Hirdetés

Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Van egy jótulajdonságom, mégpedig az, hogy szeretem az egyébként közutálatnak örvendő ételeket. Ide sorolható a spenót, a sóska és a paradicsomos káposzta is. Nos, ez utóbbinak álltam neki ma délután. Mivel a konyhában épp offline voltam, a rendelkezésre álló 3D szakácskönyvekből próbáltam puskázni. :D Hát, lehet, hogy kínos, de még sose csináltam paradicsomos káposztát, úgy éreztem, kelleni fog a segítség. Eleve kiszűrtem a modern, celebnők által kiadott remekműveket, mert kétlem, hogy egy ilyen egyszerű étel elkészítése izgatná őket annyira, hogy a receptkönyvükben foglalkozzanak vele. Vagy ha mégis, akkor mindenképpen kell bele valami egzotikus, a magyar konyhában nemigazán használatos összetevő, ami "megbolondítja", és amit csak és kizárólag egy kiskörúti fűszerboltban lehet kapni aranyárban. Nem mintha baj lenne a különleges fűszerekkel, de én a gyerekkoromban - nyolcvanas évek, lakótelep, gulyáskomparadicsomoskáposztakommunizmus - megszokott paradicsomoskáposztát óhajtottam ma enni. :)
    Szóval, meg vagyok róla győződve, hogy maga Nigella Lawson sem ismeri a paradicsomos káposztát. Most már annyiszor írtam le, hogy paradicsomos káposzta, hogy többet nem fogom.
    Szóval, miután így kiszűrtem a csittifitti, magasfényű papírra nyomott receptkönyveket, előkotortam egy olyat, hogy Főzőiskola, írta: Pelle Józsefné, kiadási év: 1982. Ismertem már régről ezt a könyvet, elég sok alapreceptet lestem már ki innen.
    Lehet hülyének nézni, mert egy elég egyszerű kaja elkészítéséhez receptkönyv kell, de a lelki békémhez kellett a segítség. :) Odáig azért magamtól eljutottam, hogy felszeleteltem a káposztát és sós, köménymagos vízben odatettem főni, majd elővettem a könyvet, hogy hogyan tovább.
    Nos, miután megtaláltam a ~ receptjét és elolvastam, úgy döntöttem, hogy inkább a magam feje után megyek. Leültem a hokedlira gondolkodni és egyszercsak a "2x2 józansága hull rám", vagyis, rájöttem, hogy mi sem egyszerűbb. Jó, beismerem, a 2x2-ben nagymértékben inspiráltak a szakácskönyvben olvasottak. :D
    Egy lábosban olajjal és liszttel rántást csináltam, beleöntöttem egy csomó paradicsompürét, majd a megfőtt káposztát hozzákevertem, plusz a levéből pár merőkanálnyit és voilá, készen van a ~.
    Legközelebb valami tejes dologgal próbálkozom. [link]

Egy csoporttársamnak szombaton lesz az esküvője és küldött egy meghívót. Sajnos nem tudok ezért most leutazni Mórra, ezért gondoltam, holnap küldök neki egy táviratot, olyan esküvőset. Nagyon oldschool, mi? :)
    Szóval, megnéztem a Posta honlapját, de még mindig ugyanazok a dísztáviratok küldhetőek, amiket még gyerekkoromban nézegettem a telefonkönyvben. :D Haladunk a korral.

Aktív témák