- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz
Visormail #8895 üzenetére
Elmélkedtem a leírtakon, meg a saját tapasztalataimon. Arra jutottam, hogy nem segíthet nekem egy szobaantenna.
Felmentem ugyanis a ház tetejére. Ott nem volt gond a vétellel, találtam az eredeti antennával is olyan helyet, ahol stabilan 100%-os minőséget írtak ki a programok.
4 emeletes panel ház második emeletén lakom, ahonnan viszont legalább két ház is takarja az adótornyokat, ha lehet hinni a dvbtmap.eu-nak és a Layar-nak. A Layar-ral a következőt láttam:
Ez a kép a háztetőről készült, tehát ha lemegyek két emeletet, akkor teljes mértékben takarásba kerül a torony. (Picit még így is takarásban van, de úgy látszik, ez azért nem probléma.)
Arra gondoltam, hogy majd ide felszerelek antennát, bár ilyenben nincsen tapasztalatom. Leginkább azt nem tudom, hogy a villámvédelemre milyen megoldások vannak? Mert a ház tetején vannak kb 2 méteres villámhárítók, de valaki felrakott egy ugyanilyen magas árbócra egy antennát:
Ebben két dolgot nem értek:
Mi lehet a legtetején az a WiFi szerű antenna?
Mi van, ha ebbe belecsap a villám? Ugyanis a legmagasabb pontja szerintem kb. ugyanolyan magas, mint a villámhárítók a tetőn. Tehát ugyanolyan eséllyel csap bele.
Ha én felrakok egy antennát egy ilyen póznára, akkor mi a biztosíték rá, hogy nem megy tönkre a rákötött TV egy villámcsapástól? Gondolom arra ne is gondoljak, hogy közvetlenül az egyik villámhárítóra rakom az antennát, igaz?
Bocs a sok kérdésért, de szeretem tudni a dolgokat, és ha nem esélytelen, akkor én szeretném megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest