Aktív témák
-
ballington
addikt
válasz
Szten Márs #25316 üzenetére
Hát ha az ember azt nézi, így valóban észrevehető, nem kétség.
Kezdő szemnek azonban nem feltűnő -
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #25307 üzenetére
szerintem is optikai csalódás! valószínűleg a tetők zavartak be
-
rumos14
nagyúr
válasz
Szten Márs #25280 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #25282 üzenetére
Ez egy nagyon picit fakó, meg kontraszt is kéne még rá, de nem a sima kontraszt, hanem a clarity, de egyébként nagyon jó
A lentiekből nekem a középső is tetszik, nekem bejönnek azok a képek amikor egy közeli téma miatt elmosódik a háttérben a táj.
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #25280 üzenetére
Szten: Yes! Az 1. és 3. Különösen az elsőn van sok felfedeznivaló.
Sir Riccio: sok közülük tetszik...
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #25272 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #25277 üzenetére
Jó, akkor azt már nem is kérem, hogy ha van időd, nézz be ide is egy kicsit: [link]
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #25275 üzenetére
Lássuk! Mostanában ebben a topikban úgysem voltunk aktívak, se te, se én
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #25259 üzenetére
Köszi, akkor mégse volt annyira elvetemült ötlet
Ricsike, nem tudom, még nem próbáltam bíbelődni a konverziójával.
Neked ma lettek jó képeid?
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #25263 üzenetére
Értem én, de volt egy ilyen mondatod is: "Nem is a kényelmetlenség a baj ott, hanem a torzítás". És erre írtam, hogy erre gondoltam a "kényelmetlenség" alatt, nem szó szerint értettem.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #25261 üzenetére
Kényelmetlenség alatt erre gondoltam én is, nem szó szerint.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #25259 üzenetére
Lehet, mindent lehet. 10-22-vel is lehet portrézni, csak kicsit kényelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs #25220 üzenetére
Hirtelen nem tudtam, hogy mi lehet a K200D párja.
A kijelzőben igazad van, bár a szétszedése abból fakad, hogy ha nem mindig a nagyot nézegeted, akkor jóval kevesebbet fogyaszt a gép. Világítás nélkül meg mégkevesebbet.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs #25205 üzenetére
Nem nagyon, csak kicsit.
Én a Pentax marketingeseit nem értem, mert ez egyfajta piaccal szembeni öngyilkosság. Csinálhattak volne egy ütős vázat, ehelyett mindenkinek csak az marad meg róla, hogy "ja, amelyikben nincs élességvisszajelzés". Egyébként ha a Canon 350D-t vehetjük egy kalap alá vele, akkor megjegyzem: azon van státuszkijelző-világítás. De ne offoljunk, látom jól felhúztam mindenkit...
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Szten Márs #25191 üzenetére
köszönöm szépen. a rallys svenkes képet azért tettem be, hogy ne legyen mind-mind ugyanaz. az 5. nekem tetszik, olyan-ahogy irtad- elkaptam a durcás pillanatot,hogy menjünk már
a 4.et hogyan vágnád? diretk egész alakos,bár nekem sem az a szivem csücske, de ha nagyon végném,elvesztené a jellegét, nem?
-
kricsi81
senior tag
válasz
Szten Márs #25147 üzenetére
Itt a fórumon iszonyatsokan az egyelőrét írják egyenlőrének (az egyenlőre az pl: Az egyenletben egyenlőre hoztam a két tagot vagy ilyesmi...), de mindig megálltam, hogy ne kötözködjek, de ha már így felmerült
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #25147 üzenetére
Nem így értettem. Hanem mintha így tanultam volna a suliban, mikor a helyesírást tanultuk.
De ezek szerint rosszul emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #25074 üzenetére
Kösz a helyesbítést. Ezt mindig összekeverem.
-
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #25046 üzenetére
Ez mekkora! Ebben a kontextusban elhelyezve nagyon tömör, és mégis sokat mond...
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #25049 üzenetére
Engem elsősorban a technikai megvalósítás milyensége érdekelt volna. Tehát hogy vannak-e illesztési hibák, szellemképek vagy ilyenek.
Legközelebb már valami izgalmasabb témát próbálok majd megörökíteni. (Annak tudatában, hogy technikailag már felkészült vagyok.)
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #25046 üzenetére
..jó smiley, köszi.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Szten Márs #24962 üzenetére
Szerintem az eszközök maradhatnak csak egy hangyányit az intenzitásból veszek majd vissza.Sajnos nem mostanában lesz időm megcsinálni mindet.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Szten Márs #24960 üzenetére
Pedig most ez a "divat". Más kérdés, hogy én sem értek vele egyet, de most úgy gondoltam, hogy kipróbálom ezt a módszert is, könnyen lehet, hogy egy kicsit fogok majd visszavenni a dologból, sőt...
Köszi a véleményt! -
Doom
aktív tag
válasz
Szten Márs #24879 üzenetére
Abszolút nem szakmai szemmel nézve: mikor először ránéztem a képre, nekem speciel pont vonzotta a tekintetem a sziluett, és beindította a fantáziám, megpróbáltam elképzelni, milyen lehet a lányka
Aztán tovább nézelődve már előjött az általad is említett "kerülgetés", ami valóban kicsit zavaró.
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #24882 üzenetére
Aham, azt vágom, hogy te a rock-osabb vagy alternatív vonalon mozogsz, a logout-odból jöttem rá már régebben.
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #24879 üzenetére
Túlságosan technikai szemmel próbálod most nézni a fotóját, a hangulati elemeket rajta pedig nem veszed figyelembe. Ez mondjuk lehet azért is, mert nem voltál soha egy nagy diszkóbajárós arc, vagy nem tudom.
Nekem pedig ez most nagyon tetszik, totál benosztalgiáztam ettől a képtől. Szinte itt vannak előttem az élmények, 1996-2000 évek amikor egy hetet is nehezemre esett kimaradnom valamiféle szórakozóhelyről. Sokszor eszembe jut ezen kívül is, hogy istenem de visszamennék... Még az akkori sláger parfümök illatát is mindig megismerem (Fahrenheit, Diesel, D&G), a nagy berúgásokról, meg hogy miket próbáltam ki, abba meg inkább bele se kezdek.[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
Szten Márs #24839 üzenetére
Hát gyerekek, örömmel látom, hogy nektek még újdonság ez a naplementés trükk
Nekem sajnos nem az
Történt ugyanis, hogy egy kiállításra szépen előhívattam a képeimet, odaadtam a kiállítónak, aki pedig valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy megfordítja ezt a képem.
Így sikerült egy ilyen kiállítást összehozni, amin mint látjátok, fordítva van a kép. Pedig vicces, mert direkt rá kellett írni a hátuljára a kép címét és fotósát. Nem látta, hogy hogyan van ráírva?
Jah, és plusz még egy kis ízlésficam a rendezőtől: Látjátok, hogy majdnem mind az én képem itt. Kivéve az alsó sorban jobbról a második. Nem értem miért kellett valaki másnak az egyetlen temetős képét berakni az enyémek közé
Most látom, talán a jobb felső sarokban lévő képemre nem emlékezhettek, mert nem biztos, hogy beraktam ide. Itt megnézhetitek.Jah, és még egy kis üröm az örömben, hogy ez annak a pályázatnak volt a "záróünnepsége", ahol pl többek között Eifert is lejött hozzánk egy napra fotózni.
Jah, és a legnagyobb szomorúság az egészben, hogy megnyertem a fotópályázatot, azonban a MAOE írt egy gyönyörű szép emailt két héttel a kiállítás előtt, hogy nem fogja kifizetni a meghírdetett 100ezer ft-ot az első helyezettnek, és a továbbiakban nem kívánnak résztvenni a pályázattal kapcsolatos dolgokban. A kiállítást megszervezhetjük, de a nevüket ne említsük meg...
Mondanom sem kell, igen nagyot csalódtam a nagy "fotós öregfiúkban", mint pl Eifert János, Baricz Kati, vagy Dozvald János...
Sajnos én ilyen nagy nevek ellen nem tehetek semmit és nem követelhetem a pénzem, pedig én mindent végrehajtottam a pályázat érdekében, ők pedig a rájuk eső részt valahogy elfelejtették.[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
-
nesa
veterán
-
válasz
Szten Márs #24794 üzenetére
Szerintem az Aktív riportjában ő volt. 14 másodpercnél a vizes jelenet kísértetiesen hasonlít a harmadik képhez.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #24794 üzenetére
Azért azt nem mondanám, h totál ellentét, szerintem is van köztük hasonlóság.
Hasonlítsd össze ezt a fotót ezzel a képével, nyilván az egy retusált, fiatalított kép, de az orra/orrcimpája, álla szvsz egy az egyben olyan, akár még valóban Ő is lehet.
Ahogy nézem a képeket, egyre nagyobb a gyanúm, h tényleg Ő szerepel a képeken. A fotós emberkénk meg kb. paparazzi módon fotózgathatott.
Ezen a képén, jobb oldalt mint ha egy fotós lógna be..
mod.: Bár ha tényleg Őt ábrázolják a képek, akkor mégsem vagyok szerelemes.
[ Szerkesztve ]
-
nixx-21
őstag
válasz
Szten Márs #24720 üzenetére
jaaa én azt hittem a régebbi képemre gondolsz amit először linkeltem
( csodálkoztma is h milyen jómemóriád van ha emlékszel rá)
(#24719) Ndruu:na így már értem az élénkebb színvilágot/tónusokat
[ Szerkesztve ]
-
nixx-21
őstag
válasz
Szten Márs #24717 üzenetére
pozitív irányú a haladás?
3.képről csak annyit mondanék, hogy ott azért nem élesek az alakok mert nagyon messze van.
második képen is látszik milyen kis részét tölti be a képnek a csónak,
na a 3. kép is ugyanott készült csak már zoom-olva
(és ugye a távolság miatt nem csak optikai zoom lépett mükődésbe hanem már a digi is....) -
MIFtIli
aktív tag
válasz
Szten Márs #24712 üzenetére
Köszi.
A cím az valóban béna.
A bme-n van, az aud.max előadó.Pistabaaa: Miért ilyen sokkoló?
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Szten Márs #24620 üzenetére
Te kis biológus
-
nesa
veterán
válasz
Szten Márs #24620 üzenetére
Jah igymar ertem, bocsi, en ertettelek felre azt hittem a kepre mondod hogy csikos
-
nesa
veterán
válasz
Szten Márs #24617 üzenetére
Ez hogy csikos hogy kell erteni, vagy mire gondolsz?
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #24526 üzenetére
Köszi, igen a szögesdrótos olyan "próbálgatom az új gépet" típusú fotó. Az utcánál megpróbáltam egy hangulatos, szép, őszi utcát érzékeltetni, így sikerült. A hangulatképnél én is éreztem, hogy nem az igazi, nem tudtam eldönteni, hogy felrakjam-e vagy ne. Úgy látszik nem volt érdemes kimenni a mezőre, és lefeküdni az erős, szúros gazba.
Köszi az értékelést!
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #24523 üzenetére
Ezt legfőképpen a szögesdrótokra írod nem? Más is a leveleset említette...
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #24264 üzenetére
direkt van rajta aura. glória
(+clarity)
küldjek egy rawot emailbe? ez már utómunkázott
sőt midnegyik erősen. persze finomhangolások[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #24144 üzenetére
Hát igen. Ha minden igaz, karácsony után meg tudom venni az 50mm F1,8 -as lencsét, az lesz a jó.
Köszi a véleményt!
Titeket nem zavar az a kék háttér? Pont belelógott a medence...
-
brumesz
aktív tag
válasz
Szten Márs #24099 üzenetére
először is kiegyenesítettem, mivel szokás szerint ferdén fotóztam, majd burn tool-al a lépcsőt kicsit "befestettem" hogy a sötétek sötétebbek legyenek
aztán duplicate layer-soft light, attól ilyen kontrasztos(bár kicsit visszavettem az opacity-ből, asszem 70% körülre). a két réteget egyesítettem, majd kijelöltem csak a sárga színtartományú dolgokat(persze nem egyenként), invertáltam a kijelölést és kicsit lehúztam a szaturációt
a végén egy új rétegre kapott egy ilyen sárgás-zöldes, leginkább hányás színű fedést, amit visszavettem kb 5%-ra, így lett kicsit ilyen pasztellszínű, és ugyanezzel a módszerrel egy kék réteget is kapott.viszont ezért a kis írásért nem vállalok felelősséget, mert álmos vagyok, illetve csak találomra próbálgattam most hogy mit kezdjek ezzel a képpel
-
sztyui2
őstag
válasz
Szten Márs #24099 üzenetére
Sztem valami ilyesmi lehetett:
++Contrast
++Clarty
-Saturation
De lehet még van más is[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
Szten Márs #23866 üzenetére
Jah
Ezt valahogy nem sikerült elolvasni -
pdave
aktív tag
válasz
Szten Márs #23814 üzenetére
köszönöm
Az első hdr, azért műanyagos, meg sajnos koszos volt az autó (nem készültünk a fotózásra - meg hajlamos vagyok hdr-es túlzásokba esni
).
-
brumesz
aktív tag
válasz
Szten Márs #23762 üzenetére
Nem, még ő sem...
Sajnos, vagy szerencsére én is észreveszem (utólag) az ilyen hibákat, dehát így tanul az ember
Ha legközelebb megyek/megyünk, már megpróbálok majd ezekre is figyelni.
Sajnos a dőlés az már ilyen marad, mert ez már egy korrigált, vágott verzió. Ha még jobban elforgatom, és vágom, akkor már a cipőbe illetve a kézbe vágok bele... -
inzsellér
tag
válasz
Szten Márs #23710 üzenetére
-
inzsellér
tag
válasz
Szten Márs #23688 üzenetére
Egy kis finom szűrés volt, Pentax DA50-300-al. Én -öreg korom ellenére- csak háromnegyedéve fotózom egy kicsit komolyabban (Pentax K20D), és teljesen bizonytalan vagyok még, hogy ezek csak nekem tetszenek, vagy tényleg türhetőek
-
leewi
aktív tag
válasz
Szten Márs #23296 üzenetére
Fixes kérdésem..
Digitálisra készült fixet még ugyan nem használtam -csak kipróbáltam-, de valahogy nem érintett meg..a kérdés rész..
Anno egy Nikon 20 F2.-at próbáltam de ha olyat céloztam ami kb. 5 méterre volt akkor már az élességet sokszor nem találta el...közelre teljesen ok volt.
Ilyet nem tapasztaltok? -
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #23293 üzenetére
amióta megvan nem is raktam fel a kitobit, kell a francnak a zoom, sokkal érdekesebb képek jönnek ki így
összehasonlíthatatlan... vannak fenn flikkeren képek a kitobival is...
még gyakorolni kell a használatot, mert hajlamos vagyok indokolatlanul pl 2.8-as fényerőt használni, "és elvész a kép"(ugye túl kicsi lesz a DOF)... élesség is jó, megjegyezném a közelpont 30 centi, de azért ezen a távon főleg a középső fókuszpontra szeret fókuszálni a gép...(ugye nekem van az a rengeteg 3)
nagyon tetszik a fixezés, nem hiányzik a zoom abszolút... pedig ezt egyáltalán nem gondoltam volna... néha hiányzik a nagylátó része a kitnek, de együtt lehet élni
másik probléma, hogy a táskámban csak egy obinak van hely, mégpedig a gépen...
szerintem nagyon jó általános obi, meg azilyen én-féle portrék is tetszenek(nekem legalábbis) amúgy tetszik a portrézás, csak nem ez a stúdiós stb... ezek az őszi fényviszonyok nagyon tetszenek...
ne kövezzetek meg, mivel nem túl szakmai ez a vélemény, de még csak ismerkedem a fotózássalamúgy kezdek ráérezni a LR-ra... bár ez azzal jár, hogy egy képből csinálok 4-5 teljesen más verziót... a képszelektálással vannak még gondjaim.... pl hogy nekem szinte az összes kép megvan, amit a géppel lőttem
egyelrőe elférek, de csak nő a képek mappám mérete a rawoktól
j.bravo: köszi. lesz még kérdésem[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #23291 üzenetére
megjegyezném a 35/1.8-as obival készült a kép
(amúgy szerintem nagyon megérte az árát)
(tanuljunk digitálisan fotózni topikba valami flikker guru benézhetne)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
Szten Márs #23154 üzenetére
A Brumesz-féle kereszthívásos hatású. Jó, de egy pici munkával még jobb lehetne
A tiéd és Cassidy-é is faja, de a kettő keveréke még überebb volna! -
brumesz
aktív tag
válasz
Szten Márs #23105 üzenetére
inkább PÜ
és köszönöm mindkettőtöknek. ezért szeretem a PH-t, mert (közel) mindenki segítőkész
[ Szerkesztve ]
-
brumesz
aktív tag
válasz
Szten Márs #23103 üzenetére
megpróbálom majd újra, és köszi a tippet
spot healing brush-t használtam, de alapbeállításokkal, illetve kicsit talán nagy ecsetmérettel
meg csak finoman egy tutorialból ellesett "skin smoothing" cuccot. lehet azt nem kellett volna.
köszönöm a segítő szándékot/segítséget
amúgy az ilyen szürkés részekkel nem tudtam mit kezdeni, azért vannak mert becsillat az obi
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz
Szten Márs #22813 üzenetére
-
Tomate
veterán
válasz
Szten Márs #22708 üzenetére
Vagy csak nagyon jóban kell lenned a madarakkal és ki kell dolgoznod a taktikát, hogy bekerülj közéjük anélkül, hogy elmenjenek.
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #22513 üzenetére
Igen, a réteges ábrázolás volt a célom, örülök hogy látszik is a képen. Ma reggel azért kimentem és újrafényképeztem RAW-ban, azért így gazdagabb az információtartalma a képnek, ezért finomabban tudok nyúlni a színekhez is, és nem csillannak be a levelek olyan csúnyán mint múltkor, azt hiszem szerencsétlen szögben jött pont a fény. Szerintem lesz ebből egy pixel-szintű retus, ha lesz egy kis időm rá.
És valóban ahogy mondod, ehhez jó alkalom (igazi tiszta idő, ellenfény) is kell, ha párásabb már akkor nagyon elvesznek a felső rétegek, amin még a clarity sem tud eleget visszahúzni.
Köszi a véleményeket. -
Croissant
aktív tag
válasz
Szten Márs #22380 üzenetére
A francba, akkor pedig egyre sürgetőbb ez a monitorkalibrálás, mert nálam sem zöld - számomra. És reményeim szerint a monitorom azért elég minőségi, csak nincs bekalibrálva.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #22319 üzenetére
ilyenünk nekünk is volt... önvédelmifegyver
Tüzi baz, ha ezt tudom tegnap, leütöm azt a csávót a 450D-jével, aki odajött hozzám beszélgetni
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz
Szten Márs #22316 üzenetére
-
Tomate
veterán
válasz
Szten Márs #22312 üzenetére
Akkor én elég durván nem láttam a képet. Mert akárhányszor néztem nekem a mécses egy zseblámpa volt és nem tudtam mi van a srác kezébe a kiégett helyen. Feltételezem a baj velem van.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Szten Márs #22310 üzenetére
Nekem bejön, bár annyira nem látok benne extrát, egy kicsit mintha balra dőlne és lehetne nagyobb lángja a gyufának...esetleg egy próbát megérne, hogy a gyertya már ég és elkapni a pillanatot ahogyan elfújja a gyufát az alany.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #21941 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #21971 üzenetére
Az a probléma, hogy nem biztos, hogy ezek után kíváncsi vagyok ilyen emberek elemzéseire, akiknek láthatóan az építő jellegű hozzászólás az erősségük
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #21951 üzenetére
Már nagyon bánom, és kár volt belinkelnem, hogy a fiú milyen képeket tud, én tényleg csak jóindulatból tettem, hogy lássa más is, hogy ennyi idősen lehet ilyet is csinálni. Ilyen lealjasodásra tényleg nem számítottam, és hogy ennyire visszájára fordítják a fórumozók a dolog lényegét. Komolyan az én pofám ég.
Egy időre jobbnak tartom inkább elkerülni ezt a topikot, bár kötve hiszem, hogy máshol valami jobba ütköznék...
[ Szerkesztve ]
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #21947 üzenetére
Igazad van, a topik már rég nem ott tart, ahol tartania kéne. Vissza kéne térni a témára, mert lassan át lehetne nevezni a topik címét. Ne értsetek félre, nem a vitázással van bajom, sőt, értelmes dolognak tartom, hogy meghallgatjátok egymás véleményét - elmondjátok saját véleményeteket, csak rossz helyen vagytok. (Van egy fotós-csevegős topik, most nem találtam meg, szvsz ott kéne folytatni).
t_a_m_a_s: Ha addigra meglesz a 20D-m, akkor valószínűleg el tudok menni.Cassidey: Mindkettő tetszik, gratulálok.
[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #21951 üzenetére
Elnézést, de rommá f*som, hogy kinek milyen gépe van, mekkora rá a kerete, csak egyszerűen abszurd a dolog. Én itt be is fejeztem..
Ez itt egy beltenyészet, rég szét van hullva a dolog... -
jorden06
senior tag
válasz
Szten Márs #21946 üzenetére
Félre ne érts, nem savanyú a szőlő
Szerintem csak egyszerűen meg kellene tanulni bánni/gazdálkodni a pénzel, és természetesen megbecsülni azt. Jogos, hogyha van rá keret, akkor miért ne költené el, egyébként nincs értelme. És valljuk be, mindnyájan előítéletesek vagyunk egy picit ilyen téren, mert amikor meglátsz egy fiatal srácot, bmw-vel a segge alatt, első gondolatod, hogy honnan a francból van?! Nos, én csak ezt a gondolatmenetet továbbvittem.
De természetesen örülök, hogy ennyi idősen látni, hogy "lát", és reméljük tovább viszi a dolgot, a jövőre nézve is..[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz
Szten Márs #21946 üzenetére
Épp ez az, nem is dolgozhatok, de akkor ne csináljak semmit, hanem inkább focizgassak a játszótéren?
Majd ha idősebb leszek, nyílván kevesebett fogok karácsonyra/szülinapra kapni, ebből következőleg dolgozni fogok...
-
Cassidey
senior tag
válasz
Szten Márs #21947 üzenetére
Pedig en tettem kepet..
Koszonom szepen a velemenyt Hacker!
-
KTTech
veterán
válasz
Szten Márs #21884 üzenetére
Fiatalság
-
sztyui2
őstag
válasz
Szándékosan ott volt a mosolyfej
Fogd fel úgy, hogy mi vagyunk fiatalok... -
*Ropi*
félisten
válasz
Akkor, ha a koromhoz illően kellene viselkednem, kezdhetnék haldokolni?
-
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #21876 üzenetére
Portré: 2.5, leveles (mert valami virágnak a levele) 1.8
-
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #21874 üzenetére
Ez pedig egy Nikkor 50/1.8, és tud szép szabályos kör alakút is, ezen kívül is mutathatok még
Kösz a többi észrevételt![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #21749 üzenetére
Fill light-ot használtam kiemelni a sötétet, recovery-t mérsékelni a kiégést, fill blacks-t nem mertem, mert nem tetszett az eredmény. Szerintem másik napszakba kéne visszamenni, most felhős van, és kicsit ellenfényes, kb 1 óra múlva kéne, de már lusta vagyok rá, majd legközelebb
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #21747 üzenetére
Megpróbáltam, egy utsót
[link]
eastsider ezt a várost csak szürkében lehet ábrázolni, ennek nem áll jól a színes, karneváli hangulat, egyenesen nevetségesen nézne ki
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #21744 üzenetére
Ja tényleg, C betűs csak azt néztem, képekben olvasok
Nem tudom megcsinálni, ha felhúzom, úgy meg nekem nem tetszik, asszem elnapolom
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #21744 üzenetére
Neki mindig ilyen szürkék a képei
vagy csak a dunaújvárosi levegő?(
)
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs #21506 üzenetére
Canon 100/2.8 makrót kértem kölcsön neki.
-
mutyi
senior tag
válasz
Szten Márs #21309 üzenetére
Köszi mindkettőtök véleményét, ezek szerint áll a mondás: néha a kevesebb a több. Túl snassznak gondoltam az alap képet az elsőnél, ezért birizgáltam kicsit a shadow/highlights beállításon, így egy kicsit hdr-es színt kapott. Főleg a hangulatért fotóztam le, a feliraton nevettem,mikor elmentem előtte.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #21210 üzenetére
Bocs, hogy nem vagyok egy két lábon járó helyesírási szótár. A hibázás lehetőségének jogát fenntartom.
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #21122 üzenetére
köszönöm!!
kézből lőttem, persze, de lehet lassan kisátrazok az udvarba, ilyen terepszínű cuccal, meg állvánnyal xD
igazad van DOF ügyileg ezzel a képpel kapcsolatban. viszont amit leírtál azt már régóta szerettem volna megtudniköszi az infót
de nagyobb rekesznél nem lesz nagyon tré a háttérelmosás? na mindjárt megyek próbálkozni mert igazából a nap az 9 ágról sütött, szóval azzal nem volt gond...az imádkozósáskásnál az volt a gond, hogy F5,6-on, 55mm-en is túlságosan látszott a fű, mert túl közel volt
majdnemhogy benőtte szegény állatot a fű. szép természetes rét volt... ott már a kitobi iylen szempontból azért elvérzik...
virágoknál kamatoztatom a frissen szerzett tudásomat, azthiszem
ott mindig gondban vagyok...
köszönöm mégegyszer
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #21120 üzenetére
F5,6... ez a legnagyobb rekesz,(vagy nemtudom hogymondják
)55mm-en
köszi
amúgy kezdem nagyon megszeretni a lightroomot...
RAW+JPEG basic-ben fotózok. így tökéletesmár csak valami végtelen tárhely kéne hozzá
majd hajnalba megpróbálok kimenni fotózni. van egy kertitavunk, így rengeteg az ilyesféle élőlény... amúgy nemtudom miért szeretik a szitakötők azt a karót. láttam ott egy pirosat is, csak az el is repült, amint meglátott
ez a sárga is másodszorra... bezzeg elsőnek... 2 percig kattogtattam mellette xD
viszont hajnalban nemtudom, hogy elég lesz-e ez a fényerőaz ezeréves tölgyet amikor fényképeztem (nem lettek értelmes fotók) na oda lenne érdemes kimenni makrózni. ott kaptam el az imádkozósáskát is. csak nagyon fürgék voltak az állatok... UV kék szitakötő meg ilyenek.. olvastam, amit fentebb írtatok a hajnali fotózásról, onnan jött az ötlet
[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
válasz
Szten Márs #21117 üzenetére
Köszi!
A csíkokat nem én raktam rá így, hanem a progi effektje ilyen, de majd csinálok egy saját készítésű szépiát is, ahol csak a színeket barnítom be.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #20999 üzenetére
Semmi retus nincs a képen. Túl lusta voltam hozzá.
#21000 Ropi: I know, I know...
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #20975 üzenetére
Nem.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Szten Márs #20965 üzenetére
Ezt próbálgattam én is, amikor a kép készült nem is volt teljesen "kattanásig" tekerve a fókuszgyűrű. De egyszerűen nem találtam meg azt a fókusztávot amin éles lenne a háttér.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Szten Márs #20921 üzenetére
Sajnos spot fénymérésen felejtettem a gépet és kb. így is 1fé-et húztam le az eredeti képből. Mire kapcsoltam elment a kombájn
Bár a napsugarak irányából mindenképp beégett volna, hdr-re pedig nincs lehetőség.
-
Olcsi
senior tag
válasz
Szten Márs #20908 üzenetére
Szerintem is inkább ijesztő és talán egy kicsit hátborzongató, mint szép. Bocs, hogy ezt mondom, de hát morbid lett, na.
Egyébként összességében a megvalósítással sztem semmi probléma nincs.
Kíváncsi lennék, milyen lehet színesben: ahogy folyik az ujjakon a meggylé.[ Szerkesztve ]
-
brumesz
aktív tag
válasz
nagyon hangulatos kép,grat
-
leeate
senior tag
válasz
Nagyon tetszik! És nem csak a fekete-fehér miatt
-
törölt tag
válasz
Szten Márs #20906 üzenetére
Mondhatnád a képről magáról is nyugodtan ám!
Szerintem ez a meggymagozás kicsit ijesztőre sikeredett!
Különleges darab lett!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs #20757 üzenetére
Szerintem is-is.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szten Márs #20750 üzenetére
Mert a jobboldali harmadolón van.
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #20750 üzenetére
abszolut jól csinálja
,a környék nem tejfel,ez illik ide,mocskos,lerobbant,esélytelen...sztem
-
eastsider
nagyúr
válasz
Szten Márs #20658 üzenetére
D40x+kitobi, 55mm-en rekesz nyitva (f5,6 1/320 iso 100) (nincs előtét) szal....
engem is zavart a füvek kesze-kuszasága, de nem tudtam mit csinálni. túl közel voltak a füvek. kicsit megpróbáltam "lenyomni" a füveket az a dög már úgy beleolvadt a környeztetbe, hogy csúúúú...ha meg 1mm-t is közelebb mentema géppel, már nem lehetett ráfókuszálni (manuálisan sem), homályos voltl
ehet hogy ide tényleg nagyobb fényerős obi kellett volna... vagy egy makro-obi. (nyár végé... azthiszem megvan, hogy a makrózás érdekel, a tele nem...)
sajnos ez van egyelőreköszönöm atz építő jellegű kritikát
Cayman: kb ekkor még nyomtam az éjsakai műszakot
nagyon jó kép
bentről is szép volt a napfelkelte...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Max
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...