- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
-
kiskornel
addikt
a youtube-os cucc az nagyon jó. Milyen szerkesztővel állítottátok össze?
(#47239) szaby_gyerek: nehéz egy műfaj.... Ez így nem nagyon látványos, hisz én is így látom a kávét, ha bemegyek egy kávézóba. Próbálj kreatívkodni. Pl. nagylátós, 11mm-en, Ott a közeli tárgyak aránytalanul nagyok lesznek a képen... Technikailag persze rendben vannak.
-
szaby_gyerek
tag
Ha egyszer lesz elég szabadidőm biztos nekiesek és megcsinálom.
Na, de hogy ne csak OFF legyek állandóan. Mivel az utóbbi időben elkezdtem belecsöppenni a kávézás világába így gondoltam készíthetnék egy sorozatot róla. Nem tudom, hogy hosszú távon elég érdekes lesz-e. A terv, hogy később egyre érdekesebb helyekre teszem a kávét... vagy egyre szokatlanabb nézőpontból fotózom. A jövő zenéje még...
-
kiskornel
addikt
Vannak, de a fiókák kirepülése után már nem elérhetők. Fent vannak a legmagasabb ágakon, és avval egy szintbe kerülni lehetetlen. Ha mégis akkor se lehet kiszámítani, nem lehet minőségi képet készíteni.
Különben is, az én nagy álmom az volt, hogy repülés közben kapjam le a rovarokat
:
(#47226) ballington: nagyon meleg színek lettek. A képen a zöld nem ilyen a valóságban, és nem mutat jól ennyire sárgásan. Amúgy igényes munka, jó az ég...
"Egyébként milyen üveg ez a Tokina 11-16? Nagylátó vételén gondolkodom, kell az infó" - de jójám. Igaz kevésszer alkalmazom, de akkor nagyon jól teljesít.
-
Real_Necro
veterán
Kíváncsian várjuk.
Az igazat megvallva úgy égett belém a TTD fogalma, mint a menyasszonyi ruha bemocskolása és ezt valahogy szó szerint értelmeztem. Ha gugliba korábban rákerestem, akkor vagy égették a ruhát, vagy összeolajozták, szétszaggatták, vagy minimum megfürödtek benne egy patakban vagy tóban. Ezért sem szeretné párom sem, saját ruhája van. -
m3ss
veterán
ja elso tenyleg kicsit backfocus, mar utomunka soran feltunt amugy, de hatareset volt, tetszett a hatter.
komponalassal is egyet ertek, ne tudjatok meg mennyit forgatom a kepet stb, de elegge le vagyok korlatozva macrokompo teren, kb fix gyutavom van a 50+raynoxal, sztem kb 20% kepmeretet varialhatok max. raadasul 6mpixel miatt oriasit croppolni sem tudok, ugy erzem kezdem kinoni a vazam...de nekem sem tetszik a kompo legtobb makros kepemen amugy...
a bal also virag nekem is bantotta a szemem Fejo, sajna igy sikerult. de az a vicc, hogyha nem vagtam volna le, en akkor se lennek kibekulve ott annyira kompoval, kozepen lenne a tema. vagy nagyobb nagyitas kellene, es akkor mashogy alakul eleve a kep. vagy kisebb nagyitas, es akkor szepen el lehet tenni az egesz viragot mehestol bal also harmadoloba, sarga hattervirag meg felso harmadoloba kerulne masik oldalon.Kiskornel: hmm hat ez elegge izles kerdese, de igazad lehet, hogy elegge megosztja az emebereket. majd probalom szolidabban, de nekem egyelore ezek nagyon bejonnek (utomunka teren)
hmm a halosodast meg itt bogaraszom a kepeket 100% nagyitason de nem nagyon latok semmit, valszeg nem teljesen ertem mire gondolsz, vagy csak el van kalibralva a monitorom/szemem.amugy masodik 18-55+raynox, elso 501.8d +raynox. viszont errol jut eszembe, a kitobival legalabb tudnek zoomolgatni, lehet azzal fogok inkabb makrozni 1.8d helyett, lehet jobban tudnek komponalni. az a baj csak, hogy lassu es halk a fokuzs a 1.8d-hez kepest, es szeretem hallani hogy mikor fokuszal, mert igy is muveszet eltalalni azt a par centis tartomanyt ahol lesz fokusz.
-
m3ss
veterán
en gondoltam amugy, hogy te csinaltad ra a sotetitest
feldobja a kepet, kompot, jo otlet. par napja feltett vmi erdos portred is bejott, ahol a fel kep "el volt sotetitve". HGfoton is lattam ilyeneket, bejovosek, jol levalasztjak a temat, na meg hangulatos is helyesen hasznalva.
-
m3ss
veterán
igen jo
en meg jovok a szokasos autosokkal
masodikon annyira nem vagyok kibekulve a kompoval, megegy garazs beleferhetett volna, es akkor jobban a harmadoloba kerul. ez a dontes is kerdeses, gondoltam viszek bele dinamikat, de lehet talan ha a kocsi kicsit szerkesztoi bal fele nezne jobb lenne...feny tul sok? gondolom vkinek egyaltalan nem hianyzik, nekem bejon, de lehet kicsit szolidabban jobb lenne... -
gab.m
senior tag
Coxer & Ropi: köszönöm a véleményeket! "terepen" is voltunk, majd jönnek még képek, csak ezt csináltam meg még tegnap, ez lett a sorozatból az egyik kedvencem. Majd ha megcsináltam a többit is, akkor felteszek még ide 5 max. 10 képet, kíváncsi vagyok a véleményetekre, kritikákra. A házhoz még annyit, hogy a Duna partján, egy kövön állt a leányzó, és nem volt túlzottan szabad a mozgástér pont emiatt, meg mindenféle csernobili növényekkel volt tele a part
(pesten készült a kép, kb. a XX. és a XXIII. kerület határvonalánál). Tehát nem nagyon volt lehetőség a jobbra balra mozgásra, illetve lehetett volna, de akkor nem sikerült volna így pozicionálni a napot, és flare sem lett volna. Na mindegy, hozok még majd képeket, valszeg a jövőhét elején.
Még egy dolog: zöldnek látszik a leány szeme? Mert valójában kék; lehet elrontottam a színegyensúlyt? Vagy szerintetek rendben van? Az a helyzet, hogy ilyen nagyon profi utómunkához nem igazán értek, LR-ban csináltam csak alap dolgokat a képpel, még bőrlágyítás sincs rajta, de szerintem erre a képre nem is kell.szerk: Ropi, az a fentebb linkelt kép nekem nagyon bejön. Nagyon szeretem az ilyen beltéri, meleg tónusúra vakuzott környezeti portrékat.
-
m3ss
veterán
eloszor azt hittem, Peethy csinalta ezt a kepet, avatarotok is ugyanaz, meg o is szereti az ilyesmi kepeket
amugy azt vettem eszre, tegnapi puf-os kepedet megnyitottam mar parszor, egyre jobban tetszik. iszonyat jok a szinek meg a hatter, talan a holgyrol is ez a legjobb kep, legalabbis azok kozul amit lattam. vicces ez a hosszu haj is, lehet az is rasegit a vonalas kompora? szemretusaid meg ugy altalaban bejonnek, itt is... -
Peethy
őstag
"ez valakinek a saját magának magáról készült portrésorozata"
Általában azért keres meg az ember egy fotóst, mert átlagosnál jobb képeket akar magáról. Ezek a képek technikailag, kompozícióban ott vannak a szeren, de a kedves fotóstól láttunk már olyat, hogy átlagos lányokat nagyon jól beállított, itt viszont elég esetleges volt. A természetesség számomra nem azt jelenti, hogy az illető azt csinál, amit akar
És megint magamnak válaszoltam...
-
*Ropi*
félisten
Azért írtam, mert ha a modelled önmagától nem képes vállalható pózokat produkálni, akkor neked kell őt irányítanod és onnantól már beállított a dolog.
A szifiliszest én is utálom (egyszer sem használtam életemben), csak poénból írtam: azt hittem, lejött.
Mehetnénk meccsre.
A zöld ruhásat nem láttam...
-
Sucuka
senior tag
ebben az esetben a macska választotta a helyet, de hamarosan olyan "cicák" jönnek, akiknél én választom meg
(#46753) gab.m: Érdekessé teszi a döntés, de zavaró elemek vannak a háttérben sajnos (az autókra gondolok). Különben szerintem jó.
(#46754) End-ru: De még milyen szépen alakul! Grat! Milyen messze van tőled az itató, és mekkora crop van a képeken (ha van)?
-
Sucuka
senior tag
(#46747) cOxeR: Köszi, kb mennyit lett volna érdemes hagyni előtte? Bár akkor a mancsok máshová kerülnek, messzebb nem tudtam menni, az 50-es volt a gépen, a fotel meg szűk
a macsek mellett alig fértem el
Egyébként ott van mellette a másik is, de azon még szűkebb a bal oldal.
(#46748) m3ss: Köszi!
-
csakb
őstag
Komolyan nem lehúzni akartam, csak a partvonalról kibicelek.
Nekem tetszenek a fotóid, meg a kialakult stílusod (a sok vignettálás ellenére).
Mostanában lapozgatom újra McNally Kapd el a pillanatot c. könyvét, és mindig ledöbbenek, hogy mennyi apró trükkje van a világítástechnikának.
-
hcs57
addikt
-
csakb
őstag
Nem értek hozzá, de nekem lehet, hogy jobban tetszene, ha kicsit kevesebb, és kicsit melegebb fénnyel lenne megvilágítva a párocska. Így egy kicsit atomvillanás-jellegű. Az asztal talán túl sokat kapott, nekem mindig a csetreszekre vándorol a tekintetem. Amúgy tetszik a koncepció.
-
Chapel
addikt
Te, mire célzol ezzel a nap képe témával...? Ne festegessük a falat jó?
A kép egyébként tényleg jó lett m3ss!
Peethy: volt ilyen próbálkozás itt a ph-n, j.bravo kolléga csinálta a kreatívkodjunk topicban, de idővel befulladt a dolog emlékeim szerint, vagy legalábbis túl sokáig nem pörgött.
(Persze ha nem így van cáfoljatok rám!)
-
Peethy
őstag
Inkább nekünk kéne itt ilyen tematikus-értékeléses dolgot csinálni. Heti-kétheti felbontásban lenne egy téma és arra kéne fotókat csinálni. Amúgy tetszik a kép, m3ss nagyon komoly dolgokat tud kihozni a cuccaiból, sokat is fejlődött
Jó látni, hogy itt topikon belül is sokan haladnak előre nagyon szépen...
-
j.bravo
addikt
Nagyon jók néz ki! Nekem sincs jobb ötletem mint hogy egy a terepen adott, vagy pedig tudatosan kialakított résen át fotóztál, szűk dof-fal. (bár most még csak mobil kijelzőn láttam a képet)
Real_Necro: látod, az enyémre se mond senki annyit se hogy fapapucs. Pedig kizárt h mindenki látta volna anno. Miiindegy.
-
m3ss
veterán
jah, egy kicsit majdnem mind szuk sztem...majd probalok erre figyelni, mert helyem az lett volna, sokszor lovok szuket 50-essel...csak hat ha nagyon messzirol kattintok, akkor a hattermosas nem ugy alakul, mintha kozelebb lenne a modell ugye...
D4rkm4n grat, mutasd a kepet
-
Real_Necro
veterán
Az a nagy gondom, hogy elbízni sem akarom magam, hogy most ezek tényleg jók lettek, bár akkor meg tudom, hogy jó az irány.
Vicces amúgy, hogy órák óta rendezgetem a helyet a gépen, hogy legyen hely a sok kép szortírozására meg feldolgozására, de még mindig csak archiválok, rendezgetek, törölgetek, és semmit nem haladtam előre az új képek "összerakásában". -
Real_Necro
veterán
Ezek szerint nem egy lezárt területről van szó. Egyszer elmennék oda is virágzáskor, bár páromnak a Jeli arborétumot is beígértem már.
Képekkel kapcsolatban bátorkodtam belinkelni a napokban kettőt ide is, mert kezdő topicban sem kaptam túl sok értékelést rájuk. Ha jól emlékszem Larry és Freddy fórumtársak alkottak csak véleményt róluk. Megtisztelő lenne, ha kapnék még rá kritikát. Ne kíméljetek.
-
j.bravo
addikt
Értem én, köszi a bizalmat
de tényleg nem kéretem magam, hanem tudom hogy nem érik el azt a szintet amit hoztok (a teljesség igénye és bármilyen sorrendiség nélkül, aki eszembe jut: te, Ropi (ő mondjuk nem nagyon tesz fel), kiskornel, Fejo, eastsider, Peethy, Karima), szóval egy évfolyammal alattatok tartok még a ziskolában.
Majd még meglátom van-e olyan ami tényleg vállalható.
Lehet hogy pl. a füredi FF sorozatból párat, bár azok elég szürkék meg statikusak. Meglátom. -
Karima
őstag
Nagyon jó lett, grat!
Egyébként most hétvégén én is arra (Levendulás, Belső-tó, stb) felé bicikliztem (jól meg is izzadtam
. Nem ti fotóztatok lent, a révhez vezető út mellett is vasárnap, közvetlen a parton? Arcokat nem láttam, csak 3-4 embert, az egyiknek külön vaku is volt a kezében.
Apropó rév! Én is csináltam egy ilyen "forceberg után szabadon" típusú képet, bár valamivel nyugodtabb körülmények között, mint anno forceberg
Quickstart -
Peethy
őstag
Eddig összesen 3 fizetős fotózásom volt két év alatt összesen, sokuk elég spontánul jött, erre nem biztos hogy érdemes vállalkozást indítani... Ha úgy látom, hogy rendszeresen tudok ezzel foglalkozni, akkor azt az egyéni szabadfoglalkozós dolgot fogom megcsinálni, mert dolgozni én is csak fehéren akarok. Egyelőre azért nem fenyeget az a veszély, hogy tele legyek táblázva
Messze nem is vagyok azon a szinten...
(#46079) Freddy76: köszönöm szavaidat
Az ár csak azért lett ennyi, mert ez volt az első ilyenem, és mert ennyit tudtak adni érte, nem is tervezek ebből megélni, és nem hiszem hogy még sok ilyen lesz, én csak egy hobbista vagyok. Mások árai alá pedig nem akarok dolgozni, mert azzal a saját munkámat és az ő munkájukat is leértékelem. (Bár az ilyen helyzetben ha én nem vállalom el, akkor majd a sógor megcsinálja kompakttal... nekem meg inkább ilyen referencia kellett.) Nem volt nekem bajom velük, nagyon rendesek voltak, meg ezt se követelőzve tették, én itt inkább csak értetlenségről beszélnék.
Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!