Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz bambano #6673 üzenetére

Végül lett net, de kalandos volt.

A networkmanagerben az MTU érték állítása nem oldott meg semmit, kipróbáltam többel is. Aztán lehoztam a gépet, felraktam a pppoeconf csomagot, majd felvittem. Az felrakott a menübe egy ADSL beállítások opciót.

Elindítom a menüben, kéri a jelszót. Megadom, erre visszaadja, hogy nem talál szolgáltatót az interfészen. Anyukádat nem találod, mondtam magamban.

Aztán terminálból elindítottam a pppoeconfot, az nem nyavalygott. Elsőre persze nem lett jó, a "másol beilleszt" után autentikációs hibát mutatott a plog, pedig jó volt a jelszó és a név is... Na mondom kezdjük újra.

Ekkor kézzel írtam be a jelszót, majd nézem a plogot, az meg azt mondta, hogy túl sok session van nyitva. WTF mondom én, aztán kihúztam a kábelt, majd vissza. Ez megoldotta, innen már volt net.
    A dolog szépséghibája, hogy az automatikus csatlakozás nem működik, be kellett írni a pon dsl-provider parancsot az /etc/rc.local fájlba.

A másik hülyesége a dolognak meg az volt, hogy ugye van pulseaudio, de alapból nem kerül fel a rendszerre ennek a grafikus beállító felülete. Nem tudom kinek volt ez az okos ötlete.

Az LXDE meg monnyon le, csak olyan fájlhozzárendelést tud megjegyezni, amihez van bejegyzés a menüben. Ha mondjuk terminálos parancsot szeretnél, akkor zöldségeket ír a mime fájlba, nem létező .desktop bejegyzésekkel.

Kicsit olyan érzésem van, hogy nem igazán tesztelték le a Debian működését a különböző asztali környezetekkel, csak hozzácsaptak még kettőt... :U

• CPT.Pirk

Jómunkásember

válasz bambano #6673 üzenetére

Nem tudom mennyi az alapértelmezett MTU, mert csak ennyi van odaírva, hogy alapértelmezett. :)

Tcpdumphoz nem értek, sosem használtam még. Esetleg megoldás lehet, a a pppoeconf-al próbálok csatlakozni? Csak persze még fel kell rakni előbb a gépre...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés