- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dobko
csendes tag
fsb freq 333
pcie freq 100
fsb strap to NB 400
dram DDR2 999 MHz
5-5-5-15
ras to ras dealy 4
row refresh 60
common perf level 10dram 2.20
NB 1.3ezzel nemhibázot , 2 Pass lefutott memtesteben
400 as fsb starb mellet ugye nemmegy 1066-onmost azt próbálom, hogy az fsb freqvencit feljebbvettem 355 re ha jólemlékszem
és így már 1065 Mhz en van a memóia, most tesztelem....majd elválik -
dobko
csendes tag
PCIE ratio 100
FSB strab to northbridge auto majd 333
dram freq 1066( ez alap)
dram 2.2 majd 2.3 majd 2.24
NB 1.26 majd 1.3
common performance level 10, de ez alapból ennyi volt asszem
időzítés volt auto ami a 5-5-5-18 majd 5-5-5-15 re tettem ami elvileg kell nekitehát vagy 5 verziót kipróbáltam
az FSB Frequency nemtudom mennyit szól bele
-
LLKobe
veterán
Everest szerint a különbségek:
FSB-vel szinkronban, 778Mhz-en:
És FSB-vel asszinronban, 2,4x-szeres szorzóval, 934Mhz-en:
Az időzítések mindkét esetben 5-5-5-15.
Nemtom, mondom csak mintha érzésre lenne gyorsabb az első verzió. Habár most hogy nézegetem, lehet nem így van, csak mikor elsőre beröffentettem a gépet a 4giga rammal feltűnt hogy jóval gyorsabb mint 2-vel volt, lehet hogy csak emiatt éreztem... -
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm, közben megleltem a gyártó honlapján a moduljaimat: [link] Hát igen, 2,1 V-ot ír a gyártó. A bios okosabb, mint én, ő tudta, hogy 1066-on ennyit kell adni. Én manuálisan visszavettem 1,8V-ra, és bekapcsoltam a "turbó" opciót....Csoda, hogy csak terheléskor fagyott.
-
yolan
őstag
Ezek komoly eredmények. Azért nem búslakodom az 1066-os 2.1v-os pi black-emmel. Majd jól megkínzom.
OCZ-vel nekem amúgyis volt 2 rossz randim, mondjuk, lehet csak én könyvelem el rossznak, 1100-as gold 800-on cl4-ben 1.8v-on melegedett, másik pedig egy platinum volt, de az már réges rég.Bár egy a blade ez teccetős, elég rugalmasan állítgatható, és alacsony feszeken is gyors. Nah, sebaj. -
Kicsizso
tag
-
-
pisti88+
senior tag
Volt ezelőtt DDR3-am is de gyorsulást nem tapasztaltam csak nyüglődést, jó ez falura címszó alatt elketyeg még a cell a gépbe, ha baja van megy a gariba, és előről kezdődik rá a garancia elnyűhetetlen kis cucc, szeretem
A proci + remélem beváltja a dédelgetett álmokat 4500mhz 24/7
-
Vagtam
tag
1120 felett 5-5-5-15 be egyik sem bírta tovább, a geil nekem valamives stabilabbnak tűnik, lehet, hogy az is
Talán csak a Corsi hangzatos neve tekeri el a fejem vagy jobb is lenneLehet valahogy úgy emelni a ramok órajelét, hogy a procit nem bántom, vagy csak azzal együtt?
Milyen időzítéseket próbáljak, ami esetleg működhet is? (a 4-5-5-15 nek nem örült a corsi)
köszönöm
-
sz.j
nagyúr
Ez a része a dolognak kevésbé érdekel, nem úgy az eredetileg feltett kérdésem, miszerint vajon mennyi max fesz adható az LV ramoknak?
Ebből a szempontból a gyártó által meghatározott max nem túl biztató. Gondolom a pár hsz-al előbb belinkelt tesztet se véletlenül csinálták csak 1,9V-al..., bár ettől még lehet, hogy elvisene többet is.
-
pisti88+
senior tag
Hááááát nemtudom megéri e, utánnanézegetek most éppen a cuccnak a G,skill annyira engem nem fogna meg...Cl5 1000mhz, és ráadásul 4gb-os kitt, ez sose fog Cl4-ben 1ghz-t elérni az fix, mondjuk jolenne tudni milyen chippek vannak rajta
Az sli edition szépnevű Ocz is 4gigás pakk, de ennek elég gyér az időzítése (4-4-4-15) ennek sem mondom hogy lehetetlen de szerintem nem megy jobban mint a mostani
A cruciál az már nívósabb cucc lenne, ha a régebbi chippes lenne, az uj chippekel amiket rátesznek nem mennek valami fényesen...
OCZ DDR2 PC2-6400 Blade CL4:ez számomra is érdekes ramocska, ilyen időzítéssel gyári cuccot még nem láttam:4-4-3-15hogy ennek mi értelme van nemtudom, nemhiszem hogy jobblenne a mostaninál
G-Skill F2-8000 CL5D 4GBPQ:ujjab cl5-ös kitt mely 1ghz-n tolja gyárilag, nemtudom milyen chippekből áll, de szerintem max olyan 900mhz a vége cl-4 ben, és isten tudja mennyi fesz...
Ezek a kittek mind 2*2gb-os darabok, sosem fognak ugy menni mint egy 2*1gb-os kitt ezt is szem előtt kell tartania, merrt ha 1 mod van rá ne lefele fejlesszünk hanem felfele -
pisti88+
senior tag
Köszönöm, nem kis munka volt felkutatni, és megszerezni, sehol nem árulnak már, teamxtream-et találtam magyar pénzbe átszámolva valami 60k-ban, de az nem ez a brutál hűtős cl3-as csoda volt
hanem a "mezei" 1200-as cl5-ös(nem mintha az nemlenne faszántos) am nemrégiben cserélt itt egy 1200-as team kitt gazdát, nemtudom mennyiért de az uj gazdi biztos örült neki
-
sz.j
nagyúr
A teszt alatt Normal-on volt, ami a P35-DS4 lapnál, a BIOS bugja miatt, kb. plusz 0,15-0,2V-ot jelent.
De mivel az FSB és a (G)MCH Over Voltage Control feszeinek variálása nem esik távol tőlem, majd még próbálkozom vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Quadro FX 570 eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged