgy 90K az ára.
Nem tudom milyen régió probléma lenne, angolként aktiválod és azután letöltöd a magyar nyelvi fájlt hozzá. -
válasz
cbmfan
üzenetére
Szerintem meg nem, mert mivel jogilag ide tartozunk eBay S.à.r.l. (“eBay Sarl”) 22-24, Boulevard Royal L-2449 Luxembourg RCS registration number: B164557 VAT-ID LU26188648, ezért nem Mumbai-ban intézik a dolgainkat,főleg a nemzeti EU-s eBay cégek esetén, van amit nem szervezhető ki EU-n kívüli országba.
De ha te ezt biztos forrásból állítod, nem vitázom veled, én szeretnék abban hitben maradni hogy az eBay betartja az EU-s adatvédelmi szabályozást, mert ha nem tenné annak milliárdos bírság lenne az eredménye, lásd a Google, és Facebook elleni eljárásokat. -
válasz
somnia
üzenetére
Ezt pontosan miként érted?
Mert még mindig ez van a PayPal felhasználói megállapodásban (Egyéb jogi feltételek, Vegyes rendelkezések) és nem írták hogy ezen változtatnának.A megállapodás nyelve és fordítása
Kizárólag angol nyelven kommunikálunk Önnel.
A jelen felhasználói megállapodást kizárólag angol nyelven kötjük meg. A jelen felhasználói megállapodás bármilyen fordítása kizárólag az Ön kényelmét szolgálja, és nem céljuk a jelen felhasználói megállapodás feltételeinek a módosítása. Ha ellentmondás merülne fel a jelen felhasználói megállapodás angol nyelvű verziója és az angol nyelvűtől eltérő verziója között, az angol nyelvű verzió tekintendő a mérvadó verziónak. -
válasz
germinator66
üzenetére
Eltérőek az oldalak közt a feltételek. Pl a németeknél a magáneladóknak nem kell garanciát vagy szavatosságot vállalni, míg más oldalakon ennél szigorúbbak, még a használati feltételek közt is van eltérés és a pénzt is és a jutalékot is az az oldal kapja meg ahol a hirdetés történt, számomra logikusnak tűnik hogy azok rendezik a panaszokat akiknél megfordul a pénz.
-
Nem lehet újat indítani, mert ha így akarsz változtatni akkor annak teljesen újnak kellene lenni, de ha ezt lezárod nincs másikra lehetőséged indítani. Most ez így fog menni, aztán ha nem lesz sikeres akkor majd a PayPal. De ott is korlátozottak a szöveg és kép mennyiségek.
Külső linkre én sem "engedem ki" a dolgozókat és megnyitásokat is tiltom, Internetes biztonság alapkövetelménye. Minden adott a felületükön fogadni a probléma leírást, képeket, nem kell hackereknek hozzáférni a rendszerhez. -
El küldöd, és majd a kiírt dátumnál kéred az eBay közbelépését. Ez itt is és a PayPal-on is így van, hogy kap lehetőséget az eladó lerendezni.
Ha az eBay és a PayPal dönt annak vannak következményei az eladóra. Többször előfordult már hogy az addig mindentől elzárkózó eladó erre már érdemben reagált. -
Ja azt nem írtam hogy ráadásul nem is kaptuk vissza az egyébként a vevő szerint használhatatlan dolgot, pedig csak postára kellett volna adni, aminek a díja ki lett volna fizetve mert ha pénz vissza megy akkor a "rossz" termék is jöjjön már vissza, szóval ennyit arról hogy hiába adjuk meg hogy nincs garancia és nincs csere, nincs visszaküldési lehetőség.
-
Elutasította az eBay? Amíg nem addig itt kell rendezni. Néhányan már eladtunk itt dolgokat és hiába adtuk meg ezt a szöveget Az eladó ezt a terméket nem fogadja vissza. simán a vevőnek adtak igazat a reklamációjánál (legtöbb esetben hazudott a vevő) és visszaszedték a pénzt
.
Nem véletlenül van az eBay vásárlói védelme, a fenti szöveg értelmezése az is hogy nem kell visszaküldened a problémás terméket, de ennek ellenére visszakapod a pénzed ha jogos a reklamáció. És ez itt most jogos.
Mivel a Paypal védelme a vásárlás napjától él 180 napig, de a pénz az eBay-nél van, nem a PayPal kapta meg, ezért kell az eBay-n végig vinni és ha itt elutasítják akkor fordulni a PayPal-hoz.
