Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tibiajax
nagyúr
hjajj... ha meglátlak Téged, mindig a szép quadgétéd jut eszembe, amit olyan ügyesen elcsesztem. Hogy miért nem tudok nyugton ülni a seggemen, és gondolkozni kicsit, mielőtt olyat csinálok, amit igazából nem kéne, vagy nem nekem találtak ki? Sosem fogok rájönni, de az biztos, a tanulópénzt sikeresen befizettem a leckéért.
-
Tibiajax
nagyúr
Így van, az alsó 2 pci-be mentek bele, legalsóba a tuner, fölé az audigy. Semmi gond nem volt, nem kellett velük foglalkoznom, csak xp-install után, dehát az evidens.
Figy, csere ki, és hidd el, az már tuti jo lesz. Vagy, legalábbis reméljük. Muszály ebbe a hitben élnünk, én is ezzel élek, mert már nagyon unom ezt a lap-mizériát. Tuti jó lesz, meglátod, aztán, legfeljebb pofára esek/esünk. -
Vigneau
félisten
válasz
Tibiajax
üzenetére
A gari már tervben van. Amint ismét megyek fel Pestre és ráér nándika, rendeztetem is. Gondolhatod, nem szivesen adom ki a kezemből. Pár nap alatt megtetszett, csak hát nem akarja úgy az igazságot, ahogy nekem lenne jó...
Gondolom, a két PCI cuccot csak simán bedugtad és már ment is a gép, mint a szél. Egyébként az én egyik PCI-m is egy Leadtek TV Tuner lenne.
-
Tibiajax
nagyúr
Szia, olvastam a mizériádat
Az én lapomban 2 pci cucc van, a szokásos kis párocska, egy winfast tuner és az audigy zs. Szerencsére, nálam tökéletesek, de nem volt gond velük az előző 2 quadgt-ben sem, soha. Jó cucc mindkettő a maguk nemében, és ezt valszeg a lapok is tudják 
Nem tudom, Nálad mi lehet, ahogy látom a többiek próbálnak kitalálni vmit, lehet h tényleg vmi irq-ütözés.. De, ha tudod, és már meguntad a lehetőségeket, próbáld meg -szvsz- kicseréltetni egy másikra, hátha azzal jók lesznek. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Hú, szuper ez a dfi!..

Mindegy, valszeg nálam van egy gyenge darab, v én vagyok béna, tökmindegy
Hét végén repül vissza mint a kisangyal, maradok a quadgt-nél. Nekem téma lezárva.
-
Megvannak a tesztek, ma azonban lesz egy kemény vizsgám, szval holnapra tudom csak osszeszerkeszteni

Retail B2-es procival teszteltem, melynek léggel 530FSB-nél van vége Abitban, DFI-ben 535FSB-nél van vége, mindezt a DFI 1,45V NB fesz mellett
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Achill3uS
üzenetére
Achill3uS! Minden tiszteletem!
Nem ''400''..nálam a 4300-as 300-assal nem volt már stabil, afelett meg el sem indult!
A 6300-as meg 460-ig bootol be, de kb 370-380-on stabil, az én ramjaimmal, de ha hiszitek ha nem, egyértelmüen érzem, így a kb 85-90. restartolás és muszály resetelés után, hogy ez nem a ramjaim bibije.
Természetesen azonban megértem, h ti most nem foglalkoztok 4300-mal, csak sajnos nekem ehhez lett volna a lap....
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
Sajnos, abban már nincs mit keresni, mivel gyak. minden ki lett próbálva. Másik ram, másik proci, talán még egy másik tápot megnéztem volt, de azt már csak azért, mert már nem tudok másra gondolni. Ezzel a 6300-mal, ami most benn van, 460-ig képes elmenni, az xp feláll, még superpi is végigmegy, de tök mindegy, mert ha játszom, de amugy is, egyszercsak lefagy, és ujraindul. Mindezt teljesen véletlenszerüen. Ezt frankón 380-ig csinálja, 360-nál eddig jó. Tehát egyszerüen totálisan érződik, h a lapom egy f@s, mert a quad-dal ilyen jelenségem soha nem volt, a 4300-at gyönyörüen vitte 380-ig, atomstabilan, órákig tarto gaméval, ez azon meg sem szolalt, most meg 370-380-at sikerült, ugy ahogy tartanom, a 6300-mal, feljebb menve viszont már véletlenszerü fagyások. Engem igazából már nem nagyon tud ez a lap meggyőzni, még akkor sem, ha Overék találnak valami jobb eredményt az ő konfigjukkal.
Jah, még valami. A memoim sem mennek, csak 5-5-5-15-tel 1000-en, de még ott is volt fagyi, lejjebb véve az fsb-t és igy a memokat is, a 4-4-4-et csak 800-ig tudja, 2.5V/1.7V mellet.
De mondom, engem ez az egész már nem... Várom vissza a régi quadot. -
Achill3uS
nagyúr
LOL, retail E6600-zal

nemtom mit kell ekkorát vitázni.. más procival nem néztük.. értelem szerüen nem fogunk belerakni egy olyan procit mint egy e4300, ami megáll 400fsb-nél, mert az NEM a lap hibája
[Szerkesztve] -
BusyChild
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
mer rejtegetitek a teszetet?
quaddal lett 530? az szep 
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
ES-el??
Retail procival szivas! 
[Szerkesztve] -
Na itt vagyok/unk
Hétfőn mindent megtalálhattok a blog-on
Annyit azonban elárulok hogy a lap 530Mhz+FSB-re képes. 
-
Tibiajax
nagyúr
Semmi nem lesz itt, nagy kaki, az lesz.
Ma este kaptam egy 6300-as prockót és igen, többre is jutottam. Alapfeszen 340-ig sem, 1.45-tel 360-ig, 1.60-al 400-ig, 1.70-el 460-ig és ez volt a vége.
Nem igazán vagyok elkáprpáztatva, ráadásul a crucialok is - amik elméletileg, másnál is, 1200-ig el tudnak menni - hiába adtam neki is 2.5v-ot, 2:3 arányban meg sem szólalt, csak 1:1-be, qami meg ugye 460-nál még elég karcsu.
Szoval, ha már overék nem jelentkeznek, legalább ennyit tudunk, nem igazán vagyok elragadtatva. Persze, az is lehet, h a procko belső fsb-határa fogott meg végül, nem tudom. -
nándika
aktív tag
ezt nem hiszem el senki semmit nem mond
mindegy majd csak meglesz már az enyén is
-
Tralla79
tag
Ennyit a Dfi-ről.

-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Tibiajax
üzenetére
Szóóval.... rossz hir..Azamat elment, és itthagyott kákasommal...

Semmi eredmény. Este kipróbáltuk másik rammal a cumót, egy ocz titanium apha-val, ugyanaz. Ill. egy pici lépcsőfokkal továbbment, a post eltünt, de a boot helyett egy kedves kép fogadott bennünket, melyen ez állt:
'' CPU TYPE? '' és kurzor ami villogott, de a gép lefagyva ahogy kell.
Ezért jelenleg azt gondolom, hogy a 4300-as procimmal van némi nézeteltérése ennek az idióta dfi-nek. Mindent próbáltunk, de hasztalan, feszben MCH-nak 1.7-ig mentünk el, VTT-nek 1.425-ig. Ugyanaz.Úgyhogy én szerintem itt be is fejeztem, a procimat nem fogom lecserélni, ezért infinity repül vissza.
Remélem, hamarosan lesz végre örömteli lapom, és érzem..csinálok jó filmet Azamat nélkül is. Csinkvuje. -
Sajnos csak holnap kapok meg

-
Tibiajax
nagyúr
Egy újabb érdekes fejlemény (lehet):
''My ''can't boot to intel rom bios w/ sata optical'' issue's been resolved on 4-11 bios.'' [link]
Nekem is satás dvd-íróm van... De, ha most kiderül, h az cseszett be nekem végig és amiatt nem lépett túl az ide-detecting-en soha, akkor......
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
Na, megvan a motiváció
![[kép] [kép]](http://img504.imageshack.us/img504/8000/44nj1.png)
[link]
Este kap.
Nem érdekel semmi és senki. -
Tibiajax
nagyúr
Akkor este jön az utolsó próba.

-
-
-
Convex
aktív tag
válasz
Tibiajax
üzenetére
Ez elég szomorú hír... 300fsb még egy asrocknak sem jelent akadályt, nemhogy egy tuningbajnok Dfi-nek
Majd jön Over és megnézni mit tud a lapocska...
Mindent feszt megemelnék rendesen, aztán ha azon stabil, akkor kezdenék csökkenteni és tovább tesztelni. Nem értem nálad mi lehet a baj. Mch-nak simán adnék 1,6-1,7-t második quadgt-ben nem tudtam elérni a 500fsb-t kifagyott kevés volt neki az mch fesz, az elsőben viszont 1,6v mch-val könnyedén eljutottam az 500 fsb fölé is. -
Tibiajax
nagyúr
Nna, haladok a lappal. Most ott tartok, hogy fél óra game után befagyott, 300-as fsb-n. Egy kedves mosoly kíséretében levittem 280-ra, nekem-már-mindegy-alapon. 20 percet bírt kb, csontra fagyott. Oké, 260, és adtam még egy kis feszt a lapnak, így most 1.45-ön van, 260-assal és nem fagy!!
Szuper! Szeretem az uj lapomat.
Asszem csere vissza quadra, még a héten.
[Szerkesztve] -
Tibiajax
nagyúr
Persze, próbálkoztam. Lejjebb raktam 8x-ra, memokat ddr533-ra, ami itt 1:1 -et jelent, ekkor futottak kb 900-on, 5-5-5-15-tel, h az sem legyen gond, ugyanugy post és semmi tovább. ''detecting IDE devices'' és pá.
Lejjebb raktam aztán 7-re, ott még a post se jött be..
Emlékszem, akkor nyitottam ki az ablakot, h az ne törjön ki, miközbe kivágom az egészet.
Nem értem én ezt...
Ha meg a memok, akkor az pl. miért van, hogy olyan kombinációnál, hogy a cpu 2.8-on megy (ez ok), a memok ddr667- ami 2:3 arányt jelent itt, 1000-en, 4-5-5-12-vel (ez is ok), és 300-as az fsb, tökéletes minden. Tehát a memok tudják az 1000-et! Ha viszont emelem 340-re a fsb-t, a cput-t 8x-re rakom vissza, h ne legyen az a gáz tuti, a memok 1:1 be rakom, kb 900-on mennek és csak post és semmi. Akkor a memok sem ludasak, v igen?
Szóval ezek azok, amiket én nem bírtam a hétvégén és most sem felfogni. -
-
válasz
Armando_19
üzenetére
Lesz mindenképp!
Azt még nem tudom, meglátjuk.. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
BusyChild
üzenetére
Köszi a helpet! Jó darabig eljutottam már én is a biosban, de, nem sikerült még komolyabb eredményre jutni. Sőt, egyenlőre ott tartok, hogy be is fejeztem, nagyjából

Csinálhatok akármit, mode 2 v 3, időzítések, adhatok neki akármennyi feszt, 1.5-ig mentem el az MHC-vel (itt MB), ugyanaz mint 1.25-tel. Ramoknak 2.4-et adtam, tovább szintén nem akarok és nem is fogok menni, mert nem érdekel olyan eredmény, ami csak ezeknél nagyobb fesszel müködik. Én ugy vagyok vele, ha így nem, ugy sem. Nem szeretném kockáztatni a nem éppen filléres ramjaimat meg lapot őrült feszekkel.
Nagyon kiváncsi leszek Over eredményeire. Ami miatt fanyar a szám ize csak az, h Ő nyilván nem 4300-assal meg crucalokkal fog tesztelni.. Nameg, nem is normál léghűtéssel..
-
Armando_19
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Lesz esetleg AB9 Quad GT Vs Infinity teszt?
Esetleg jó kis LN2?
-
Holnap nálam, yes

-
Holnap / Holnapután remélhetőleg nálam lesz egy lap

-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Tibiajax
üzenetére
Egyenlőre itt tartok, bízom a folytatásban...
[link]
Nem könyű, valamilyen oknál fogva a quadgt-ben jóval hamarabb találtam emg az ideális kombinációkat..Mosmtár végigsilabizáltam egy help [link] segítségével a dolgokat, ugy ahogy, de még így is nehéz. Csak egy példa: egyszerüen nem értem azt, pl, hogy 300-330-as fsb-nél többel nem tudok egyszerüen felállni a win-nel, hiába van 533-as dram szorzóra (1:1) téve a ram, ami 900-at jelent durván mhz-ben. Ha lejjebb veszem az fsb-t ok, ill, ha mellette még 2:3-as arányt állitok a ramnak még akkor is ok. De ha fsb-t tolom felfele, hiába rakom vissza a cpu és a ram szorzoját legkisebbre, egyszerüen nem megy, restart van. Feszt 1.35-ig adtam az MHC-nek, ramnak 2.35V-ig.
Ha vki tud segíteni, ötlet, szívesen veszem!
-
nándika
aktív tag
30 k kategoriában 1 gyártó sem eröltette meg magát!
-
lazydog
addikt
Ezen a lapon miért hanyagolható el a FET-ek hűtőbordája? Mi több az NB és SB bordája is meglehetősen karcsú.

-
Tibiajax
nagyúr
Próbálgatom még. Egyenlöre nem tudtam eléri a quadgt-vel hozott teljesítményt, sőt.
De nem mondom azt még ki h kalap szar v ilyesmi, mert krva sok a beállítási lehetőség és ehhez még fel kell fejlődnöm, de nagyon, ugy érzem.
Egyébként ne várjatok tőleg amugy sem fsb-rekordokat, mert csak egy 4300-asom van.
-
nándika
aktív tag
kiváncsi vagyok nagyon ,de már az enyém is itt avn nem sokára

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak kellett egy pár win a tesztekhez.. 
Beledúrom ma este, mi kell még?..
Gondolod?... 

Az én lapomban 2 pci cucc van, a szokásos kis párocska, egy winfast tuner és az audigy zs. Szerencsére, nálam tökéletesek, de nem volt gond velük az előző 2 quadgt-ben sem, soha. Jó cucc mindkettő a maguk nemében, és ezt valszeg a lapok is tudják 

Mondjuk a DFI-t még nem próbáltam
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)