Hirdetés
- Jhonny06: Új gépsárkány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 10 – Alapanyagok/készételek többféle felhasználása
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy bármi is másként menne, mint mondjuk Ubuntunál, ahol helyből ez a megoldás van. Én már régebben (még Ubuntu használat előtt) is használtam a sudo-t, Ubuntunál ez volt a default, és azóta is, Debianon, Archon is első dolgom telepítés után megcsinálni. Összesen egy programmal találkoztam eddig, ami nem szerette ezt a megoldást (már nem emlékszem, pontosan mi volt az), ez viszont nem függött a disztribúciótól, épp Ubuntu alatt jelentkezett). Ez utóbbi problémát egy sudo su paranccsal meg lehetett oldani.
Ha több év alatt egyszer jelentkezett ilyen probléma, akkor talán mégsem akkora gond. Egy otthoni, egyfelhasználós rendszernél nincs nagy jelentősége, azonban ha többen használják a gépet, akkor már nagyon nem jó, ha a root jelszót többen is ismerik.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi