Új hozzászólás Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz Prego #1685 üzenetére

Hali!

Az ötlettel nincs semmi baj, azt hiszem értem mit nem értesz, illetve hogy miért tetted fel a korábbi kérdéseid. Nézd el nekem(és ezt nem rosszindulatból mondom, segíteni szeretnék ha igényt tartasz rá), de azt hiszem, hogy bizonyos alapvető adatbáziskezelői dolgokkal nem vagy tisztában...ugyanis:

1. Mindegy hány adatbázisod van ill. azon belül hány tábla
    2. Mindegy hogy megosztott vagy sem az adatbázis vagy akár egy tábla
    3. Master-Detail kapcsolatokat pont erre találták ki, mi is az?
    Adott pl 2 tábla, az egyik a Master(Mester, Fő, Elsődleges, Főnök :DDD ), a másik meg a Detail(részletek, alárendelt, másodlagos), amit Master-Detail kapcsolattal összekapcsolsz.
    Ezt a táblák létrehozásakor(Database Desktop) és a Delphi projectben is meg kell tenni. Abból áll(legegyszerűbb esetben) hogy mind a Master, mind a Detail táblában van két egyforma mező, ami segítségével az "összekapcsolás" elvégezhető.(azt hogy hogyan, csak akkor írom le, ha igényt tartasz rá) Mire jó is ez?
    Hát arra, hogy pl az esetedben az adott bérlőhöz tartozó autóbérletek jelenjenek meg, anélkül hogy Te kezelnéd le több táblából(macerás, meg felesleges amikor a BDE elvégzi helyetted). Aztán olyan előnye is van, hogyha pl 1000 emberke kibérelte ugyanazt a kocsit, mondjuk az ABC-123 rendszámút, aztán kiderül utólag, hogy annak a kocsinak XYZ-321 a rendszáma(mert pl valaki rosszul vitte be az adatokat :DDD ), akkor nem kell mind az 1000 embernél átírni a rendszámot, csak az autók táblában 1 helyen.(persze itt is vannak beállítási kérdések, meg mérlegelni kell hogy ez megengedhető-e egyáltalán)
    4. A DBEdit, DBComboBox, DBMemo,stb nem okoz nekik gondot, hogy egy másik táblából vagy a Detail táblából megjelenítsenek, módósítsanak bármelyik mezőt.

Fire.

UI: mégeszer mondom(írom), nem kioktatásnak szántam, csak pár alapvető dolog segítségével, sok felesleges, macerás, magában sok hibát rejtő, időigényes feladattól kimélheted meg magad....(nem beszélve arról, hogy Delphi-ben "így kell csinálni"... :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés