Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Drenadar
veterán
válasz
sinick
üzenetére
ez kb mindenhol így van xD sok a hülye nah.
viszont sokszor még azért is "szar" a telefonos üszi, mert a cég ügyfélelhárítóknak használja őket, azaz nincs jogosultságuk kb semmihez se így nem is oldhatnak meg semmit... és máris a mélyen tisztelt jól tájékozódott betelefonáló máris úgy érzi hogy hülyével beszél
-
iMaverick
addikt
válasz
sinick
üzenetére
Pedig ha vissza olvasol itt a fórumon, ez kb. fél évente előjön. A Digi saját DNS szervere(i) megkukulnak, és olyankor tömegesen jönnek ide a topicba a panaszok.
Én a mai napig a Google DNS szervereit használom, probléma nélkül.
Ha nálad a Digi-s feloldással megy, akkor azt kell használni.
-
sinick
senior tag
válasz
sinick
üzenetére
Sziasztok!
Fejlemény van, történet a válaszolt hsz-ban! Ma kíváncsiságból vissza lett állítva a tévében a DNS kézi Google-ról automatára, ami az ONT-hez csatlakozik és újra működött a tévén a net.
Ilyen nem olyankor van, amikor változik a hálózatban eszköz és/vagy cim és/vagy címzés, aztán meg várni kell kb. egy napot, hogy a hálón végig frissüljön minden?
Köszi, sinick
-
-
Beren
aktív tag
válasz
sinick
üzenetére
Nem tudom, támogatja-e a routered a CTF-et (Cut Through Forwarding), de ha igen, kapcsold be. Én ugyanígy voltam egy RT-N18U-val - 250-300 Mbps körül fel-le, aztán bekapcsoltam a CTF-et, azóta kb. 900/300... (Arra nem emlékszem, hogy a gyári firmware-ben volt-e ilyesmi, már jó ideje FreshTomato fut rajta, abban az Advanced/Miscellaneous menüpontban van.)
-
__Keskin__
tag
-
kevinium
aktív tag
válasz
sinick
üzenetére
Oké csak kétértelmű, hogy 4 ms alatt végzett...
1. 4ms ideig tartott amíg lefutott... (Pontosan)
2. Kevesebb, mint 4 ms ideig tartott, amíg lefutottEgyébként meg a nagy szórást nem is értem ha kábelen mérted... 4-85ms között a digi szervere? 11-3500ms a random dns szerverek, és 23-68ms a google-é? Ez soknak tűnik...
Nálam wifi-vel a "dig google.hu @8.8.8.8" 9ms query time-al fut... Az rtt a dns szerverig meg 2-3ms...
-
kevinium
aktív tag
válasz
sinick
üzenetére
Azt használd logikusan aminek kisebb a pingje. De másodlagosnak (tartaléknak), harmadlagosnak megadhatod a google-t... (Szerintem)
Vagy gépeden megadod a digiét, meg a routeredet, routeren meg beállítod a google-et... Sokféleképpen el tudom képzelni...
De persze ennél a néhány ms-nál is gyorsabb és az elérhetetlenség ellen is véd a ttl-ig, ha saját dns cache program fut a gépeden... (dnsmasq, nscd, vagy hasonló)
-
adika4444
addikt
válasz
sinick
üzenetére
Szia!
Epon terület? Ott még meglehet hogy tényleg nem megy a bridged mód.
De a hibabejelentőre is írj, üfsz-on néha nem teljesen vannak képben...
Ha meg GPON terület hülyeség, csomóan vannak itt akiknek ZTE, Huawei eszközök mennek bridged-ben.Persze hogy név és pass nélkül tudtál csatizni, mert az ONT router részének belső hálózatára csatlakoztál fel... Ott meg már nem kell azonosítás.
Routernek tolj egy resetet, hátha segít a problémán... -
sinick
senior tag
válasz
sinick
üzenetére
Szia!
Megnéztem, mégsem egy tartományt oszt. A router 192.168.1.x, az ONT 192.168.100.x.
Viszont beszéltem a digivel. A kapott ONT egy Huawei Echolife HG8224H eszköz és nem tud bridge módot (???). Állítólag egyik mostani ONT sem tud bridge módot.
Most akkor mi van?
Ami még érdekes volt, hogy kapcsolathoz nem kell PPPoE kapcsolatot létrehoznom - mint ahogy a leírás írja -, rádugtam a gépet a routerről az ONT-re és ment a gép. (Próbáltam, de 691-es hibát kapok.)
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- OLED monitor topic
- Milyen routert?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Sony A6500 váz + 8 akku + meike markolat
- Gamer Konfig i7-11700KF, 32 GB DDR4 3200 MHz, 2 TB SSD, RTX 3070 Ti, Z490, Lian Li ház, 850 W Táp
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest