Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7632) jeffo


jeffo
tag

LG GH22NS50 dvd író és Philips DVD+R (INFOME-R30) lemez párosítással van valakinek tapasztalata?

Ma egy ismerősnél voltam adatarchiválás céljából, és direkt ilyen lemezt vittem, mert nekem minden viszi, és az Opti Drive Control programmal kapott teszteredmények is kiválóak, sok lemez viszonylatában. Gondoltam, akkor nekik is jó lesz, ha sok évig megőrzi az adatokat.
Ám az író minden 2-3. lemezt elrontotta. 8x-osan próbáltam írni. Először Nero-val akartam képeket direktben lemezre, aztán áttértem Imgburn-re, de ott sem működött a fájlösszeállítós felületből a direktben fájl írás. Közben frissítettem az író firmware-jét, és áttértem az Imgburn programban az iso-ba kiexportálásra, és így képfájlból írtam. Az első pár lemez jó volt, de aztán visszajött az elrontós dolog. Volt olyan lemez is, amit nagyon lassan olvasott vissza, ill. hasonlított össze az ellenőrzésnél. Volt amikor teljesen befagyott a program és vele együtt a rendszer, sehogy sem lehetett kilőni a beakadt írást. Elkezdte, a Lead in után az adatokat 2-3 MB-ig írta, és rögtön jött a hiba, ill. a beakadás, és sehova tovább. Reseteltem a gépet, aztán meg alig akart magához térni a rendszer, ki sem adta a lemezt jó sokáig, egyfolytában villogott a dvd író ledje, mintha még mindig írná.

Végül már ránéztem a winchesterre is HDD Sentinel programmal, kiderült hogy bad sectoros. Eszembe jutott, hogy pár hónapja tönkrement a gépükben a táp, és kicseréltették ott ahol vették. Elképzelhető, hogy az tette tönkre a dvd írót, vagy csak az újabb LG-k ilyen vacakok? Vagy nem bírják az új LG írók a Philips lemezt? Vagy talán a bad sectoros vinyóról olvas gyengén? Próbáltam olyat is, hogy bemásoltam egy lemez tartalmát, és az alatt belassult nagyon durván a rendszer, 5-10 másodperceket kellett várni, hogy egy programban a másik fül tartalma megjelenjen.

Imgburn program az alábbi hibaüzenetet feldobta többször is:
"Failed to Write Sectors 3872 - 3903 - Reason: Spindle Servo Failure"
utána meg sorra jöttek ilyenek:
"Retry Failed - Reason: Invalid Address For Write"

Szerintetek érdemes megpróbálnom másik lemez típussal vagy lassabb sebességgel írva, vagy inkább cseréljük ki az írót? Van itthon pár db itmedia-s dvd-r uhc lemez, bár saját célra vettem, hogy majd kipróbálom az ünnepek alatt, meg van még RITEK-F16-os Philips is. Az ismerősömnél van néhány kék színű TDK DVD-R, de arra nem akartam írni, gondolván, hogy úgysem olyan jó minőségű. Külföldi fórumok alapján erre az íróra jobban JVC és Verbatim lemezeket ajánlanak.

Kérem válaszoljatok mielőbb, mert péntek délelőtt megyek vissza, ill. ha menthetetlen a helyet, és csak írócsere segítene, akkor lehet, hogy el sem megyek. Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.