- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Csemike
aktív tag
Van egy jótulajdonságom, mégpedig az, hogy szeretem az egyébként közutálatnak örvendő ételeket. Ide sorolható a spenót, a sóska és a paradicsomos káposzta is. Nos, ez utóbbinak álltam neki ma délután. Mivel a konyhában épp offline voltam, a rendelkezésre álló 3D szakácskönyvekből próbáltam puskázni.
Hát, lehet, hogy kínos, de még sose csináltam paradicsomos káposztát, úgy éreztem, kelleni fog a segítség. Eleve kiszűrtem a modern, celebnők által kiadott remekműveket, mert kétlem, hogy egy ilyen egyszerű étel elkészítése izgatná őket annyira, hogy a receptkönyvükben foglalkozzanak vele. Vagy ha mégis, akkor mindenképpen kell bele valami egzotikus, a magyar konyhában nemigazán használatos összetevő, ami "megbolondítja", és amit csak és kizárólag egy kiskörúti fűszerboltban lehet kapni aranyárban. Nem mintha baj lenne a különleges fűszerekkel, de én a gyerekkoromban - nyolcvanas évek, lakótelep,
gulyáskomparadicsomoskáposztakommunizmus - megszokott paradicsomoskáposztát óhajtottam ma enni.
Szóval, meg vagyok róla győződve, hogy maga Nigella Lawson sem ismeri a paradicsomos káposztát. Most már annyiszor írtam le, hogy paradicsomos káposzta, hogy többet nem fogom.
Szóval, miután így kiszűrtem a csittifitti, magasfényű papírra nyomott receptkönyveket, előkotortam egy olyat, hogy Főzőiskola, írta: Pelle Józsefné, kiadási év: 1982. Ismertem már régről ezt a könyvet, elég sok alapreceptet lestem már ki innen.
Lehet hülyének nézni, mert egy elég egyszerű kaja elkészítéséhez receptkönyv kell, de a lelki békémhez kellett a segítség.Odáig azért magamtól eljutottam, hogy felszeleteltem a káposztát és sós, köménymagos vízben odatettem főni, majd elővettem a könyvet, hogy hogyan tovább.
Nos, miután megtaláltam a ~ receptjét és elolvastam, úgy döntöttem, hogy inkább a magam feje után megyek. Leültem a hokedlira gondolkodni és egyszercsak a "2x2 józansága hull rám", vagyis, rájöttem, hogy mi sem egyszerűbb. Jó, beismerem, a 2x2-ben nagymértékben inspiráltak a szakácskönyvben olvasottak.
Egy lábosban olajjal és liszttel rántást csináltam, beleöntöttem egy csomó paradicsompürét, majd a megfőtt káposztát hozzákevertem, plusz a levéből pár merőkanálnyit és voilá, készen van a ~.
Legközelebb valami tejes dologgal próbálkozom. [link]Egy csoporttársamnak szombaton lesz az esküvője és küldött egy meghívót. Sajnos nem tudok ezért most leutazni Mórra, ezért gondoltam, holnap küldök neki egy táviratot, olyan esküvőset. Nagyon oldschool, mi?
Szóval, megnéztem a Posta honlapját, de még mindig ugyanazok a dísztáviratok küldhetőek, amiket még gyerekkoromban nézegettem a telefonkönyvben.Haladunk a korral.
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Idei legolcsóbb mobilját dobta piacra a Samsung
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple Watch Series 7 45mm GPS+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest