Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexicanraven
senior tag
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki javít driftes PS5 kontrollert?
when the sun shines, we'll shine together
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #153896 üzenetére
Emlékszem a kilencvenes években mekkora nagy sztár volt hogy milyen hihetetlenül okos. Kíváncsi lennék azóta vajon hogy alakult ez élete?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Papaj x
senior tag
válasz Aryes #153893 üzenetére
Ironikusan értettem, csak lemaradt az idézőjel.
KROK640: Közben elindult z-s lapban is, de csak b1 és b2 memóriával fut, a1 és a2-be ha rakok még mellé, már el sem indul.. Érdekes processzor hiba... Gyanúsan szét volt húzva, s egyes szálaknak vége a processzorban..
Lap tesztelve, azzal semmi baj nincs..[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Bjørgersson
félisten
Eladóak:
- Kring Angel-M Ergonomikus irodaszék
- Samsung Galaxy S9 szilikon tokok
- HP Deskjet 6540 tintasugaras nyomtató
- Scholl Velvet Smooth elektromos sarokreszelő - új, bontatlan
- Skechers Flex férfi utcai cipő
- Venturini elegáns olasz férfi bőrcipő
- Puma ST Activate Jr női sportcipő
- Zwilling kovácsolt vas séfkésAs if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
dew28
aktív tag
Sziasztok, valaki rendelkezik sajat tapasztalattal infrapanelekkel kapcsolatban? melyik gyarto termeke ajanlott, melyik kerulendo inkabb? Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
-
mezis
félisten
válasz Papaj x #153858 üzenetére
Ha még mindig párás a pincéd, akkor az azért van, mert nem olvasod a Nők Lapját!
mezis
-
lamiki
senior tag
válasz lamiki #153886 üzenetére
Ezt találtam róla, hogy miről is szól ez pontosan: Az állam a magyar energiapiacon tevékenykedő energiakereskedők terhére energiahatékonysági járulék fizetését írta elő. Az energiahatékonysági járulék megfizetése alól mentesülhet a kereskedő olyan mértékben, amilyen mértékben energiahatékonysági beruházást, vagy intézkedést megvalósulását és az annak nyomán keletkezett éves energiamegtakarítást megfelelően igazolni tudja (az igazolás, mint vagyoni értékű jog minősül, ezt nevezi a szerződés EKR jognak).
Az energiamegtakarítás mértékét hitelesíteni kell, amelyhez kapcsolódó felhasználói szavatossági nyilatkozat igazolja, hogy a felhasználó az energiamegtakarítást eredményező led cserét vállalja és a kapott led-eket a programhoz megjelölt felhasználási helyen fogja használni.
A LEDCSERE program biztosításának feltétele az a vállalás a felhasználó részéről, hogy az EKR jog a kereskedőt illesse meg (így azt a kereskedő a energiahatékonysági járulék fizetésének mentesítéséhez felhasználhassa)Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
lamiki
senior tag
válasz bul07 #153885 üzenetére
Egyszer csak kaptunk egy emailt, hogy ledcsere.hu-n megrendelt
LED fényforrásokat az alábbi címen és időpontokban vegye át:
.........Város Önkormányzata
4220 Hajdúböszörmény, ......út 38/A.
Hétfőtől - Péntekig 06.00-tól 13.00-ig
Kérjük, hozza magával a személyi igazolványát és lakcímkártyáját!
Ha nem az Ön nevére szól a villanyszámla, kérünk egy meghatalmazást is a villanyszámla tulajdonosa és két tanú aláírásával, amelyben meghatalmazza Önt a LED-ek átvételére.De úgy tudom ez a ledcsere program nem mindig van, Hajdúböszörményben augusztus 20-ig lehetett beadni, aug. 15-én beadtam, kb 3 hét múlva megkaptam a LED fényforrásokat
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
lamiki
senior tag
válasz gps76 #153884 üzenetére
Ők egy energia kereskedő cég, nem jótékonykodnak, hanem törvényileg elő van nekik egy kvóta, az eladott energia függvényében , hogy mennyit energia hatékonyság növelő dolgot kell megtenni, mennyi KW-ot, MW-ot kell megspórolni ( mint az elemeket forgalmazó nagykereknek, hogy mennyi elhasznált elemet kell begyűjteni), ezt olcsón letudja, hogy ad neked ingyen pár LED izzót, és papíron jól mutat a matek, hogy 20 db 100 W-os izzó helyett, ami fogyaszt 20x100W x30 nap=60 KW/hónap, ehelyett csak 20 x 7-13.5 W (ilyen teljesítményűeket adnak) x30 nap csak 5-6 KW/hónap fogsz fogyasztani, persze az senkit nem érdekel, hogy hagyományos izzót már alig használ valaki, inkább kompakt fénycsövet, vagy LED ízzót, így megtakarítás sokkal kevesebb lesz, főleg csak a statisztikában.
"Környezettudatosság fejlesztése és az energiahatékonyság biztosítása érdekében az érdekelt lakossági felhasználók körében programot indított, az ott meghatározott végső energia megtakarítási kötelezettség - a továbbiakban: „EKR kötelezettség” – előírásainak megfelelő program."
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz DrBubo77 #153883 üzenetére
BB fórumból
[link]A CYEB a vállalati energiapiacon régóta működő, jónevű cég, így attól nem kell félni, hogy a személyes adatokkal kereskednének, vagy abból próbálnának bevételt szerezni, hogy Átlag Józsitól kötbért követelnek.
(#153882) lamiki
Nem emlékszel véletlenül hogy Berettyóújfalu környékén van e átvebő pont.
Meg hogy milyen időablak volt az átvéttelre.[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
lamiki
senior tag
válasz mezis #153877 üzenetére
Nincs ott nagy titkolózás, a szerződés kötéskor ki tudod választani, hogy hogy melyik átvevő ponton szeretnéd átvenni, ami hozzád közelebb esik, nekünk pl a Hajdúböszörményi önkormányzatnak egy külső irodájában lehetett átvenni.
Arra kell figyelni, hogy ha van egy nagyobb villanyszámlád azt töltsd fel, mert a fogyasztástól is függ az igényelhető LED égők száma, valamint, ha nagyobb teljesítményű ledeket akarsz 100 W-os, izzókat írj be fogyasztónak, lehetőleg többet is minél kevesebb üzemidővel, azt hiszem 100 W-osnál min. 1 órát fogad el, 75W-osnál min 2 órát, 60 W-osnál min. 3 óra üzemidőt a rendszer. Minél kevesebb az üzemidő, annál több LED égőt enged a rendszer igényelni, de ha alámész annak amit a rendszer minimális üzemidőnek elfogad, akkor szól, hogy nem éri meg ezt az égőt lecserélni, erre nem igényelhetsz, bármikor vissza lehet lépni, és megnövelni az üzemidőt 1 órával, amíg el nem fogadja. Minél több helyiséget, és minél több hagyományos izzót írsz be egy helyiségbe (2-3 db) fogyasztónak, minél kevesebb üzemidővel, annál több LED igényelhető, max 20 db.
Üzemeltetési kötelezettség, úgy emlékszem azt vállalod, hogy napi annyi órát üzemelteted a LED égőket, amennyi üzemidőt beírtál, amit senki nem fog ellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
Első: Kell, mert ingyen van, és az ingyen mindenkinek kell, de nem veszed át. Fizesd az oda-visszaszállítás költségét.
Második: Ne eladásra igényeld.
Harmadik: Ezt tényleg nem értem, de nem néztem rá a linkre."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
bul07
nagyúr
Ez csak általános dolog szerintem hogy ne az legyen hogy eldják a kapott ledes égőket.
Bal alsó sarokban van egy Face gomb arra katt és ott van egy térkép az átváteli pontokkal
Igaz májusi kép így lehet azóta már több pont is van.
De abból is csak az látszik hogy van Debrecenbe, de hogy hol azt már nem nyomoztam[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
mezis
félisten
válasz bul07 #153872 üzenetére
"- ha a Felhasználó nem teljesíti a LED -ek átvételére vonatkozó kötelezettségét 1000 (azaz Egyezer) HUF/LED mértékű kötbér fizetésére köteles a CYEB részére,
a Felhasználó által vállalt üzemeltetési kötelezettség megsértése esetén a Felhasználó köteles a CYEB részére 8000 (azaz Nyolcezer) HUF/LED mértékű kötbér fizetésére.- A CYEB a Felhasználó a regisztráció során megadott e -mail címére küldi meg az energiahatékonysági megállapodásban meghatározott LED-ek átvételére szolgáló helyszín(ek), mint átvételi pont(ok) listáját és az átvételi pontok elérhetősági idejét."
Üzemeltetési kötelezettség: Semmi mást nem találtam a fenti 8000Ft-os fenyegetésen kívül.LED-ek átvételére szolgáló helyszín: Mire ez a nagy titkolódzás? Nem lehetne egy link-el elérni még szerződés kötés előtt?
Elkezdtem a regisztrációt, de itt abba is hagytam.
mezis
-
bul07
nagyúr
válasz 7Sony7 #153875 üzenetére
Mert nincs benne pénz a tudjuk kiknek
-
nagyúr
Újszerű ASUS ZenBook 13 UX325EA-KG666W OLED notebook eladó!
Csökkent az ár!
[link]
Speciális célhardver eladó!
[link]
Ha valakinek van olyan rokona, ismerőse, aki hallássérült vagy környezetében van ilyen, tessék szólni neki, hogy van itt egy komoly készülék eladó.
Új Asus laptopot vagy Asus videókártyát akarsz venni? Van egy árcsökkentő ajánlatom!
A többit privátban! -
E.Kaufmann
veterán
Nincs itt valaki Hajdúböszörményből? Kellene nekem ma egy RP-SMA pigtail, Intel wifi kártyához, persze nem ingyen. Az se baj, ha párban van, de egy is elég. Esetleg komplett kártya, amin cserélhető a wifi kártya (M2) ?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
bul07
nagyúr
Ha már Debrecenbe van átvevő pont
-
diablo1984
veterán
Ha már ventilátor, keresek 12cm-es ventilátort max 15dB-es zajjal, nem kell világítania, pwm sem lényeg, tápegységbe szánnám.
Nem tudom, manapság újként minden világít mint állat, és minden pwm szabályzott, ami nem rossz, de a táp nem kezel ilyet. -
-
nagyúr
válasz aldebaran #153864 üzenetére
Magyarázd hát el neki, hogy egy hatékonyabb párátlanító hőszivattyúval működik, mint a klíma, és az ára, a mérete, a hangja és a fogyasztása is a mobilklímákéval vetekszik.
Nekem nincs saját tapasztalatom vele, de ha én vennék, akkor a fentebb említett Aldis párátlanítót venném (a fent említett régi vályog házba én is gondolkodtam egy ilyenen, aztán végül klímát vettünk). Régóta forgalmazzák, évről évre kapható, szerintem kiforrott konstrukció lehet, ráadásul 3 év garanciát adnak hozzá.
Amúgy a 12 cm-es számítógép venti is elektronyos, csak mondom És jó eséllyel azonos eredményt fogsz vele elérni, mint a párátlanítóval, csak nem foglal el egy csomó helyet a fürdőben, nem csap zajt és elhanyagolható a fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
válasz 7Sony7 #153863 üzenetére
Egy régi 12V 1A dugasztápról megy, az ajtófélfánál van a ford.szabályzó, onnan meg fehér telefonzsinóron a rács alatt lévő ventihez,. Ráadásul panelban közel van a budi szellőzője is ott is van egy 12 centis, innen kapja az is az tápot, fúrni se kellett csak áthúzni a telefonzsinórt a szellőző cső mellett(kb. 60-70 cm kézzel át lehet érni), az meg szagelszívóként üzemel ugyanolyan lassú fordulaton.
-
Papaj x
senior tag
-
Papaj x
senior tag
válasz Papaj x #153626 üzenetére
Akkor, aki kíváncsi volt a tesztre.
i7-6700k
rx 5600xt
Z270 lapban100% cpu melett átlag 82% a gpu kihasználás, egyes esetekben 93%-ot is eléri 2560x1440ben. Lehetne jobb, de ezt jónak tekintem. Azon 7%, s plusz költség, kb. semmi azért a pár fps-ért.. Jó kombónak tekintem így, bár nekem is meglepő..
Valley bencmarkon mérve átlag fps 120, max. fps 180. (bele számolja az indulási 0 meg 50 fps-t, ezért írtam a programot is amin mértem)[ Szerkesztve ]
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz aldebaran #153856 üzenetére
Mellék helyiség külön van? Ha igen, ott elvileg kötelezően kellene szellőzőnek lennie, esetleg oda egy bekötés megoldást jelenthet.
Vannak itt tőlem okosabb, s tapasztalt emberek (majd helyesbítik), de ebben az esetben ÉN elektromos páramentesítőt nem javallanék. Pancsi után ajtó nyit.. Persze, ez nem volt segítség, nem tudok okosat mondani..elfelejtette: Sajnos, nekem nem a levegő pára tartalma a hiba. Én meg annak örülnék, ha az lenne..
Fürdőszoba az új szobával közvetlen kapcsolat van, így automata páramentesítéssel 70-80%-ról fél óra alatt ismét hasonló páratartalmat mérünk..[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Fürdőszobába jóárasított nagyon jó, erős párátlanítót tud valaki újonnan?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
szotyika77
aktív tag
válasz elfelejtette #153852 üzenetére
Mi építkezéskor szereztünk be egy ilyen készüléket, vagyis ennek az előző verzíóját, azóta is rendesen működik, teszi a dolgát. Jelenleg a fürdőszobánkban használjuk, de építés közben ment azokban a szobákban ahol vakoltak a srácok.
Egyszer volt egy vezérlőpanel meghibásodás, kb 1 hét alatt intézte a cserét az aldi.
[link] -
elfelejtette
veterán
válasz Papaj x #153844 üzenetére
Én örülnék a nálad mérhető 46% levegő páratartalomnak, csak most kiköltekeztem, pedig jó lenne egy páramentesítő, csak a használható modellek 50eFt fölött indulnak...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Papaj x
senior tag
válasz Aryes #153846 üzenetére
Elnézést, nem teljes értékűen írtam ezt, automata páramentesítéssel értettem.
RandomName: Köszönöm.
mezis: Igen, tudom, hogy hosszú távon kell valamit kezdeni vele, de az idény nem úgy alakult, ahogyan azt szerettem volna..
[ Szerkesztve ]
-
RandomName
senior tag
-
nagyúr
válasz Papaj x #153844 üzenetére
Már sokadszorra írod, hogy a klíma fűtéskor szárítja a levegőt, ami eléggé WTF tekintve, hogy fűtéskor nincs kondenzvíz lecsapódás, csak a kültéri egységen. A klíma csak hűtéskor szárítja a levegőt, fűtéskor legfeljebb annyira, mint mondjuk egy radiátoros fűtés (a meleg levegő relatív páratartalma kisebb).
-
Papaj x
senior tag
I7-6700K-mtól lehet megválnék. Q chipsetben üzemel, h110 és Z270ben nem megy. Mi lehet így a reális ára, vagy dobjam a kukába!?
Ergo, van valami baja a procinak gyanúsan, szerintem..
Esetleg, ha valaki tudja tesztelni b250, z170(bár kár), az keressen.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz elfelejtette #153843 üzenetére
Ismerem az előző tulajt, s soha nem volt ilyen bajuk, amit el is hiszek, mert nekem sem volt 2 évig kb. Aztán megkapta a szigetelést a pince, ami ugye azóta össze lett rakva, hogy.. Nem ezért, csak így koncentrálódott..
Lassan azon gondolkodom, hogy kívülről körbe ásom a pincét, s úgy hagyom. Ha lesz pénz lóvéra, majd vissza lesz temetve, de az agyérgörcs kerülget..
Pára tartalom nekünk ugye rendben (még alacsony is), pont ezért értem is, meg nem is..
(új helyiségben ahol klímával fűtünk, kint kell hagyni a gyermek kádját vízzel, mert a klíma kb. offolja a pára tartalmat, s rossz levegő keletkezik)Szvsz.: Gipszkartont vályog falra is szokás ráhelyezni. Nincs határa az emberi butaságnak, avagy éppen szép, s eladó..
[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
válasz Papaj x #153842 üzenetére
Nyugi, én is leszedtem a konyha falról az előző tulaj által felgányolt gipszkartont, és rendesen bevakoltam. Erre most nedves a fal alja, főleg azért, mert 70% a páratartalom...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Papaj x
senior tag
válasz dew28 #153840 üzenetére
Tehát akkor ez ki is lőve.. Esetleg, ha tudsz linkelni e27ben használhatót, azt megköszönöm, mivel nekem annak kivitelezése sokkal egyszerűbb, mégha pár ezer ft-al is többe kerül.
PLaci58: Kerestük (kis is lett ásva ahogyan említettem), de mai napig megoldatlan. Nem messze van a háztól a szennyvíz gyűjtő is, de kiásva teljesen száraz homokot találtunk, kb mint ami a homokozóban van nyáron 1 hónap száraság után..
Csatorna kivezetés még lehet probléma (kb 1 m-es a vízelvezető a háztól), de nem volt csapadék, így ezt sem tudom felmérni.
Lassan, arra jut ki a dolog, így ezen sok írás után, hogy a klíma kondenzvize pont itt gyűlik most össze, meg is nézem, hogy nem-e lett lukas az elvezetője..
Szerk.: Cső nem megy a falban, fűtés csövek is a házban falon kívül vannak. Elhagyatott kémény kivezetés van, de az kb 7 méterrel arrébb, annak látjuk is a baját, de nem penészes, nedves..[ Szerkesztve ]
-
dew28
aktív tag
válasz Papaj x #153839 üzenetére
Germicid lámpa
Azokat a lámpákat, melyek az UV-C tartományban, konkrétan 253,7 nm-en sugároznak, germicid lámpának hívjuk.
Egy csoportjuk 185 nm-en is sugároz, ezek az ózontermelő germicid lámpát, másik csoportjuk csak 253,7 nm-en, ezek az ózonmentes germicid lámpák. Persze ezek sem teljesen ózonmentesek, mert minden olyan fényforrás, ami UV tartományban (is) sugároz – tehát pl. disco lámpák, szolárium lámpák is – termelnek minimális ózont a levegő oxigénjéből. Ennek mennyisége minimális, gyakorlatilag kimérni sem lehet.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz dew28 #153838 üzenetére
Köszönöm!
Ezt néztem ki am..
Azért is említettem az e27et, mert akkor eghy foglalat, vezeték, s kintről tudom működtetni bármi nehézség nélkül, ergo gyorsabb a kivitelezés.[ Szerkesztve ]
-
dew28
aktív tag
válasz Papaj x #153837 üzenetére
persze (Kiveve a LEDesek!), csak ugy altalaban dragabbra jon ki picivel, nameg szabaly szerint ezeket ugy illik hasznalni, hogy a helyiseg ajtajan nyitaserzekelo azonnal megszakitja a lampa feszultseget..
az emberi testre rovid ideig tarto kozvetlen besugarzas is egesi serulesekkel jar, remelem azt mondanom sem kell, hogy belenezni meg egyenesen vetek.szoval taviranyito, okoskapcsolo, szoba ajton kivuli kapcsolo, vagy valami, ha nem csinalsz terelolemezt neki az ominozus sarokhoz. ja es utana szelloztetes!
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz dew28 #153832 üzenetére
Esetleg ezek az E27-es foglalatúak is szóba jöhetnek, mert akkor nem nagyon kell kínlódnom plusz trfafóval, stb..?
-
Papaj x
senior tag
válasz PLaci58 #153827 üzenetére
Egy szép A betű látszik a pince egyik sarkában, ezért is lett mellette kiásva, de semmi.
Aryes:
Köszönöm, ezt a hypot még nem hallottam.szotyika77: Semmi nincs, homok hozzá ér a falhoz. Idén terveztük a pince oldalát kavicsággyal feltölteni, de a homok ami ki lett ásva, csont száraz volt..
dew28: Köszönöm, jelenleg festék levakarásnál tartunk ergo minden ki van pakolva az egyik helyiségből, semmi nincs rátolva a falra sem így..
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
félisten
Sziasztok
Eladó eme 2 nyelvvizsgára felkészítő könyv, bár tudom nem divat most a nyelvvizsgára készülés.
Topic by Topic és Test by Test angol közép és közép-felsőfok könyvek - 1500 Ft a kettő
-
HARDVERAPRÓD
válasz Thermaltake #153833 üzenetére
-
Thermaltake
tag
Sziasztok!
-
dew28
aktív tag
válasz Papaj x #153797 üzenetére
vegyel egy min.18W-os UV-C csovet, hozza egy trafot, es kb 10k-bol kint is vagy. amellett hogy ozonod is lesz, meg a feny is fertotlenit. (mondjuk vagy csinalj hozza terelolemezt, vagy az osszes novenyt is pakold ki a szobabol kozben, mert az sem eli tul.)
[ Szerkesztve ]
-
szotyika77
aktív tag
-
7Sony7
addikt
Üdv. Van egy gépem, amiben egy db pc4-2133p 4Gb os samsung modul van. Vennék mellé még egyet. Mit kell figyelnem, hogy tuti menjen vele? G4400 cpu, HP prodesk 600 g2 sff.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
nagyúr
válasz Papaj x #153826 üzenetére
Én azt mondom, hogy egy alapos hypo-s takarítás után próbálkozz meg az ózon generátorral, mert a gáz mélyebbre tud hatolni a fal pórusaiba, mint a hypo (ami amúgy szintén ózonnal tisztít ). Ha sikerül fertőtleníteni a helyiséget, akkor hiába lesznek nedvesek a falak, nehezebben fog penészedni.
Segíthet a vakolat cseréje páraáteresztőre, illetve a falátvágásos utólagos szigetelés.
10 évig szenvedtünk hasonlóval egy rossz vályogházban, az ózon generátorral kb 3 napig olyan levegőt tudtunk csinálni, mint egy normális lakásban. A megoldás végül az lett, hogy elköltöztünk panelbe
Az a Ceresit párátlanító lóf*t nem ér 90% páratartalom alatt. Többet érnél vele, ha néhány kiszuperált processzor hűtőt betennél a fal tövébe, a bútorok mögé hogy a falat fújják.
A bútorok ugye el vannak húzva a faltól?[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz Papaj x #153826 üzenetére
Na akkor ott kell keresni a problémát ahol vizesedik a pince. A vizesedés alakja V vagy A elárulja, hogy alulról vagy felülről vizesedik. A pince szigetelése miatt nem tud elpárologni és benne marad a falban. Gondolom a párolgás szinten tartotta a vizet és a szigetelés miatt felfelé terjed. Próbáld meg egy ventivel szárítani a pincében a vizes részt.
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Papaj x
senior tag
válasz dobolan #153825 üzenetére
50 méterrel előttem régebben tó volt, s télen is alakul pici, bár jópátpár méter szintkülönbség van (az egyetlen dombon van a "házikó" kb), s ilyen csapadékmentes időjárásra ezt nem tudom fogni..
Szigetelés óta lett ilyen, ezért mérem erre az adott problémát. Bár, lehet nem ez a fő ok, csak rátett egy lapáttal..
Mérő műszer ebben az esetben nem kell, a pince egyik sarka láthatóan nedves (ennek sem lett megtalálva az oka, sajnos). Ergo, várat kell építeni, ahogy említettem, ezen megoldásra, idénnylegesen.. Mármint, szigetelésig a kialakuló penész kezelése.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz PLaci58 #153823 üzenetére
Igen, itt a pince plafon szigetelés miatt a falakra koncentrálódik..
Bár, most ezen felbuzdulva adtam a rezsi csökkentés pofájának. Holnap penész eltávolítás, klíma 28 fokon, ablak résnyire nyitva, hogy érezzem a törődést..[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz Papaj x #153821 üzenetére
Nem vagyok szakember, csak kertes házban lakom 😁
De tapasztalatom szerint a falakon csak akkor van penész, ha vizesedik valahonnan, a levegőböl nem tud. Nálunk olyan 50-52% most a páratartalom és semmi penész, pedig műanyag ablakok vannak.
Hőhídnál meg csak ott penészedik, ahol lecsapódik a nedvesség. Látnád nálam az ablakok felett nagy u vas áthidaló szigeteletlenül és nem penészedik.[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz PLaci58 #153820 üzenetére
Volt már itt nem egy "szakember" is, mindenki feltette a kezét azon felül, hogy a hőhidat meg kell szüntetni, de ez akkor sem normális..
De 22fokban, ilyen pára tartalom mellett (főző egység is mondható egy légtérnek, van pára elszívó, s ahol nincs pince, pl. a főző egység alatt sem, ott hiba nincs ezen tekintetben). Csak, a pince alatti részen.."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
PLaci58
addikt
válasz Papaj x #153818 üzenetére
Szerintem valahol vizet kaphat a fal. Nem hiszem, hogy a pinceszigetelés miatt van. Ahhoz, hogy penészedjen olyan páratartalomnak kéne lenni, hogy folyik a falakon a víz. 46-50%-nál szerintem kizárt. Most festettem a konyhát, aminek penészes volt a plafonja (beton falak és plafon), de csak akkor penészedett, amikor ment a főzés gőze és lecsapódott a plafonon. Főzés nélkül kiszáradt simán és nem penészedett. Mondjuk az fűtetlen konyha.
A klímás fűtés elvileg keringeti a levegőt, tehát még kevésbé kéne penészesedni.
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
válasz RandomName #153808 üzenetére
Vagy be sem kapcsolják a GPS-t. Nehogy tudd, merre jár a busz.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Papaj x
senior tag
válasz PLaci58 #153817 üzenetére
Beton alap volt a helyiségben, így nem feltételeztem azt, hogy ezen dolog elmaradt volna. Nem, nem vályog, így nem fog ránk szakadni..
S igen, pont az a baj, hogy melegebb a padló szerintem, így az adott hőmérséklet különbség a falakra orientálódik mára már...[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz Papaj x #153815 üzenetére
Beton alap és fal közé szoktak tenni kátránypapírt. A pince szigetelésének javítani kellett volna a helyzeten, hiszen melegebb a padló. A külső falszigetelésnél szoktak penészedni a házak, mert a falakon nem jut át a pára. Ugye nem vályog falak vannak?
-
PLaci58
addikt
válasz Papaj x #153813 üzenetére
Ha nem csőtörés, akkor a fal-alap közti szigetelés sérülhetett és a talajból szívja fel a vizet. Nem lett visszatöltésnél rátöltve a szigetelésre? Akkor gondolom ezért lett kiásva a szenyvíz is.
Azért búrjánzott el mert nincs annyit szellőztetve, nem nyitogatjatok az ajtót, ablakot.
Nem lehet nyitvahagyni az ajtót, hogy mozogjon a levegő?[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz 7Sony7 #153814 üzenetére
Nem fűtök kevesebbet (0-24 fűtés-hűtés van, télen nyáron), ugyan úgy megy az adott hőfok, ami eddig is,.
Én azt sem értem, hogy mióta nem "lakunk benne", 1-2 hónap alatt így elburjánzott ezen dolog (mivel nem járjuk nap mint nap, így nem vettük észre, most igen)..PLaci58: Pince szigetelés csak a plafonon történt belülről, kívülről nem, nem is releváns.
Elvileg nem sérülhetett, márha van is.. Egyértelműen, nekem legalábbis, a szigeteléssel a falon keresztül megy fel ezen nedvesség, ami eddig el lett osztva..[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz PLaci58 #153812 üzenetére
Nagyjából mára az összes külső falon, ami a pince alatt van.
Eddig, főleg a szennyvíz elvezetés oldalnál volt ezen probléma, még ezen helyiséget mint alvó térnek használtuk. Nyáron ki lett ásva ezen oldal, csőtörésnek nyoma nincs, s ki is lett szellőztetve, több hétig nem lett vissza temetve. Főleg homokos a rész, ergo nem is "vízzáró réteg".[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz 7Sony7 #153810 üzenetére
Pince a ház részének egy része alatt van. Pince szellőzése megoldott, nem is egy 160-as cső van kivezetve. Pince pára tartalma nem pici, pont ezért nem zárt, de hőmérséklete még így nyitottan is, hozzávetőleg állandó télen-nyáron.
Ezen penészedés dolog, azon részen lett releváns a házban (ami alatt a pince van), mióta a pince teteje kapott egy szigetelést, a jó hőérzet miatt a lábnak a házban. Ergo, ami eddig az egész területen pára azon az x nm-en tudott távozni, nem közvetlen a falakra ment át ezen hőhíd. Szigetelés teljesítésig ezen dolog nem volt probléma, vagyis elhanyagolható volt kb.
Összegezve. A hőhíd így koncentrálva lett, ami a szoba alatt/pince teteje szigetelése miatt ezen páralecsapódás a szoba falakra koncentrálódott így.Pince, az földfelszín alatt van, ez lehet kimaradt, s fontos infó lehet..
[ Szerkesztve ]
-
GIJoe
addikt
Holnap fővárosból indulok 11:00 - 11:30 körül, (Pillangó utca) ha kell valakinek elhozni valamit írjon rám...
-
RandomName
senior tag
válasz kovacs65 #153794 üzenetére
Van olyan is, meg az új buszokon még kevés a GPS, ráadásul ha leállítják a motort dugóban, vasúti sínnél, akkor nincs jeladás.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Wajk
addikt
Keresek 2x2GB DDR2 tesztelt RAMot asztali gépbe. Van benne ugyan ennyi, de kellene az erősítés 😁 CL5 és Kingston előny, de nem feltétel.
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #153805 üzenetére
Hőhíd megszüntetése max jövőre, addig meg csak kihúzzuk valahogyan.. De ezek szerint ezen generátornak, ebben az esetben nincs értelme..
Klímán a plasma is folyamatosan megy, s nem boldogul vele.. (elvileg valamit érnie kellene)[ Szerkesztve ]
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #153803 üzenetére
Igen, tud, s az a baj, hogy a pára tartalom normális (magában a légkörben), s mégis ilyen problémák vannak.
Ebből 2 is van a helyiségben, az említett termékből.. Hozzá vetőleg 30 légköbméterről van szó ráadásul..
Most néztem meg, a helyiség/helyiségek 46% levegő páratartalommal bírnak jelenleg is (ez már nem is a normális alatt van).. S napról napra..
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
válasz Papaj x #153799 üzenetére
Ja, ok. Szerintem nem előzi meg az újrapenészedést. Inkább naponta egyszer fél-egy óra ventlátoros v fűtő ventlátoros szárítás. Persze, ha már le van takarítva a penész, hogy ne fújja szét a spórákat.
Meg ahogy előttem írták, szavó.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Papaj x
senior tag
válasz sto1911 #153800 üzenetére
Vicces az, hogy klíma fűtés van, gyakran páramentesítéssel, s napi szellőztetéssel.
Idén költöztünk ki a helyiségből, mint szoba, ergo keveset használjuk, azóta szált el ezen probléma, de jelenleg emberes szinten..Tehát a helyiség felújítás alatt van, de hogy nem tartózkodunk bent, így nagyon tetszik ezen gombáknak ezen dolog..
7Sony7: Ergo, ha jól értem, ha nem menne napi szinten x órát, kb mind1 is ezen gép relevenciája..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest