Hirdetés
- Cybertruck Taipeiben
- Tomb Raider Remastered I-III
- A következő felhőd otthon lesz
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Puzzle-k. Hogy ejted ki?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ebbe nagyrészt mind igazad van, csak eljutottunk arra a szintre, hogy több embernek van okostelefonja mint számítógépe. Még az "öregeknek" is van, mert ők számítógépet nem fognak emiatt venni, de telefonja nagy valószínűség szerint van, és akkor majd a rokon, vagy unoka beállítja neki ha ő nem tudja. Szóval ez sajnos érthető, hogy rögtön a mobil a cél eszköz, nem egy sima weboldal.
Azok az emberek, akik nem akarják ezt vagy nem tudják, semmi probléma, de akkor járkálhatnak be személyesen kormányhivatalba mindenért. Tehát most még mindenki eldöntheti, hogy ő most otthon elintézi mobilról amit lehet, vagy bemegy.
-
-
totron
addikt
Ez nem innen kezdődik, uram- Elrojtolt panel következik, de szomorúan sokszor bizonyul gyakorlati valóságnak: a ember nem tudja értelmezni amit olvas. Vagyis a digitális átállás a kisebb probléma. Kacifántosodik persze a szitu ha analfabétizmust és mellé ennek digitális változatát kellene együtt felszámolni.
-
félisten
Ennek semmi köze a tényleges, torrenten mint eszközön keresztül megvalósított jogszabálysértéshez.
Kismillió országban működik az a gyakorlat, hogy kamu alapon pénzt követelnek és a címzett bekapja a horgot, megijed vagy egyszerűen csak olcsóbb fizetnie. A németeknél az volt ebben a vérlázító, hogy ügyvédek álltak bele ezekbe a követelésekbe, miközben tudniuk kellett, hogy erősen vitaható a jogalap, miközben nyilvánvaló volt, hogy a német szemlélet szerint az ügyvédek korrektek.
Ennek nálunk az Intrum Isutitia volt az élharcosa. Három követelést kaptam tőlük hét számjegyű összeggel -- és semmi közöm sincs egyikhez sem. Bepróbálkoztak, nem kevés esetben sikerrel.
Az állampolgári appról: én rögtön az elején regisztráltam, és amint lehetett, aktiváltam. Szerintem ez a jövő, nem is értem, hogy hogyan lehet ezt megkérdőjelezni. Az persze már más kérdés, hogy milyen a kivitelezés -- és egyelőre elég szerény.
Azt pedig végképp nem értem, hogy miért gond az, hogy az idősebb generáció számára ez kihívást jelent. (Én is közelítek a hatvanhoz...) Nem kötelező a használata.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
tordaitibi
veterán
Viccelsz, 2024-ben nálunk értelmes logikus átjárható IT megoldások...? Dehogy.
ahol lakom, 7 év alatt 3x kellett a gázszolgáltató változása miatt teljesen új weboldalakon regelni,
most ugyanez van a villanyóra részen.
Legutóbbi csodás megoldásuk az nvmnext baromság, ami megint "modernizálódik" ezért ismét új reg.
Ezekszerint nem lehet a hülye felhasználó adatait, bejelentkezési nevet mailt belépési logint átvinni, de miért nem? Mindenem az maradt, villanyóra száma, felh. hely, nevem lakcímem csak a webes szolgáltatás "korszerűsödik". -
Narxis
nagyúr
Az egészségablak nem olyan rossz cucc, aki gyógyszert írat fel (mondjuk egy Flector port ami sajnos vényköteles) vagy valami más szokásos gyógyszerét akkor nem kell elmenni az orvoshoz, betelefonálsz aztán megnézed az app-ban, hogy ki lehet-e már váltani, nem mindig váltható ki azonnal telefonálás után, volt, hogy el is felejtette felírni a háziorvos, másnap ugyanúgy be kellett telefonálni, így nem indulok el feleslegesen a gyógyszertárba. A rendelési idő is ott van, az se rossz, sose tudom mikor rendel délelőtt vagy délután.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nyunyu
félisten
ezt nem értem amugy az egészben, hogy a kormányablakot és az egészségablak alkalmazást minek csinálták meg, ha most az eddigi bejelentkezéssel kb kinyirják öket.
Meg akkor már miért kell 3 aslkalmazást használni miért nem tudják egybe összetenni?Ennek történelmi + jogi okai vannak, anno a rendszerváltás környékén egy Sólyom László nevű jogtudós (akkor alkotmánybíró, aztán AB elnök, még később köztársasági elnök) kitalálta, hogy az emberek egyedi azonosítására szolgáló személyi szám NEM jó, mert az alapján keresztbe lehet(ett) minden állami adatbázisban keresni, így állami hivatalok ügyintézői más állami hivatalok adatbázisaiban is tudtak (volna) turkálni a náluk rólad letárolt azonosító alapján.
Plusz ugye a személyi számban benne van az is jól olvashatóan, hogy férfi/nő, meg mikor született...Így a személyi számnak mennie kellett, és minden nagyobb állami szervnél új azonosítót kellett kiosztani a népnek:
- személyi igazolvány szám, jogosítvány szám, útlevél szám, lakcím igazolvány szám -> központi lakcímnyilvántartó
- adóazonosító -> adóhivatal, adóügyek
- TAJ szám -> egészségügy, nyugdíj?Plusz ezekhez az új azonosítókhoz külön-külön igazolvány is tartozik, amit persze a munkaügyi hivatalban, nyugdíjfolyosítónál mind be kell mutatnod, különben nem tudsz ügyet intézni, mert az állami adatbázisok mereven szét lettek választva a kilencvenes évekbeli alkotmánybírósági ukáz óta.
Míg tőlünk nyugatabbra minden állampolgárnak egy központi azonosítója van, amit SSN (Social Security Number) néven fut, és ezt nem csak az egészségügy használja, hanem minden másra is.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Itthon is lehet kapni párezerért USBs személyi olvasót, csak ezt az állam nem nagyon reklámozta a lakosságnak.
Így talán csak a hivatalok, meg az ügyvédek használják.De múltkor amikor kiváltottam a spéci gyógyszereimet, a patikus ott is lecsippantotta a személyimet, hogy tényleg én vagyok az, akinek felírták, mert másnak nem adhatják ki.
(Újabb e-személyiken már van NFC is, nem kell bedugni a bankkártya olvasóba.)Finn példa: Nálunk nem az a cél, hogy jó legyen az állam, hanem a regnáló hatalom haverjait betonozzák be olyan funkciókra, amiből a bukásuk után is hozzájuk fog folyni a közpénz minél nagyobb hányada, illetve a magán szolgálatói szektort is úgy regulázzák, hogy a kötelező auditokat is rogán haverjáéknak kelljen kifizetniük.
DÁP is beáll ebbe a sorba, nemsokára a bankoknak kötelező lesz használniuk+fizetniük a digitális aláírás funkciójáért, még akkor is ha a bankoknak van másik digitális aláírásos online számlanyitási, hiteligénylési folyamatuk. (pl. minősített személyi kölcsönhöz mindenképpen kellett ilyet csinálni pár éve.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
félisten
Nagyon sok embertől rendszeresen kérnek erkölcsit. Tőlem csak évi 1-2-t, de van, akinek megvan az évi négy, hogy folyamatos legyen a lefedettsége.
Az ok egyébként talán az lehet, hogy ez egy egyszerű ügymenet, tesztelni nagyon jó.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
cocka
veterán
csak nem mindegy, hogy van eszköze hozzá vagy használni is tudja.
Meg az sem mindegy, hogy milyen eszköz az, amit használni is tud. (vagy legalábbis tudott eddig)
Mert ha esetleg a PC-t valaha tanulta kezelni és emlékszik még dolgokra, akkor talán ez sem olyan ördöngösség.
Viszont ha eleve olyan Androidon fut csak a DÁPjuk, ami miatt kénytelen új telefont is venni, akkor már egyből más a helyzet.
Hol van az előírva, hogy köteles vagy (2-3 évnél nem régebbi) okostelefont venni?de még arra sincs sok gondolata, hoyg azoknál amiket lát azt ne higyje el és utána gondoljon,
Nem gondolata nincs, hanem ideje, mert az információdömping miatt nem ér rá semmire se, csak a fogyasztásra. (amúgy a helyes írásmód: higgye)
-
cocka
veterán
És mint minden kötelezö erőltetett dologra negativan fog a lakosság válaszolni, mert fél a változástol az ujtol az ismeretlentől.
Nekem nem az újdonsággal van bajom, hanem azzal, hogy mindent okostelefonos appokba próbálnak erőltetni akkor is, ha amúgy nem is lenne rá szükség, mert mittomén nem használ giroszkópot vagy GPS-t stb..
Meg állítólag majd lesz valami webes hitelesítő, de ez miért csak ilyen "TALÁN" kategória? Miért nem reális alternatíva azoknak, akik rühellik az okostelefont?mint amikor mindenféle pletykának és összeeskuvés elméleteket gyártanak
Hát nem zörög a haraszt, ha nem fújja a Pegazus szele.
-
cocka
veterán
csak ugy bedobva a postaládába, hogy onnan aztán bárki ki is tudta volna emelni.Ez aztán a felhasználo védelem.
Szerencsés esetben nem a PIN borítékkal együtt érkezik. PIN hiányában meg használhatatlan a kártya, mivel amíg nem aktiválod és nem végzel egy chip & PIN tranzakciót, addig az NFC része sem működik. És nem, digitalizálva sem fog működni, mert az első tranzakciónak mindenképpen PIN-esnek kell lennie, az mindegy, hogy ATM-nél vagy POS-nél!
Az átlagpolgár aki nem csinálja rendszeresen nem fogja tudni mit hol keressen és hogyan csinálja mert nem logikus és konnyen kitalálhato rendszer.
A régi magyarország.hu logikus volt, ez az új nyomába sem ér!
-
cocka
veterán
egy központi weblapon már csak azt kéne kiválasztani mint a sorszámhuzásnál a kormányablakban, hogy egészségugy, pénzugy vagy milyen területre akar valaki intézni
Jut eszembe, akkor majd a plusz vagy DÁP nélkül a kormányablakokba se lehet időpontot foglalni? Na az szép lesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Lenovo Thinkpad P14s Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 7840U 32/1TB 780M Graphics 4GB!
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest