Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  DOTA 2 (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#18301) Ragnar_


Ragnar_
addikt

A gondok akkor kezdődnek, mikor 20 meccsből 1 balanceos és pubban esélyesebb egy jó meccs, mint rankedon.

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#18302) .LnB válasza Ragnar_ (#18301) üzenetére


.LnB
titán

Igen ezt én is hamar felfedeztem. Nagyon rég nem rankedeztem. De elbizonytalanító. Mert sose tudtam, hogy én vagyok annyira gyenge, vagy a ranked-en játszókkal van baj.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#18303) Xelloss válasza ígyvanferi (#18296) üzenetére


Xelloss
aktív tag

Azt pont az ilyen smurfok hőbörögnek mindig a leghangosabban Steames Dota 2 community hubon , "ha ott vagy a x mmr-en talán ott a helyed ne ugassá"... Hangosan felröhögök ilyenkor.. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Sometimes to achieve the world one desires, one must take regrettable measures."- Solas

(#18304) goodboy007 válasza .LnB (#18300) üzenetére


goodboy007
senior tag

Én meg nem szarom le, mert nem nonamepista ellen akarnék midezni, hanem Dendi meg S4 ellen. És mikor zsinórban 5 game-ben 3 szinten ráverek a midesre, meg 0-2-ben van, én meg 4-0-ban, aztán kikapunk, az nem hinném, hogy hűen tükrözné, hogy utolsóbüdösnyomorék vagyok. Éjszaka volt, hogy 6500-as ellen mideztem és világát nem tudta. Ilyetén pedig ez a rendszer egy nagy szar, mert ahogy írjátok vagy mi alázzuk szarrá az ellenfelet vagy fordítva. Azért az utóbbi időben már nyugodtabban játszom, mióta elfogadtam a tényt, hogy nem vagyok 1v9 player. Pedig nem kéne annak lenni, hogy az ember megüsse a 6k szintet, ha már csapatjátékról van szó.
Így közel 9 év után viszont még mindig nem égtem ki, csak elkeserít valamilyen szinten, hogy talán sosem tudom meg, mire lennék képes.
A félreértések elkerülése miatt, 4400MMR-em van és a legtöbb eddig 4670 volt. Általában, ha jön 3-4 win, akkor, ha időm engedi, tolom egész nap és jön 6-7-is, mert másnap úgyis jön "me mid" firstpicksf vér istván, aki 0-4-ben megy afkerdőzni 10 perc után egy bottle-el meg BoS-el. Mondjuk a herospam se nagyon jön be, mert a troll/jugger/sniper, a leshrac/lina, meg most az invoker/spectre/pudge/krob patchben is általában amikor ezek velem vannak, akkor minden 3. lasthit sikerül, meg semmit nem érnek egész game-ben, míg az enemynél, 10 perc után midas+battlefury+pt+drum. Én meg utálok herot spammolni, a Tinker-es patchben is kb. 2x ha játszottam vele.
A smurfom mondjuk 4700-ra lett belőve 4 hónapja, de azzal vagy 2 hónapja nem játszottam, mert még mindig hiszem, hogy valamilyen módon ki lehet kerülni a trashtier-ből, csak még nem jöttem rá a nyitjára.

Ja, a másik kedvencem, hogy hozzák most is cd-re az sf-et, aztán 3v1-be kell midezni és még úgyis kikapunk, hogy nem ölnek úgyse és a supportok folyamatosan miden tanyáznak, meg az erdőben camp-elnek, hogy oda se lehessen elmenni farmolni. Az én supportjaim addig pullolgatnak, a carrynek meg 0 farmja. Én ha kihozok egy herot midre, akkor leszarom, ha nem jön senki és nem elvárom, hogy cd-re a seggemben legyenek a supportok. Tudom, hogy csapatjáték, de attól még undorító, hogy gyakorlatilag többet számít a szerencse, mint a skill.

[ Szerkesztve ]

"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

(#18305) goodboy007 válasza goodboy007 (#18304) üzenetére


goodboy007
senior tag

Esküszöm, hogy ezt nem olvastam az írásom előtt, de valami ilyesmit mond Dondo is.

Ez meg sírvaröhögős :C !

"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

(#18306) ígyvanferi válasza goodboy007 (#18305) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nincs olyan kép a csajról, ahol állva látjuk, lehetőleg hátulról? Durva az a nadrág.

(#18307) phenomHUN válasza ígyvanferi (#18306) üzenetére


phenomHUN
aktív tag

(#18308) ígyvanferi válasza phenomHUN (#18307) üzenetére


ígyvanferi
addikt

:R
Mondjuk pont olyat nem találtam, de azért így is szúrnám. Még arra is hajlandó lennék, hogy a Na'Vi-nak szurkoljak innentől. Mondanom sem kell, hogy ez azért orbitális nagy áldozat lenne.

(#18309) _drk válasza ígyvanferi (#18308) üzenetére


_drk
őstag

Úgy látom reborn óta mindenki szenved! Lehet az új matchmakinget baszták el?
Am nekem a szuneteltetés általában beválik 1-2 hónap és meghozza a kedvem
Aki függő úgy is vissza tér :D
Smurf accal én is próbálkoztam de kibírhatatlan szar game ek voltak 2x töröltem miatta!
De ezt amúgy sose fogják tendesen belőni egyszerűen tul sok a tényező
-mindenkinek mikor milyen napja van nem mehet mindig ugyan úgy a játék!
-nem mindegy milyen hőssel vagy milyen hős ellen! Imádom az only invoker játékosokat miden! De mással nem is tudnak!

(#18310) lebesgue válasza _drk (#18309) üzenetére


lebesgue
tag

Én szinte csak haverokkal játszok, úgy kisebb a bosszúság. Egyedül még ennyit sem játszanék, a ranked tryhardkodáshoz pedig szinte semmi kedvem.

(#18311) -conrad- válasza _drk (#18309) üzenetére


-conrad-
addikt

A matchmaking annyira szar, hogy most néztem PPD-t twitchen, solo rankedet streamel, egy teambe került bulba-val, meg három 4k mmr-es arccal....

Vagy matchmaking szar, vagy nincs 10 ember 5k felett az USA-ban :D

[ Szerkesztve ]

(#18312) EmptyParadox válasza -conrad- (#18311) üzenetére


EmptyParadox
senior tag

NA serveren kevesebben vannak sokkal 7k körül. 7k-8k közötti NA streamereknél van, hogy 30 perc a queue time, és így is sután talál csak játékosokat mmr tekintetében. (RTZ, EE is inkább EUW-re jön.)
Waga-t néztem múltkor - kiment amerikába egy hónapra kb. -, és panaszkodott is, hogy inkább smurffel megy, mert a 7.2k+-os main accountjával a fél stream csak queue-ból áll. Azért látszik, hogy a tengerentúlon nem igazán népszerű a doto. (Gondolom Peru a kivétel.)

(#18313) -conrad- válasza EmptyParadox (#18312) üzenetére


-conrad-
addikt

Az igaz, hogy smurf accolnak de azért nem 4k szinten, röhögött az egész twitch chat.

(#18314) _drk válasza lebesgue (#18310) üzenetére


_drk
őstag

En is egy haverral tolom!együtt kezdtük még régen az mmr rendszert, csak én jatszottam masokkal is sajnos, ő meg csak velem. Neki most 4k nekem 3k. Es össze vissza dobálja most a játékosokat most. 2500től 4500ig terjedően. Azt nem értem sok a TBD-s is, azokat h dobálja mellénk 2500 game felett.

(#18315) Xelloss válasza _drk (#18314) üzenetére


Xelloss
aktív tag

Itt írták fentebb a módszert ,hogy megy a group abuse... Lásd -conrad- kolléga hozzászólását.

A másik: a CS-be most van nagy anyázás ,mert korrigálták a rangrendszert és kilengések vannak mivel még nem állt be.. Rettentő kevesen voltak Silverben ami vicces. [link] Na ők is megtapasztalhatják milyen az élet.. ;]

[ Szerkesztve ]

"Sometimes to achieve the world one desires, one must take regrettable measures."- Solas

(#18316) -conrad- válasza adam0913 (#18292) üzenetére


-conrad-
addikt

Azt hiszem megpróbálom egy smurf accal is. Mire érdemes figyelni vannak trükkök esetleg, tudsz pár tanácsot adni? Milyen herokkal érdemes menni stb? (játszani a legtöbbel tudok, de gondolom egy cm nem fogja a legtöbb pontot adni a besoroló meccsek alatt)

(#18317) burny válasza -conrad- (#18316) üzenetére


burny
aktív tag

Lv9-es uj acc-al probálok érvényesülni, 1-2 jótanács:
-pickelj utoljára, még ha goldba is kerül, és azt hozd ami kell, valószínűleg support (...)
- 1 vs 4 vs 5 meccsekre készülj
- mute-olj mindenkit a játék elején, ha jól játszik akkor unmute, bunkó dolog, de rengeteg ősz hajszálat sporolsz meg
-érdemes 'snowball' herokat hozni, amivel a játék elején mennek a killek

(#18318) adam0913 válasza -conrad- (#18316) üzenetére


adam0913
tag

Én ma kezdtem el kb a 14. smurf accot csinálni, megpróbálva kihasználni a fentebb említett dota2 buggot, amit Qsnake elvtárs is kihasznált, hogy ne kelljen Lvl 50.-ig felhúzni ahhoz, hogy rankedezhessek.

Mire érdemes figyelni?
Leginkább arra, hogy ne ruinold a gamet, ne vedd véresen komolyan, kommunikálj a többiekkel, és az egyik legfontosabb (amin még nekem is van mit javítanom) NE FLAMELJ, előrébb nem leszel vele, és csak a saját játékod rovására megy.

Milyen herot pickelj? Lényegtelen, én törekszek arra, hogy core-t hozzak, mert a meccs befolyását nagyobb részben tudod vele befolyásolni az tény. De részemről a solo offlane-t játszom több indokból is.
Az ellenfelek nagy része is smurf, így soha nem fogsz trilanet kapni ellened(kivétel 1-2 meccs) , ha higgadtan tudsz lanelni, farmot-szintet szerezni, elhúzni a creepeket, ügyesen harassolni az enemy carryt, sőt akár megölni többször is..akkor nyert ügyed van. De ezen a lanen lehet a legjobban "snowballozni" a support(ok) killelésével.

Amit még javaslok, NE kezdj bele olyan fightokba, ahol te vagy az initiater hero (pl : phoenix,centa,es,magnus,earthspirti,clock,etc..) , mert ezeken a gameken abszolút nem számíthatsz a társaidra. Javarészt megvárják, hogy kioszd a dmg-t, majd mikor 5vs1-ben kiszednek, behúzzák a killeket.
Egyszerűbb, ha türelmesebb vagy, pick off-olsz esetleg, vagy ha az enemy hibázik azonnal kihasználod.

Itt a smurf amit ma kezdtem : Dotabuff link

(#18319) -conrad- válasza adam0913 (#18318) üzenetére


-conrad-
addikt

Értem, köszi az infókat.
Én is úgy gondoltam, hogy gamemaker heroval kellene menni én azért is zártam ki azt a lehetőséget, hogy supportoljak smurf acc húzásakor. Én spectre-n gondolkodtam mert egész jó a winrate-m vele illetve a heronak a general win%-a is top5-ben van ebben a patchben. Viszont nem egy early game vagy midgame hero, kell neki a farm. Mondjuk killekre menni tökéletes, ráultizni a lowhp supportokra vagy gyorsan beugrani a farm lane-ről egy fightba. Ember spiritet szeretem még, elég erős early game-ben aztán midgame-ben nem jó de late gameben megint erős, csak kell neki a farm. Ha noob midek vannak akkor az első 10 percben el lehet dönteni vele a meccset, de ha smurf accok vannak ahogy írod is akkor viszont nem biztos, hogy erőltetném valami 5k-s invo/sf/pudge ellen :)

Mondjuk én biztos nem pickelnék Beastmastert Magnust meg Earth Spiritiet mint te. :)

Még annyi, ha már próbáltad qsnake bugját, a playert akinek a hátán bemászol, azt nem rakja low prioba mert ki DC-zett a behíváskor? Vagy csak 10 min penality-t kap ami lejár mire te végzel a meccsel?

Flame: tegnapi meccsem [link]
Single draft, pickeltem magina-t mentem farmolni vele, offlane-re kaptam egy Alche-t akinek deny-oltam a creepeket ezért nem lett farmja, ment safelane-re, amikor átment a tard slardar folyamatosan chaten oltott, hogy nem gankelek, mikor ott a lina+lesh+ő, 3x stun lehetne visszaszorítani a farmját de nem, csinált 850 gpm-et. Én farmoltam, 678gpm, meg is lett ami kell és tudtam menni teamfightba mikor arról volt szó de egyszerűen nem lehet mit tenni, 1 ilyen tard is olyan toxic, hogy az egész teamet leamortizálja.

[ Szerkesztve ]

(#18320) adam0913 válasza -conrad- (#18319) üzenetére


adam0913
tag

* Csak 10 perc penaltyt kap.
*Hát vannak ilyen meccsek, most például nálam is ilyen sikeredett, amikor van egy jungle tinkered, nincs supportod safe lanen, és 2en kiragelnek a csapatodból, hogy 3vs5özz..ez csak mázli faktor hogy ne nálad történjen meg, de néha ilyennek is kell lennie :)

[ Szerkesztve ]

(#18321) _drk válasza adam0913 (#18320) üzenetére


_drk
őstag

Ehhez hasonlók 3k-s meccseken is megtörténnek már! Köszi tippeket!
Az a baj h én álltalában kezdeményezős és/vagy support hősökkel tolom. De már ilyen meccseken észre vettem mindegy milyen hőssel vagy milyen lane csak ne full egysíkú hőssel legyél. Hard carry se jo mert semmi farm nelkul semmit nem érsz de supportal se ha a carry feedel.

(#18322) -conrad-


-conrad-
addikt

Aether lens nerf, Chen nerf, Invoker nerf. Várható volt.

(#18323) la_cc válasza adam0913 (#18318) üzenetére


la_cc
addikt

Hogy hogy smurf accal Very High Skill-be game-elsz egyből? Nem a tard szintről kellene "feltornáznod" magad ebbe? :F

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#18324) adam0913 válasza -conrad- (#18322) üzenetére


adam0913
tag

Pont most néztem én is, az az invoker nerf már nagyon várható volt!
Viszont az aether lens még így átdolgozva is op marad akár zeus/pudgra, akár egy rasta/bane supportra is!

(#18325) adam0913 válasza la_cc (#18323) üzenetére


adam0913
tag

Az 1. game elméletileg full random, hogy melyik skill bracketbe dob, itt very highba egyből (3800+ átlag), az meg hogy ott maradsz-e az rajtad múlik. :)

(#18326) Xelloss válasza la_cc (#18323) üzenetére


Xelloss
aktív tag

Speciel ezt az abuse-olást nevetségesnek tartom... De az is igaz ,hogy a tardból a rendszer hibái miatt nehéz kijutni... Szal ez ilyen róka fogta csuka... Viszont attól még nem helyes abuse-olni.. :U

[ Szerkesztve ]

"Sometimes to achieve the world one desires, one must take regrettable measures."- Solas

(#18327) lebesgue válasza adam0913 (#18324) üzenetére


lebesgue
tag

Az Aether Lens tökéletes item volt a Pudgenak: hp regen, magic resistance és mana, mintha csak neki találták volna ki. Így meg kell várni a ringet, nem kezdhetsz cloakkal, ami szintén nem rossz nerf, Zeusnak még mindig alap szerintem.
A Chen nerfnek szintén örülök, nem mintha az én szintemen akkora Chen playerek léteznének, de kompetitíve túl OP a 30 másodpercenként fullhp-s ancient army.

(#18328) xuldar válasza lebesgue (#18327) üzenetére


xuldar
őstag

A +200 casting range-et kifelejtetted. Szinte minden supportnak kötelező, így még távolabb tudnak maradni a csata hevétől, ahol hamar elhullanának. Hihetetlen buffot kaptak ezzel. Az aether többi jellemzőjét mindet tudja valamilyen másik tárgy, skill, stb, de a casting range növelése teljesen új helyzetet és teamfightokat teremt.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#18329) -conrad- válasza Xelloss (#18326) üzenetére


-conrad-
addikt

Most feledkezzünk el arról, hogy x%-a a játékosbázisnak +1k MMR-t érez magában annál mint ahová a rendszer besorsolta, és gondold végig a következőt:
Ha amikor megjelent ez a rendszer nekiálltál supportolni és tojtál a besorsoló meccsekre vagy nem volt meg az az infód róla mint most, és mondjuk 50%-át lossoltad a meccseknek, ahol supportot játszottál, akkor besorsolt 2500-ra. Ezen a szinten olyan szintű emberek vannak, hogy szinte lehetetlen kitörni belőle, ezt fogadd el. Csapatjáték, de nincs hozzá csapat, itt feederek vannak toxic playerek vannak, mindenki rankeden akarja kipróbálni milyen az invoker úgy, hogy soha nem játszotta, meg azt pickeli amihez jó hat-ja van nem azt amit a team vagy az enemy hero-k megkövetelnek, illetve folyamatosan flamelnek, afkolnak, kibasznak veled ahol tudnak (leveri a creepjeid, belököd forcestaffal, bedobál tiny-vel az enemyhez, kiwardolja a jungle-t, hogy ne spawnoljanak a crepeek ahol farmolnál, beírja az enemynek mikor vagy Roshanon, mikor merre jársz, IO-val beTP-zik veled az enemy fountain-be, felrak KOTL-al a sziklák tetejére és utána beküldi a couriert az enemy base-re hogy ne tudj TP-t hozni magadnak stb)
Szóval ilyenkor, ha neked jó is a personal skilled, gamesense-d stb, akkor sem fogsz kimenni innen mert tardok a csapattársak. Ez arra jó, hogy 50% winrate-n szarakodj, mert néha mákod van és van melletted 1 épkézláb ember és az enemy kapja a full tard group-ot.
Lehet ezen húzni, ha mondjuk 5k player vagy, akkor játéktudással fel lehet menni 2,5k-ról gamemaker herokkal 3,5-4k-ra, mert egy van olyan hero amivel le lehet hozni 1v5 a meccset ha sokkal alacsonyabb szintűek ellen játszol. Csak egy példa, ha te 5k szinten ember-ezel akkor a 2,5k szinten lévőket cd-re szopatod és betolod egyedül is a laneket, de ezt a 4k-s enemy team ellen nem csinálod meg akkor sem ha 5k vagy, mert ott már nem akkora a különbség, ott már kifocusolnak és nem tudod 1v5 lehozni, oda már kell a teamed.

Innen sokan abban látják a menekülést, hogy csinálnak új accot és odafigyelve feltornásszák azt minél magasabbra, hogy ne full tardokkal dobja össze, aztán araszolnak felfelé, vagy ha túl magasra kerülnek akkor lebuknak a szintjükre.
Anno ez volt a Zeus buggal is, mindenki Zeussal kalibrálta be magát, lett 5k+ MMR-je csak a herodamage-ből, azt lebukott a szintjére.

Most azt kerülöd el azzal, hogy belógsz mások hátán rankedezni, hogy 50 szintnyi játékot le kelljen tolnod tőled alacsonyabb tudásúak között, mivel ugye te smurf accal tolod, ők meg elvileg újak.
Azt gondolom mindenki elismeri, hogy nálad sokkal szarabbakkal flusztráló játszani, csak szenvedés az az 50 szint.

Nekem 3200 órám van a game-ban úgy, hogy egy ideje csak napi 2 játékot tudok átlagosan tolni, egy új accot kezdve 50 level kurva messze van, ha csinálok újat akkor tutira be fogom magam húzatni rankedre, nincs ennyi időm. Továbbá meg tudom érteni azt is, aki accot vesz. Ha érzi magában azt, hogy több mint ahova került és nincs ideje újrahúzni, akkor annyit megér, hogy vesz egyet. Persze ha utána visszabukik 2,5k-ra akkor nincs több kifogás, oda tartozik skill ügyileg.

(#18330) adam0913 válasza -conrad- (#18329) üzenetére


adam0913
tag

Ez is teljesen ember függő..sokan, különböző skillekkel játszák ezt a játékot. Valaki ügyesebb benne, valaki nem. Ez így van rendjén. Akinek van hozzá érzéke = "skillje" , az úgyis kitűnik az adott skill bracket meccse(ke)n, akinek meg nincs, az meg ígyis-úgyis lebukja az mmr-jét. Tudom, lehet ezt fogni a sok oroszra ami minden egyes lose-dra a magyarázat holott te hyperszuper teljesítményt nyújtottál. Na ez az ami nem igaz :)

A smurf acc vételről nekem is az a tapasztalatom, hogy lebukják elég gyorsan.
Decemberben vette meg tőlem az egyik 4,8k-s accomat egy 3000 órás 1500mmr-en lévő játékos.
Tanácsoltam neki, hogy ne rankedozzon, hanem először toljon pár normál game-t, hogy belemelegedjen, átlendüljön erre a szinte, ahol általában nem 5 carry teamek vannak és van is csapatmunka a meccsek folyamán.
Nem fogadta meg a tanácsom, kb 2 hét se kellett lebukta 3500ra, azóta nem rankedozott vele.

(#18331) wikings2


wikings2
őstag

Szerintem ez az egész mmr lépegetős téma csak elhivatottság kérdése, és természetesen az emberek mindent az ölükbe akartak mindig is gyorsan/könnyen, így innentől kezdve amúgy se tudsz senkit se meggyőzni arról, hogy jó helyen van, ott ahol van, aki csökönyösen hiszi hogy többet érdemel annál, mint amennyin stagnál,
Én annó 3700 ra sorolódtam be, és elég kínszenvedés volt felmenni 4k-ra voltak visszabukások 3.5k ra és társai, és az első pár solo dota verseny után elkezdtem komolyabban foglalkozni a témával, mondván ha a dota1 be már belement több évem és a lépcső teteje 6.5k (akkoriban az volt) akkor van még hova fejlődni, és volt is. Az 50% winrate akkor kezd el elmozdulni pozitív irányba ha elég időt tud az ember szánni a játékra, mert ha csak nem zongoraművész az ember 4 éves kora óta akkor mire technikailag eljut egy olyan szintre ahol kényelmesen megtud játszani bármit amit egy szituáció megkövetel és nem csak elsunnyogja és másra keni a saját hülyeségét az rengeteg időt és tapasztalatot igényel. Én most 6 ezer óra dota2 után ezzel az interfaceval se tudom azt mondani hogy 100% os kontrollom van minden szituáció felett, és a jelenlegi állás arra elég hogy 5.5k-6k között ingázzak, és ez addig úgy is lesz amíg nem tudok valamerre továbbfejlődni.
A rendszer szerintem teljesen jól büntet és rewardol a befektetett időért cserébe, épp ezért sem tudok egyetérteni az accbuyer és abuser rétegével a játéknak. 99% ban az időhiányt hallom kifogásnak olyanoktól akik úgyérzik nem a megfelelő bracketban játszanak. Én ha nem toltam volna bele 2,5 év alatt 6 ezer órát a játékba( az úgy az 1/4-e a napjaimnak amiknek a harmadát alapból átalszom) átlagosan minden hőssel kb 60 meccset beleszámolva a poolba akkor valószinüleg 10 ed ennyire se látnám át egy játék menetét, egy allpickben kihozott lineup potenciálját, a lehetőségeimet a meccs alatt, nem is beszélve egy nagyobb patch utáni időszakról amikor nem csak a plebnek hanem a pro scenenek sincs fogalma arról hogy most mégis mi az a dota ebben a patchben, szóval abszólúte nem tudom értelmezni ezt a fajta érvelést. Lehetetlenség elérni akármit is kellő mennyiségű időbefektetés nélkül, és az teljesen mindegy hogy milyen okból kifolyólag nem kerül erre sor, akinek nincs ideje a játékra annak a dota2 egy nagyon rossz választás hogy kompetetíve eljusson egy olyan szintre amitől érezni fog bármiféle "flow"-ot.
Másik fele hogy az mm nem egy tökéletesen működő heurisztikus igazságosztó algoritmus így pont ezért nem tud igazságot tenni egy olyan esetben ahol egy meccsben ahol mindenki mmr alapon 50% win-lose essélyel rendelkezik bekerül egy accbuyer aki ezt majdhogynem biztos elkanyarítja valamilyen irányba, így az ilyen emberek szimplán csak rontják az egész rendszer működését.
Waga, az általam egyik legjobban tisztelt játékos szokta azt mondani, hogy ha tényleg többre vagy hivatott azután amit eddig letettél az asztalra, akkor a meccseid forgatókönyve valahogy úgy néz ki hogy 4 retardált játszik 5 retardált ellen és ott vagy te, akinek még mindig több esélye van 4 idiótával megnyerni a meccset mint az ellenfélnek 5-el, ha ez nem így van akkor úgy néz ki te is csak egy vagy az 5 ből és 5v5 retardáltság folyik igazából. Nem 5 meccs után kell várni a felfele lépést hanem 500 után, mert a statisztika nagyon durván lefossa hogy mi a pálya 1-1 meccsben: ha a forgatókönyv mindig ugyan az és te vagy a jani, akkor felfele fogsz haladni... és szerintem teljesen igaza van ebben.

szerk: bullshit warning feljebb

[ Szerkesztve ]

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#18332) -conrad- válasza wikings2 (#18331) üzenetére


-conrad-
addikt

Azt a bullshit warningot az enyémre írtad? :F

Nem azt mondtam, hogy nem lehet felmászni, te is megtetted 3,7k-ról, én azt mondtam, hogy 2,5k-ról nagyon nehéz mert ott tényleg az alja van, onnan nehezebb sztem. Mondjuk egy próbát megnéznék, hogy pl. egy olyan játékos mint Te mennyire képes felrántani egy accot és meddig. Mmint arra gondolok, hogy solo-ban 1v5 mennyire lenne hatékony. A másik az idő amit te is írsz, abból rengeteg kell. Nem a kompetitív játék a cél, hanem az agyhalott zónából való kijutás sokaknál a motiváló erő :) Én pl. teljesen elégedett vagyok a normal game-vel, csak ne idiótákat tegyen be mellém hanem olyanokat mint én. A hisztit meg rage-t meg az ilyen tiny dobálást meg büntessék keményebben, egy low prio-t leszarnak az emberek. Főleg most, hogy win kell hozzá, hogy kijuss, ott legalább normálisan játszanak.

Az account vétel pedig lehet, hogy a játékos társadalomnak rossz, vagy akár a smurf account is, de akkor kellene egy mmr reset időnként, hogy lehessen változtatni rajta.

Eddig általánosságban írtam, most a saját példa. 3K-ra sorsolt be, akkor anno d1recttel toltuk, ő inkább carryzett én inkább supportoltam neki, vittünk amatőr játékosokat is, feleséget, havert stb., így a besorsoló meccseim ilyen színvonalon mentek le. Ha tudom, hogy azok a játékok annyira befolyásolják majd a jövőbeni játékomat akkor jobban odafigyelek rá. A solo rankingom most asszem 2800-2900, de nem játszok rankedet, nem látom értelmét. A múltkor mentem asszem 4-5 meccset amiket megnyertem de napi kettővel nem tudom felhúzni sajnos úgy, hogy xanaxot kell bevennem ha tolom mert olyanokat ad be mellém. Én nem vagyok 5k player mint te, azt sem tudom, hogy akár 4k vagyok-e, de sajnos úgy érzem nem tudom kideríteni mert 1v5 nem megy mindig, meg napi 50 pont az nem a legjobb úgy, hogy lehet visszabukom a hét vége felé a 80%-át.

Van akkor valami tanácsod a konkrét példámra?

(#18333) wikings2 válasza -conrad- (#18332) üzenetére


wikings2
őstag

deeehogy is, mikor megláttam milyen hosszú lett az irományom arra értettem, hogy csak a saját véleményem tehát nem kell szent irásnak venni

Az az igazság hogy az a napi 2 óra nem sok mindenre elég, és ha csak ennyi fér bele és tényleg úgy érzed hogy retardokkal játszol szinte minden meccsedben akkor én biztos hogy csak a rankedezést erőltetném, mert pont azért nem érzel változást mert nagyon keveset játszol, normálon meg nem fogsz kitűnni se fejlődni mert ott össze vissza válogat a rendszer. Tegyük fel hogy a 3k bracketban ahol tolod a meccseid zömét 55% winratet tudsz hozni csapattól függetlenül. Ez lefordítva nagyon durván azt jelenti hogy 20 meccsből 11 et nyersz és 9 et buksz, és 20 meccs után mondhatod azt hogy +50 biztos mmr-t szereztél, és mivel még mindig ugyan abban a bracketban játszol az az 55% csak minimálisat mozdul el 50 fele. Ha megnézed 20 meccs kell 50 mmr hez, úgy hogy feltettük hogy az 55% winratet biztosan mindig tudod hozni mert jobb vagy mint az átlag akikkel játszol, tehát ahhoz hogy a 4k ba átjuss ahol még ugyanúgy fogsz zömében 3.6-7k avg meccseket tolni 400 meccs kell eszerint a statisztika szerint, és ez akkor a legideálisabb helyzet ami létezhet mert lifetime 55% winratet szerintem bárkire rákeresel dotabuffon nem hoz senki sem, max a top 0,001%.
Nekem is van egy smurf accom amit azért csináltam annó hogy tudjak olyan hősöket spammelni amelyek nem feltétlen meta hősök és hozzátehetnek a játékomhoz ha játszok velük többet mint amennyit megenged a meta + jól jön egy másik acc mióta versenyekre járunk csapattal mert friendlistem zöme lazán letudja követni mit gyakorlok és azért nem poén úgy játszani hogy a komforthőseim 99% a az ellenfél bannlistáján hever.
4.3k besorolást kapott úgy hogy javában játszottam 2k és 5k rangeban mindenféle játékosokkal és ha megnézed nem spammeltem szinte semmit, az invokeren kívül akit még az előző és azelőtti metában toltam amikor még egy kalap kaki volt a mai állás szerint. Most 5.1k-n csücsül az acc inkább a mainra fókuszálgatok ha van időm mert vizsgafuckidőszakom van az egyetemen. Szóval a lényeg az hogy szerintem a smurföléssel is egy bizonyos játékszám után az mmr ed ugyan oda fog konvergálni ahol a mainnel álsz, mert a main fogja adni a legpontosabb értéket az ott lejátszott játékok száma miatt.
Ez a tiny dobálós és tiltelős jelenség nem a 2-3k sajátossága ugyanúgy jelenvan 5-6k-n is sőt ha nézel egy rtz/waga/merlini streamet ami 6.8-.7.2k avg körül mozog is láthatsz olyan embereket hogy az eszed megáll, szóval ebből kikerülni nem lehet. Inkább arra kell minden meccsben ráfókuszálni hogy a te játékod legyen rendben, aztán ha ez így van akkor a statisztika majd teszi a dolgát, és ez meglátszik az mmr-eden is.

Talán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.

(#18334) D1Rect válasza -conrad- (#18332) üzenetére


D1Rect
félisten

D1Rect, nem d1rect. :P
De a solo meccseket egyedül toltad, szóval ne fogd rám. :))

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#18335) -conrad- válasza D1Rect (#18334) üzenetére


-conrad-
addikt

De, a solo meccsek is miattad vannak. Sõt az üvegházhatás is miattad van :P. Nem fogom senkire, jobb is volt anno úgy többen játszani mint egyedül. Csak annyi a lényef, hogy funra mentünk nem winre, így alacsonyra sorsolt. (Vagy mert noob vagyok, de ez nem derül ki) .

[ Szerkesztve ]

(#18336) xuldar válasza -conrad- (#18335) üzenetére


xuldar
őstag

Már kiderült ;] :P

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#18337) -conrad- válasza xuldar (#18336) üzenetére


-conrad-
addikt

Üstökösként emelkedik az MMR-em, tegnap 48 pontot sikerült húznom rajta a tegnapi 2 játék alatt.
2018-ban tudok majd 3k teambe menni :D

(#18338) adam0913 válasza -conrad- (#18337) üzenetére


adam0913
tag

~100$ egy 6k-s acc, az meg sajnos nem pénz érte, simán megkapja még Pistike is karácsonyra, aztán meg ha veled kerül össze egy game alatt máris 4vs6 a felállás.. :D :D

(#18339) K1nG HuNp válasza adam0913 (#18338) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

Hali!

Olvasgattam itt ezeket az abuseket, nemigazan hasznos nemkem eggyik sem, egyedul az erdekelne hogy hogyan lehet hogy a smurfod leges legelso meccse VHS? Vagy szimplan nem volt bekapcsolva az adattovabbitas az elso nehany meccsen?

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#18340) .LnB válasza K1nG HuNp (#18339) üzenetére


.LnB
titán

[link]

Itt a válasz.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#18341) K1nG HuNp válasza .LnB (#18340) üzenetére


K1nG HuNp
őstag

Hm, ez furcsa, eddig egy smurfel probalkoztam, a "már játszottam dota2vel" opciot valasztva, de csak a 3. gamere dobott fel high skilledbe, akkor lehet valami ip-track a dologban?

[ Szerkesztve ]

(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()

(#18342) adam0913 válasza K1nG HuNp (#18341) üzenetére


adam0913
tag

Semmi ilyesmi, ennyi meccsem van azon a smurf accon amit a dotabuff is mutat, leggyakoribb esetben HighSkilles bracketre dob be a kezdetekkor, ez VHS lett, sokat nem oszt, nem szoroz az, hogy melyik szinten játszod le az első X gamet.

(#18343) piqla


piqla
őstag

sokaig csak ranked gammakat toltam, gondoltam ott csak komolyabban veszik a dolgokat. rengeteg afk, kurvaanyazas, sup feladatok tokeletes ignoralasa, feeding, kilepkedes, nulla csapatjatek.

attertem normal meccsekre, ar, random es single draft, ar death. azota 20 meccsen vagyok tul, 18-at nyertunk, sokkal kevesebb anyazas, nagyobb osszhang, neha nem is kell csak es kizarolag nekem vasarolni dustot, wardot.

miert van ez? hogy lehet, hogy az unranked sokkal szorakoztatobb es "dotasabb" szamomra, mint az unranked? ja, sajnos csak solo meccseket tudok tolni, nem pedig csapattal.

nem tudom miert irtam le, de koszonom a lehetoseget :C

Szereted az állatokat?

(#18344) Pocok256


Pocok256
veterán

Elég sok forumtárs megvan innen amúgy friendbe. Néha belenézek a játékukba és bizony mondom néktek sokan akik sírtok a rossz mmr miatt olyan hibákat csináltok játék közben ami pontosan igazolja azt, hogy az a mmr ahol vagytok teljesen jó és tisztességes. Néha tényleg megéri egy kicsit visszanézni a meccseiteket és nézni hol tévedtetek vagy kikérni mások véleményét. ;)

HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER

(#18345) Joezyka válasza Pocok256 (#18344) üzenetére


Joezyka
senior tag

pont ezért írtam én 1-2x ide tanácsokért, segítségért, mert amikor a többiek "végre" normálisak és jól nyomják akkor én vagyok AZ aki a béna :((( kellett egy kis idő mire felismertem, de legalább eljutottam odáig, hogy én is lehetek béna.

Ez az igényem továbbra is fennáll amúgy :B

Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!

(#18346) -conrad- válasza Pocok256 (#18344) üzenetére


-conrad-
addikt

Nem tudom, hogy én megvagyok-e friendben van nem, de szerintem is fontos, hogy az ember tudja, hogy mikor volt szar. Nekem a tegnapi 2 winem mindegyik olyan játék volt, ahol azért nyertünk mert az egyik csapattársam lehozta.
ezen a meccsen sajnos egy PA jungle lastpick jött, így egyedül mentem topra windrangerrel, ami nagyon rosszul sikerült mert wd+jugger ellen nem volt esélyem. Kértem segítséget de nem jött így inkább mentem a másik lane-re pusholni az ultival. Időközben Spectre farmolt eleget és lehozta. itt pedig nem volt ötletem ezért hoztam egy voidot, hogy ember ne tudjon elugrálni. Nem nagyon tudtam mit hozzátenni a játékhoz, de volt egy skilles clock velünk. Több amatőr hibát is eltoltam de szerencsére lehozta a team.
Tegnap nagyon szarul játszottam, csak a szerencsén múlt, hogy nem buktam pontot.

Inkább az ilyen játékokkal van a baj, mikor kapsz egy snipert magad mellé aki pushol egyedül, mikor meghal akkor megsértődik, hogy nem mentetek neki segíteni, és az egész meccsen nem csinál semmit, csak lövi a jungle creepeket, hogy ne legyen afk.
Ha megnézed a grafikont hogyan álltunk és mi volt betolva, 50 percnél simán lehoztuk volna ha abbahagyja a hisztit és beáll a többi 4 mellé, de nem ő inkább veszített.
Reportoltuk, de nem történik vele semmi, ez a legnagyobb gond, hogy nincs bünti....

(#18347) _drk


_drk
őstag

A játékok nagyobb százaléka már pick-nél eldől! Sokszor elsőre nem is látszik.
Utána jön a lane felosztás ahol megint meccsek dőlnek el...
Nagyobb MMR-nél azért csak jobban oda figyelnek ezekre a dolgokra.

(#18348) la_cc válasza -conrad- (#18337) üzenetére


la_cc
addikt

4k mennyi? :P

(#18344) Pocok256

Kb. 1 éve megkaptam itt fórumon, hogy mindenki pontosan ugyanolyan szar, mint az összes többi az mmr szintjén. Korrekt duma szerintem. :DD Rám persze ez hatványozottan érvényes. :DDD

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#18349) Иван


Иван
őstag

Én sokkal több funt vettem ki a normal meccsekből, mint a rankedekből. Csak stresszeltek és elfogadtam, hogy ott vagyok, ahol vagyok, ahova tartozom. Talán mehettem volna feljebb is, de egyszerűen már nem tudok annyit a játékra rászánni, nincs benne annyi örömöm, hogy megérje. Nincs ezzel semmi gond szerintem. Ha csak szórakozni akarsz, akkor fölösleges azt az mmr számot bűvölni. Wikinggel értek egyet, ha a ranked fontos neked, és feljebb akarsz jutni, más mentalitás kell. Pozitív hozzáállás kell, kritikusan kell a saját játékodhoz állnod és akarnod kell jobbank lenned. Tudatnod kell magaddal, hogy szar vagy és ezen változtatnod kell, replayeket kell viszsanéznek és tanulnod kell a jobbaktól. Mindezt tudatosan, fókuszáltan. Ez sok idő és energia, nem 2 nap alatt megy. Hónapok kellenek ahhoz, hogy ez tartós eredményt hozzon.

Az már kérdés, hogy a normál meccsekben se lelem örömöm már jó ideje.

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#18350) -conrad-


-conrad-
addikt

Ki milyen egeret használ, ajánljatok valami jót! Fontos lenne a programozható oldalgomb, én oda tettem ki a hat itemslotból legalább hármat. Most egy razer naga egerem van ami haldoklik, de jó lenne egy olyan ami nem 30.000 forint :)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  DOTA 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.