Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• repvez

addikt

LOGOUT blog

Énn azt nem értem, hogy miért pont az erkölcsi bizonyitványt lehet elöször kikérni az alkalmazásban ez volt a egfontosabb, hogy elöszr benne legyen, mert gondolom minden héten használja az ember. Jaaa nem. kb egyszer kell jobb esetben egy életben aztán kész.
    DE hogy olyan dolgokat beletennének ami tényleg hasznos lenne azt ugye nem sikerül, meg ahogy a példa is mutatja attól, hogy az alkalmazás tartallmazni fogja a lehetőséget az nem jeleti azt , hogy jobban is fog mukodni a rendszer. elöbb magát a rendszer müködését kéne áttálitani, hogy képes legyen lekezelni ezeket a dolgokat aztán majd lehet hozzá alkalmazást gyártani.
    De mint tudjuk itt semmi se ugy mukodik ahogy kéne és semmi nem lesz megjavitva csak akkor ha pénzt lehet belöle kiszedni, de aztán már nem lényeg.

• repvez

addikt

LOGOUT blog

válasz nyunyu #83 üzenetére

Sőt a finneknél ha jol tudom, ott megoldották, hogy legalább háztartásonként van egy leolvaso amibe a szeméylit betéve egyből azonosit és nem kell bepütyögni semmit sehova. ezt manyi néninek is menne bármikor. esetleg egy ujlenyomat vagy 2fa aktivácio még bejöhet, hogy az elveszett ellopott kártyával ne tudjanak visszaélni.
    ÉS egy központi weblapon már csak azt kéne kiválasztani mint a sorszámhuzásnál a kormányablakban, hogy egészségugy, pénzugy vagy milyen területre akar valaki intézni és akkor nem kerül bele zavaro menupont ami nem oda tartozik, amikor kérne valami adatot akkor vagy nem kell vagy automatikusan kitölti a kártyán tárolt adatok alapján mivel már azonositott.
    Ha jol tudom, ök is is szavaznak, nem kell plusz költségen kinyomtatni a lapokat bemutatni a személyit , hanem bedugja a kártyát rányom a weblapon akire akar és megy a dolgára .
    nincs felesleges költség a nyomtatáshoz a szavazatszámlálora nincs másvalaki nevében szavazás stb..

• repvez

addikt

LOGOUT blog

Hát az is eléggé botrányos, hogy 2024ben amikor a lakhelyemnek külön irányitószámavan és külön névtáblája, de közös önkormányzata egy töle 15km-re lévő másik faluval ezért az összes hivatalos irat az a másik faluba megy elösör majd onnan egy nap késésell küldik ki nekem, ez határidös számláknál mondjuk nem épp a legjobb. arról nem is beszélve, hogy amikor valamit intéznék és be kell irni a cimet akkor hiába van irányito szám és utcanév nem tudom beirni mert ugy szerepel a központi rendszerben , hoyg a másik falu a település és az én falunevem az utcanév . a személyi és a lakcimkártyán is igy szerepel.
    ÉS mindezt arra hivatkozva, hogy nem lehet külön önkormányzat,mert kevés a lakos 250 fő alatt és csak az efölötti létszámu lehet külön. hozzáteszem nálunk vannak a cégek telephelyei mig a másik nagyobb faluba semmi, de igy az iparuzési ado oda megy és ott is használják fel a nagyrészét.

A másik ilyen eset amikor kikültöztem külföldre meghatalmaztam a közeli hozzátartózüm, hogy minden dologban eljárhasson a banknál. erre jön a levél, hogy elkészül az uj bankkártyám, mondom, hogy akkor menjen be a rokon és hozza el. bemegy azt mondja nem adták ki neki,mert csak személyesen lehet. felhivvtam a bankot, hogy nem tudom személyesen ezért biztam meg vele valaki mást. azt mondják azt még megbizással se lehet,mondom akkor küldjék ki külföldre azt se lehet, akkor MO cimre ,oda meg kiküldték, de nem ám ajálva hanem csak ugy bedobva a postaládába, hogy onnan aztán bárki ki is tudta volna emelni.Ez aztán a felhasználo védelem.

Narxis: szuleimnek szoktam nézegetni ,hogy még milyen gyogyszereik vannak fenn, meg az utiköltség visszaigénylést a kormányablak feluletén .
    Jogositványt is azon keresztül csináltattam, de hogy miért nem csinálják felhasználobarátra és könnyen értelmezhető cimeket adni a különbözö feladatoknak ugyeknek?
    Rá nem jöttem volna , hogy a jogsihoz az Életut-szolgáltatás cimszoval kell keresni. Miért nem lehet okmányok és azon belül jogositványok menube felsorolni az összeset ami kell?
    Az átlagpolgár aki nem csinálja rendszeresen nem fogja tudni mit hol keressen és hogyan csinálja mert nem logikus és konnyen kitalálhato rendszer.
    Az egész olyan hivatali jogi nyelven van megszerkesztve, ahelyett, hogy lenne egy leegyszerüsitett felhasználobarát átlag manyi néni szinten is érthető szövegekkel .

• repvez

addikt

LOGOUT blog

ezt nem értem amugy az egészben, hogy a kormányablakot és az egészségablak alkalmazást minek csinálták meg, ha most az eddigi bejelentkezéssel kb kinyirják öket.
    Meg akkor már miért kell 3 aslkalmazást használni miért nem tudják egybe összetenni?
    az első kettöre is ellocsoltak egy halom pénzt de még a rendszer nem is mukodik igazán vagy nem jo semmire mert csak az adatokat lehet megnézeketni, de ,hogy javitana az amugy siralmas eü helyzetén arra nem jo.

Mert oké meg tudom nézni, hogy milyen receptek vannak a felhobe, de az is kb felesleges, mert gondolom azért megy az ember orvoshhoz, hogy megirják neki és utána ki is váltja, tehát nem nézegetem ,meg nem fél év mulva akarom kiváltani amikor már elfelejtettem, hoyg mit is irt fel a doki.

Amugy nekem is volt ilyen bejegyzésem, hogy debreceni orvos vizsgálata szerepelt a nevemnél, közelébe nem jártam azon az országrésznek, nem hogy orvosnál.

A szuleim probálkoznak folyamatosan idöpontot kérni de legtöbbször azt válaszolják, hogy még nem nyitották meg a regisztráciot ,vayg, hogy csak napi egy beteget fogadnak és hivja öket többször hátha üresedik hely vagy majd megnyitják a regisztráciot. ezt appon keresztül nem lehetne beállitani, hogy x ember szeretne kérniidopontos valahogy utemezzék be vagy át, hogy bekerüljön? vagy ,hogy tudja, hogy mikor lehet valamire időpontot foglalni?

• repvez

addikt

LOGOUT blog

válasz Hieronymus #31 üzenetére

a lényeg az ingyenességen van azért nem volt belöle probléma a torrentezésel németbe.
    Én is éltem kint és ez volt az elso amit a helyi emberek mondtak nekem , hogy felejtsem el, mert gond lehet.
    ÉS a közvetlen kollégám is 60 as foszer, jott az egyik nap, hogy kapott egy levelet amibe azt irják, hogy fizessen be 200euro buntit mert torrentezett. azt se tudta, hogy mi az nem hogy letöltött volna bármit is, de azt mondta, hogy erre csoportok alakultak, hogy random embereknek kiküldenek ilyen leveleket , és olyan összegek szerepelnek benne amit kifizetnek inkább minthogy ugyvédhez forduljanak mert az többe kerülne nekik .
    Amolyan offline zsarolás. Beszélt ugyvéddel is azért ,de még az ugyvéd is azt tanácsolta neki, hogy jobb lesz ha befizeti minthogy utána emelkedne az összeg a késedelmes vagy be nem fizetés miatt. Mert , hogy szabályos felszolitás jott a szolgáltatótol és az IP cim is stimmelt, gondolom valahogy feltörték a gépét és ugy inditottak letöltést és emiatt a faszinak meg küldték a számlát miatta.

• repvez

addikt

LOGOUT blog

válasz PSti #22 üzenetére

pedig ezzel a modszerrel az állam pont ezt teszi erőből tereli a lakosságot a használatra, ugy hogy közben nem ad neki segitséget a megtanuláshoz.
    És mint minden kötelezö erőltetett dologra negativan fog a lakosság válaszolni, mert fél a változástol az ujtol az ismeretlentől.
    DE ha lenne musor tanfolyam oktato videok amin keresztül megismerné a rendszer mukodését lehetőségeit hasznosságát, akkor sokkal könynebb lenne az átállás és akár belátnák , hogy nem biztos , hoyg olyan rossz mint amikor mindenféle pletykának és összeeskuvés elméleteket gyártanak az emberek rola és ezt osztják egymás között.

• repvez

addikt

LOGOUT blog

válasz PSti #17 üzenetére

csak nem mindegy, hogy van eszköze hozzá vagy használni is tudja.
    Mert sajnos még a fiatalabbaknál is azt látni, hogy megveszi az eszközt, de közbe arra amire neki kell a töredék áru termék is megfelelö lenne. ÉS sajnos a legtöbbnek arra elég, hogy facebokot meg instát nyomja ,de még arra sincs sok gondolata, hoyg azoknál amiket lát azt ne higyje el és utána gondoljon, ha van valami kitéve arra nemmindig kell megosztani likolni stb. aztán meg csodálkoznak, hogy virusos meg feltörték a fiokját.

• repvez

addikt

LOGOUT blog

a legnagyobb gond meg nem a programmal van, hanem ott, hogy a felnott társadalom nagy része az 50+osak akik még nem tanulták az iskolában a számitogépet vagy nem kellett használniuk a munkájukhoz azok teljesen vakon vannak.
    A legtöbbjuknek már az is gondot okoz, hogy pénzt vegyenek le az automatábol vagy letöltsék az alkalmazást nem, befizessék a csekket , hogy azon keresztül intézzék a dolgaikat.
    ÉS ez csak rosszabb lesz, ha ugy vezetik be , hogy csak ez és nincs más helyette.
    És lényegében az egész kommunikácio az állam részérol kimerül abban, hoyg reklámozzák az appot, de , hogy lenne rá valami tanfolyam vagy hely ahol az idős embereknek megtanitanák gyakoroltatnák a használatát ugy, hogy nem élesben kell nekik a saját adataikkal saját dokumentumukkal kisérletezni olyanrol nincs szo.

A digitális oktatás bevezetésénél is ugyan ez volt, kuldjunk mindent online meg kapcsolodjanak a szulok ilyen olyan programokkal, de ha a szulo nem értett hozzá vagy nem volt eszköze elötte akkor hogy csinálja meg ezt, hogy a gyereke ne kerüljön hátrányba mégjobban?

Lehet itt akármilyen jo alkalmazás vagy minden hátso szándék nélküli adatkapcsolás, ha az emberek többsége nem akarja vagy tudja majd használni. olyankor majd mennek a trükközések amire az app majd nem lesz felkészitve vagy ugyan ugy megy a több kézen keresztül történő variálás, hogy muködjön.

• repvez

addikt

LOGOUT blog

az elgondolás jo is lehetne, hogy a felesleges köröket kiiktatva megoldani a dolgokat és egy hitelesitett platformon keresztül megtenni.CSak a probléma az, hogy manapság nem bizik az ember meg senkiben és föleg nem a rendszerben anynira, hoyg ez ne lehetne másra is felhasználni. mert van amikor kéne nem adjuk meg az adatainkat amikor meg nem akkor meg simán elküldjuk annak akirol fogalmunk sincs kicsoda vagy mit kezd ezekkel az adatokkal. Például mindig elmondják, hogy senkinek ne adjuk ki a személyit, erre mi az elso adando alkalom ha venni akarsz egy telefont vagy bármi fontosabb dolgot, hogy lefénymásolják aztán, hogy utána hova kerül ki használja fel hányszor másolnak még utána belöle amikor már nem vagy ott és akár nyitnak céget vagy irnak rá valamit a nevedre, azt már s senki nem tudja.
    Mert gondolom meglehetett volna ugy is csinálni, hogy jo legyen.
    Kiváncsi lezsek, hogy később mennyire fogják böviteni fejleszteni vagy ez is csak egy jo ok a költekezésre .
    Mert akár meg lehetne azt is csinálni, hogy minden eseményt összekötni ami egy adott tevékenységhez füzödik. például ha eladsz egy autot, akkor az adásvételnél a tulaj és a vevo beolvassa a QR kodot azonositásra kitöltik a vételárat kiválasztják a kocsit és mikor végeztek akkor az elküldéssel egyidöben a navhoz is megérkezik a változás és a szukséges adatok átkerülnek a vevohoz , ha uj auto akkor a kormányablaknak is a rendszámigénylés miatt meg a regisztráciohoz.
    ás akkor 2 telefonnal a kocsi mellol 5 perc alatt le lehet rendezni azt ami több nap is lenne személyesen.
    Lényegében csak a képzelet szabna határt, hogy mi mindent lehetne ráhuzni amivel megsporolhato lenne az a felesleges utánajárás amiatt, hoyg az adatainkat bediktáljuk .

Új hozzászólás Aktív témák