- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fredo78
aktív tag
válasz
micsiri #169118 üzenetére
Emlékeim szerint a kivitelezés 2023 áprilisban kezdődött azaz bő két éve. Az egész hossza összesen nincs 2 km viszont szinte csont egyenes, nincs domborzati emelkedése, és csak néhány helyen kellett volna kisajátítást eszközölni. Így lassan világrekord lesz az elkészülési idő. Amúgy úgy tűnik, hogy lámpadzsungel lesz, az utolsó 1km a Kassai útig pedig nem lesz megcsinálva (marad egysávos), emiatt a vasúti kereszteződés is marad egyszintben az úttal. Szóval igazi magyaros közlekedésfejlesztést láthatunk.
-
mezis
félisten
válasz
micsiri #157224 üzenetére
Az akkuk töltési ciklusáról az NiCD akkuknál 500 körüli volt a becslés.
Üzembe helyeztek itt a közelemben egy napelemes lámpát. Kb 2000 töltés után kezdett gyengülni, aztán megszűnt világítani.
A töltésekre azt olvasni, hogy nem jó a "rátöltögetés", mert ugyanannyit "öregíti" az akkut, mint egy teljes töltés.Ha valaki naponta töltögeti otthon az e-autóját, akkor 6 - 7 év és jöhet a teljes akku csere?
Ezt olvastátok?
-
sto1911
veterán
válasz
micsiri #157222 üzenetére
En ket dolog miatt nem cserelek, de ennek latszodni kellene a lenti hsz-bol:
1) nincs hol toltenem (es nem tervezek orakat meg rettegek, hogy lesz-e szabad tolto vagy tolto egyaltalan, eleg sokat jarok olyan helyen, ahol fel se merul van-e tolto, mert meg benzinkut sincs sok)
2) kurva sokat ra kellene dobnom, hogy hasonlo kenyelemben tudjak lenni. Es itt olyan alapveto dolgokra kell gondolni, hogy ne erjen ossze a vallam a mellettem ulovel, meg a labam elferjen ELOL az anyoson..."Ha most lecserélnéd mit vennél mennyiért?" - 2016 utani Mustangot vennek 14-25-ert. Es ez halal komoly
Gondolom nem jutottal a vegere a hsznek, ahol is ezt irom: "Szóval van helye, csak nem nőttek még fel az emberek hozzá agyban meg pénztárcában sem."
A norvegok kb. 200 evvel vannak elottunk, mindenben. Ugye mondanom sem kell, hogy szeretett varosunkban hetvegen nem jart a kornyezetkimelo villamos, dizel busszal potoltak?
A leafes vegen is ott van, hogy "Persze ő is csak városban használja, ahogy kell." Csak kivancsi volt milyen vele egy ilyen (tor)tura, ideje meg volt.
-
bobace
addikt
válasz
micsiri #146818 üzenetére
Nagyjából felmérhető lentről, igaz. Ahogy a többi is, amit írtak, hogy mire jó. De fentről csinál pl egy képet, megméri a cserepet és azt behuzza a programba, és már pakolja is fel a napelemeket virtuálisan. Onnan látja a várható termelést is, az alapján lehet számolni tovább.
-
RandomName
senior tag
válasz
micsiri #146814 üzenetére
Tetőt, fekvést, árnyékolást, beesési szöget, stb.
Ami ahhoz kell, hogy nagyjából be lehessen lőni, hogy egyáltalán mechanikailag felrögzíthető a napelem, és nem fogja árnyékolni mondjuk 10 jegenyefa, a beesési szög alapján milyen táblak ajánlottak, az ipari alpinista milyen módon tud kijutni a tetőre, stb....
Olyan dolgokat, amelyek árbefolyásolnak.... -
válasz
micsiri #142567 üzenetére
Köszi, de én is pont ezt írtam.
A Horizon Go csak a visszanézős box mellé járt eddig, de legalább minden csatorna benne van, ezzel szemben a Digi online minden csomag mellé jár, de egy csomó csatorna nincs benne.
Viszont mostanra a Horizon Go elég tré lett, gyakorlatilag alig lehet rajta bármit visszanézni. 2-3 éve még a Forma 1-et is vissza tudtam rajta nézni, meg filmeket. Most már szinte csak a híradót meg ilyen szarságokat. És pár hónapon belül az is meg fog szűnni.Ezért kérdeztem, hogy akinek az új vodás boxa van, milyen a vodás online tv, használható?
-
Papaj x
senior tag
válasz
micsiri #137601 üzenetére
Azóta máshogyan működnek a dolgok.. Sajnos.
zolikaDB: Jelenleg baráti áron kértem havertól egy árat, 2 küszöb cserére, meg két ív cserére (plusz pár flekkolás) a transporteremre, mivel nem nagyon van időm foglalkozni vele. Barátiba 300, s nincs benne sem az anyag ár, sem pedig a számla. -
dobolan
senior tag
válasz
micsiri #136943 üzenetére
Azon kívül még drága is oda kérni valamit.
Ha már Ikea, tudna valaki segíteni? Széket vennék a gyereknek, most épp akciós ikea family kártyával. Drága a házhoz szállítás.
Valaki esetleg, ha jár Pesten és tudna nekem hozni egyet, megköszönném.
Erről lenne szó:
https://www.ikea.com/hu/hu/p/oerfjaell-gyerekforgoszek-feher-vissle-rozsaszin-70441769/ -
tahepa
senior tag
válasz
micsiri #136132 üzenetére
Csupán az a probléma hogy a "kiragadott" szöveg pontosan leképezi a szöveg valós mondanivalóját.
De lehet hogy az egész szöveg mondanivalója : a bolond lyukból bolond szél fúj.
Nem kicsit agyilag rozzant lehet az az emberszabású akinek ilyen marhaság jut eszébe. és ilyen hasonlatot használ....és persze ez minősíti az őt sztárolókat is... -
-
diablo1984
veterán
válasz
micsiri #133662 üzenetére
Hibáztatja a tököm, neki muszáj volt meglépni, mert tényleg ha netán 1 gyerek is koronában meghal azért, mert iskolába járt, azért keresztre feszítették volna. Jól nem lehet ebből kijönni, de az a sok hülye aki a aláírást gyűjt ország vezetés gyanánt, na azokat raknám össze karanténba egy szűk helyre!
-
Cs1csó
titán
válasz
micsiri #131503 üzenetére
Igazad van, de a megszokás nagy úr, ezt csak azért írtam, hogy egyfajta magyarázatot találjak mi lehetett az oka. Amúgy ez többszempontból is veszélyes mert ha emiatt elindul - az amúgy neki pirosat mutató lámpa mellett - a gyalogos a szembeforgalom akár el is csaphatja.
Fordítottan is működik ez: mikor állok a a zebránál valaki elindul mellettem - csordaszellem - sokszor mások is elindulnak, miközben még piros csak az az illetőt ez nem érdekli vagy ő is figyelmetlen és miatt akár többen is veszélybe kerülhetnek.
Vagy párszor így már megindultam azóta vigyázok, és mielőtt lelépek - zöld jelzésem esetén is - előbb köröbenézek balra majd jobbra is.
-
Cs1csó
titán
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Egyedi ékszerdobozka