Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- [K2]: AnyDesk átverés
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- VHS digitalizálás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
Yodafon
üzenetére
Azt hiszem hogy egy kis hibát vétettem, ezt korrigálom:
mezo[1].OnSelectCell:=Sajat_SelectCell; // paraméterek NÉLKÜL
mezo[2].OnSelectCell:=Sajat_SelectCell; // paraméterek NÉLKÜLHelyesen tehát "OnSelectCell" kell ide ahogy Fire példáján is látszik, ezt tévesztettem el. Ha az értékadás jobb oldalaira azonos eljárás nevet írsz be akkor szerintem megvalósul amit szeretnél, tehát közös OnSelectCell eljárása lesz minden példánynak.
Egyébként ez is belerakható ám a ciklusba, így lesz biztosítva a legegyszerűbben a közös OnSelectCell, tehát:
mezo[i].OnSelectCell:=Sajat_SelectCell; // paraméterek NÉLKÜLA többi rész viszont változatlan, tehát a Sajat_SelectCell eljárást szigorúan a definiálandó eljárás paraméterlistájával (OnSelectCell) deklarálni és definiálni (kifejteni) kell.
procedure TForm1.Sajat_SelectCell(Sender: TObject; ACol,
ARow: Integer; var CanSelect: Boolean);Meghíváskor át kell adni a paramétereket is!
Pl. mezo[1].OnSelectCell(Sender,1,1,bValtozo);
Figyelj rá hogy a 4. paraméternek logikai változónak kell lennie a "VAR" miatt!
Ez át fog irányítódni a form Sajat_SelectCell eljárásába és továbbadja a paramétereket is. Viszont a Sajat_SelectCell-t meg kell írni !!! Tehát le kell reagálni a cella kiválasztódás eseményét, ha nem írsz bele semmit akkor ilyenkor nem fog történni semmi. Legalábbis úgy gondolom, mert ezt sem próbáltam ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Samsung 65" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV (2025) QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -60% i5-1250P 12Mag 32/512 FHD+
- Gamer PC RTX4080 Ryzen X3D 64GB DDR5 RAM etc...
- Lézervágás és gravírozás (rétegelt lemez és kraftkarton)
- Xiaomi Pad 5 6/128 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest