- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandiras2
senior tag
A Halle-Bopp nekem is nagy élény volt. Éppen haver készült távozni, kinézek a folyosóablakon, és TISZTA AZ ÉG! Irány a tető! felszaladtunk, feltéptem az ajtót, és ottvolt nagytotálban épp az orrom előtt. Haver, meg a család is kifurakodott, és percekig csodáltuk. Aztán akin nem vol nagykabát, az visszaballagott, de én meg a haver, még sokáig beszélgettünk a liftakna tetején.
A holdfogyatkozásokat nagyon szeretem, de eddig csak egyet láttam rendesen, az viszont hátborzongatóan tökéletes volt, még 2000 előtt. Rőtvörösen izzott a hold. Budapestről hazafelé a buszon végig figyeltem ha a látóteremben volt. Egy ilyet már csak a holdról lehet jobban megfigyelni. Na az lenne a szép.
Most láttam a moziban a Sunshine című áltudományos fiction movie-t. Az űrhajó teljesen korrekt volt, de minden más Hoolywoodi maszlag. Le se fogom tölteni., bár egyszer érdemes megnézni, hogy tudd miről maradnál le. -
bandiras2
senior tag
Az egyik úttörö mérnök mondta az ipari forradalom korában, hogy eljön az az idő, amikor a síneken közlekedő járművek akár 30 Mi/h sebességgel fognek száguldani, és ez akkor sci-fi helyett inkább tűnt fantasynak. Akkoriban a repülést is lehetetlennek tartották levegőnél nehezebb gépekkel, Jelenleg Boeing 747, concorde, holdrakéta, űrrepülőgép, nemzetközi űrállomás. Rengeteg olyan törvényszerűség van ebben az univerzumban, amelynek a létére sem tudnánk rákérdezni, mivel halvány lila gőzünk sincs róla. Majd 400 év múlva okosabbak leszünk. Ne becsüld le a tudományos forradalom erejét, (de sajnos a nyerészkedő nagytőke erejét se. A tranzisztor és az antibiotikum óta nem találtak fel semmit, csak a meglevőt finomítják, mert ezen a technológiai szinten bármilyen haladás azzal fenyegeti a kormányokat, hogy elveszítik a társadalom feletti kontroll legkönnyebben kezelhető összetevőjét az elektromos áram monopóliumát. Ha egy ország fellázad, lásd Észak korea, akkor nem kap olajat, és le van róla a gond. Atombombát bír ugyan csinálni, de beleszakad, és üzemanyag nélkül a tankjai úgysem mennek sehova. Ez a gond a gravitációs hajtóművel is. 10 év alatt a piacon lehetne, de csak akkor érdemes foglalkozni vele, ha olaj nélkül tudunk bele áramot nyomni, mert a nem tökmindegy hogy a tolóerőt kinyomjuk hátul vagy forgássá alakítjuk és generátort hajtunk vele, aztán az árammal majd hajtjuk a gravmototrt? nem, mert csak bonyolultabb lenne, és a 747 Boeing úgyis megemel mindent.)
Hú! most látom mikori a topic utsó bejegyzése!Na mindegy, akkor ez egy szép nagy UPP volt a topicnak.
Ja! hogy csillagászat is legyen:
Szerintetek hogy néz ki egy holdfogyatkozás a holdról? Vagyis ott napfogyatkozás
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest