- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
toyone
őstag
válasz
Crossfit007 #6986 üzenetére
2.1v- 2.2v mehet neki.
-
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs #6860 üzenetére
MCH nak (chipset) adj egy kicsivel többet.
-
toyone
őstag
válasz
norbinho88 #6857 üzenetére
Semmi baja nem lesz. Használhatod így.
Ha tuningolsz, feszültséget semmiképpen ne hagy Auto beállításokon. -
toyone
őstag
válasz
Geresics #6639 üzenetére
- 2.1V-on meddig húzható átlagosan?
-Szerintem 1120Mhz körül lesz de ezt is memóriája válogatja
- tudom valahol a hőmérsékletét nézni?
-Nem, de 2.2-2.25V ig elmehetsz.
- a megahertzeket emeljem inkább, vagy az időzítéseket csökkentsem?
-Az időzítések csökkentésére szavazok
- érdemes egyáltalán RAM-ot húzni? Lesz tényleges teljesítménynövekedés? Ha igen, akkor milyen jellegű alkalmazások profitálnak belőle?
-Megprobálhatod csökkenteni az időzítéseket, megérezni játékok alatt nem fogod, maximum a WinRar 3 másodpercel hamarabb végez a kitömörítéssel.Memórria huzzásal húzod a procit is, így erre érdemes odafigyelni.
-
toyone
őstag
FSB Frequency az a proci tuninghoz kell az 333 ál.
Az FSB strab to northbridge -ot próbáld 400mhz-n ugyan így.
Esetleg még a: DRAM Timing Control: Manual1st Information:
CAS# Latency: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# Activate to Precharge: 15
RAS# to RAS# Delay : 4
Row Refresh Cycle Time: 60 -
toyone
őstag
Ha default beállításokon van minden akkor a memtest nem hibázik?
Próbáld meg így:
Fsb Strab to northbridge 333MHz
pci e frequency 100 mhz
Dram Freq 1066 MHz
Dram voltage 2.2 V-2.3V re írja a Kingston e között kell próbálni.
NB voltage 1.2-1.3 közt próbáld meg
a memória beállításoknál találsz egy common performace level részt állítsd 10 re. -
toyone
őstag
A Dual Cannel miatt jobb a 2*1GB
Itt olvashatsz róla kicsit többet. -
toyone
őstag
válasz
ravensky13 #6232 üzenetére
Arányban kell állnia az órajelnek és az időzítéseknek. Én az alacsony időzítés mellet vagyok.
ll-kobe
Időzítések hogy alakulnak nálad?
Felesleges a ReadyBoost 4Gb-vel#6235 Everestben kapod a "lassulást"? Hol érzed lassabbnak?
-
toyone
őstag
válasz
belaazallat #6224 üzenetére
Nem olcsó valóban.
De pl Cl5 1150 és cl6 1200 közt azért van különbség, és ezt kell kifizetni. -
toyone
őstag
-
toyone
őstag
válasz
Zoli bácsi #6115 üzenetére
A "turbo" maradhat ha bírja és ha beállítod a feszültséget a megfelelőre akkor bírni fogja az 1066-al együtt.
-
toyone
őstag
válasz
Zoli bácsi #6113 üzenetére
2,08-tól még semmi baja nem lesz a memóriáidnak. Állítsd be 1066-ra meg manuálisan erre a feszültségre és memtest.
-
toyone
őstag
Megpróbáltam utánanézni mit megy, (nálam ugyanis ilyen még nem tette tiszteletét) elég kevéske amit találtam. De 1200 CL5 2.1V-vel Maxolnak Superpire meg Everest bench-re és olyan 1130-1150 körül stabilra futtatnak.
lalus8706 1150mhz-et kihozhatsz az 1066mhz-osbol is vagy többet. 1150mhz elméletileg garantált órajel, az jóval meg kevésbé jóval is mehet többet... ez szerencse kérdése is.
-
toyone
őstag
válasz
robotjatek #5940 üzenetére
Igen.
-
toyone
őstag
válasz
dangerzone #5902 üzenetére
OCZ Reaper , Platinum, Blade széria körül érdemes nézelődni.
A Kingmaxok is lehetnek jók van akinek megy mint a szél a "tuningramok"-nál nagyobb az esély hogy jól tuningolható darabbot fogsz ki.
Időzítések terén a lehetőleg minél alacsonyabb a jobb. Gyorsít az alkalmazásokon (ott ahol ez befolyásoló tényező) de mondjuk egy játék során minimális gyorsulást eredményez, ott inkább a memória mennyisége a döntő. Így most már érdemes 2*2GB-s kitet nézned.
Zsubi: szerintem ez is példány függő
-
-
toyone
őstag
Minél alacsonyabb annál jobb, szóval ne akard emelni.
(#5823) Ugyan ez minél alacsonyabb annál jobb, 6-on stabil akkor boldogság ha inkább feljebb vennéd akkor a 7-8-at bevállalhatod.
(#5820) dokee78 Minden táblázat tetején ott van hogy Maximum Speed, + a szövegben is hogy 2.2v-n ezt tudja maximum. -
toyone
őstag
-
toyone
őstag
válasz
pisti88+ #5806 üzenetére
Lehet rosszul értem
Szerintem érthető, az érdekelte mit jelentenek ezek az időzítések ott van a Memóriaidőzítések fontossága rész ott el lehet olvasni hogy mire jó ez, utána meg hogy mit minek nevezünk. Vagtamha nem ezt akartad szólj.
Én is így vagyok a Crucial- okkal ha már nem lesz ddr2-es rendszerem is meglesz mert egyszerűen az a kb 8000 ft amiért el lehetne adni (kb ilyen árak mozognak az apróban) nem téríti meg az elvesztett értékeket.
-
toyone
őstag
válasz
dokee78 #5777 üzenetére
Igen mert terheli, a "forrót" kb milyen hőmérsékletre érted? Megfogni megtudod?
Ha közben még más dolgokat is csinálsz az azt jelenti hogy nem terheled be teljesen a memóriáidat, nem valós 100% stabil eredményt kapsz. Akkor a legstabilabb ha már az egér sem megy folyamatosan. Na akkor az már elég jó és úgy hagyni hogy had menjen.3-4-3-12 Órajel? Feszültség?
-
toyone
őstag
Üdv. gondoltam Hátha érdekel valakit úgyhogy ide is berakom, ha meg nem akkor bocsi
[link]
Amúgy a Ram ról való borda leszedése nem egy bonyolult dolog. Csak józan ész és türelem kell hozzá. Csak a korábbi gondolat fejtegetéshez -
toyone
őstag
válasz
pisti88+ #5678 üzenetére
Nem , tényleg 20k-ban adta asszem
De pont ez az aki gépet vesz és lehet venni über ddr2-őt meg közepes ddr3-at akkor már azt mondja legyen a ddr3. És abból se fogsz idehaza túl sok Team-os kittet látni. De nem kell panaszkodni azért van bőven miből válogatni így is.
Amúgy tényleg NO1-es kit. -
toyone
őstag
válasz
pisti88+ #5676 üzenetére
Kaoszpapja-é volt
Ugyan ez van a Vga-k nál vagy az alaplapoknál is, az "elitebb" cuccokra egyszerűen nincs kereslet, így alig van forgalmazó. -
toyone
őstag
válasz
dokee78 #5634 üzenetére
1200-1250 fölé nem nagyon mentek nálam. De 24/7 re hova akarsz már feljebb menni. Mondjuk cl4 ben nem néztem
De ugyan az van vele mint minden más modulnál felcsapod a gugli-t aztán bármire keresel is rá ha nem handicap-elt ramokat nézel hanem retail-okat az egyik oldalon gyalázatosan teljesít a másikon meg megver mindent.
Próbálj rá a Crucial-ra aztán ha nem jön be eladod és megveszed a Blade-et.
A mostani Crucial-om ig 4* cseréltem még meglett az "igazi" -
toyone
őstag
válasz
dokee78 #5627 üzenetére
ÉN a Crucial-t választanám. A márkával jók a tapasztalataim (bár 2*2 gb modulom még nem volt)
Ráadásul neki van a legalacsonyabb gyári késleltetése és a 800Mhz-t 2.0v-ra ígéri a gyártó.
Az OCZ-vel sem biztos hogy rosszul járnál.
Viszont mindegy hogy milyen memóriát veszel jót és rosszat egyaránt kifoghatsz. -
toyone
őstag
-
toyone
őstag
válasz
pempellini #4778 üzenetére
úgy se
vannak lapok ahol jobban menek a ramok a 2. és a4. ben mint az 1 és a3. ban
nem kell izgulnod -
toyone
őstag
válasz
pempellini #4776 üzenetére
semmi hátrányod nem származik
ugyan úgy dual chanelben mennek a 2.és a 4. slotba rakva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch
- Medence topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Goddess of Victory:Nikke
- Milyen autót vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged