- kraftxld: Untappd lista
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
szajmon
csendes tag
Nos, végére jutottam az SD kártyákkal való küzdelemnek. A korábbiakban írt csere trükk az átlagos esetekben elegendő. Nagyobb játékok esetén előjön egy újabb probléma. A nagy játékok/alkalmazások nagy mennyiségű felhasználói adatot is termelhetnek. Hiába van a játék az SD-n, létrehozhat annyi adatot, ami megint televágja a rendszerterületet. Ezeket az adatokat már nem olyan egyszerű átvinni. Elkezdtem kidolgozni egy megoldást, de rengeteg kézimunkával, és sok buktatóval járt. Szerencsére időben ráleltem a play-en egy appra, ami pont azt csinálja amit én is el akartam érni. Gondolom, aki fejleszti, ugyanúgy végigment ezeken az akadályokon. Szóval, ha mindent át akarunk vinni a külső SD-re, akkor ez az app jelenti a megoldást. Külső-belső SD cserére sincs szükség. Leírom, de csak címszavakban, különben nagyon hosszú lenne.
Így is elég macerás. Aki belevág, előtte mindenképpen olvassa végig a következő leírást, aztán gondolja át még egyszer!Elsőként vissza kell állítani az eredeti külső-belső sorrendet, azaz az eredeti boot-ot. (Vagy nem módosítani, ha még gyári.) A korábban összedobott pakkba betettem egy ilyen visszaállítót is. Lásd: 86. hsz!
Én factory reset-et is csináltam. Igaz, sokat kísérleteztem, és nem akartam, hogy valami hibás beállítás megzavarja a folyamatot. Másrészt egyszerűbb tiszta lappal kezdeni.Tehát, van egy DPS IQ7 gyári ROM-mal, boot-tal. Emulált SD: belső, mikroSD: külső
Először is root-olni kell: Kingo Root
Aztán kiszedni a mikroSD-t, és pl. a MiniTool Partition Wizard Home Edition 8 progival ketté kell particionálni a kártyát. Szükség van ugyanis egy kisebb Linux (ext4) partícióra is. Én létrehoztam egy primary 10GB-os FAT32-est, és utána egy primary 4GB-os ext4-es partíciót. A 4GB már elég kell legyen az adatok tárolására. 1,6-ot kapásból el is használtamA Windows nem támogatja, ha a cserélhető adattárolón több partíció van, de ezzel nem is kell foglalkozni.
Ezután vissza kell tenni a mikroSD-t a kütyübe, és boot. A létrehozott ext4-es Linux partíció nem fog látszani, de no para! Most jön a lényeg. A Link2SD, majd a Link2SD Plus app. UTÓBBI Fizetős, de megéri, és szükséges az appok adatainak mozgatásához.
Innentől a Link2SD-vel mindent meg lehet csinálni. Mindenek előtt megkérdezi, hogy milyenre formáztuk az imént azt a második partíciót. Én ext4-re, így azt adtam meg. Az app megtalálta, és használatba vette. Ezután már lehet is mozgatni az adatokat a külső SD-re. A program visszalinkeli a külső SD-ről az adatokat az eredeti helyükre, így az Android azt hiszi, hogy valóban ott vannak. Nem érdemes ész nélkül minden progit átvinni! Érdemes az átvitel után tesztelni. Nekem pl. a Google Earth veszett lassú lett tőle. Mert nagyon sokat ír-olvas a cache-ben. De pl. a "mumusom", az Angry Birds Go flottul megy.
A Link2SD rengeteg egyéb dologra is képes, amire most nem térnék ki.A fentiekből látszik, hogy némi ismeret szükséges a lépések elvégzéséhez. Nem árt tudni, ha tisztában vagyunk azzal, mit is csinálunk. Ami szintén fontos, hogy a lehető leggyorsabb mikroSD-t kell használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- kraftxld: Untappd lista
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest