Aktív témák

• Brandynew

őstag

válasz pjen #14974 üzenetére

Hirtelen csak 2016-ra vonatkozó magyar statisztikát találtam, ha valakinek van kedve, keressen frissebbet.

2,5 millió okostelefont vásároltak az emberek (+ 611 ezer hagyományosat).

Nem tudom, hogy 2019-ben hogy változhatott ez a szám, de ha tippelnem kéne, akkor kevesebb hagyományos telefon fogyott és több okostelefon.

Maradjunk a 2,5 milliónál: amint 5G-képesek lesznek az okostelefonok (ez pillanatok alatt meg fog történni, mert amint megjelenik az első az alsókategóriában, nem lesz eladható a mobil 5G nélkül, ez a 4G-nél is így volt). Tehát egy év alatt bejön legalább 2,5 millió 5G okostelefon az országba, egy évre rá 5 millió, ez a népességünk fele, a csecsemők, kisgyermekek nyilván nem használnak mobilt, szóval a szolgáltatók igen jelentős célközönsége rendelkezni fog 5G eszközzel, kevesebben lesznek azok, akik nem rendelkeznek vele.

Biztosan vannak hibák a számokban, de a nagyságrendek kb. valósnak tűnnek. Ráadásul ezekben az adatokban a külföldről megrendelt mobilok nincsenek benne, pedig rengetegen vásárolnak külföldről (Gearbest és társai).

Ja amúgy erre nem kerestem statisztikát, de szerintem az emberek túlnyomó többsége 1-2 évente cserél okostelefont, nem csak a fiatalok.

Aktív témák