Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz schulc99 #168185 üzenetére

Nem tudsz így se eléggé bolond biztos lenni. Most elmesélek egy történetet mely pár éve (2021) húsvétkor esett meg :

Járt nálam egy ismerős, és meglátta, hogy van egy félkonfig a polcomon (Gigabyte B85M D3H, Intel Core i3-4330 (3500MHZ, 4MB cache), 16GB DDR3 1600MHZ RAM), és kitalálta, hogy neki ez kéne. Nem akartam eladni, de ő nagyon megakarta venni, így némi szabódás után ráálltam. (mondván úgyis van itthon egy másik 4th gen is Z-s lappal, nagyon hasonló I3 4170-es procival)
    Elvittük hozzá a fél konfigot, beszereltem neki a gépházba, feltettem rá a Windowst amit szeretett volna, majd kipróbáltuk egy csomó általa tetszőlegesen választott játékkal, jól meghajtottam, beton stabil és hibátlan volt minden. Örülés. Egyébként a beszerelést és a telepítést meg a tesztelést teljesen ingyen kapta, a fél konfigot amúgyis jutányos áron (45 ezer), ráadásul mindenhez megkapta a dobozát, papírjait, alaplapnál az utolsó SATA kábel és backplate, Quick Guide minden megvolt. (én általában mindenét megőrzöm a hardvereimnek)
    Szóval úgy hagytam ott, hogy a gép tökéletesen ment és örülés volt.
    Három nap múlva csörgött a telefon (húsvét hétfő), hogy nézzek már rá a gépre, mert nem jó. Ezt furcsállottam de mentem, és néztem mi lehet.
    Hát majdnem kiestem a cipőmből mikor megtudtam mi történt : ő szétszerelte a gépet, mert megakarta nézni, és amikor elkezdte összerakni, akkor a processzort rosszul tette be a foglalatba, amitől a foglalat és a CPU is roncsolódott, majd ráerőltette a hűtést és végül elindította a gépet, többször is, mígnem füstölni kezdett, és akkor gondolta, hogy ideje hívni engem.
    Majd kezdte, hogy nem tudom odaadni neki "garanciába" a másik 4th gen gépemet? Mondtam neki, hogy felejtős.
    Akkor jött, hogy hát legyen már az, hogy én visszaveszem a lapot meg a procit, és akkor csak a RAMot tartaná meg. Megkérdeztem tőle, hogy adna-e 30 ezer ft-ot egy biztosan rossz CPUért és lapért, mikor ennyiért már jók is vannak? Némi gondolkodás után megértette ;]

Új hozzászólás Aktív témák