Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2024. 10. 28.): [link]
(ÚJ: havi limit bevezetése 1% visszatérítésre)
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reinkz
senior tag
Reward kártyát mikortól lehet használni, valaki érről tud valamit?
-
babe98
csendes tag
Sziasztok! Végigolvastam az összes hszt-t de nem láttam hasonlót, járt már így valaki?:
feltelepítettem az appot, elindítottam bekérte az adataimat, továbbengedett a blue, black stb választó oldalra (persze az az oldal nem olyan volt mint amit KTU linkelt valahol, nem lehetett promó kódot megadni) kiválasztottam a blue-t, írta, hogy regg-eljek be saját kártyát. A fényképezős módszer nem ment, kézzel bepötyögtem egy karit (erste visa virtual), úgy tűnt tetszik neki, írta, hogy jön majd a C-XXXXXX kód stb, aztán lefagyott. azóta ha újraindítom ennyi jelenik meg:
ha törlöm az appot és újratelepítem akkor szűzen még elindul, de ha belépek akkor semmit sem tudok csinálni csak a card activate-be menni, aztán ott ugyanúgy kifagy.Ilyenkor mi van?
Ja igen, kártyaterhelésnek nyoma sincsen sehol...[ Szerkesztve ]
-
MrPeekaboo
senior tag
Elkezdtem ma használni a kártyát és érdekes hibákba botlottam iOS-en. Először is a timeline-ban csak akkor jelennek meg a vásárlási infók, ha rányomok az adott push üzenetre. Ha csak az app-ot nyitom meg, akkor nem látszik. A másik meg az, hogy két vásárlás során kaptam olyan üzenetet, hogy sikerült a tranzakció, majd utána rögtön egy declined/storno-t is ugyanazzal az összeggel. Az utóbbi vásárlás 8e Ft-ról szólt és a boltban olyan cetlit kaptam, ami sikeres tranzakcióról szólt, viszont 0 Ft-os email-t kaptam róla, de az app-ban rendes összeggel látszik. Ekkor paypass-szal fizettem, úgy, hogy előtte csak a pin kódot változtattam meg egy ATM-ben tehát előtte nem vettem chip & pin használattal semmit. Ezután inkább elmentem egy boltba és chip & pin-t használtam, hátha ez volt a gondja. Mindenesetre lejelentettem ezeket az anomáliákat.
-
laszak
tag
Erste hitelkártya -> Curve -> Revolut útvonalon van tapasztalat, hogy vásárlásnak könyvelődik-e a tranzakció?
-
MrPeekaboo
senior tag
Nekem 11 nap után érkezett meg a kártya, amit ma regisztráltam be. Egyelőre csak Revolut alá raktam be, mint top up kártya, de ez is elég volt ahhoz, hogy a reward pontok felszabaduljanak. Két push üzenet jött az app-ból, az egyik az 1€-nak megfelelő HUF összegről, a másik meg egy declined 1€. Ez utóbbit nem tudom mire vélni, mert csak a zárolásról kaptam SMS-t, a feloldásról még nem.
-
nagyúr
Menj be egy boltba és vegyél egy olcsó ásványvizet.
Kéred hogy húzzák le (ne paypass-t használjon).
PIN kódot kér, de te nem tudod még, ezért kifizeted készpénzben a vizet.
Viszont a kártya aktiválva lesz, PIN kódot kb 1-15 percen belül látni fogod.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Merlini
tag
Hétfőn megérkezett a Curve kártyám.
Aktiválásnál amikor megadom a kártya utolsó 4 számjegyét ezt az üzenet villan fel.
„To activate, verify a card that's yours & issued in europe”
1,5-2 hete regisztráltam magyarországi bankkártyát, valamint a Revolut fizikai kártyáját is a Curve alá.
Kiléptem az applikációból, töröltem az alkalmazásadatokat, újabb belépéskor az aktiválásnál továbbra is ezt az üzenetet írja ki.Ezt még hétfőn este megírtam az ügyfélszolgálatnak, csatoltam képernyőmentést is.
Azóta sem reagáltak.Időközben töröltem a Revolut fizikai kártyáját majd újra hozzáadtam. Revolut virtuális kártyáját is hozzáadtam, ez még előtte nem volt regisztrálva.
De továbbra sem tudom aktiválni kártyát, most is ezt az üzenetet jeleníti meg.Most merre lépjek tovább?
Szeretném használni Revolut feltöltésre és 1%-os visszatérítésre.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz sajti_pajti #139 üzenetére
Igen, működik.
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
tag
válasz sajti_pajti #139 üzenetére
Igen, én azzal kezdtem és sikeres volt (OTP automata volt). Az alkalmazásban is az új kód látszik, mikor lekérdezem. Ráadásul a PIN kód változtatás elég is volt első tranzakciónak, az 5 fontos rewardot is unlockolta utána.
Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
-
sajti_pajti
tag
Valaki próbálta már a Curve kártyája PIN kódját (ATM-ben) megváltoztatni? Sikerrel járt?
Köszi -
Oliverda
félisten
válasz brainticket #136 üzenetére
Az amex üzletpolitikáját tekintve nem csodálkozom. Nem lenne szegényebb a világ a cég nélkül.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
válasz brainticket #136 üzenetére
Pfffff... ez egyre jobb.
-
brainticket
aktív tag
Hát túl sokáig nem tartott az Amex együttműködés:
https://techcrunch.com/2019/01/30/amex-throws-a-curveball/https://www.finextra.com/newsarticle/33285/american-express-blocks-curve
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
A visszatérítés működik, csak a kártya nem.
Minek kattintson a card feliratra? Ha a reward cardról akart Revolut feltöltés csinálni, akkor ez addig nem fog menni, amíg nem javítják ki a hibát
.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
tohn80
újonc
Sziasztok!
Valakinek megoldódott már a "Temporarily Unavailable" dolog? Nagyon kéne használnom Revolut feltöltés miatt.
-
KTU
addikt
Az alkalmazásnál amit problémának látok,
"Passcode"
Mikor újból nulláról felrakom az alkalmazást, mindig újat, újból meg kell adni.
Akinek az e-mail fiókja nincs védve többlépcsősen, és nem használ alkalmazás zárolásra valamit...
OK csak a Curve kártya PIN kódját lehet vele megnézni, vagy mire jó még a "Passcode"?"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
válasz Fandango #113 üzenetére
Másik telefonból kimentettem a 1.13.6 verziót,
felment, de belépni már nem tudok vele, "belépés megtagadva" üzenet.
Play-ben ott van a frissítés.[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
nutfile
aktív tag
kp. felvételnél is továbbküldik, hiszen ők írták le, hogy emiatt nem javasolják pl. a mögöttes hitelkártyával történő kp. felvételt.
[link]
szerintem most még megy a dolog, de a félek tőle, hogy a magyar bankok ha kapcsolnak és valamit finomítanak/beállítanak a rendszerükön, akkor bukta van. -
KTU
addikt
válasz Fandango #108 üzenetére
Ami 2.-al kezdődik, szerintem újabb.
Lehet leállították a Play frissítést.
Most megint teljesen töröltem (SD Maid), Play-ből telepítettem, 2.1.4 (20104) verzió számú van még fent.[ Szerkesztve ]
-
KTU
addikt
válasz szuladam #104 üzenetére
Aki frissítette az alkalmazást, szerintem nem elérhetőt ír.
Fiam nem frissítette, normálisan működik nála, ma kapott 500 pontot ajánlásért."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
szuladam
aktív tag
Ugye az app mindenkinek azt írja, a kártyára hogy Ideiglenesen nem elérhető.
1, tudja valaki mikor lesz elérhető?
2, ettől függetlenül használható a kártya ?[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Oliverda #102 üzenetére
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a KP felvételt vásárlásnak könyveli, legalábbis eddig így volt.
Arra tippelek, hogy a Curve minden esetben továbbküldi az MCC kódot (Erste Max 4%-os visszatérítés kategórák is jól mennek vele), kivéve a készpénz felvételt, ahol másik MCC kódot állíthat be neki, hogy vásárlásnak látszódjon a terhelendő kártyán.
Egyelőre most nincs olyan kártyám ami kijelzi az MCC kódokat, de ha megjön az éppen lecserélés alatt lévő K&H-s kártyám, akkor azzal kiderítem milyen MCC-t állít be rá.Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
-
KTU
addikt
Csak ne Euronet ATM-eket válasszatok.
Ezeknél nem lehet elkerülni a többszörös konverziót, a saját magas árfolyamot."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest