- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiben1
tag
Ez alapján a térkép alapján egész Kiskunfélegyházán nincs dvb-t lefedettség
Akkor azt nem értem, hogy nagybátyám, 500m-rel odébb hogy tudott ezzel 7 csatornát fogni tökéletesen. Illetve egyik cimboráméknál ugyanez a tv-van és az entenna kb 2 szerencsétlen vezetékből állt és ott is tű éles képminőség volt, Ha hd-ba sugárzott az m1, akkor hd-ba is fogták... -
csiben1
tag
Kipróbáltam, hogy ezt a hurkot elforgattam. Így se lett jó. Ami az antennán van potméter, azt is minden féle állásba eltekerve próbáltam kerestetni csatornákat, de nem. Próbáltam több hely felé fordítani az antennát, úgy se.
Lehet meg kellene próbálnom egy másik antennával? Hátha nem jó ami most van? -
Cheesy
őstag
Ugyan most nincs előttem, de tegnap a jelforrás választó 5 lehetőséget ajánlott fel, miután az antennát és a dvb-t jelet kiválasztottam, de egyiken sem volt fogható semmi.
Pedig a csatornákat megtalálta a Winfast progija is.
Otthon T-Home-féle műholdas-dekóderes megoldást használunk, a tányértól el is vittem a kábelt a szobámig, próbaképpen pár hónapig volt nekem is dekóderem, de nem volt meggyőző a minőség, ráadásul a dekódernek külön távirányítója volt, csak azzal lehetett csatornát váltani, meg PG-t lekérdezni. Aztán meguntam.Most rendeltem az Aqua-tól egy szkennert és megakadt a szemem ezen a kis antennán 2k nem tűnt soknak érte, így megrendeltem, hátha a digitális adás szebb képet ad.
Modernebb programok közül melyiket tudnám még kipróbálni ehhez?
-
Cheesy
őstag
A profilomban lévő konfigurációval használom.
MPEG-2 formátumban tud hardveresen rögzíteni, ha erre gondolsz...Kernel
Betölti VLC, csak épp nem csinál semmit. Amúgy sem fűztem nagy reményeket a pálcához, de egy próbát megért. A cégnél a laposTV szépen fogta rajta a csatornákat (azt a hetet).Csinálok majd fényképet arról, milyen antenna van a tetőnkön, lehet-e vajon használni, kicsit melós levinni a padlástéren át a szobámba, de már tervezem egy ideje. Nem élet-halál kérdése, csak egy extra
A kártyát kb. 2 éve vettem a családi VHS-ek digitalizálására, jól teljesít. Ahogy a teszteket nézem jó kártya, az árát is tartja valamiért.
-
bandi0000
nagyúr
ennél vagyunk de ez is másik szolgáltatótól kapja a motyót, az meg valami antenna digitál
a TV-m: Lg32LD420 -
jozsi252
veterán
Tehát
Nem a parabola van összekötve a tetőantennával. A tányérból ami jön le 2 kábel az egyből a UPC-be megy be.
HanemA UPC van összekötve SCART-al a videóval. Majd a videóból megy a fenti elosztóba 1 koax, amivel azt érjük el hogy minden tv-n lehet nézni a UPC-t.
Azért kellett dekódert venni, mert abba a szobába csak ritkán nézzük a UPC-t. Nagyrészt az RTL meg TV2 megy a másik szobába. Csak ugye azmiatt is kellett mert ha valaki nézi a UPC-n pl a History-t akkor a másik szobába is azt kell nézni, és ilyenkor jól jön a dekóder, mert ugye akkor lehet a TV2-őt vagy az RTL-t pl.
Hát rajzolni kicsit cinkes lenne
Lényeg hogy a videón keresztül van megosztva a UPC a többi tv fele.
Kernel A padláson a bekötéseket nem én csináltam, és lévén hogy nem értek hozzá, így nem tudok rajzot csinálni sajnos, csak el tudom magyarázni hogy mi hogy van.
Hogyha a loopon keresztül összekötöm a tv-t, akkor ugyanúgy fog menni az analóg sugárzás a tv-n? Viszont a bekötés ugyanúgy megmarad SCART-on keresztül, így csak át kell kapcsolnom AV-ra hogy a digitális adást tudjam nézni azon a tv-n?
Illetve az nem lehet gond hogy mind a 2 kábellel össze van a dekóder a tv-vel? Tehát loop csatin is meg Scart-on keresztül is?
-
mackosajt
addikt
Hordjuk fel a szenet a negyedikre Mari néninek, mikor azt sem tudjuk, milyen kazánja van, ha van egyáltalán.
Szerintem kezdjük úgy az elején, hogy nincs-e kábel tv eleve, és akkor felesleges volt a box.
Mert ugye eddig csak annyi derült ki, hogy van egy tv, meg egy box.
Az, hogy az a tv hol van, az nem. -
Kernel
nagyúr
Volt már hasonló a topikban is, hogy valaki például a kártyafogadó egység környékén tapasztalt zavarkisugárzást, ami nem hiba, hanem a digitális áramkörök impulzusainak természetes hatása. A négyszögjelek meredek élei ugyanis széles spektrumú zavart képesek okozni. Komolyabb fémes árnyékolással lehetne kivédeni, de ilyenre nem nagyon adnak a gyártók.
Abban az esetben odébb vitte a fórumozó, míg talált egy zavarmentes helyet.
Magam is jártam úgy, amikor szobaantennát használtam, hogy elindítottam a felvételt pendrive-ra, erre szétesett a kép. A pendrive alufóliás burkolásával ezt tökéletesen meg tudtam szüntetni. Későbbiekben külső antennát szereltem fel, arra persze már nem tudott hatni, így az alufóliás árnyékolásra sem volt szükség.
-
Zsolaf
addikt
Nekem is kellene valami mert van egy usb-s Hama DVB-T -m és a TotalMedia van hozzá de nagyon gyenge program, amit linkeltél meg nem sikerül a csatornákat be keresni, van valami trükkje vagy csak egyász egyszerűen bonyolult, kössz gondolom frekvenciákat meg kell adni neki de azt nem tudom, hogy kell.
ha van valami egyszerűbb mondhatsz még..
-
Komplikato
veterán
Éppen minap olvastam egy régi régi tesztet a Wayteq HD-90CX-ről és ott azt írták, hogy az DVB-C képes, de kell hozzá egy átalakító a Cl+-hoz, viszont a cikknél volt egy kép arról is ... nem néztem utána, nem írta hülyeséget, de konkrétan a UPC használhatósága volt kiemelve.
-
mexel
veterán
-
elodman
aktív tag
Köszi cigam az infot, nem nagyon jutok előre!
(no és sajna netmobilozom, baromi nehézkes a vétel napokig, így nem tudok jól keresőzni)Nem tudom fellelni, ismeri-e eme képcsöves TV-nk (Orion t2155 mtx) a hőn áhított AFD-t.
Még amolyan helyre kis AFD képes TV listát se láttam a neten sehol! jaj.Nem lehet egy AFD-s dekóderrel jó képet előhozni vajon?
Gondolom a népesség jó része hasonló TV-kkel próbálkozik majd.A vételi lehetőségekről köszi olvastam a nevezett átállás oldalon (tető v. ill. családi csomaghoz kültéri antenna javasolt), de azt hiszem a jelenlegi tetőantennát tesztelnénk először, s csak szükségben váltanánk le.
Thanx, ave.
-
ZCoyote
őstag
Sajnos csak antenna bemenet van a tv-n. Nem fognak előfizetni semmilyen extra csatornára, csak az a lényeg, hogy valamit tudjanak nézni.
Arról fel tudsz homályosítani, hogy megveszik ezt a kütyüt és egy antennát és kész is? Az alap műsorok ingyen foghatóak vagy mindenképpen elő kell fizetni valami szolgáltatásra?Ennek közben utána néztem.
-
golya87
őstag
Egy két emeletes ház tetején van az antenna, észrevettem volna, ha valami elé épül.
De akkor tényleg az elmozdulás lesz és a megnevezésben biztosan igazad van, hasraütés szerűen mondtam két szót, ami rémlett, rosszul...
A csatlakozásokat is átnézem.Köszönöm még egyszer a segítséget!
-
mackosajt
addikt
Samu T22A300 Tv-Monitoron használom, miután meguntam az USB-s stickhez mindig bekapcsolt PC zúgását.
Ezért vettem meg ezt annó, mert beltérben akartam használni eleinte.Ez minőséget nem ír, csak erősséget.
Ott ami fura, hogy a MUX A/B/C esetében szinte mindig ugyanúgy 92-94 % a jel erőssége, de van egy bithiba arány nevű rész, és ott csinálja azt, hogy MUX A sávos M1, Duna műsorok esetén nagyobbak a hibák, mint egy MUX B sávos retekklub vagy trévékettőnél.
Meg nagyon érzékeny az irányra. Mikor szobában próbálgattam, félórákat tudtam nézni a műsorokat.
Kiraktam kintre, esőcsatorna szélétől 10 centivel magasabbra. Kb. ugyanúgy tudtam nézni mindent, mint amikor bent volt.Gondoltam felrakom magasra. Vettem egy fali tartót, abba bele állítottam egy 2 méteres félcolos csövet, annak a tetejére előbb felraktam az antennát, majd belőttem a legjobbra. De így sem az igazi. Néha jó, néha nem.
Gyanítom, hogy a kedves diófa árnyékol, ami 2 méteren belül lengedez.Próbáltam olyat is, hogy az analóg adót lőttem be a legjobbra, de akkor még rosszabb volt a dvb-t. Pedig nekem logikusnak tűnt, hogy ha az adótorony analóg adását legjobbra befogom, akkor az a legjobb irány. De tévedtem, vagy ez az antenna ilyen hülye.
-
a1200
aktív tag
Nagyon remélem, hogy az enyém nem ilyen fos minőségű, mert közben én is Easycapot vettem.
Ha fos, kiverem a balhét, és kérem vissza a pénzemet. Ha nem adja, megbánja.Lehet hogy az összes ilyen USB-s ugyanaz a termék, csak másolgatják az eredetit.
Van valakinek tapasztalata PCI-s svideos digitalizálókról? -
-
totyak
aktív tag
Ez az rca-s megoldás persze azt feltételezi, hogy olyan boxot vesz az ember, amin van rca dugó. Mert ugye nem mindegyiken van sajnos.
Viszont az teljesen igaz, hogy ha RF-es boxot veszek, még utána is vacakolhatok másik dugókkal. Csak pl. a Wayteq RF-es boxának pont nincs rca dugója, pedig azzal szemezünk.Még gondolkodtam valami olyan megoldásban is, ami írtam is, hogy scart-jack kábel. Mert ugye scrat mindegyik boxon van szerencsére. láttam is, hogy vannak valami ilyesmi kábelek, de nem egy az egyben, hanem még lógott róla s-vido, meg 1-es rca. Esetleg egy olyat, ha olcsón találok, azt még kipróbálom.
-
totyak
aktív tag
Ha lenne olyan kábelem, vagy ilyen átalakítóm, akkor kipróbálnám. Millióféle kábel van itthon, de úgy látszik még ez sem elég
Azért gondoltam, hogy esetleg valaki konkrétan tud válaszolni, mert így megint ott tartok, hogy nem tudom milyen tuner legyen. Lehet akkor maradok az RF-es megoldás mellett, mert annak nincs sok értelme, hogy vegyek egy olyat, ami esetleg nem jó, meg még X darab kábelt is vásároljak, hogy próbálgassam, aztán a végén nem lesz belőle tv adás.Mellesleg a képen levő átalakító mit tud? Az egyes oldala menne mondjuk a dvd valamelyik hang részébe, a kettes részébe meg dugnám az rca két hang kábelét? Lehet, hogy ezt most totál rosszul gondolom. De egy ilyen átalakítóval nem is lennék kisegítve. Tunerra ez hogy menne rá?
-
totyak
aktív tag
A jack-jack kábel 3 pólusú (amennyiben a 3 pólus azt jelenti, hogy a dugón 3 fémes rész van 2 műanyaggal elválasztva) (meg is lepődtem, hogy működik, mert úgy tudtam 4 kell).
A további kísérletezés pedig egy pont olyan kábellal folyt, mint a linkelt képen. Ha csak simán a színes dugókat a dvd-be dugtam, akkor zajos kép és hang lett az eredmény. Ha Scrat-tal is megtoldottam, akkor meg semmi. Gondoltam rossz a dvd dugója, így megpróbáltam egy másikkal is. Ott is ugyan az történt. Mondom akkor biztos vacak a kábel. De összedugtam vele a hordozható dvd-t a tv-vel és gyönyörűen átvitte a képet és a hangot is. Itt akadt meg a tudományom.Azért kérdeztem, hogy ilyen kábelből nincs-e kétféle. Egyik rca-ból jack-et, másik meg jack-ből rca-t állít elő.
-
mexel
veterán
-
törölt tag
Tudom, hogy sok hasonló cucc van a piacon. Kizárólag felvételhez kellene valami asztali csoda, aminek a felvételkezelés szempontjából használható a szoftvere/menüje is. Vagyis melyik CX-es vevőnek van a leghasználhatóbb, legtöbb hasznos, értelmes szolgáltatást adó szoftvere/menüje? Gondolok ilyesmire, hogy az átlagosnál több infót ad a képernyőn a csatorna jeléről vagy olvashatóbb/áttekinthetőbb/logikusabb a menü képe. A médialejátszásuk körüli hiszti nem érdekel. Olyasvalakitől várok segítséget, akinek személyes élményei vannak e téren konkrét készülékekkel.
-
czkare
csendes tag
Szóval sarokházról van szó és itt kanyarodnak ki a buszok, mindig akkor akad meg legrosszabb esetben 1mp fekete kép amikor kikanyarodnak,néha egy egy autótól is. Az említett egyszerű megoldással használom de épp a vételi határon néha poziciót kell váltani attól fűggően melyik MUX-on van a csatorna meg milyen idő van párás nem párás. Érdekesség hogy a 10ezres Meliconi bocs az előbb Merconit írtam antennval is tök úgyanúgy viselkedett ezért visszavittem 3napon belül szerencsére visszavették.
-
czkare
csendes tag
Köszi, valami ilyesmire gondoltam mint az első. Egyébként véleményed szerint valós a feltevés hogy a busznak a nagy fém felülete okoz reflexiót (pont itt a végállomás úgyhogy sűrűn járnak), mert próbálkoztam nem olcsó beltéri aktív Merconi antennával és ugyanúgy szétesett a kép,ezért gondolom hogy a visszavert jel okozza a galibát.
-
mexel
veterán
Az biztos hogy kiszuperált videót nem fogok odatenni, az elég vicces lenne, de külön modulátort sem veszek, csak van a piacon a wayteq-en kívül is cég aki gyárt rf-es stb-t ami tudja az afd-t is
Ha lesz időm majd próbálok utánanézni. Ha azért itt valakinek van tapasztalata ilyen kütyükkel ossza meg legyen szíves
-
mexel
veterán
Fentebb ahogy írtam, szenvedtem a hdmi-vel is, valószínűleg rossz volt a készülék. Ahol kipróbáltam, azt művelte, hogy először amikor rákötöttem egy antennát, és nézegettem a csatornákat, hiba nélkül ment. Kikapcsoltam, majd a következő bekapcsolás után a kép akadozott, szétesett mint amikor nincs jel, a jelerősség fel-le ugrált. Következő antennával ugyanez. 4 antennával kipróbáltam, és minddel ez volt. Első próbánál akadásmentesen ment, akármeddig, jó jelerősséggel. Kikapcsolás után már nem volt nézhető. Szerintem ez is valami hiba lehetett, mert gyenge jellel elsőre sem kellett volna mennie. Érdekes volt. Tetszett volna a kütyü, de kicsit elment a kedvem a wayteq-től, mert az olyan hozzáállást utálom amit csináltak az afd-vel, hogy nem teszik bele pont a cf verzióba, ami a régi készülékekhez való. Mennyi user megvehette, és nem lesz pénze lecserélni, ezek után nézhetik a sok adást gyászkerettel. Ezt miért nem írják rá a dobozra? Miért nincs sehol a leírásokban az AFD mibenlétére? Ez egy elég nagy parasztvakítás, hogy HDMI, FULL-HD, 5.1 meg tököm tudja mi van a dobozon, de egy egyszerű régi filmet nem lehet megnézni normálisan...
Ez gondolom nem csak a Wayteqre vonatkozik, ezért is próbálok itt a fórumon tájékozódni hogy ne fussak megint ilyenbe bele. A nagyobb tesója az egyik tévéhez jó lenne, de a kisszobában lévő tv-n csak egy antenna csati van, ahoz olyan kellene amin van rf kimenet is és tudja az AFD-t is. (a médialejátszó is fontos lenne)
Tehát a 90cx-el az a gond hogy a régi tv-re nem tudom rákötniJa, még valami: Itthon digi kábel van. Egy barátom tv-jében van vevőegység (nem tudom milyen) és a digi kábelen jönnek a magyar adók HD-ben, már amelyik tudja. Ezek a készülékek ahhoz nem jók? ( ha vége a nyárnak hazahoznám valamelyik kütyüt a nyaralóból és bekötném itthon, mert a plazmám már régebbi, dbv tuner nélküli. Persze ha a digihez ezek nem jók akkor a kérdés tárgytalan)
-
mexel
veterán
Így van. Nincs itt semmi, csak egy hdmi kábel ami eddig a médialejátszóba jött, és az antenna ami jön kintről.
Egyébként lehet hogy sikerült leresetelni (illetve gyári beállításokat megtalálni) de kép az nincs. A tv azt írja nincs jel. Bármit nyomok, bármit csinálok nincs jel. Miért nem találja meg automatikusan hogy egy nyomorult hdmi kábel van bedugva? -
totyak
aktív tag
Apu munkahelyére kellene a cucc, itthon van normális, vevővel egybeépített TV.
Mivel munkahelyre kell, így erősítős szobaantennával használná, tehát a jelet csak antennával (nem scarton vagy hdmi-n) fogja.
Timeshift az jó lenne, ha lenne, illetve nem árt, ha tud magával pendrive-on vinni néhány filmet unalmas órákra, tehát jó, ha normálisan működik, mint médialejátszó.
A kártyafoglalat nem elsődleges, nem valószínű, hogy lesz előfizetés.A linkelt oldal szerint beltéri antennával MUX A és MUX B vehető az adott helyről.
Ezzel valamennyire közelebb vittelek egy megoldási javaslathoz? Azt írod 12 egy tucat, de akkor az egyszerű felhasználó, mint én, aki nem igazán ért a dolgokhoz hogyan válasszon, hogy a lehető legjobban járjon?
A 95rf ugyanaz belül mint a másik, csak nem fogad kártyát, mert akkor az a tetszetősebb?
-
Latency
senior tag
A Duna World-ön megy rendesen a kapcsolás a 4:3/16:9 között, de az M1/M2/Duna HD, a 4:3 műsort is 16:9 képaránnyal adja (pillarbox - oldalt fekete csík) és erre jön(ne) még rá a letterbox másik két fekete csíkja alulra és felülre (gyászkeret - körben fekete keret). De van egy kapcsolójel, aminek használata nem minden készüléken van rendesen megvalósítva, ami arra utasítja a dobozt, hogy vágja ki a kép közepéről a hasznos tartalmat és tegye teljes képernyőre. A HD-95CX-en ez rendben megy.
Szerk: Megelőztek
-
nfsu17
veterán
Műholdon biztos van ilyen (m1, m2), mindigtv esetén nem vagyok benne biztos, de szerintem ott is van.
Annyi az értelme, hogy ugye van pl az m1hd 1080i adása FIX 16:9-el.
Na most tegyük fel ezt széles tévén nézzük, és mondjuk a híradót. Kitölti a teljes képet széles tévén, 4:3-on tévén meg alul felül lesz fekete csík. Ez eddig normális.De mi van akkor, ha mondjuk megy az Önök kérték, ami 4:3 adás (de 16:9-ben). Mert itt nincs WSS, 16:9-ben jön a 4:3 adás is, oldalt fekete (de hasznos, nem tévé által kitöltött) képpel.
Ezt 4:3 tévén már úgy látod, hogy mindenhol lesz fekete csík. Alul felül azért, mert a tévé teszi oda, oldalt meg azért, mert az az adás része.
Na az AFD-t ha küldi a szolgáltató (m1) 4:3 esetén és a box ezt érzékeli, akkor eltűnteti ezeket a fekete részeket, és olyan lesz a végeredmény, mint ha 4:3 adás lenne WSS-el.
-
-
eTrade
tag
Belátom hogy abban igazad volt, de azért is tessék elolvasni alaposan ezt is, csak hogy tiszta legyen az összkép: Elállási jog fogalma és gyakorlásának feltételei
-
maestro87
őstag
-
zichie
senior tag
Az Alma C2200 esetében egy apró megjegyzés: csak FTA forrásból felvett anyagot lehet feldolgozni pc-n, kódolt forrásból felvett anyagnál a felvett anyag is kódolt lesz és csak a box tudja lejátszani. Úgy tudom, hogy az Amiko esetében pl. menüből kapcsolható, hogy kódolt adás esetében az USB eszközre kódolva vagy dekódolva kerüljön rá a felvétel.
Persze ez a kábeles digi esetében nem probléma, mert 5 csatorna kivételével minden FTA. -
azbest
félisten
Annó volt a digitális műholdas vételhez mpeg2 dekóderes kártya, valsz erre emlékszel. De akkoriban még p1--p2 szintű gépek voltak, ami nem tudott proci erőből lejátszani mindent. Akkoriban még külön mpeg1 dekóder kártyákat is árultak. Mondjuk nekem is a jó öreg thinkpadben is egy broadcom crystalhd h264/mpeg2 dekóder kártya segíti ki az x3100 gpu-t
Ma már a gpu-k megoldják ezt, de még a procik is felérnek hozzá.
A teljes pal felbontás rgb-ben (~30MB/sec) már nem biztos hogy átfér usb2-őn, még a pci kártyámnál is inkább a yuv2 (YCbCr 4:2:2) volt a preferált nyers formátum, mert az csak ~10MB/sec körül van, ha jól tudom.. cserébe elveszít részleteket
-
Kernel
nagyúr
Azt nem azért írják, hanem vannak laikus emberek, akik képesek kitalálni, hogy ő rádugja a TV USB-csatlakozójára, aztán majd ezzel veszi az adást. Még ezen a fórumon is (nem ebben a topikban) láttam ilyen felvetést / kérdést, pedig ez többé-kevésbé szakmai fórum.
Bár én értem egyébként a "sem" szót, de szerintem aki fogalmazta, rosszul fogalmazott.
Ha egyértelműbben akarnak fogalmazni, egyszerűen hozzátehették volna, hogy a szerkezet számítógéphez való, nem TV-hez, ennyi.
Ennél a szerkezetnél a hozzá mellékelt DVBViewer végzi a dekódolást (ld. a letölthető szoftvercsomag), illetve azt is leírják a technikai adatoknál 3 GHz P4 kell a HD-adásokhoz, ami már önmagában mindent elárul:
https://www.technisat.com/en_XX/CableStar-Combo-HD-CI/352-2664-1657/
-
HanZoli
csendes tag
A ZDF HD ingyenesen fogható több német HD csatornával együtt.
-
Kernel
nagyúr
Elképzelhető, bár az egy 3D TV, mozgásérzékelős távszabályzóval, legmodernebb design stb. További részletek a saját honlapján:
http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-TM2792S
http://www.lg.com/hu/monitorok/lg-M2732D
Van ott egy összehasonlító gomb is, ami egyébként a CI-slot hiányát tévesen hozza ki a TV-nél.
LG TV-k XD engine vagy bármilyen képjavítója a legkevesebb, mert azt legjobb kikapcsolni. Hangfunkciók sem lényegesek, külső hangrendszer alkalmazása esetén. LG LCD TV-knél szokott lenni feketeszint-csökkentő opció is, ami már érdekesebb lehet, mert azzal kellemesebb a filmnézés, valamint 32" és alatti méreteknél hasznos lehet az overscan, ami nem sokat vág le a kép széleiből, mégis szubjektíve nagyobbnak tűnik tőle a kép, pontosabban az alakok. Monitornál nem tudom, van-e.
Vagyis az ördög a részletekben lakozik, hogy jó közhelyes legyek, ami még menet közben derül ki, mindamellett 125 ezret én nem adnék egy ilyenért, noha pofára igen tetszetős. Ennyiből 42" Panasonic plazmát is kapni, ha TV-nézés a cél. Ámbár ennyiért inkább csak 1024x768-as kijelzővel, de azt lehet 3-4 méterről nézni és már nem is feltűnő a pixelesség, viszont jobb a moziélmény, szebb a kép, mint egy LCD-n.
-
Kernel
nagyúr
Mellesleg nem véletlen nincs rajta analóg videóbemenet sem.
Hogyne lenne, SCART, kompozit szerepel az adatok között.
Egyébként ami elsősorban TV, a monitorfunkció pedig csak másodlagos, az számítógépes munkára nem biztos, hogy hosszabb távon kielégítő, bár igényektől is függ, árkategóriától, minőségtől.
Amit viszont elsősorban monitorcélra gyártanak, az jobban ki van élezve arra. Kezdve a dönthető talppal, általában mattabb felületű kijelzővel, ami kevésbé tükröz, felbontás nagyobb, oldalarány is eltérő lehet (16:10 például) vagy egyéb minőségi paraméterek.
Tuner lehet utóbbiban is, de a TV fogalmához manapság még szorosan kötődik az analóg tuner is, ezért főleg a nyugati típusú, nem túl okos vásárlóval azt nem nagyon lehet, vagy érdemes megtenni, hogy a gyártó TV-ként adja el, mégsem analóg-képes. Tulaj hazaviszi, nem működik, köpködi a gyártót.
De nem is nagyon érdemes, mert szó szerint a tuner vagyis hangolóegység (általában egy fényes, árnyékolt doboz a készülékben), ami a nagyfrekvenciás jelet feldolgozza, analóg és digitális jelnél közös, nem véletlenül látható ezeknél a közös antennabemenet. Itt történik a jel előerősítése és keverése egy helyileg szintetizált frekvenciával, a kettő különbsége a középfrekvencia (KF). A processzor által vezérelt frekvenciaszintézer végzi lényegében a hangolást, vagyis a csatorna kiválasztását.
A KF-jel további erősítés után kétfelé ágazik az analóg és a digitális demodulátorra. Az így kapott alapsávi jel digitális oldalon a multiplex, amiből még ki kell kódolni a kívánt műsort.
Analóg oldalon előáll az alapsávi kompozit videojel és intercarrier hang KF. Utóbbit még demodulálni kell, a kompozitjelet pedig a színdekóder bontja RGB-komponensekre.
Ami itt a lényeg, hogy az analóg alkatrészek költsége manapság már önmagában sem jelentős, pláne amikor ezeket eleve integrálják a digitális processzorba, szinte elenyésző, az egész készülék árához képest.
Tenyérnyi LCD TV-t látni esetleg, amiben csak digitális tuner van, de ott jobban érthető is, hogy igyekeznek minimalizálni, pláne egy olcsó kínai terméknél. Tehát itt maga a "digitális tuner" elnevezés szakmai szempontból kicsit felemás, de aki ért hozzá, úgyis tudja, miről van szó, laikusnak meg úgyis mindegy.
-
csendes
addikt
Gyakorlatilag már majdnem minden modern tévé használható monitornak is, persze a kisebb felbontású (HD Ready), illetve a nagyon nagy átmérőjű nem praktikus. Kb. 13 ezer Ft-tal kerül többe egy olcsó monitor-tévé mint az azonos panellel gyártott egyszerű monitor, és ebbe már bizonyos típusoknál belefér az analóg, DVB-T és DVB-C tuner, CI+ foglalat, a hangszóró, USB-ről média lejátszás; esetleg fejlhallgató kimenet, SCART, illetve komponens bemenet, második HDMI, stb. Talán a monitor-tévénél a hang az, ahol kompromisszumot kell kötni, de ha van rajta hang kimenet, ezt is lehet orvosolni
-
superg
senior tag
Nem értelek .Ez egy monitor +tv.Lehet ugyanúgy használni tv-nek pc nélkül.Ezért van benne digi meg analóg tuner is.Meg a fenti példák is azt mutatják hogy analógot még nem hagyják ki.Régebben az ilyenekbe csak analóg tuner volt nyilván mostanság jöttek mellé a digi tunerek is
-
-
LarsR
tag
A kijelző az 17"
Ez ugye laptop és benne van 3 db kábel, amiből 2őt a wifi kártyára lehet rádugni, a 3ikat meg a tvkártyára dugtam rá. Szóval sima laptop wifi kábel és csatlakozó. [link] ez a kártya az. A bot antenna oké, de tetőantenna az nekem már sok lenne. Inkább eladom a kártyát és hagyom az egészet. Most kb 5kg a gép, nem akarok egy tetőantennát is cipelni hozzá
-
LarsR
tag
Elképzelhető hogy kell neki külső antenna? Erre gyanakszok. Nem talál jelet, se digitális se analógot. Alapból három kábel van a képernyőben, 2 wifi, 1 meg gondoltam tv kártyára megy. Ez rossz elképzelés?
Sehol nem találtam a neten olyan csatit amit be tudnék építeni. Gyárilag ahogy a képből ki tudtam venni, a gép bal hátsó sarkán lenne a helye. Oda most perpillanat egy usb portot raktam be. Antenna bemenetet nem találtam sehol sem. -
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
A gépem elég jó szerintem a dekódoláshoz. (4 magos Processzor, 4GB Ram, HD4830-as videókártya)
A DVB-t tunerből ti melyiket javasoljátok a belsőt vagy a külsőt. És márkába? Leadtek, Avermedia,Hauppauge, Asus stb. Többen említettétek, hogy a szoftver a lényeg, a hardver csak a jel átalakítást végzi.
Gondolom, ha az analóg és a dvb-t kártya is üzemel a gépemben, akkor észrevehetően jobb lesz a minősége az m1-nek a dvb-t tuneren keresztül, ugyanis az digitális HD-ban jön, az analóg kártyámon meg analóg sd-ben.
Bocs, ha sokat kérdezek, de egyszer akarok venni egy kártyát és még nem tudom milyet lenne érdemes venni!
Gondoltam egy olyan kártyára is ami tudja az analógot és a dvb-t is. Ez a hibrid kártya. Ezeknél mire kell figyelni? Ezekből a kártyákból jó a használt vagy az újat inkább?Köszönöm, előre is a válaszokat!
Impair
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged