Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz RR-13 #990 üzenetére

Amit írtál, az pontosan olyan, mint az én történeteim. Azzal a különbséggel, hogy én fellebbezésig sosem mentem el, mert számított az idő. És ezzel a másik oldal tökéletesen tisztában is szokott lenni.

Az én legutóbbi ilyen történetem egy éves, tehát minden szempontból a g. pont alá esett. Sikerült beszélnem valami ügyintézővel/fogalmazóval/szerkesztővel/takarítóval, aki lazán csicseregve közölte, hogy jobban járok egy beszkennelős, két tanús hiánypótlással, mint egy megnyert fellebbezéssel, mert szerinte sokkal kevesebb munka és biztosan rövidebb pár héttel.

Bár egy kicsit más a történet tanulsága, de annál érdekesebb: cégbírósági eljárásban kaptam hiánypótlási felhívást azért, mert a benyújtott iratokon nem volt szárazbélyegző-lenyomat, és az üzletrész-adásvételi szerződést csak egy példányban nyújtottam be, holott ugye minimum egy eredeti és két másolati példány kellene... :Y :Y :Y
    Szóval egy az egyben az ingatlan-nyilvántartási szabályokat kérte számon rajtam a bíróság. A jelek szerint valaki reggel rossz munkahelyre tévedt be. :)

És ugyan nem bíróság előtt, hanem hatósági eljárásokban találkoztam többször azzal, hogy az elektronikusan szabályosan benyújtott AVDH-s iratokat nyomtassam ki úgy, hogy a hitelesítő plecsni jól olvasható legyen, és írjam alá, hogy ez tényleg így igazi...

MaCS

UI: Bár a legaranyosabb történet az elektronikus iratok meg nem értéséről az volt, amikor két ügyvédi irodai titkárnő egymással még az ezredfordulón postán, borítékban, bélyeggel EMAILEZETT! :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés