- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Csemike
aktív tag
Tegnap megint bepróbálkoztam a véradással. Mivel Érden, a szakrendelőben volt épp véradás, fogtam magam és eljöttem munkából (a véradás igazolt hiányzás
). Sajnos nem adhattam, mert megint alacsony a hemoglobin-szint a véremben, 115 volt, és csak 120-tól lehet valaki véradó. Mondjuk ez még istenes, mert másfél éve télen 96-ot produkáltam.
Egy egészségügyis ismerősöm azt mondta, hogy 100 alatt transzfundálnak (vérátömlesztés).
Hát igen, azon véradáson a dokinő eléggé meg volt ijedve, kérdezte, hogy jól érzem-e magam, netalán vegetárijános vagyok-e, aztán gondolom mivel látta, hogy nem készülök elvágódni, és tökéletesen magamnál vagyok, nem hívott mentőt. Azért azt tanácsolta, hogy egyek több vörös húst, nyáron piros gyümölcsöt és szedjek vaskészítményt. Ja, és keressem fel a háziorvosomat, mert nem ártana egy vérképet csináltatni.
Tanácsát megfogadva a háziorvossal csináltunk egy teljes vérképet + vizelet. Elég rossz lett az eredmény, s kaptam vas-tablettát (amit egy-két héttel (!) később ki is vontak a forgalomból, mert felszívódásával voltak gondok...). Szedtem kb. fél évig a vasat, majd tavaly ősszel megint megpróbáltam a véradást. Szerencsére a hemoglobin 121 lett, így adhattam vért. A nővérke nem is értette, hogy miért örülök a 121-nek annyira, hiszen épphogy adhatok vért.
A véradás szívügyem, már egy korábbi bejegyzésemben is szóltam róla. Úgyhogy most helyettem is menjetek, adjatok vért!
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- i7 12700k 2026.07.23ig aqua gari
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX SCAR 15 Gamer notebook - i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB WIN11
- Lenovo Legion 5 Ryzen 5 5600H/ RTX 3060/ 16GB RAM /1,5TB SSD +ajándék!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest