- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
atirag
őstag
Köszönöm a segítségeket. A digi online nem volt túl stabil régen. És valahogy abban nem bízom. Igen az antennás megoldás lenne a legegyszerűbb. De azért gondolkoztam egy xiaomi mi box s készüléken. Csak nem tudom azzal,hogyan tudnám mondjuk az M4 hd-t nézni.
-
garga01
őstag
válasz
LógaGéza #19888 üzenetére
Jó kis megoldás, habár ez már haladó fokozat, a kérdezőnek már kicsit ágyúval verébre lövés. Nekem E2-es combo box van, távolról bárhonnan rá tudok csatlakozni és streameli az adást mobilra/pc-re.
(Nem vagyok a netes stream ellen, de amúgy az antennás vételtől magasabb rendelkezésre állású megoldás nincs, na meg a teraszra akkor csak 220+tv kell, semmi más.) -
LógaGéza
veterán
válasz
garga01 #19887 üzenetére
Én úgy használom, hogy ezzel a servlettel letöltöm minden éjjel az aktuális EPG-t és M3U-t a csatornákhoz, amit átvesz a TVHeadend, így van egy backup lineom a csatornákhoz, valamint van egy TVm, ahol nincs koax, így azon 100%ban ezt használom kb két éve. Forma1 futamok alatt, és a mostanában lévő magyar meccsek alatt se láttam nagy hibát, néha szétesik a kép, de hamar helyreáll. Ami esetleg probléma lehet, hogy 720p a maximális felbontás.
-
garga01
őstag
válasz
atirag #19870 üzenetére
Szia, nézd meg a tv-d tud-e áramot adni erősítőnek. Erősítő, vagy távtáplált antenna néven szokott lenni. Ha tud ilyet, akkor simán nézhetsz erősítős antennát és nem fog kelleni plusz adapter hozzá (nem mindegyik antennához adnak).
A mindigtv oldalán meg tudod nézni melyik irányok jöhetnek szóba. Beírtam egy random őrbottyáni címet, lásd a képet. Érdemes mind a 2 irányt megpróbálnod, persze az a jobb amerre kilátsz kevesebb tereptárgy (fa,ház,stb.) zavar be, meg persze több jeled van.
Ha van andoridos telefonod, ez az app is tud segíteni a tájolásban: DVBTMap.euAntennából szerintem lepke, yagi és logper jöhet szóba, mindegyikből van erősítős is.
Néhány webshop, ahol érdemes nézelődnöd: [link] [link]
Pl. erősítős logper, erősítős lepke -
LógaGéza
veterán
-
atirag
őstag
Igen néztem egy xiaomi mi box-ot is. Jónak tűnik ,de nem tudom milyen applikacio működik. Mert Digi van nálunk és annak nincs semmi.
m4 sport lenne az elsődleges .
Mi az a Tarr? -
atirag
őstag
Túl nagy antennát nem igazan tudok felszerelni . A teraszra szeretnék egy tv-t esetleges sport műsorok miatt. Örbyottyanban lakom . Fura mód a dombon és mégis naraancs( azt hiszem) a lefedettség a mindig tv honlapján .
Milyen egyéb antennát érdemes nézni ami esetleg nem ilyen nagy? -
farkas-j
őstag
válasz
atirag #19872 üzenetére
A tökéletes vétel legfontosabb eleme az antenna, ez semmivel sem pótolható! Ez különösen távolsági vétel esetén alapvető feltétel. Arra kell törekedni, hogy a lehető legnagyobb jel/zaj viszonyt érjük el. Miután nagyobb távolságról van szó (kitudja milyen terepakadályokkal), így a lehető legjobb antenna nyereséget kell elérni. Ehhez minőségi nagy nyereségű antennára van szükség, lehetőleg nagy magasságban jó kilátással elhelyezve, minőségi kábellel bekötve. Hiába van az antenna után a világ legszuperebb erősítője, zajos jelből csak zajos jelet képes létrehozni. A linkelt antenna ránézésre nem egy nagy nyereségű antenna, szerintem maximum rövidtávú vételre használható. Ráadásul a legfontosabb paramétere a nyeresége nincs is megadva, mint ahogy a beépített erősítőjének az erősítése és a zajtényezője sem. Én nagy ívben kerülném ezt. Itt pl. tájékozódhatsz antenna ügyben. A jó antennák 10-12dB nyereségnél kezdődnek. Ez pl már egészen kiemelkedő nyereségű.
-
-
atirag
őstag
Sziasztok. A kertben szeretnék használni egy tv-t. Van benne dvb-t . Mit vegyek hozzá,hogy megbízhatóan tudjak nézni mondjuk M4 sportot?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Vettem egy Amiko Viper 4K V40 boxot, a cél az lenne, hogy Kodin keresztül tudjam nézni bárhol a házban a boxon lévő csatornákat.
Addig eljutottam, hogy a Kodi már kiírja a csatornákat, viszont nem játsza le őket. Zap működik vagyis kapcsolat van a két eszköz között. OpenWebIfről letöltött playlistre is hibát dob a VLC és a Kodi is. Logokból olyan, mintha maga a stream nem menne ki.
Mi lehet a probléma? Elvileg a friss rendszer van rajta (OpenATV 6.4.20220603 (2022-05-26)), lehet, hogy az Amiko gyári rendszerében ez korlátozva van? -
trec12
addikt
Technisat CableStar Combo HD Ci win11-el halott ahogy elkezdek DVB-C csatornát keresteni bejön a kék halál
. Van valakinek infója mi a megoldás vagy mikor lesz rá megoldás? (Win10 kijövetelekor is ez volt amúgy egy darabig)
-
garga01
őstag
válasz
-SeveN- #19863 üzenetére
Ez nem (feltétlen) lesz egyszerű dolog, mert pl. a szolgáltató le tudja tiltani, hogy több csatornát kidekódoljon egyszerre a CI modul. Vodafone (exUPC) ezt csinálja biztosan.
Szóval előbb azt kellene kideríteni, hogy a modul enged-e több adót egyszerre.
A másik út amit írtam, ha nincs párosítva a kártya a modullal, akkor sima ügy már. Keress egy ismerőst akinek szintén van modul+kártya és cseréljétek meg a kártyákat, ha utána is megy sima ügy, mert CI modul nélkül egy olvasóban is menni fog.
Viszont én CI modulos külső tunert nem nagyon láttam, esetleg lehet lesz vki aki tud linkelni, de a legtöbb csak egy pendrive méretű stick. Esetleg egy külön CI olvasó jöhet szóba, nem tudom ilyen van-e. -
-SeveN-
aktív tag
válasz
garga01 #19862 üzenetére
Igen, Technisat CableStar-t használok.
Tv-ből kihúztam a modult kártyával együtt, beledugtam és ment.Pont olyan egységet keresek mkint a Technisat CableStar csak olyan multi vagy dual vagy nem is tudom milyen tunerral , amivel egyszerre tudok rogzíteni és masik csatrornát nézni.
-
garga01
őstag
válasz
-SeveN- #19861 üzenetére
Amit -SeveN- linkelt az egy sima set-top-box, neked ez semmire se jó.
Biztos CI olvasó kell neked és nem sima kártyaolvasó?
Mi a mostani eszközöd pontos típusa, talán Technisat CableStar?
Illetve ha CI olvasó kell(ene), azt kéne kideríteni, a kártya+CI modul össze van-e párosítva, mert ha nincs akkor egy olcsó kártyaolvasó is tudja olvasni a kártyát CI modul nélkül. -
-SeveN-
aktív tag
válasz
wassermann #19860 üzenetére
Ok, köszi.
de ezt usb-ről fogja látni tvheadend?
-
-SeveN-
aktív tag
SZiasztok!
Létezik olyan usb-s dvb-c tuner ami fogad ci kártyát és multit tuner, tehát tudjak felvenni egy csatornát, miközben egy másikat nézek.
Most egy ezeréves Tecnisat usb dvb-c tunert használok NAS-ra kötve amin Tvheadend megy Tarr szolgáltatóval.
Üdv,
-
válasz
pube111 #19854 üzenetére
nem ismerem a helyet, de ha van hálózat is a tévéknél, akkor lehet hogy olcsóbb és egyszerűbb lenne, ha nem modulálnátok semmit sehova, hanem iptv-t csinálnátok, minden tévé kapna egy stb-t, és akkor nem kell horror pénzekért 30 csatornát előállítani.
de ha modulálni kell, és van, aki ért is a felkonfigolásához, akkor ha jól értem a user manualt, akkor ez a kártya össze tud rakni 4 muxot, abba már bele lehet taposni 30 hd streamet. már csak be kell hozatnod egy céggel, amelyik ad róla számlát
-
pube111
senior tag
válasz
Diák66 #19850 üzenetére
Munkahelyemen lecserélték a régi analóg kamerákat ip kamerákra. A kamerák a ház hálózatán vannak. Rádugtak a hálózatra valami eszközt, ami veszi a kamera képeket, és uhf jellé alakítja.
Van a házban kb 60 tv, és coax hálózat.
Szerintem gyenge az átalakító, mert mindenhol késik a kép 2 másodpercet, rossz minőségű, szaggat,
olyan mint ha 2 fps lenne.
Ezért gondoltam, hogy nem uhf-re kéne alakítani, hanem dvb-re. Azt felküldeni a jelenlegi coax rendszerre, a tv-k meg mindenhol tudnak dvb-c.
Csak kéne a kamerákat csatornánként látni. -
válasz
Diák66 #19850 üzenetére
a hdmi lépés teljesen felesleges, vannak ip streamből dolgozó modulátorok is. ráadásul a kamerából már eleve egy transport stream jön ki, teljesen felesleges dekódolni majd újrakódolni.
a kérdés inkább az, hogy miért kell dvb-re felkavarni, ha már van hálózaton továbbítható stream.
de ha ez kell, én biztosan ezzel foglalkozó céghez fordulnék, mert én ugyan ügyesen guglizok, de azok az emberek valószínűleg láttak már ilyet közelebbről is -
Diák66
őstag
válasz
pube111 #19847 üzenetére
Tehát olyan eszközt keresel, ami közvetlenül megkapja az IP kamera jelét, majd azt DVB-T/C jelként továbbítja? Nehéz szülés lesz. HDMI-DVB-T/C modulátor létezik, de a kamera és a TV közé be kell iktatni egy eszközt, ami a kamera IP jeléből HDMI-re megfelelő jelet produkál.
Valahogy úgy nézne ki, hogy Kamera -> HDMI koverter -> HDMI Modulátor -> DVB-C/T vevő.
Kérdés ugye az is, hogy egy képet akarsz megjeleníteni, vagy többet. Mert ha egy csatornán lesz több kép, akkor nem kellene annyi eszköz, de ha a tévén külön-külön csatornákra is tennéd.... akkor az súlyos összeg lesz szerintem. Nyilván egy NVR kimenetét is rá lehet tenni a HDMI modulátorra, de ugye az NVR vezérlése nem megoldott, hacsek nincs bekötve IP hálózatba. Nem igazán értem mondjuk azt sem, hogy miért szükséges rátenni DVB-T/C rendszerre a kamera képét. De sikerüljön a projekt. -
pube111
senior tag
válasz
wassermann #19848 üzenetére
Jó az irány. Kb 30 kamerát kéne kezelni. Jó lenne valami magyar forrás, munkahelyemre kell. Számla, garancia.
Köszi. -
pube111
senior tag
Üdv!
Ismertek olyan eszközt ami hálózaton lévő ip kamerák képét dvb jel formájában adja ki? -
francz'70
senior tag
válasz
farkas-j #19843 üzenetére
Több csatornán is jelentkezik, de, hogy mindegyiken, azt még nem figyeltem meg. A másik két tv-nél nincs box, csak simán a Tarr-os kábel van bedugva és azoknál eddig nem vettem észre ezt a hangkimaradást. Mivel előtte az Intek-nél is jelen volt, ezért gondoltam, hogy lehet a kábellel van gond.
-
garga01
őstag
Simán lehet, hogy ilyen gyenge a hw, ez a box már kezd "réginek" számítani, talán 2013 körül jelenhetett meg. (Egy német 2015-ös tesztben megjelent, így akkor már biztos árulták.)
Félreértés ne essék, nagyon jó készülék a Technisat, van ugyanilyen boxom nekem is, de az "offline" van a mamánál csak tv-zésre beállítva. -
cocka
veterán
Ez most csak fél-off topic lesz. A Serviio-n van nekem megosztva pár live stream, Technisat K2-t teszteltem, hogy miket játszik le ezekből és brutálisan akadozik, holott a sebességtesztnél meg azt írja, hogy megvan 70 megabit/sec. Ennyire gyenge gyíkfing az eszköz procija? Routerről kapja a netet kábelen, de ha átpasszolom wifin az access pointra, ami kliens módban van, akkor is ilyen akadozó fos.
Minek képes egy eszköz az SMB-n meg DLNA-n keresztül fájlokat lejátszani, ha közben meg a procija kevés hozzá?
-
farkas-j
őstag
válasz
francz'70 #19838 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem tudom, hogy elmegy e nálam is a hang, mert már nem nézünk róla TV műsort. Jelenleg kártyaszerverként megy a 8142 Twin, ill. nagyon ritkán felveszek vele. Mára már okafogyottá vált a duplatuneres igényünk. Melyik csatornán jelentkezik a hangkimaradás, vagy mindegyiken? Ha TARR-os probléma lenne, akkor minden készüléken jelentkeznie kell.
-
francz'70
senior tag
válasz
farkas-j #19835 üzenetére
Szia!
Nálad is elmegy időközönként egy pillanatra a hang az Amiko HD 8142 Twin C-nél? Nálam kb. 2-3 óránként egyszer, de van, hogy bekapcsolás után rövid időn belül akár kétszer is. Nem minden nap, de utóbbi időben mintha többször lenne. Mondjuk előtte a lecserélt Intek-nél ugyanez volt, viszont az Amiko-nál eleinte nem volt feltűnő, inkább csak mostanában.
Lehet, hogy a Tarr-os kábel a hunyó? -
LógaGéza
veterán
Tud valaki olyan DVB-C-t támogató STB-ről, amibe lehet CI kártyát rakni, és le lehet fixálni, hogy csak egy csatornát jelenítsen meg?
-
farkas-j
őstag
válasz
heny67 #19833 üzenetére
Én is az Amiko boxokat ajánlom. A családban az enyéimmel együtt már 9db van (különböző típusok) és beváltak. Hét darabot a jófogáson vettem. A dupla tuneres verzióval mint pl. a HD 8142 Twin C-vel vigyázz, mert elég lassú. A két tunerhez kicsit gyenge a hardver, mert ennél valóban a két különböző adatfolyam feldolgozása egyszerre történik. Egyet nézhetsz egyet meg rögzíthetsz. A többivel nincs ilyen gond. Az nem probléma ha műholdas + kábeles, vagy DVB-C + DVB-T-s.
-
heny67
csendes tag
Helló mindenkinek!
Szeretnék venni egy DVB-C set top box-ot. Különösebb igények (timeshift stb) nincsenek, csak tudja az alap dolgokat. Melyiket javasoljátok? Van valami féle rangsor a márkák között melyiket érdemes és melyiket nem?
A válaszokat előre is köszönöm. -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Hamarosan új helyre költözünk, ahol egy monopolhelyzetben levő TV szolgáltató van aranyáron, ezért elgondolkodtam alternatívában és bejött a digitális földfelszíni sugárzás.
Semmi tudásom benne, ezért itt kérdeznék első körben. Menjek be a helyi mindigTV ügyfélszolgálati irodába? Érdemes ezzel foglalkozni, vagy inkább felejtsem el? Milyen minőségű az adás?
Megköszönném, ha adnátok némi támpontot, hogy mire számítsak. -
Atomantiii
addikt
válasz
garga01 #19829 üzenetére
Szia!
Nem image függő, próbáltam többet is. Az Uno 4K SE a multistreamet tudja (5 W-n pl), de 14 W-n lát jelet T2-MI-n is, de csak egy csatornát keres le de azt sem tv csatornának látja. Annyi a különbség az Ustymnál, hogy ott ki lehet választani keresésnél a multistream mellett a T2-MI-t is, VU+-nál ez utóbbi nem elérhető. Ustymmal minden oké és szépen lekeresi a csatornákat 14 W-n is.
Elvileg astra sm + stream relay-el előlehetne varázsolni őket valahogy.
-
garga01
őstag
válasz
Atomantiii #19828 üzenetére
Szia, részben tudok hozzászólni. Nekem Ustym 4K van és valóban megy mindenféle multistream, sajnos a nyugatni 14 fok még nincs meg mert most nem lát ki oda az antennám, de az Eutelsat 5-ről jön minden francia, olasz adó vele.
Én az Openatv 6.4-es image-et használom, nem lehet, hogy ez attól is függ és ami neked van image nem kezeli jól? A Vu+t nem ismerem, habár én is szemeztem vele, de a multistreamekről érdeklődtem a vétel előtt direkt, azért is döntöttem az Ustym4k melett.(Sajnálom, hogy már te sem vagy ott a netboardon, egyre kevesebb aki érdemben is hozzá tud szólni 1-1 témához...)
-
Atomantiii
addikt
válasz
Kenderice #19827 üzenetére
A sima multistream az megy azt tudja a tuner, én úgy voltam vele, hogy akkor a T2-MI is megy vele. Csak az a poén az egészben, hogy a negyedannyiba kerülő Ustym 4K meg simán fogja. Ha nem vettem volna meg az Uno 4K SE-t, akkor már rég vettem volna egy olyat, csak ezzel meg mit csináljak, eladni meg már bukó lenne.
Azért érdekelt volna kíváncsiságból, hogy pl az Ultimónál van-e ilyen a csatornakeresésnél vagy csak ott is a multistreamet lehet választani?
(A netboardot hagyjuk, már leíratkoztam onnan a felhígult mindenkivel kötözködő tagok miatt.)
-
Kenderice
senior tag
válasz
Atomantiii #19822 üzenetére
Még egyszer utánanéztem.
A Lyngsat is úgy írja, hogy T2-MI, PLP 0.
Ez tuner függő, nem boxfüggő.
Mármint a multistream.
Nem mindegy milyen tuner van a boxban. -
Kenderice
senior tag
válasz
Közben utánanéztem.
Ez a mód szerintem a T2 földfelszíni sugárzás egyik módja ha jól olvastam... -
Kenderice
senior tag
válasz
Atomantiii #19824 üzenetére
Hát ilyen módokról még nem is hallottam.
Javaslom a netboard SAT fórumát felkeresni, ott SAT guruk vannak, ők biztos jobban meg tudják mondani. -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii #19823 üzenetére
Illetve azért érdekelt volna a téma, mert a nyugati 14 fokon megjelent egy rakás orosz csatorna, van ami megy normál módban, de van ami T2-MI-ben van és technikailag érdekelne a dolog, hogy lehet befogni.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Közben azt írják open pli fórumon, hogy nem minden beltéri képes dekódolni közvetlenül a T2-MI-t, hanem ahol nem ott az astra sm-en keresztül lehet valahogy csak nem tudom pontosan hogy.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Kenderice #19821 üzenetére
Az érdekelt volna, hogy tudja-e bármelyik Vu+ 4K-s beltéri a sima T2-Mi módot vagy mitől függhet, hogy tudja vagy sem.
Uno 4K SE-n csak a multistreamet engedi kiválasztani, de valószínűleg nem image függő, mert az Ustym 4K meg simán engedi kiválasztani a menöben, míg az Uno 4K SE nem engedi. De akkor gondolom nálad sem lehet ilyet választani.
-
Kenderice
senior tag
válasz
Atomantiii #19819 üzenetére
Nekem ultimo 4K van és műholdas.
Mit szeretnél tudni? -
kolor
csendes tag
válasz
Atomantiii #19819 üzenetére
Nem. Digi DVB-C.
-
kolor
csendes tag
válasz
Atomantiii #19813 üzenetére
Időközben annyit tudtam meg, hogy egy videófájl lejátszása közben a 0 gomb megnyomásával lehet bookmark-ot elhelyezni, illetve a < és > gombokkal lehet ugrani közöttük.
Remélem másnak is hasznos lesz ez az infó.
-
válasz
Atomantiii #19814 üzenetére
tudtommal nincs. én már annak is örülnék, ha linuxra lenne olyan, amivel streamhibák nélkül működik
-
Atomantiii
addikt
Xbox One usb-s TV tunert sikerült-e esetleg valakinek összehozni windows-al is, hogy működjön pc-n is? Tudom mindenütt azt írják régi oldalakon, hogy nincs hozzá driver, de azért hátha tud valaki valami okosságot rá azóta.
-
kolor
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki arról, hogy a VU+DUO 4K SE PVR rendelkezik-e bookmark funkcióval?
Bookmark funkció alatt azt értem, hogy egy videó lejátszása közben jelzéseket (ugrópontokat) helyezek el, melyekre bármikor később vissza tudok ugrani videólejátszás közben.
A Technisat Technistar K4 ISIO és a Topfield TF5000PVR felvevők rendelkeztek ilyen funkcióval, viszont a VU+DUO 4K SE készülékben nem találok ilyen funkciót (eddig az eredeti, a Black Hole, Open Black Hole, VTI firmware-eket próbáltam, de egyikben sem találtam ilyen funkciót, bár lehet, hogy csak én voltam figyelmetlen).
Valakinek van VU+ készüléke?
Van benne ilyen bookmark funkció?Köszi!
-
cocka
veterán
válasz
lockdown90 #19809 üzenetére
Hát szerintem is, meg elég hülyén kiállna a cucc hátuljából nem?
-
cocka
veterán
válasz
lockdown90 #19807 üzenetére
Hát őő.. mondjuk ami jóféle az ott tizenezrekbe kerül.
Bár nekem olyan kellett ami össze volt kombózva egy HDMI switch-csel, de a mátrix switchek még drágábbak.
De általában a drágábbaknál már van átkapcsoló, hogy HDMI pass thru és akkor átmegy rajta a 7.1 is vagy optikai vagy stereo RCA.
-
V60
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. A SCART-os megoldás helyett mi lenne a legegyszerűbb megoldás erre a gondomra?
Egyébként azt se értem igazán, hogy a monitor fülhallgató kimenetére dugott hangfal / ami most is működik pc-re dugva / miért nem szól már eleve? AOC C32 G1. -
LógaGéza
veterán
Üdv!
USB-s DVB-C vevő sticknek mi a most ajánlott? Digit kéne fognia stabilan (most hallt meg egy MyGica.Mondjuk ~5 évet bírt.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest