Új hozzászólás Aktív témák

• NONPLUSULTRA

tag

Hali. Segítség kellene linkek, vagy okosságok formájában:
    Asus Striker2Formula alaplapba beraktam két szett Corsair Dominator TWIN2X4096-8500C5DF modult. Ez összesen 8 GB RAm 4 modullal DC-ben, Vista 64 bit alatt. Két érdekesség: egyrészt a benchmarkjaim szerint jobban teljesít a gép 2 modullal, mint néggyel, igaz lehelletnyi a külömbség de kiderült, hogy feleslegesen apgrédeltem 4-ről 8 GB-ra, játékhoz legalábbis.

Az a gondom, hogy nem tudom a gyárilag "garantált" 1600MHZ-en, 5-5-5-15 időzítésekkel futtatni mind a négy RAMot egyszerre. Ha csak két RAM van behelyezve, akkor viszont igen. Mind a néggyel nem. A Corsair fórumokon felhomályosítottak, hogy garanciát csak egy szettre vállalnak, tehát azt tudja, amit ráírnak (és ez igaz is) két szett esetében (még ha ugyanolyanok is) már a szerencsén múlik, hogy kibékülnek.e egymással és hozzák-e a papírformát. Persze jöhet a kérdés, miért nem vettem egyből 8Gb.os kitet, hát ráment volna a gatyám egyszerre.
    Ja és hozzátették, hogy hiába van ráírva az 1066 MHz, DDR2-es memóriában 800 MHz a plafon, onnantól kezdve már OC a júzer rátermettségétől függően - hát én lelkes amatőr vagyok...

Szóval bármit állítok a BIOSban 4 modullal, simán bootol és megy szépen a rendszer 800MHz-en 5-5-5-18-as időzítésekkel. Lejjebb tudom vinni, feljebb nem. Mégegyszer megemlítem, hogy 2 modullal hozza az 1066-ot.

Tehát örülnék néhány ötletnek, hogy csupán a "gyári" értékeket tudjam belőni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés