Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Flix94
csendes tag
Sziasztok! Egy Apple Airport Express routert szeretnék használni DIGI (falból jövő, külön modem nélkül) internettel. A beállítás során a PPoE felhasználónév és jelszó helyes, de 3 hibaüzenet is megjelenik: nincs DNS szerver, internetkapcsolat és nem található PPoE szerver. Van erre valami megoldás? Köszönöm.
-
fuwiradis
aktív tag
az igen, ma vettem kezhez a szamlat az uj dijakkal. nem tudtam hogy lesz emeles, de igy huseg nelkul telefon+net eleg jelentosen dragult.
-
HdRew
őstag
válasz
TeeJay #69016 üzenetére
Nyilván azért, mert ez is egy plusz kiadás az embereknek, amivel nem feltétlenül kalkulálnak és alacsony is a keresetük, bár, PH-n mindkét halmaz elég kicsi lehet. Sajnos ez van, ilyen "jelentéktelen" dolgokra szeretne az ember minél kevesebbet költeni, mert ennek az előnyét nem feltétlenül látja, csak akkor, ha zavarja, amikor nem tölt be azonnal egy adott oldal.
-
TeeJay
félisten
válasz
adika4444 #69003 üzenetére
inkább az zavar itt a sok hozzászólás között hogy egyre többen konkrétan háborognak hogy mi az hogy nem AC-s a wifi a cuccban meg mi az hogy cserélje le a saját 6-8éves fostalicska routerét csak mert a szolgáltató 1000 megás netet ad 3000 forint alatt...
ilyeneket kiküldeném nyugatabbra netezni ahol ADSL jobb esetben VDSL van 10-20 esetleg 50 megabittel manapság is mert ott éppen tojnak arra hogy gigás net legyen 10euro alatti áron...routert nem akar venni mert hogy képzeli a szolgáltató ezt, többet nem akar fizetni mert mi az hogy 300 forinttal drágul de azért menjen az 1000-es net wifin mert ugye kábelezni nem fogunk mert az 1000 forintba kerülne (10méter CAT6 kábel ennyi készen)
simán fognám adnék alap ONT-t egy gigás LAN meg egy telefon porttal és ha a kedves előfizetőnek nem tetszik akkor mondjuk havi +1000-ért kap AC wifis ONT-t
aztán lehet eldönteni melyik kell -
gabe_
őstag
-
sandró60
addikt
Elnézést,ha már volt
Tegnap kötötték be az FTTH. 1000-res net-et.
Kérdésem?
Van egy Xiaomi note 4 telefonom.Amin csak 150Mbs a Wifi.
Ez már az előző 100Mbs nettemnél is így volt.Mit kell beállítanom hogy a mobil Wifi gyorsabb legyen?.
Saját routerről megy -Tp Link Archer C900 gigabytes.
A kábelen olyan 600Mbs a sebesség- nekem ez megfelelő.Csak a Wifi lenne gyorsabb a telefonon.
Köszönöm -
DonMaster
addikt
válasz
scope2007 #69004 üzenetére
vagy az amit elöttem irtak, vagy hagd routermodban és ted ap modba és a digis cucc ad dhcp-t és ipv6-ot is. a tiéd add wifi-t és a digié is amég kinem kapcsolod ahogy az auto frissitését is, ha utobbit nem teszed csak kikapcsolod akkro vissza kapcsol magátol mert az a default.
routermodban digi bridge-böl 1 ge porton routered wan portjába
ap modban digi routerböl ge portjábol routered wan portjába
utobbi esetben még marad 1 db fe portod a digi ezsközén. dhcp-re tökéletes , nyilván port forward is megoldhato , csak dmz nincs, kérdés hogy akarod-e kivülröl elérni ha igen akkor kérd bridge-be és saját routered tárcsázzon akkor van dmz meg ddns is jobb, viszont lehet hogy az ipv6-rol lekell mondj.
-
scope2007
addikt
Szevasztok!
Diginet1000 [ftth] előfizetésem van, eddig sima lankábellal volt összedugva a net a routerrel, de lecserélték optikai kábelre, így hoztak egy Huawei EchoLife HG8121H dobozt
A kérdésem az lenne, hogy melyik beállítással használjam tovább a routert?
Még nem volt ilyen szitu, szóval nem tudom mi a legmegfelelőbb beállítás
Huawei-ben kell vajon valamit állítani?köszi
-
adika4444
addikt
válasz
TeeJay #69001 üzenetére
Annyiban mindenképp igazad van, hogy sokunknak jobb lenne az alap ont, kevesebb helyet foglalna talán.
Van ám nekem egy olyan érzésem, hogy a DIGI is hasonlóan gondolja, csak a másik kettő tolja ezeket a wi-fi-s csodamodemeket, így ők se akarnak lemaradni. Ja és igen, van akinél konkrétan ez dominál, hogy az adott eszköz tud-e wi-fi-t. Nem baj, hogy az ezres netből átjön rajta 50. A lényeg, hogy a szolgáltató adja a Wi-Fi-t. (Szekrény alsó polcára persze...)
-
temporello
tag
Nekem most jött meg a márciusi számla és a januári hosszúra nyúlt karbantartásért 500 Ft-ot jóváírnak.
Ezért jár egy piros pont. -
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu #68997 üzenetére
Optikát behúzni könnyű és olcsó, azokat egy új OLT-re húzni meg bekötni az a drága és gondolom engedélyek is kellenek bőven. Sokan elfelejtetik hogy az FTTH teljesen új hálózatot jelent mivel egy ideig párhuzamosan fog futni az FTTH és FTTB majd mikor már mindenki át van kötve akkor tudják majd lekapcsolni a régit.
ONT témában meg nem kötelező a szolgáltatónak wifit adni, akinek nem tetszik vegyen routert vagy menjen máshova ahol jobb eszköz jár... Ja hogy ott a havidíj sokkal több és így 1 ev alatt bőven kifizetsz egy saját router árát...Azokat se értem akik 1000-es netet akarnak de wifin de úgy hogy ne kelljen routert venni. Kajak írok a DIGI-nek h alap ONT-t vezessenek be aki meg wifiset akar az fizessen többet netre. Nekem alap ONT bőven elég van saját bika routerem ami röhögve viszi a 945 megabitet
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BestBuy topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest