- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- votlage71: Kábel menedzsment
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz
garga pista #20822 üzenetére
A témám nem lett alaposan kitárgyalva, mert teljesen más volt a gond, de ez egyszeri hozzászólás volt, nem akarom a dicsőséget elvenni tőled.
-
garga pista
őstag
válasz
bringasisti #20821 üzenetére
A te témád már ki volt tárgyalva alaposan
Nem azt írtam vegyél boxot, csak hogy a boxok 99%-a tud tápot adni koaxon és bizonyos tv-k is, így megúszható a plusz kábel, adapter. -
bringasisti
őstag
válasz
garga pista #20819 üzenetére
Én csak az F1 nézem, csak onnan van áram, nem vettem box-ot hozzá
-
rooland
senior tag
válasz
garga pista #20817 üzenetére
Köszi szépen!
-
garga pista
őstag
válasz
bringasisti #20818 üzenetére
Azt is lehet, de a legegyszerűbb a tv/box-ban bekapcsolni. Boxok terén eddig mindegyik tudta amit megfordult nálam, tv-nél már nem mind.
-
bringasisti
őstag
válasz
garga pista #20817 üzenetére
En az antenna erősítő számára az USB portról vettem le áramot.
-
garga pista
őstag
válasz
rooland #20816 üzenetére
Én ezeket javaslom:
EMOS DIO-V700, ebben van 4/5G szűrő is, specifikáció alapján 700 MHz-ig vesz (ez az optimális), itt egy kicsit olcsóbb csak rendelésre van.
Amiko AHD-244, viszont ehhez nem jár tápegység azt külön kell max venni, ha a tv nem tudja megtáplálni, fater próbált ilyet ő meg volt elégedve vele
Technisat SmartTenne 2, ilyet próbáltam elég jól tud venni. Viszont alapból csőre szerelhető, de ablakpárkányba lefektetve is működik.Annyi kiegészítés, szerintem nézd meg a tv-d menüjében, leírásában meg tudja-e táplálni az antennát. Általában aktív antenna, antenna erősítő és hasonló neveken van egy kapcsoló/checkbox és akkor nem kell a dugasztápos cucc sem, mehet egyben a kábel az antennából a tv-be.
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Milyen beltéri szoba DVB antennát érdemes venni max 10e forintig (a "minden sz*r, felejtsd el"-t kerüljük el, valamit ki szeretnék próbálni, max ha nem jó, visszaküldöm)? Amúgy Békéscsabán, kb 4,5 km-re a toronytól, hatalmas nappali szoba üveg felület elé tudnám tenni, ami a torony felé tudna nézni pont. Ha jól láttam 6-7kW a torony adóteljesítménye. Köszi!
-
válasz
MorphBCS #20813 üzenetére
a telekom iptv se megy box nélkül, ez nem lenne nagy változás
pedig német telekomnál van mindenféle tévére app, hogy ne kelljen külön box, ami nekik is pénzbe kerül, az ügyfélnek is kényelmetlen.az önkormányzatnak nem kötelessége közvilágítani? vagy valami szabályozással kibújtak alóla?
-
MorphBCS
tag
válasz
garga pista #20812 üzenetére
Na megesett a telefon is, mert jött a párbajtőrvívás és kitört a pánik, visszadugtam a tv-ből a kábelt a boxba, majd nem vokt hajlandó felismerni. Kártya ki-be, kikapcs bekapcs, semmi se segìtett. Felhívtam őket. Távolról újralőtték a storyt, ment a vívás, ezüstérmes lett a magyar férfi csapat a VB-n. Megkérdeztem egyúttal a telefonos kollégát a CI dologról. Azt mondja hogy kb. 5-6 éve nem adnak, mégpedig azért mert külömböző TV gyártók külömböző eszközeivel külön-külön problémák voltak, nem volt egy egységes standard szerinti működés. Illetve ahogy Te is írtad, ha szerzek egy bármilyen, de akár DIGI Smart Cam CI+ kártyát, akkor sem fog működni, mert párosítva vannak a kártyák a boxokhoz, amit a hálózatra jelentkezéskor ellenőriz, és ha nem a saját boxban van a kártya, akkor bizony nem megy...
Na summa summarum minden marad így.
Lehetne kábelTV is, ha lenne kábel az utcában. Körben mindenhol van, csak a mi utcánkat hagyták ki, mert itt még a kiépítéskor nem volt ház. Kérdeztem a helyieket, csak Vidanet van meg T. De a Vidának van csak kiépített hálózata, és a T is csak azon szolgáltat bérelten. Azt mondták hogy akkor lesz kábelTV meg rendes net, ha lesz közvilágítás, mert akkor el tudnak jönni a villanyoszlopokon. A polgármester szerint az elkövetkezendő 10 éves tervben nincs világításkiépítés, szóval marad a mobilnet meg a parabola egy település közepén. -
garga pista
őstag
válasz
MorphBCS #20811 üzenetére
Írhattál volna a ONE topikba, ez teljesen elfér ott. Tehát neked korábbi Digi műholdas előfizud volt, most meg már átváltva One-osra.
Az ügyfélszolgálatos műszakilag 100% baromságot mondott, az összes új tv-ben van műholdas tuner, ahogy írtad is tud mindent fogni csak a CI+ modul és kártya kell(ene) hozzá.
Az egészben egy "szépséghiba" van, a Digi nem adott régen sem CI+ modult, csak a saját boxukat engedik használni a műholdashoz. Volt kb 1-2 hónap sok éve amíg lehetett CI modult kérni, aki akkor kért és nem adta vissza annak megy, azóta senki másnak nem adtak.
A kártyát hiába vennéd ki a boxból, össze van vele párosítva, nem fog menni CI modulban de még egy ugyanolyan Digis boxban sem. Ha van több boxod, cseréld fel 2-ben a kártyát, nem fogják dekódolni az adást...
De egyébként nem egyformák a CI+ modulok, megvan melyik milyen kódolásra van. A Digi műholdas adás Nagravision-t használ, az antennás Mindigtv Conax-ot. Rá van írva minden modulra általában, milyen kódoláshoz jó, van 1-2 fajta ami univerzális és többfélét tud (pl. Alphacrypt). De jelen esetben nem tudsz mit tenni, a vicc az, hogy az antennás Mindigtv-hez és a kábeltv-hez is lehet CI modult kérni, de a műholdas Digihez nem.Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy box mentes legyen a tv-d, a régi UPC Direct-re, most DirectOne-re kell előfizetned, ott lehet csak kártyát kérni, ehhez Irdeto CI+ modul kell és akkor tudod box nélkül a tv-n nézni.
Szerk.: Amúgy Digis SmartCam-ban menne a kártya alapvetően. Ha van ilyened, próbáld ki, de 99% a boxhoz van párosítva a kártyád sajnos.
-
MorphBCS
tag
Sziasztok!
CI+ modul témáról érdeklődnék.
Van 5 TV a házban, mindegyik nagy led, de mind öreg, egyik se smart. Elhalálozott a nappaliban a TV és megvettük életünk első nagy, 65-ös 4K-s mindent is tudó full-fullos LG smart TV-jét. Jött nappali rendezkedés és TV beüzemelés tanulgatás közben az ötlet hogy mivel ebben ugye van mindenféle tuner, a boxot meg el kellene tüntetni mert csúnya meg most nem mutat sehol se jól a jelenlegi berendezésben, váltani lehetne CI+ modulra. Digis (ONE-os) vagyok, van 3 HD Boxunk, de a nappaliban ha lehetne én simán elhagynám és váltanék a modulra. Beugrottam nálunk Tatán a ONE-ba ahol 2 fiatal kislány volt az üzletben. Mikor kérdeztem hogy adnak-e ilyen CI+ modult, mondták hogy "már nem divat" és nem tartanak az üzletben, de postázni tudnak ha szükséges. Van-e meglévő szerződésem? Van persze, parabolás vagyok. Na erre jött a válasz hogy "Jaaa hát akkor nem, mert minden net alapon megy, és kell a HD Box mert valaminek fel kell dolgoznia a digitális jelet." És közben nézett rám igen furcsán.
Ne én ekkor kezdtem el kételkedni, hogy azt sem tudja miről beszél. Mondtam neki hogy a TV minden digitális jelet feldolgoz, azért van benne a modul, hogy a kártya segítségével dekódolja a a fizetős szolgáltatást, de egyébként vesz mindent. Rádugtam a kábelt kopaszban modul nélkül, beállítottam a csatornakeresést, és konkrétan a létező összeset megtalálta, látom a programújságokat is, mindent. Csak kiírja a TV hogy a szolgáltató által biztosított előfizetői kártya szükséges a megtekintéshez.
Kötötte az ebet a karóhoz hogy ez parabolánál nem lehetséges, felejtsem el.
Mondjátok hogy nem én vagyok a hülye!?
Teszek egy telefonos próbát nemsokára ONE-nál, de közben az a kérdésem felétek hogy ha veszek egy bármilyen CI+ kártyát, és kihúzom a HD Boxból a kártyát, majd azt beleteszem egy CI+ kártyával a TV-be, akkor az működni fog? Vagy vannak egyéb turpisságok?
Van-e diffi a régi DIDI Smart Cam CI+ modul és más bármilyen CI+ modul közt?
Bocs hogy hosszú lett, de azért remélem érthető a nyűgöm. -
kovyhun
tag
válasz
garga pista #20809 üzenetére
Igen, ezek a jók.
Én is sokat keresgettem, az a baj, hogy sokszor rossz a leírás, mindenre ráfogják hogy tanítható, volt amit vissza is kellett küldenem, mert valójában nem volt az. -
kovyhun
tag
Szia,
én először ilyent vettem anyumnak, ez is jó volt, de végül nagyobbat vettem amin számgombok is vannak, azzal gyorsabban tud ugrani a nézett csatornáira.
Ő is gyakran elnyomta a bemenetet a tévén.
(Ráadásul az ilyen taníthatóban az a jó hogy elég egy távot használni, mert betanítható rá a tévé ki-be és hangerő és a doboz csatornalépkedés, csatornaszám gombok) -
garga pista
őstag
Jogos, ennyire nem néztem meg csak rákerestem mi az ami hasonlít a Superiorra.
A weblapjukon is írják, hogy Emos boxokhoz jó (EM190/EM190S/EM190L), illetve az oldal alján letölthető a használati abban is írják, a tv-re 2 gomb tanhítható fel (bekapcsolás és AV) -
cigam
titán
válasz
garga pista #20805 üzenetére
Az Emost közben én is megtaláltam, de én úgy értelmezem (lehet félre?), hogy ez csak az Emos vevőkkel működik. Ami nem lenne baj, mert akkor lecseréljük a box-ot, de ha már box-ot cserélünk, akkor olyat vennénk, ami kártyafogadós. De olyan Emos meg nincs, így a kör bezárult. Köszi a tippeket, megnézem a többit is.
-
garga pista
őstag
Direktben nem fogsz ilyet találni.
Pár éve vettem egy Superior Simply-t de ezt már nem kapni. Elég összetett folyamat a feltanítása (meglévő távról kell rátanítani, nem kód beírós!), egyszer sem nyomkodták el. Úgy látom helyette már másik típus van amúgy: [link]
Egyébként senior távoknak hívják ezeket, lehet másik márkában is találni, pl. [link] [link] [link]
Végső soron meg az is megoldás lehet, hogy szétszeded a távot és leragasztod a panelen az érintkezőket a gumi alatt, amit nem akarsz h megnyomjanak, mint a menü, stb.. Fater így oldotta meg, persze kell egy fullos ("admin") táv is, ha mondjuk újra kell programozni a boxot.
-
cigam
titán
Tudnátok ajánlani nagy gombos távirányítót Alcor vevőhöz?
Esetleg olyan vevőt, amihez eleve olyan távirányítót adnak, amin hatalmas gombok vannak?
A kód beírós tanítható nem jó, sec perc alatt elnyomkodják (pl. a box--ról átkapcsolják TV-re, és már nem is működik.) -
garga pista
őstag
válasz
qvasz72 #20802 üzenetére
Ebbe a topikba olvass bele: DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Lehet amúgy jel gond is, de bizonyos stickeknél van pár trükkös beállítás. -
qvasz72
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, van nekem egy Synology nap illetve futtatok rajta egy Plex-et és szeretném a Digi tv adásokat is a Plex-en nézni, amikor nem vagyok itthon.
Tud valaki megoldást?
Vettem egy VBox-ot de egy két csatorna nem működik és valamiért folyamatosan akadozik.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
garga pista
őstag
válasz
Kenderice #20798 üzenetére
Szobaantenna biztos felejtős, én max akkor tudom elképzelni ha emeletes ház és van ablakból rálátás a toronyra (de ősszel ködös-párás időben simán lehet vételi gond).
Ha 1 vagy max 2 tv-re akarja a jelet, akkor egy egyszerű logper antenna működhet cserép alatt is, mamámnál is betoncserép alatt van elhelyezve. Csak nála közösítve van FM antennával és 4 felé van osztva, így van erősítő is berakva a rendszerben. De amíg 1-2 tv ment róla, passzívan is jól elvolt a logper, adótorony kb. 16 km-re van tőle.A kérdezőnek:
Úgy látom most csak 1 méretű logper van, a hosszabb nagyobb nyereségű. Esetleg vegyél hozzá egy erősítőt pl. ezt. Habár 12V-os, szeritnem a box/tv is meg tudja táplálni, elég lehet az 5V is neki. De ha biztosra akarsz menni vegyél egy tápfeladót is hozzá, pl. ilyet.
Az erősítő minél közelebb legyen az antennához, célszerű rögtön bekötni az antenna F csatlakozójára, vagy ahol száraz helyre tudod rakni (padlás), ha mégis falra/árbócra kerülne az antenna. Az tápfeladó meg lehet a tv-nél, az F csatlakozóba megy az antenna kábele, a sima koax dugós vége meg a tv-be.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Suzuki topik
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- Baldur's Gate 3
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest