Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Rowon #9920 üzenetére

Felraktam a Gdebit és azzal sikerült telepítenem.

Ez érdekes, mert nálam minden Debianon default fenn volt a Gdebi, a mostani telepítés is teljesen érintetlen és ezen is a Gdebi ugrott fel a kdiskmart.deb-re kattintásra! Alap amúgy, hogy ha valami nincs a tárolókban, de külön megtalálható a program és van .deb verziója, akkor mindig azt célszerű alkalmazni, legalábbis Debian esetén, Ubuntu és deratíváinál már más a helyzet, ott lehet alkalmazni a PPA-ban lévő verziót is!

Van egy jegyzettömböm, abba gépelek befelé mindent, ami szükséges.

Én a Linuxos cikkeket mindig a Gmail-be mentem el piszkozatként, így bármilyen telepítésen vagyok vagy új disztrót rakok fel( Mint-et is 8+ éve használom, főleg friss főverzió telepítésekkel) mindig megtalálom a Gmail keresőben! De akár jegyzeteket is lehet csatolni és téma szerint mappázni a Gmail piszkozataiban.

Mostanában sok SSD-t veszel! :D Remélem a multkori Samsung 980-as bevált nálad is! Szerintem szinte egyetlen olyan NVMe SSD, aminél semmilyen hátránya nincs, hogy DRAMless, annyira jó lett a memory bufferes megoldása. Nekem csak Sata SSD-k jók a notikban, de érdekes, hogy mennyire számítanak a gép egyéb hardveres összetevői! Az ősöreg, de bivalyerős Dell M4700-bam a optibayben lévő Sata SSD érzetre gyorsabb, mint a Lenovo A475-ben lévő NVMe SSD! Nem a szekvenciális sebességről van szó természetesen, hanem a lényegesebb access time-ról, ami a rendszer futtatásnál fontosabb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés