- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
Apollyon #6315 üzenetére
Nálam csak az Inteles HD4000 van a gépben, nincs dedikált videókártya...
A MATE-t én is próbáltam, de nekem is ez a tearinges probléma jött elő, amit csak kikapcsolt compositorral lehetett orvosolni, ami azért nem egy megoldás. Összességében nem volt rossz, de a KDE-hez viszonyítva egy elmaradott, amatőr valaminek tűnik.
Akárcsak az Xfce, amit még a Wheezy alatt próbáltam, de ott is ilyen tearing probléma volt mint a Jessie-s MATE-nél, csak nem tudtam semmivel sem orvosolni. Nem tudom, hogy az azóta eltelt idő óta ezt javították-e...
Feltettem egy kis időre a Cinnamont is pár napja, de alig 10 perc után nálam megfagyott (vélhetően a beta állapotú Jessie miatt), így nem volt lehetőségem nagyon belemélyedni a lelkivilágába. Úgy vettem észre, hogy kicsit mintha jobban testre szabható lenne, mint a Gnome 3, bár az igazat megvallva, mivel a Gnome Shell-re épül – ha jól tudom –, nem hiszem, hogy olyan beállításorgia lenne benne, mint a KDE-ben.
Feltettem az LXDE-t is. Nem kér sokat, de legalább rusnya.
Miközben állítgattam, nézegettem találtam benne egy olyan beállítás ablakot, ahol volt egy rohadt nagy OK gomb, ami nagyon igénytelenül nézett ki. Kicsit csiszolhatnának még a kezelőfelület kinézetén, mert bár nem vagyok egy finnyás fajta, de azért legyen már egységes kinézete egy DE-nek. Ne az legyen, hogy valahol normális méretű a gomb, valahol meg egy elnagyolt, odahányt, igénytelen négyzet egy kicsi OK szöveggel a közepén. A fogyasztása amúgy okés volt, alig 150 mega körül kért.
Az igazat megvallva nekem egy kis erőforrás igényű, de igényesen megcsinált valami kéne, amit orrba-szájba lehet állítgatni, az igényemnek megfelelően.
A KDE ugyan szép és nagyon igényes, rengeteg beállítási lehetőséggel – olyanokkal is, amelyekkel máshol még csak nem is találkoztam –, de nálam eléggé eszi a gépet, mint említettem.
Nézegetek az Openbox felé is. Nagyon jópofa, tetszik, meg minden (ott pont a minimalizmus az, ami tetszik!), de sajnos nem menne az nekem olyan könnyen; ott nagyon az alapoktól kellene felépíteni a dolgot ahhoz, hogy legyen belőle valami.
Mindenesetre most egyelőre marad egy ideig a KDE, aztán majd meglátom merre lehet elindulni. -
szaszayanou
aktív tag
válasz
Apollyon #6315 üzenetére
Xfce amúgy jó lenne, csak nagyon lassan fejlesztik, főverziót már lassan 3 éve nem adtak ki... bugfixek vannak, de az sem gőzerővel.
Szerintem éppen ez a jó benne. Tudja az alap dolgokat, ennél több funkció pedig a teljesítmény kárára menne. A verziób#ziságot idővel kinövi az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kerékpársportok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bittorrent topik
- Vírusirtó topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest