Hirdetés
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
Insolent
üzenetére
Szerelő szerződéssel együtt hozza a felhasználó nevet és a jelszót, egyéb módja nincs hozzá juss ha jó tudom.
Már ez a módi? Anno üfsz-en szerződést kötöttünk lanra megkaptuk már ott a felhasználónevet és jelszót ami a szerződésen rajta van, majd 1 hét múlva bekötötték és kb. 1 óra múlva élt a net is.
-
ZeKzEk
csendes tag
válasz
Insolent
üzenetére
Azt is próbáltam!
Viszont bementem ma a helyi pc boltba tanácsért! Felhívtak nekem valami Digi gurut aki szerint a diginet nem szereti a Belkin routereket! Havernál kiprobáltam a tp-routerét és sikerült! Most szereztem magamnak is egy tp routert kölcsönbe! Holnap reggel kiderül! Köszönöm a tanácsokat!
-
tsabo_84
csendes tag
válasz
Insolent
üzenetére
Szia!
Köszönöm. Áttettem "Keep Alive"-ra, de nem változott sajnos semmi.

Igen, a név után egy kötőjel van, aztán pedig két karakter. De ennek stimmelnie kell, mert a routert kihagyva, egyből a gépbe dugva a kábelt, van kapcsolat. (Most is így tudom írni ezt a hsz-t. )

-
petir
senior tag
-
hkari
őstag
válasz
Insolent
üzenetére
Torrent szerint is ennyi nagyjábol, viszont valami nem teljesen jó, mert ha 100 fölé megy speedtestben, vagy torrenten, akkor elmegy a TV

Egyébként, amikor bekötötték ide Erzsébetre az optikát, egy jó két hétig ilyeneket mértem:
, és 50 megával szedtem le egy linux dvd-t 
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Insolent
üzenetére
Még egyszer újra húztam 3.1.3 fel és most élből dobta az üzit.Szerintem én feladom,vagy szolgáltatót váltok,mert az upc-nél nem volt ilyen gondom,de az is lehet,hogy belerugok egy hatalmasat a gépbe az jóccakát

Ja most már ilyet is kapok:[2013-03-02 19:29:22] UDP port bind failed [::]:36074: (10048) Az összes szoftvercsatorna-cím használatának általában csak egy módja (protokoll/hálózat cím/port) engedélyezett. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Insolent
üzenetére
Próbaképen legyalultam a Win-t.Majd újraraktam és csak az alaplapot telepítettem+utorrentet(se tűzfal,se írtó,se semmi és router nélkül mindezt).Utorrnet telepít és láss csodát megy minden.Gondoltam beállítok neki egy magasabb portot(alapból 16akármennyi volt amit kevésnek tartottam)és abban a pillanatban vége lett az egésznek és jött az UPNP,NAT-PNP hiba.Ezen sem az újratelepítés,sem pedig a rendszer visszaállítás sem segített.Na ez akkor most mi?Nem állíthatok portot a kliensen belül?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Insolent
üzenetére
DMZ belőve,dns átírva az ipv4 alatt op rendszeren belül(a STATUS->WAN alatti DNS szerver elsődleges és másodlagos címe),dhcp aktív a routerben és a hiba maradt.Viszont mit állítok dinamikussá?
A másik ami előtt értetlenül állok.Két gépem van és mindkét gépnek fix ip-t állítok az DHCP->ADDRESS RESERVATION alatt.Beírom a MAC címemet amit az ip config/all->Ethernet-adapter Local Area Connection->fizikai cím alatt található.Ez ha jól értem a hálókártyám MAC címe?Ehhez párosítom az általam kijelölt portot.Viszont mind a LAN mind a WAN MAC címe teljesen más.Akkor nekem most melyik MAC cím kell?Kezdek teljesen belezavarodni
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Insolent
üzenetére
Szerintem a router osztja ki az ip-met amit a cmd->ipconfig/all alatt találok és azt írtam be.Ezt beállítottam a routerbe és a winen belül is a ipv4-es opcióba.Ez utóbbiba a dns is fixálva van.Így néz ki:

A lan-os ip-nél van nálam egy kis képzavar.Oda is a jelen esetben 192.168.1.100-as ip-met érted(gondolom igen,de jobb ha megkérdezem)?
A másik kérdés,hogy ez esetben a dhcp-t engedélyezzem,vagy felesleges.most engedélyezve van,de az ipconfig/all alatt a DHCP szerinte nincs engedélyezve. -
Milka 78
nagyúr
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Insolent
üzenetére
Annyira minimális az árban a különbség a legkisebb és a legnagyobb csomag között, hogy szinte mindenki a legnagyobb csomagot kötteti szerintem, persze sokan nem használják ki, de ha már olcsón van gyors, akkor miért ne?
Egy sport autó teljesítményét se sokan használják ki,k de ha megtehetik miért ne vegyenek?
-
majer_balint
tag
válasz
Insolent
üzenetére
Fura a kérdésed, hogy játékra kell-e.. milyen játékhoz kell 10 megánál nagyobb net ?
Amúgy persze torrentre, de nem minden nap használom, csak ha kell valami, leginkább a feltöltés érdekel engem, letöltés 40 mbit is bőven elég lenne, de most a csomagok között 1000 forintok vannak, nem pénz ez érte, csak ha a 80 as csak 60 körülit fog leadni, akkor nem fogok 1000 forintot szarakodni mikor nem használom ki sosem 
csak kíváncsi vagyok mire számíthatok..
-
buzasgabor
csendes tag
válasz
Insolent
üzenetére
Nem... Port forwarding:
TCP&UDP 7-es port -> gépem.IP.cime 7-es port
TCP&UDP 9-es port -> gépem.IP.cime 9-es port
Próbáltam úgy is hogy csak UDP-re állítottam, meg úgy is hogy a magic packet portjára állítottam ami nem 7 és nem 9 hanem valami magasabb számú porton (most nem jut eszembe a száma).
Lokálisan ment, de utána megpróbáltam egy internet stickről rá küldeni és közvetlen utána hogy elküldtem új ip címet adott a digi. Csak arra tudok gondolni, hogy így próbálnak meg rávezetni egy havidíjas fix IP címre![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VGYke
addikt
válasz
Insolent
üzenetére
Köszönöm!

A max.45ms nem kellene hogy izgasson?
A routerben 1492 MTU érték van beállítva (biztos ő állította be, én nem). Ez jó lehet? Mondjuk ha ezzel pingelek: ping bix.hu -f -l 1492, azt mondja darabolni kell (nagy). De ha az emlékeim nem csalnak, le kell vonni belőle valamennyit (28
)... minden esetre 1464-el már megy a ping. -
VGYke
addikt
válasz
Insolent
üzenetére
Még csak annyit, hogy router nélkül (vagy WiFi nélkül) macerás lenne kipróbaálni, mert a PC-met órák alatt tudnám ki és visszaszerelni (kábelek kábelcsatornában az asztalhoz rögzítve), vagy PC mozgatás helyett kellene kb. 25m-es UTP kábel, ami momentán nincs kéznél.
Reag3nS: köszönöm, kipróbálom az általad javasoltat is (őskorban, amikor még telefonos-modemes netem volt, kötelező db volt az általad javasolt program)
-
-
szabí
csendes tag
válasz
Insolent
üzenetére
A routerekhez sztem már nem nyúlnék.
Ugye az első lakába van a modem mellé van/lesz rakva az első router (I), hogy ott legyen net (wifi bőven jó csak netezésre kell)
Majd ebből a routerből (I) megy egy UTP a másik házban lévő router-be (II) (ami access módba van) és akkor az ott lévő gépet kábelesen kötném össze a router-el.
Na majd így megnézem, milyen sebességet mutat.
Ez így jónak tűnik, ugye? -
unravel
őstag
válasz
Insolent
üzenetére
"Érdekes nálad elég egyforma eredmények vannak.."
Aha, még a GTS Datanetnél is 44/20
Ezekkel a kis méretű fájlokkal nem érdemes tesztet futtatni. uTorrent a legjobb sebességmérő. 
Az is érdekes, hogy ha a hálókártyám legfrissebb driverét használom, akkor a feltöltési tesztet nem csinálja meg, helyette bontja a kapcsolatot.
-
válasz
Insolent
üzenetére
ahol 80/25-ös neteket hajigálnak az emberek után, ott nem lehetnek 100-as switchek.
ha túl sok switch lenne egymás után kötve 100 megán, akkor a másodiktól kezdve már senkinek nem lenne meg soha a sávszélessége, mert nem bírná a drót.mivel évekig nem ez volt a helyzet, azt kell feltételeznünk, hogy azért nem ennyire ostobán van összerakva a net. a gigás switchek pedig több gigabitet képesek hardverből switchelni, tehát ha van kapacitás, a switch bírni fogja. következésképp csak az üveg lehet korlátos, ami bejön a házba.
-
-
válasz
Insolent
üzenetére
14 emeletesben lakom, ez 112 lakás és az upcot már teljesen kiszorította a digi. a tegnaptávosok meg 3 év alatt nem értették még meg, hogy teljesen használhatatlan ajánlataik vannak a digi ellen.
hogy jogászféle vagyok-e?
nem vagyok jogász, internet szolgáltatóknál vagyok rendszergarázda, úgyhogy valamilyen szintig jogász*féle* is vagyok, szóval mintha házon belülről jönne a támadás 
-
válasz
Insolent
üzenetére
panel. oké, hozzáfűznek egy másikat és mi lesz a gerinccel? 80/25-ös netből 12 előfizető is megborít egy gigás gerincet, szóval húznak új optikát is?
Még nem döntöttem el, hogy akarok-e vitatkozni velük, ha tartósan marad ez a helyzet, akkor valószínűleg igen. Viszont pechjük van, én a másik oldalról jövök, kevés lesz az a kis csillagos rész az ászf-ben

-
válasz
Insolent
üzenetére
attól, hogy gyakran ugyanazt az ip címet kapod vissza, az még dinamikusnak számít, a kiosztás módja miatt.
Az eredeti kérdéshez: én úgy jártam a digivel, hogy amikor bekötötték, sokáig jó volt, viszont mostanában már nincs meg a sebesség harmada sem. ideköltözhetett a környékre pár torrenthuszár vagy letöltőbajnok.
-
Reag3nS
senior tag
válasz
Insolent
üzenetére
A speedtest.net ping értéke valótlan!
A pingtest.net értéke sem pontos!
Start menü/futtatás, oda cmd, enter. Kis fekete ablakba: ping bix.huEz a legpontosabb eredmény.
Ha folyamatosan szeretnéd nézni, hogy mennyi a pinged, akkor ezt írd be: ping bix.hu -t
Tehát minusz t is kell.
Monitorozásra, tracertre: pingplotter program. (ingyenes)
-
z.z
csendes tag
válasz
Insolent
üzenetére
Na, itt vannak az első eredmények:

A Speedtest sztem. ebben a sebességtartományban felejtős, 100-nál kiakad a mutató
A 0(!) ms pinget meg végképp nem fogom fel... A Datanet meg nem tom mit mérhet ennyinek
.A gyakorlati értékek, azaz nagyobb állományok fel-/letöltése pedig megfelel a névértéknek, kb. 3,3MB/s fel, és 11MB/s. le.

-
Dictator^
veterán
válasz
Insolent
üzenetére
De az már nem a művház, hanem a paplak volt nem?
Azon még nem voltam, unokatesómék voltak, Ők mesélték.
Amugy az első amin voltam, ott is SC ment (azt mondjuk Én nem nyomtam), Mohaa, CS, Q1, Q3, War3.. pár screenshot még megvan valahol kiírva
Gyakorlatilag most gyorsabb a netem, mint az első (LG 10Mbit-es HUB) amit általába vittem magammal

-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
válasz
Insolent
üzenetére
Most amugy packet lossol a net, egy pár hete, van amikor sűrűbben, van amikor 1-1 csomag veszik csak el.. Annyi derült ki, hogy fejlesztés és karbantartás van. Szerelő kijött, elmondta kb ugyanezt (bár nem értem miért jött ki ennek ellenére mivel lemondtam).
Amugy itt is minden Ok. Összes cimbi aki kötötte, annál hibátlanul megy, illetve volt pár kimaradás, de kiderült, hogy karbantartás miatt.
Átnevezhetjük a Péteri Lanotokat, Péteri Digi LAN-ra

-
Dictator^
veterán
válasz
Insolent
üzenetére
Már nem azért, de nem ismerek olyat, akinek ne hozná a topnet a sebességet..
Akinek nem hozza, az routerrel próbálkozik és a router szar, wifin keresztül probálkozik nem kapja meg az egész sávszélt, nem cat5e kábellel próbálkozik nem kapja meg az egész sávszélt, szóval na.. sorolhatnám a hülyeségeket, ami miatt nem jön full sávszélen.
Inkább nézzetek utána a hibának, utána írd, hogy szar.Az összes Topnetes ismerősőmnek 80mbit, vagy több is van lefele. Beleértve engemet is..
-
z.z
csendes tag
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- OLED monitor topic
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Battlefield 6
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Eladó Xbox Series X DOOM The Dark Ages Limited Edition kontroller 1.5 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus Pad Green nagy kijelzős, pehelykönnyű tablet 128 GB Wi-Fi Használt, karcmentes 3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Köszi, az nagyon jó.
Csak a falat kellett átbökni 2 helyen és némi kábelt behúzni meg az apróságok

de így kijózanodva is minden ok, szóval problem solved

Ha a DMT-t engedélyezem error code-ot dob-A DMZ host IP addres-hez kel gondolom valamit beírni,de mit is?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.