Ők ezt az alábbit írják és az az elsődleges hogy az eladóval rendezd, itt most az eBay is ez a szereplő. Az hogy az eladó egy üzenetben azt írta hogysemmi keresni valód, az nem azt jelenti hogy ez valami egyezség lenne.Ha nem tudja közvetlenül az eladóval rendezni a tranzakciójával kapcsolatos problémáját, követnie kell az online vitarendezési eljárásunk lépéseit a Vitarendezési központban, hogy a PayPal vásárlói védelem keretében reklamációt nyújtson be. Reklamációját úgy is benyújthatja (alábbi 2. lépés), ha felhív minket telefonon, és beszél az egyik munkatársunkkal. Alább találja azokat a lépéseket, amelyeket követnie kell. Ha nem követi ezeket a lépéseket, reklamációs kérelmét elutasíthatjuk:
1. lépés: Kezdeményezzen vitát a kifizetés dátumától számított 180 napon belül. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlen párbeszédet kezdeményezzen az eladóval a problémás tranzakcióról, ami segíthet megoldani a vitás ügyet. Ha nem tudja a vitát közvetlenül az eladóval rendezni, folytassa a 2. lépéssel. Ekkor mi visszatartást foganatosítunk az eladó PayPal-számláján a tranzakcióhoz kötődő összegre, amelyet csak akkor szabadítunk fel, ha a vita rendeződik vagy lezárul.
2. lépés: Minősítse fel a vitát visszatérítési reklamációvá a vita kezdeményezésétől számított 20 napon belül, ha az eladóval nem sikerül megállapodni. -
Ott van hogy akkor kéred az eBay közbelépést.
Elfelejtettem hogy minőségi kifogásod van, mert akkor nem a Contact Seller hanem a vásárlásnál ez nagy kék gomb jobbra a reklamáció indítása Return this itemDeitt a Resolution Centre-n kersztüli is, ez a link és választod a visszaküldés témát annál a vásárlásnál Return an item for a refund
Ez a link meg elméletileg a vásárlásaid listáját adja fel ehhez.
Mert a visszaküldést választva tudsz reklamálni ilyen okok alapján -
Mindig azon a helyen kell indítani ahol a vásárlás történt és ha van panasz intézési lehetőség, ha PayPal-on keresztül fizettél akkor náluk a vásárlói védelem akkor vehető igénybe (szerződési feltételek közt írják is) ha az eredeti eladóval nem tudsz dűlőre jutni a panasz megoldásában.
-
Amióta az eBay kirúgta a PayPal-t azóta mondjuk úgy, hogy az eBay-nek kellene rendezni az ilyen vitás dolgokat, mert a vevő által fizetett pénzt is ők kezelik, nem a PayPal.
Most te ugyan fizetsz PayPal-al de nem kapnak jutalékot mint régebben, amikor az eladótól levonták a beérkező pénzből és ha PP-nél megy a dispute és javadra döntenek akkor az eBay-től kell a pénzt visszaigényelni, szóval nem olyan egyszerű most a helyzet.
Az eBay felelős mindenért már. -
Majd kitalál valamit, hogy te rosszindulatból adtad, ami igaz is lehet mert ezzel írásban megfenyegetted és az ilyen tevékenység tiltva van az eBay szerződési feltételekben, ezért nem is fogják vizsgálni az értékelés jogosságát, hanem törlik.
Nem kell neki valamilyen feltételhez kötni, hanem szó nélkül így értékelni.
Ha gondom van leírom és kérem a megoldását, de semmi kényszerítő szó vagy mondat nem megy felé. Aztán értékelem ha nem tudjuk rendezni. -
válasz
totyak
üzenetére
Az Összefoglaló 17. pont.
Ha nem hiszik el akkor ők állapítanak meg árat.
De te tudod hogy te vásároltad, nem a feladó saját motyója és akkor már vásárolt termék valójában, ha meg felhozod szóba az eBay-t akkor egyértelműen az..Kaphatod ajándékként is (bár te vásároltad saját magadnak), akkor ez van:
Ha ajándékba kapjuk (magánszemélytől magánszemélynek kategória) -nem adtunk érte pénzt és van egy ajándékozási nyilatkozat- akkor 45 €-ig ÁFA és vámmentes.
A nyilatkozathoz formanyomtatvány nincs rendszeresítve, ezt az alábbi adatokkal szükséges elkészíteni: feladó és címzett adatai (név és cím); küldemény postai azonosítószáma, küldemény pontos tartalma, értéke, mennyisége, ajándék meghatározás és a feladónak kell aláírással igazolni.Onnan kifelé is vámosokon keresztül jön az EU-ba és hát nem mindig vannak a helyzet magaslatán és a Royal Mail-nél a könyvelt küldemény nem olcsó ide.
-
válasz
totyak
üzenetére
Aki elküldi annak nyilatkoznia kell a csomagban lévő értékről, vám-árúnyilatkozatot kell kitöltenie a tartalomról és az értékről. Ennek a vámolása nem IOSS rendszerű hiszen nem az eBay-en keresztüli a küldés, hanem az értéktől függő sávozás és felszámolják rá a 27% áfát.
Természetesen kérhetnek be a vásárlásról érték igazolást tőled, ha úgy gondolják és akkor abból indulnak ki.
Ha az összérték meghaladja az 150 € akkor meg rendes vámolás 4000 Ft és 27% áfa.
Hozzá teszem nem lesz egyszerű kiküldeni ezeket neki és neked drága lesz a szállítási költség. -
válasz
somnia
üzenetére
Oké és ez kicsi? Nekem a két oldal egymás mellett van és így 2076 x 672 pixel az eredeti nagyság, 300 DPI és jpg forma, simán elfogadták. Olvasható is
A villanyszámla amit az áramszolgáltató csinál és pdf-ben töltenél fel azzal gond szokott lenni máshol is, mert valami hibás. Azt hogy küldted? -
válasz
Viktoár
üzenetére
Minden információ le van írva az Összefoglaló 17. pontjánál.
Az eBay beszedi az áfát ha szükséges amikor fizetsz, a fizetési összesítő oldalon megjelenik az áfa is, így azt rögtön fizeted.
Ennél ennyi lenne a fizetendő ár, az áfa a VAT, persze többet látsz majd mint 3.03 mert német címen hagytam az eBay-t, nem a magyaron:
Mivel ez IOSS rendszerű vásárlás akkor ha Posta fogja kézbesíteni és nem EU-s a nyomkövetési számmal és a programjuk talál elektronikus elérhetőséget feléd akkor 399 Ft a fizetendő díj online, ha nem lesz elérhetőséged akkor átvételkor fizeted a postásnak a 799 Ft-ot.
-
válasz
ssgt1981
üzenetére
Konkrétan mennyi volt az értéke annak amit megvettél és mennyi pénzt kér a Posta?
Az Összefoglalóban 17.A pont is és itt is #84046 leírtam hogy mit javaslok.
Fizesd ki és azután az eBay-től kérd vissza az általuk beszedett áfát, mert a Magyar Posta a reklamációdra 120-150 nap után reagál és előfordul hogy nem kapsz vissza semmit, mert behazudják hogy nem kapták meg az egyébként mindig küldött és köztudott eBay IOSS azonosítóját, még arra sem képesek hogy ne azt írják az eBay esetén hogy az eladótól kérd vissza, akitől egyébként nem lehet, mert az eBay szedte be. -
válasz
ssgt1981
üzenetére
Tavaly július 1-től 150 € értékig az eBay szedi be az áfát az IOSS rendszer keretében. Akkor történik amikor kifizeted a terméket. Nem lehetne kétszer fizetni, az eBay beszedése a törvényes, ha valaki másodikként szedi be tőled az a jogtalan, mert annak cégnek rossz a feldolgozási folyamata ha IOSS rendszerű a vásárlás.
-
Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a szállító újból beszedné.
Az alább megadott oldalon lehet visszaigényelni az újból kért áfát. Természetesen ki kell fizetni előtte.
Csatolni kell a Magyar Posta számláját, a Posta által készített Igazolás a vámkezelésről igazolást, az angol vagy német nyelvű Magyar Posta nyomkövetési oldal kézbesítést is tartalmazó képernyőképét és ha a nyomkövetési oldalon nem látszik a kézbesítés, akkor egy képet a csomagról a címkével együtt vagy a megvett termékről kép.
A szöveges mezőben (Comments, Kommentare) add meg az eladó felhasználónevét, a vásárlás számát Order number-t, Bestellnummer -t, formátuma ilyen: 23-08264-43658, a vásárlás dátumát, a termék eBay azonosítóját (eBay item number, eBay-Artikelnummer, formátuma ilyen: 403468032125) és a termék megnevezését.
Alapvetően leírod, hogy a Magyar Posta az adott vásárlásodra vonatkozóan újra kérte az áfa megfizetését, miután azt az eBay-nek is kifizetted.
Mivel magyar nyelvűek az igazolások, hogy az áfa összegét és hogy HUF forintban van fizetve emeld ki, írd le a szöveges résznél. Ezután egyszerűen be tudják azonosítani.
Pl: Áfa 27% 856 Ft = VAT 856 HUF
Azon az oldalon kell benyújtani amelyiken a vásárlás történt.
Az eBay.com oldal linkjeA kitöltés egyértelmű, a dokumentum típus előre megadott csak választani kell és 10 db doksi tölthető fel egyszerre.
Elfogadott fájlformátumok: .gif, .jpg, .jpeg, .pdf és .png, 5 MB egyenként. -
válasz
darál0w
üzenetére
Ha jól dolgozik a posta akkor nem lesz újból levonva az áfa és ez a normális dolog.
Azt is írtam hogy a Magyar Posta EU-n belüli feladással kapja meg egy EU-n kívüli országból induló küldeményedet akkor mivel 2004 óta nincs vám ilyen küldeményekre ezért így nem vonatkozhat rá a vámolási feldolgozás. A nyomkövetési azonosító gondolom belga posta volt. -
Igen, de egy éves időtartamra 14.50 EUR az ára ennek a szolgáltatásnak. Én 6-7 csomagot várok össze és megpróbálom 10 kg alatt tartani az összsúlyt, ekkor az igazán költséghatékony akkor 1500-1800 Ft egy csomag GLS-el történő szállítása. Lehet ennél olcsóbb is de nem bízom a Postánkban és lassabb is
-
válasz
Bikkrom
üzenetére
Ha beérkezik 2 órán belül kapsz e-mailt.
Egy élő példa a DPD 15 Feb 2022 12:41-kor adta át az e-mail pedig 13:32 -kor érkezett róla a Mailbox.de-től.
Ha kifizetem az e-mailben szereplő összeget most, akkor vagy ma vagy holnap elküldik. GLS-el szoktam kérni és 13,27 EUR-t kérnek a 0.76 kg-os csomagért. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nem kiskapu, hiszen kifizetted az áfát, az hogy a postának nem fizetsz kezelési díjat azért a dologért amiért nekik sem kellene pénzt kérni az nem kiskapu. Arról papolnak hogy korlátozás nélküli a postai szolgáltatási piac, így olyan postát veszel igénybe ami neked tetszik.
Amerikából is lehetne német postai azonosítóval küldeni ha a DHL Postának lenne ott felvevőhelye ahonnan Németországba küldenék a konténerüket. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nagyon egyszerű. Német postai azonosítókat megrendelnek több küldeményhez és felcímkézik, ehhez a lehetőség adott Kínában is, hiszen van Internetes rendelési lehetőség és címke nyomtatás. Ezeket belepakolják egy konténerbe és azt elküldik Németországba, egyedileg egyik csomaggal sem történik semmi. Átadják a német postának és ők egyenként az útjukra bocsájtják a megfelelő társ posta felé.
-
válasz
qnadam
üzenetére
Nem minden eladó állít be korlátozást azok közül amiket felsoroltam eddig, szóval lehet használni ettől függetlenül másoknál.
A fiókodban van valami elállítódva, vagy a rendszerben esetleg beragadva, amit az ügyfélszolgálatos sem lát. IP címet azt cseréltél ha már azt említették?
De tehetsz ajánlatot az eladónak úgy is hogy írsz, aztán arra csökkenti az árat, de kétséges hogy ilyen hibaüzenet szöveggel lehet hogy nem tudod kifizetni. -
válasz
qnadam
üzenetére
Oké, más kizáró ok nem lehet annak ellenére hogy a szállítást írja, mondjuk 2 nem kifizetett tétel 1 éven belül?
Ha én el tudtam küldeni az ajánlatot akkor az a lista nem befolyásol semmit, mert ugye akkor nekem is írta volna az eBay hogy nem szállít ide. Más lesz a gond. -
válasz
germinator66
üzenetére
Ennek az eladónak 6 hónapon túli az utolsó eladása és rosszul írtam a 147-ből csak 23 eladói értékelése van, a hosszú kihagyás esetén visszább rakják a minősítésben és ennyi kihagyásra nem szoktak emelést adni. Hacsak a német eBay nem kivételezik a német eladókkal. Ami alapból probléma lenne.
De a lényeg hogy lehet ajánlatot küldeni a hirdetésre. -
válasz
qnadam
üzenetére
Hibás a hirdetés. Ha csak Németországba szállít akkor nem kell a kizárt országok felsorolása, ez már logikai bukfenc. Bár nem befolyásol semmit, csak hülyén néz ki.
Másrészt kétségeim vannak hogy 160 összesített minősítéssel és eladóként egyéves értékeléssel 750 €-os dolgot eladhatna, bár lehet hogy tévedek.
Küldtem 650 €-os ajánlatot és simán elment, nem volt gond a címekkel, de persze az előbb vissza is vontam, az is működött. -
válasz
qnadam
üzenetére
Azt nem kellene törölnöd, mert nem fog javítani a helyzeten, hiszen az elsődleges cím értékét kell figyelembe venni, nem azt hogy milyen több van még. Inkább a németet cseréld át magyarra, lépj ki majd belépés után cseréld a németre és a német eBay oldalon történjen.
Nekem 3 szállítási címem van, egy magyar, egy angol és egy német és eddig ilyen hibával ami nálad van nem találkoztam.
-
válasz
qnadam
üzenetére
Nézd ez a korlátozás van címre az eladóknál:
Block buyers whose primary shipping address is in a location I don't ship to.
És még van ez is ami befolyásolja az ajánlat elfogadását:
Require buyers to provide a payment method before they make an offer.Nem érzékelhet más országot a rendszer ha az német cím, de akkor lehet hogy nálad hibás. A szállítási címnél a német eBay-en csinálj egy oda-vissza szállítási cím cserét és a böngésző dolgait közbe frissítsd.
Jónak kellene lenni azután.
Bár akkor nem ha az item location esetleg egy harmadik ország. -
válasz
qnadam
üzenetére
Látom lehet hogy pontatlanul írtam. Vagy nem.
Az első értesítő amit kap az eladó az tartalmazza a regisztrációs címet, nem azt írtam hogy azt meg kellene változtatni.
Nekem nagyon ritkán jön a Captcha és nincs végtelen ciklus, szóval jószerivel nálad lehet böngésző probléma. Akkor célszerű törölnöd az eBay sütiket és a böngésző gyorsítótárat és ne használj oldalfordítót és reklámblokkolót az eBay oldalain.
Nem mostanában kezdtem külföldi címekre (angol, német) vásárolni az az üzenet akkor jön amikor nem az adott ország az alapértelmezett cím, ha az van jelölve akkor az eBay rendszere nem üzen vissza semmit, hanem el lehet küldeni az ajánlatot, lehet licitálni.
Az megint más dolog hogy az eladó elsőként azt az üzenetet kapja meg hogy egy magyarországi címről érdeklődnek és arra azt válaszolhatja hogy nem küld ide. Ezért kell beírni az ajánlatba hogy német címre kell majd küldeni. -
válasz
qnadam
üzenetére
A német cím legyen az alapértelmezett szállítási cím és akkor ilyen szöveg nem jön. Ha módosítasz akkor lehet hogy kell frissíteni az eBay oldalt, vagy ki és belépni.
Akkor jó a beállítás ha keresésnél felül az adott német város irányítószáma látszik a Versand nach után.
Az viszont élő probléma hogy amikor valamit vásárolsz vagy licitest megnyersz akkor az első értesítésben a regisztrációs címet emlegetik ami magyar és néhány eladó rögtön törli a vásárlást, mert az igazi szállítási címet a fizetés után fogja megkapni, de volt aki ezt meg sem nézte és mégis törölte. -
Nem változott semmi. Ha elfogadja az eladó azután azzal fizetsz amivel akarsz, vedd fel az eBay-t gyors fizetésre a PayPal-on, bár akkor nem tudod állítani a kártya váltását, de automatikusan fizet, be sem kell lépni a PayPal-ra.
Ezt én nem tartom biztonságosnak, főleg ha az eBay-en nem aktiválod a kétlépcsős belépési védelmet. -
válasz
Chesterfield
üzenetére
Lényeg az hogy szó szerint veszik a személyes átvételt, nem úgy hogy egy futár céget bízol meg és ahhoz kell az eladónak igazodni, hanem fordítva a megbízottadnak kell az eladóhoz igazodni.
Nekem van valódi angol címem ahova tudom küldetni a dolgokat és onnan én intézem a Magyarországra történő szállítást, tehát nem kamu, így amikor vásárolok a Királyságból ez az alapértelmezett cím.
A gond az szokott lenni hogy amikor érdeklődsz vagy vásárolsz az első értesítésben az eBay csak a regisztrációs országot, címet adja meg és majd miután kifizetted és ők "elfogadták" a fizetést akkor küldik a szállítási címes értesítőt.
Sok eladó amikor meglátja hogy Magyarország van emlegetve rögtön írja azt amit neked, vagy automatikusan törli a licitet, vásárlást mert a második értesítőt nem kapja még meg, meg sem várja.
Nálam az a megoldás, hogy ha kérdezek akkor azt írom hogy ott helyben lesz a szállítás vagy mielőtt lejár a licit elküldök egy üzenetet hogy licitáltam és egy angol városba kell majd küldeni, nem a regisztrációs címemre amit elsőként ír az eBay és ne törölje a vásárlást, mert majd a fizetési értesítőben ott lesz a konkrét cím. -
válasz
Chesterfield
üzenetére
Angliában élsz és van angol szállítási címed az eBay-n megadva és el tudsz érte menni személyesen átvenni?
-
válasz
Bikkrom
üzenetére
Annyit tegyél már meg hogy az eladásnál a nyomkövetési szám mellett az USPS-t add meg szolgáltatónak, lehet hogy kell neki 4-5 óra hogy frissítsen, de látnod kellene USA információkat.
De 23-án csak átadták szállításra és az a reptéren a repülőre felrakás lenen , az USPS majd akkor kezeli ha az leszáll náluk. -
válasz
Bikkrom
üzenetére
Van nyomkövetés ha ajánlottan adtad fel, még az eBay is kiírja ha a nyomkövetésnél USPS a szolgáltató. Mi a száma? Hogy esetleg máshol megnézzük a mozgását.
Az a szöveg a Magyar Posta kamuja, ugyanis az a gond hogy az USPS forma szerinti vonalkód kell, nem az amit a MP használ. -
válasz
Chesterfield
üzenetére
A 27% áfa és a vámkezelési díja annál aki az áfát beszedi. Ha angliai eredetű a sporteszköz akkor nincs vám. Egyeztess a szállító céggel akivel hozatni akarod a pontos díj miatt.
-
-
válasz
attiati
üzenetére
4 nap és nem törlik automatikusan, hiszen lehet egyezkedni az eladóval a későbbi fizetésre ha valami komolyabb gond van. Akkor törlik ha az eladó indít case-t ellened a nem fizetésre.
De kapsz egy fekete pontot amivel ha 2 összegyűlik akkor az eladók tiltatják náluk a vásárlást akár 12 hónapra.
Ne PayPal-al fizesd mert az nem fut le ennyi idő alatt, a bankkártyás fizetés is védett. -
válasz
Atomantiii
üzenetére
Ha onnan küldik akkor igen.
