- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
Bikerman
aktív tag
vélemények?
-
sztyui2
őstag
válasz
Chapel #24390 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Egy kisebb fotóstali volt, és megcéloztunk egy helyszínt, ahol egymást akartuk fotózni és megláttunk 5-6 srácot, akik így szaltóztak. Egyből mind ugyanarra gondoltunk, meg is kértük őket, hogy fotózhassunk. Legtöbbet én fotóztam a srácokat, többiek alig-alig(5-10 expó) meg a vakukat is én állítottam be.
Még mielőtt erre a helyszínre értünk volna, máshol fotózgattunk(ott készült a második kép), én ott készítettem kevesebb képet, és más többet.
Folytatás nem hiszem, hogy lesz, mert ez lett a legjobb kép. Nem akarom túlzásba vinni. Van még ugyanilyen kép háttérfény nélkül is, meg két oldalról ernyőkkel, de azok közel sem ilyen jók. Ez lett a legjobb, nem is kell több. Elég ez az egy! -
Dtomi
őstag
válasz
runner 125 #24330 üzenetére
ÉTF el kapcsolatban privátban
-
sztyui2
őstag
Itt vannak az én tegnapi képeim
Végre egy kis strobist
Mindkét kép a fix50-el készült.
Gyerek mögött Nikon SB900, jobb oldalról magasról pedig a 430EX-em. Mindkettő 24mm-en és 1/16-on.
Szerencsére akkora királyság volt, hogy mindkét vaku bírta az 5kép/sec-es sorozatképetSrác mögött Nikon SB-26, szemből pedig Pentax 540AF egy fehér áteresztő ernyővel:
-
j.bravo
addikt
válasz
Hydra SR #24345 üzenetére
Az első két képből - hű de nehéz kérdés - talán a második. Tök jó lenne kombinálni a kettőt, azazhogy a gombák ki legyenek emelve, mint az elsőn, de a környezetből is látsszanak részletek, ott is legyen fény (kicsit kevésbé, mint a másodikon).
A második kettő közül az első tetszik jobban.
Jók lettek! -
Cassidey
senior tag
Az en maim.
-
-
runner 125
nagyúr
-
kricsi81
senior tag
válasz
Hydra SR #24370 üzenetére
www.000webhost.com - Nekem egy ilyen tárhelyre van felpakolva a Wordpress (tehát a blogom), meg képek, egyebek.
Én nagyon szeretem, mert reklámmentes az egész, tehát ahogy a blogomon is látszik sehol nincs semmiféle reklám, és ingyenes.
a baj csak az vele, hogy FTP kliens progival kell felnyomni a fájlokat, ami kicsit időigényesebb...esetleg rapidshare?
-
Hydra SR
addikt
Egyébként köszönöm mindenkinek a véleményeket
-
Hydra SR
addikt
válasz
kricsi81 #24356 üzenetére
Fiúk-lányok, a Flickr biztos nagyon jó abban, amit tud, de nekem nem az kell, így miattam igazán felesleges összeveszni az előnyein és hátrányain.
Nekem arra kell most oldal, hogy ide a fototrendre gyorsan, jelszavazás nélkül tudjak linkelni thumbnaillel nagyjából megbízhatóan, nem arra, hogy egy mások által véleményezhető regisztrálós webgalériát hozzak létre. Ráadásul mint mondtam, a ti linkeléseitekből látom, hogy a Flickr is legalább olyan távol áll a megbízhatótól, mint bármelyik ingyenes képfeltöltő.
Ettől függetlenül beszélgethettek róla nyugodtan, csak ne próbáljatok meggyőzni, hogy ezt keresem mert nem ezt keresem
A kepfeltolto.hu-t viszont ajánlom jelen pillanatban mindenkinek, aki azt keresi, amit én. Villámgyors és egyszerű a használata, pont annyira primitív, hogy az orrod előtt legyen minden, ami kell, és semmi más. A megbízhatósága majd kiderül de első blikkre nekem nagyon bejön. Olyat is tud, hogy ha a direkt linkre viszed a kurzort, automatikusan kijelöli. Persze a kepfeltoltes.hu-n meg olyan volt, hogy egyből vágólapra tette egy gombnyomásra, de ez sem rossz megoldás. Valamint itt is lehet sok képet egyszerre feltölteni. Sajnos a thumbnailekhez még mindig csak jobb klikk-tulajdonságok módszerrel lehet hozzáférni, viszont az imageshack-en pillanatnyilag még úgy sem. -
drkbl
őstag
válasz
Nekem a "csak magában" tetszik legjobban, a világító gombák nagyon Icewind Dale-osak
Mushroom dungeons
A Flickr nagyon jól van megírva, tudja, mi az a "graceful degradation". Amikor épp kikészül a rendszer, először a távolról linkelt képeket nem jeleníti meg, aztán a kommentekben linkelt képeket, majd az avatarokat, végül a képeket, és jön a "hiccup" szöveg. Ha valaki a Flickr Alapelvekben foglaltak szerint linkel, ilyen esetekben a nem látható képre kattintva a kép Flickr oldalára kerülsz, itt a rendszer általában utolsó erejével is megmutatja a képet.
További előnyök: pro accounttal megnézheted, honnan jöttek a látogatóid, a keresőknél azt is, mi volt a keresőkifejezés. Így oda koncentrálhatod a megjelenésedet, olyan leírásokat, tag-eket használhatsz, hogy a legtöbb, téma iránt érdeklődő megtalálja a képeidet, plusz, látod, ha fizetős oldal linkelve lenyúlja a képet. A leveleket magukat nem, de láthatod, melyik képed lett olyan népszerű, hogy hotmail-ben linkelve küldözgetik egymásnak az emberek -
D4rkm4n
őstag
válasz
eastsider #24360 üzenetére
"Just $24.95 for a 1 year pro account"
Euró árfolyama: OTP szerint 274,8 forint középértéken és 281,64 forint eladás esetén (2009.11.06/2. 13:07-kor.) Ami annyit tesz, hogy 7027 forintba kerül az 1 éves PRO felhasználói rang.
-
D4rkm4n
őstag
-
Cassidey
senior tag
válasz
kricsi81 #24356 üzenetére
Nem igaz.
Feltolthetsz barmennyit, soha nem fogja azt mondani, h nem tolthetsz fel (kiveve ha tulleped a havi x mb-ot, de azt webre meretezett kepekkel eleg nehez). Az utolso 200 feltoltott keped mutatja meg, az azelottieket pedig csak te latod, de ugyanugy linkelhetoek stb. Csak a publikus galeriadban nem szerepelnek.. -
kricsi81
senior tag
válasz
D4rkm4n #24354 üzenetére
A dolgok tisztázásra. A Flickr szerintem a legjobb ilyen feltöltős hely.
Ha eléred a 200 feltöltött képet (mindegy mekkora milyen stb), akkor utána vagy veszel PRO acc-ot, vagy nem tölthetsz fel több képet. nem tilt le, csak nem tölthetsz fel több képet, és kész.D4rkm4n valamit eléggé elnéztél, mert egy évre 4750 forint a PRO account
és ez bizony nagyon megis éri.azért a National Geographic még kicsit odébb van
-
eastsider
nagyúr
válasz
máyköl #24350 üzenetére
azért nem úgy van az..
akármennyit feltölthetsz, annyi a kikötés, hogy egy hónapban max 100mb-nyi képet tölthetsz fel...
freen van flickr uploadr is, ami lekicsinyíti a képeidet, amiket feltöltessz (csak a flikkeren lesznek kisebbek..a gépeden nem, de a freen am is ~1024px a szélességbeli korlátozás...)
szerintem teljesen jó a flickr...
[link]hát jah mondjuk: Photostream views limited to the 200 most recent images
ezt nem is tudtamviszont ez így nem fincsi... 5 hónap alatt feltoltam 140 képet
mondjuk gondolkozom a PRO-nszerk: akkor nem enged többet feltölteni
de egy hónapban 100MB elég -
máyköl
veterán
válasz
kricsi81 #24341 üzenetére
Nekem zöld-fekete keverék, és igen, mosott a háttér.
A flickr 200 kép után fizetős?
Ezt nem tudtam, ne már!
Akkor majd váltanom kell galériát.
(ha megtelik
). Imageshack-nak is van galériája...
Tényleg kéne már, egy jó képfeltöltő oldal, amiben van galéria, megbízható, nem fizetős...!
-
D4rkm4n
őstag
-
eastsider
nagyúr
válasz
szarul linkelnek, nem tudják hogy kell publikussá tenni.. user errorok.. közben törlik a képet, újra feltöltik etc...
elsőből az első! sokkal szebb, kontrasztosabb a kép (bár szeritnem a másikon is javítható lenne...
én kicsivel nagyobb rekeszt használtam volna, hogy beleférjen a DOF-ba a legelső szem gomba is... ez picit zavaró
illetve az lenne a legjobb, ha az a jobb oldali bokehh látszódna az elsőn is
másodikból is az első..hasonló okokból kifolyólag...
utolsó annyira nem jön be... talán itt is kellett volna flash...bár ez sem rossz, csak vannak apróságok, pl a DOF-on kívüli gombák zavarnak, itt is jobb lenne a fekete háttér, de a többi klasszisokkal jobb
nemtudom..
midnenesetre gyönyörű képek. hatalmas grat értük, meg irigykedés
lassan mehetnél a TermészetBúvárba, vagy a NatGeo-ba (komolyan!) -
Hydra SR
addikt
Én meg számtalanszor láttam már belinkelve, mostanában különösen sokszor, hogy "Flickr: picture unavailable" vagy valami hasonló jelent meg a képsorozat helyén. Ezen kívül a jogosultságokkal is probléma szokott lenni néha: valaki publikussá akarja tenni a képet, a link mégis bejelentkezést vár tőlem, hogy meg tudjam nézni. Ezért nem fogok regisztrálni, fizetni meg pláne nem, annak meg nem sok teteje van, hogy ha ide akarom feltenni a képet, akkor máshol fogják kommentelni, nem értékelős webgalériát keresek, azt már találtam épp eleget, többek között ez, ahol most vagyunk, is valami ilyesmi.
Mindenesetre most kipróbálom a kepfeltolto.hu-t ami az imagerz.com-ra irányít át, lássuk a medvét:
Véleményeteket kérném ki, hogy az alábbi kettő közül szerintetek melyik a jobb: -
kricsi81
senior tag
válasz
Hydra SR #24342 üzenetére
hát nem tudom miért mondod hogy a Flickr sokszor beszar, én majd egy éve használom és még EGYSZERSEM volt vele gond... plusz ez egy backup is, mert folyamatosan tárolja a képeidet, tudod nézegetni másét, tudsz más képeire kommentelni, és más is tud a tieidre...
plusz 200 képig tök ingyenes _én pár napja vettem meg a Flickr Pro acc-ot, ez korlátlan mennyiségű feltöltést jelent 1 éve, kb 4700 forintért... tehát nem is drága_de a legjobb megoldás egyértelműen a saját blog
-
j.bravo
addikt
-
Hydra SR
addikt
válasz
máyköl #24340 üzenetére
Volt egy ellenirányú derítés a nappal szemben.
A Flickr legalább annyiszor nem működik, mint a kepfeltoltes.hu, ahol egyébként 20-asával lehet feltölteni a képeket, mindezt regisztráció nélkül, és most már az imageshack is kicseszett velem mert képtelen vagyok kihámozni belőle a thumbnailt, és ott is azért hagytam veszni anno a regisztrációmat, mert fél év után mikor már egy rakás képet feltettem, elkezdtek eltűnögetni. Ugyanez volt a kep.tar.hu-n is. Mindig mire megszokom az egyik oldalt, elkezd szar lenni, belassulni, megbízhatatlanul működni stb. és most már tényleg nem tudom, hova töltsek képeket. A fototrendes limit túl szűk és itt sincs thumbnail, illetve teljes hsz szélességű ami azért 10 képnél már durva. -
máyköl
veterán
-
kricsi81
senior tag
Első füstfotózásom eredménye(i) (Flickr-en van még két füstös kép)
tutorial szerű írás: [link] -
sztyui2
őstag
válasz
Tomate #24331 üzenetére
Jó kis fülhallgató
Nekem CX300-asom van, és nagyon szeretem. Bár a HD485-öt használom inkább, de ez most nem ide tartozik.Kép:A háttér alapvetően jó. Magán a fülhallgatón kár, hogy ennyire látszanak a "sérülések"m karcolások. Sajnos ha gyári fotónak szeretnénk beállítani, nem sikerülne, mert ott tökéletes állapotban szoktak lenni a dolgok. A pontszerű fény se valami szerencsés(részben emiatt jobban is látszanak az apróbb karcolások rajta), sokkal jobb lett volna valami nagyobb felületű, lágyabb fény.
Továbbá sajnos az egyik fülhallgató nem is éles. Ez számomra nagyon zavaró. Mindkettőnek élesnek kéne lennie.
A sarokban lévő sennheiser logó kicsit javítaná a képet, de ez nem a te érdemed. Mindenki be tudná rakni, csakhogy elvileg nem is szabadna berakni, mert az nem a te tulajdonod. A saját képeden más logóját nem szerencsés használni. Márpedig a logó le van védve és nem a te tulajdonod. Tudom, hogy nem akarod semmi komolyra használni, de gondolom érted mire gondolok. -
Dtomi
őstag
Ha valakit érdekel az egyik legrangosabb fotópályázat (ÉTF) és ami mögötte van keressen meg privátba, gondolom főleg a természetfotósokat fogja érdekelni. Csak, hogy lerántsuk a fátylat. A hazugságokról.
-
Cassidey
senior tag
válasz
D4rkm4n #24314 üzenetére
En ugy gondolom, h nekem is nagyon sok tanulni es fejlodnivalom van meg.
Chapel teljesen ugyes volt, ahhoz kepest, hogy ez volt az elso portrefotozasa, DE.. en talaltam ki a stylingot alapvetoen, a lighting setupot, es 2-3 szett kivetelevel en fotoztam eloszor a modellt, amibol tudott kovetkezteteseket leszurni, illetve szabadon hasznalhatta az objektivjeimet es a fenyeket belatasa szerint. Volt olyan koncepcio amit teljesen egyedul csinalt, olyan is, amit abszolut az alapjan amit en, de ezzel semmi gond nincs, mert azert jott, hogy gyakoroljon. Az soha nem fog kiderulni mit alkotott volna ha nem vagyok ott, es nem befolyasolom akar jo akar rossz iranyba, de a technikat, a modellt, a sminket, a stylingot a rendelkezesere bocsatottam, tehat erre ne fogjunk semmit inkabb ha lehet...
Hozzateszem mielott valaki teves kovetkezteteseket vonna le, engem abszolut nem zavar, h hasonlo kepeket keszitett, es az sem esne rosszul, ha jobbakat keszitene/keszitett esetleg mint en, ha ilyen hozzaallasu lennek nem segitettem volna ilyen modon.. es az o erdemeit sem szeretnem elvitatni, megegyszer mondom, hogy ugyes volt. -
Chapel
addikt
Személy szerint nagyon szeretem ezeket a képeket,de nem gondoltam h ti is ennyire fogjátok
Andi képeitől még messze vagyok szvsz,de remélhetőleg az irány meg van
-
eastsider
nagyúr
válasz
Chapel #24297 üzenetére
nagyon jó képek!
gratula, hogy az elsőn sehol nem égett ki a kendő
technikailag mindegyik nagyszerű, fények, háttér minden! sokat mutatnak a lánybólazok mehetnének valami újságba
egyéb iránt a második harmadik a legkedvencebb
menin: egy 10-20mp-s expo is jó lett volna! illetve tökéletesen szemből a parlamentet, ill a harmadolás jót tenne
de nekem így is tetszik, csak úgy még ünnepélyesebb lenne
kiskornel: valami ilyesmit akartam én is kifejezni
-
runner 125
nagyúr
válasz
Bikerman #24305 üzenetére
Részemről üres téma szinte mindegyik. Valami plusz hiányzik belőlük.
A fotók inkább tesztképekként hatnak, megmutattad mit tud a géped.
Tipikus példája az első kép. Kabát és ok.A 2. fotóról nagyon hiányzik -pl. aranymetszésbe - egy fém villanyoszlop szára, vagy akár egy ember sziluettje.
A 3. kép tök jó lenne fotózásnál háttérnek.
A kukorica meg kukorica.
Üdv.M
ui.: Illetve máskor kicsinyítsd le őket 1024x ... -re. -
Bikerman
aktív tag
válasz
runner 125 #24295 üzenetére
bővebben, szakmai vélemény?
-
Sir Riccio
addikt
Megjelent második cikkem, a fototrend.hu oldalain, A partyfotós is ember címmel. Köszi annak aki elolvassa. Kommenteket oda várjuk.
-
Chapel
addikt
Mindenkinek
-
sanyixXx
senior tag
válasz
runner 125 #24295 üzenetére
kicsiben?
klikkolható mindegyik
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!