-
válasz
CSD-Man
üzenetére
Van rendes forintos számlád is Wise-nél, nem kell utalgatnod, a bankkártyával itt is van havi 75000 Ft-nak ingyenes pénzfelvétel bármely automatából, bármely devizában, itt nálunk az OTP €-os automatái jönnek szóba, forint meg bárhol, fizetni a számláid erejéig lehet és 3 évre csak 2400 Ft a kártya. A számlák ingyenesek.
-
válasz
Tomika86
üzenetére
Annyi az ára ami ki van írva, hiszen használt termék, biztosítva az eBay vásárlói védelem és ha PayPal-on keresztül fizetsz akkor az eBay védelme után a PayPal-é is biztosítva, de csak a visszaküldési költségtérítés számít, mert ha nem jó és az átvétel után kiderül a 14 napon belül az eBay dolga rendezni.
-
válasz
Ipodmánia
üzenetére
Nem egészen értem a kérdést. Ha van bankkártya akkor hozzárendeljük a PayPal-hoz és azután fizetéskor a banki váltást választva az az árfolyam van használva ami a banknál van, nem a PayPal váltja a devizát. Persze lehet azon a váltáson (PP) hagyni, de nincs értelme.
Csak azoknál van csak PayPal deviza váltás akiknek nincs kártyájuk és ezért az egyenlegükről fizetnek.
Ha van Revolut kártyád akkor rendeld hozzá a PayPalhoz és a kártyakibocsájtó (Revolut) legyen választva a devizás fizetésnél. A bankodnál biztos jobb a váltása. -
válasz
Ipodmánia
üzenetére
Majd kiírja a fizetési összesítő oldalon, de eddig is így volt. A szállítási költség és a vám az áfa alapba számol bele, a vám alapja termék ára.
A vám mértéke változó, attól függ hogy mit vásárolsz, lehet az 0% is. 150 €-ig nincs vám csak áfa amit az eBay-nek kell beszedni, azt nem adhatja ki más cégnek és a GSP-t a Pitney Bowes intézi, így ahol nincs egyáltalán vám ott nem kerülnek szóba. -
válasz
Ipodmánia
üzenetére
Mivel némileg változott a rendszer nem egészen lényeges a GSP. 150 € (174 $) mindenképp az eBay beszedi az áfát, így mindegy mivel van szállítva. Felette már működik a GSP úgy ahogy eddig.
Ha az itteni kézbesítő szállító nem tud arról hogy ez IOSS rendszerű vásárlás volt akkor előfordulhat az újbóli áfáztatás, de mondjuk azt hogy ez ritka. Nem tudom milyen 12 %-ot írsz 27% az áfa amit vonni kell az eBay-nek, nincs más. -
válasz
tknof1871
üzenetére
Nekem is nyomtak ilyet 2*3-szor. Én is az Ask later-t választottam, de nem kellett cserélnem jelszót, bár én naponta belépek, de mindig ugyanarról az eszközről és nem mindig lépek ki és nincs IP rejtő alkalmazás.
Ja és azt a böngészőt tényleg nem érdemes használni. A Chrome, a Firefox, az Edge, az Opera, a Safari és még a Tor is biztonságos nekik. -
válasz
darál0w
üzenetére
Két dolog történik amikor importálsz, a vámosok beengedik az országba küldemény és a vámos okmányok ellenőrzés után (vámolják) és felszámolják az áfát a szabad forgalomba helyezéshez. Vám szabályozás és áfa szabályozás.
Annyi változott 2021 július 1-tóől, hogy az áfát a kereskedőnek kell beszedni, azt nem a vámosok végzik, de a vámolást ezeknél is meg kell csinálni a csökkentett adattartalmú vám-árúnyilatkozat benyújtásával ennek a díja a 399 Ft IOSS esetén.
Ha teljes vámolás lenne akkor annak a díja 4000 Ft. -
válasz
darál0w
üzenetére
A reklamációt az átvétel után tudod indítani és akkor tudod hogy miről van szó.
Már írtam a napokban hogy milyen problémák is vannak a postai újbóli áfával, 120 nap vagy több mire reagálnak, van akinek több reklamációja túl van a 150 napon. Az MP jogtalanul szedi be és törvény ellenes az egész feldolgozásuk de nem tudunk velük mit kezdeni.
A szokásos hazugságuk az hogy nem kapják meg az adatokat, de aki kérte (én is) hogy mutassák meg akkor azt az adatállományt amit kaptak hogy ellenőrizni tudjuk az állításukat mert nem hisszük el hogy az eBay vagy az AliExpress nem tartaná be a jogszabályokat és ugye a mi adatainkat tartalmazhatja az adatállomány adatvédelemre hivatkozással nem mutatják meg. Innentől én hazugságnak tartom a kifogásukat, ha igaz amit mondnak miért nem nézhetjük meg?
Másrészt amikor reklamálunk küldjük az eBay igazolást, AliExpress számlát jól láthatóan az eBay is kiírja hogy IOSS vásárlás volt és az azonosítójukat, ekkor még lenne idejük kijavítani hibás vámolást, mert csak a követő hónap 20-ig kell átutalni az áfát a NAV-nak, erre nem hajlandóak a jogtalanul beszedett áfát átutalják és majd a köbvetkező negyedév áfa bevallásában kérnék vissza a tőlünk beszedett áfát a NAV-tól (ezért regélnek 120 napokat), persze ha hajlandóak a tévedésüket beismerni.
Szoktak olyat írni hogy az eBay-től kérjük vissza akik jogosan szedték be, mert a jogszabály kötelezően írta elő, ugyan miért gondolja Posta hogy a jogszerű teljesítés kell sztornózni?A magyar NAV pedig így kétszer szed be egy termék után áfát ami mind a magyar, mind az Uniós jogszabályokat megsérti. De ki az aki feljelenti a NAV-ot költségvetési csalás indokkal, mert a dupla áfáztatás az a bűncselekmény?
-
válasz
darál0w
üzenetére
Nem értelek. Az eBay 150 € alatti érték esetén jogszabály alapján köteles levonni az áfát, ami a német adóhivatalon keresztül jut a magyar NAV-hoz. Ha ezek után a szállító tőled újból kéri azt az a jogtalan, szóval a pontosított kérdésed az:
akkor a szállító mire veszi le a pénzt?
Ha Magyar Posta a szállítód és kérik az áfát is az azért van mert nem tudnak róla hogy IOSS keretében az eBay beszedte, ennek az oka pedig az hogy a programjuk nem tudta beazonosítani az eBay IOSS azonosítóját és ezért a vámolási program áfás ága futott le.
Lehet reklamálni, segítség az Összefoglaló, 17.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát egy IOSS-os fizetésnél.
Az új rendszer meg a 17. pontban leírva. -
válasz
Bikkrom
üzenetére
Nem ezt használom, de ha te beállítasz egy maximumot akkor addig megy el, és mindig csak az aktuális licitre tesz rá, ha az 122 lesz akkor azzal nyersz, nem megy tovább 150-ig , ahhoz valaki másnak is licitálni kell hogy emelje.
Az Összefoglaló 6. pontnál leírva a működés és látod hogy melyik oldalon milyen a licitlépcső.
Arra egyébként figyelj hogy nem te nyered meg ha tiéd magasabb ajánlat de ha a licit lépcsőt elszámolod és ha azonos a licit az nyer aki hamarabb megtette. -
-
válasz
Bikkrom
üzenetére
Mailbox.de Regisztrálsz náluk, oda címezteted és ők ezt a11 kg-os csomagot 17 €-ért a GLS 2-5 napon belül hozza. Folyamatosan így vásárolok. Persze ha neked a GLS nem jó, itt a magyar irányba a szállítói lista
Úgy működik hogy az álataluk adoot cmet felveszed szállítási címnek, amikor licitálsz az lenen az alapértelmezett. Megnyered, kifizeted. Amikor megérkezik hozzájuk értesítenek, de eldöntöd hogy melyik móddal kéred annak a díját feltöltöd mondjuk PayPal-al a fiókodhoz, azután kiválasztod a szállítást, az mailbox.de egyenlegedről kifizeted, ők áttadják a futárnak és az 2-5 napon belül viszi neked.
Egy éves díjért arra is van lehetőség hogy több csomagot összevárj és azokat egy csomagban küldjék, aki folyamatosan vásárol németben annak ez éri meg, mert a költség szétoszlik a csomagok közt -
-
válasz
ULPIUS
üzenetére
Kezd ott hogy több keresőben megnézed esetleg látható-e egy másik nyomkövetési szám és az közelebb visz ahhoz hogy hol lehet. Ez csak a logisztikai küldeményazonosító, nem az igazi nyomkövetési szám.
Pl Parcelsapp és a Postal Ninja
Az eBay -es nyomkövetésnél amikor át kerül az itteni kézbesítő céghez a Speedpak beírja ezt hogy kézbesítve, de valójában majd később kapod meg, akár 2 hét is lehet ettől a dátumtól.
Valószínűleg majd postai külföldi küldeményt kapsz pár napon belül.
Mivel van 30 napod reklamálni a várható kézbesítési idő végső dátumától nem kell idegeskedned ezen a bejegyzésen. -
válasz
cstomi15
üzenetére
Írhatsz nekik hogy lejárt a 120 nap szóval akkor mi a helyzet? Már itt is írtam, hogy fafejűek, mert pl ami a te szeptemberi gondod volt és 21-én reklamáltad annál az áfa október 20-án lett átutalva a NAV-hoz, lett volna lehetőségük a hibás vámolásukat az általad beküldött adatokkal korrigálni, új határozatot csinálni aminél nincs az áfa felszámolva. De nem, ők átutalják a pénzt és majd a követő negyedévi áfa bevallásuknál (ezért 120 nap) visszaigénylik (ha úgy gondolják hogy tévedtek) a NAV-tól aztán a visszakapják akkor adják vissza neked. Többszörösen törvénytelen ez eljárásuk és nem tudunk sehol panaszt tenni.
Az sem zavarja sem őket, sem a NAV-ot hogy dupla áfa fut be a költségvetésbe egy vásárlás után, ugyanis addigra mire a Posta átutalná az áfát az eBay a német adóhatóságon keresztül már elküldte a NAV-nak azt amit kifizettél.
Az Uniós szabályozás és a magyar is tiltja a kettős áfáztatást, a NAV jogtalan haszonra tesz szert a Posta miatt, ami lényegében bűncselekmény.
Többször leírtuk a Postának hogy ez így nem jó, én személy szerint a 3 legfőbb vezetőnek is, de semmi reakció nem történt, válaszra sem méltattak.
Amíg a NAV nincs feljelentve a költségvetési csalás indokkal addig semmi nem fog történni, ezt viszont senki nem vállalná fel a mostani körülmények közt. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen és ennek kellene az elektronikus küldemény adatoknál, a vám-árúnyilatkozatnál is benne lenni, de vagy nincs, vagy nem tudja értelmezni a program. Nem látja a leveleidet, nem látja a küldeményt, automatikusan dolgozik az adatokból.
Ilyenkor hónap elején mindig gond van a hordozott számok adatbázis szinkronizációjával. Van amikor gyorsan rendeződik és van amikor észre sem lehet venni. -
Mennyi pénzt kértek pontosan? A 899 Ft az a teljes költség?
Ma már írtam hogy hol van segítség. De mivel a reklamációdra 120 napos válaszadási idő van, ezért ha nem fizeted ki akkor 15 munkanap után visszaküldik. Ezért javaslom azt hogy átvenni és azután reklamálni, mert ez azért történt mert az elektronikus küldemény adatoknál nem volt ott (nem találta meg a program) az eBay IOSS azonosítója, így a program az áfás modult futtatta.A reklamációhoz segítség az Összefoglaló, 17.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát egy IOSS-os fizetésnél
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Számhordozott? De várj vele pár napot, most válaszd az Ask me later-t.
Ha a Posta lesz a kézbesítő és az elektronikus küldemény adatoknál ott az eBay IOSS azonosítója akkor csak a 399/799 Ft jön szóba. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Magánszemélytől használt dolgokra nincs áfa felszámolva. Csak ha kereskedő a státusza és áfásan kell adnia, de ez ritka.
Adsz egy linket? De tényleg sok a szállítási költség 1/4 áron lehet onnan szállítani még postával is.
És ha az eBay felszámolja áfát az 27% lesz nem 23 %. -
válasz
Bonifani
üzenetére
Nincs vám, az áfa. A kódot amivel letudod tölteni a dolgokat a posta oldaláról azt az átvételkor közölni kellett volna veled, rajta van a papíron amit adtak.
Ha az eladó nem jelezte hogy ez IOSS fizetés és te sem amikor beküldted a papírokat és a posta programja sem találta meg az eBay IOSS azonosítóját akkor bizony az áfás feldolgozás fog megtörténni.
Értesítőt azért sem kaphattál mert az eBay a telefonszámodat csak akkor osztja meg az eladóval ha ez az opció be van jelölve, az e-mail címet sem osztja meg, ezért kell ezeket az adatokat a címsor folytatásba beírni, azt már tudja a Posta programja.A reklamációhoz segítség az Összefoglaló, 17.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát egy IOSS-os fizetésnél
-
Ha tudod hogy mikor volt ez dátum szerint, akkor onnan számolva 1 - 6 - 12 hónap után, mert az eladó ezeket állíthatja be, ha neked volt kettő akkor az utolsótól számolva a hónapok száma.
Vásárlási történet 3 évre visszamenőleges. 60 nap az alap, azután 2022, 2021 és 2020. Az Orders oldalon görgess lefelé és akkor látod ha beállítottad a megjelenítés évét. -
Ez nem úgy van hogy mikor jár le, hanem hogy az eladó mit állít be, a vevő korlátozást az Összefoglaló 8.a pontnál,
A vevői korlátozás beállítása, ha el szeretnénk adni valamit, de szűrni szeretnénk a vevőinket. Leírás itt olvasható.
A mennyiség az 2-3-4-5 darab nem kifizetett, az idő 1-6-12 hónap lehet -
válasz
laskr99
üzenetére
Azért mert nem talált a program az elektronikus adatok közt elérhetőséget és kézi feldolgozás volt, nem tudsz velük mit kezdeni, már többen többször írtuk hogy ezt lehetne online is fizetni, hiszen amikor beküldjük azt amit kértek akkor ismertté válik az elektronikus elérhetőségünk, de csak hülyéknek beszélünk. Úgy ragaszkodnak ehhez a gagyi automatikus feldolgozáshoz, de ugye a törvény nem ír elő ilyet, azzal csinálják amivel akarják, de teljesen rugalmatlan társaság, ha arról van szó hogy így nem tudnak nyerészkedni, sok embertől szedtek be így 400 Ft-ot jogtalanul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Linux kezdőknek
- Projektor topic
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Gitáros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Akció!!! Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Sandisk Portable SSD 2TB!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/