Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
#42308056 #1398 üzenetére
Én nem vagyok crohnikus beteg, csak szeretek kísérletezni és az életmód témaköre a hobbim. A nyers hús nem jó megfogalmazás: tatár beefsteaket eszek minden nap, akar naponta többször (jelenleg ez feherpecsenye, só, zsír és nyers tojássárgája). Ezen kívül nyers tojast, nyers tejet eszek számottevően, nyers májat is tervezek rendszeresen enni, az egy kicsit. Zsírként vajat szoktam még meg tejszínt. Amúgy meg azt eszek amit akarok, annyira szigorú az étrendem, amennyire az nekem nem jelent gondot. Be akarom vezetni az étkezésembe a magas kollagéntartalmú dolgokat is, mert nem szabad csak színhúst enni. Nyilván alapvető, hogy jó minőségű dolgokat vegyen az ember, ne pedig ipari szemetet.
Én azért eszek nyerset, mert táplálóbb és benne van az is, ami a hőkezeltben nincs.Az Aajonus féle primal irányzat amígy nyers állati dolgokon és nyers, alacsony rosttartalmú zöldségleveken alapul. Rácz Andrástól hallottam róla. András cöliákiás és crohn hajlamos, de már bármilyen ételt meg tud enni anélkül, hogy szenvedne tőle, mint pár éve.
-
emiki6
veterán
válasz
#42308056 #1395 üzenetére
Vegánt? Nem tudom megérteni miért. Aki bélbajos, annak a rost, az antitápanyagok meg lektinek nem barátai és ezek csak növényekben vannak. Ahogy a legtöbb bél irritáló és szivargó belet okozó anyag is. Alapvetően a paleo is sokaknak elég, mert az kizárja a problémás dolgok nagyrészét. De aki paleo vegánt tol, az kb semmi fehérjéhez nem jut. A vegánságot érdemes meghagyni az ideológiák szerint élőknek, terápiás étrendnek aligha való.
A nyers carnivore eliminációs szempontból hasonló, mint a vegán: egyikben sincs hőkezelt állati eredetű kaja, sok vegán epp ezért egyből arra szokott váltani, ha a csak növény nem jön be neki.A nyers húsban a glutamin még képes a bélfalat regenerálni, ellentétben a sült húsban lévővel. Meg enzimgazdag is, lévén hogy élő anyag. Elvileg emészteni is könnyebb.
Monoton: Az is egy jó út, ha te elégedett vagy vele.
Nem érdemes bonyolítani, hacsak nem akar valamin változtatni az ember.
-
emiki6
veterán
Jé, ilyen topik is van? Gondolom ne jöjjek csak úgy ide okoskodni, hogy tudomásom szerinte minimum carnivore, inkább raw carnivore étrend az ami a legígéretesebb, ha a gyógyulás a cél.
-
darvinya
titán
válasz
sing1ep1ayer #1392 üzenetére
Nekem ne mond, mert soha nem kaptam ilyet és be sem vállalom tanulmány után.
Amit írsz, abból meg pláne, mert alapból ízületes vagyok, most meg biztosan nem, ami most ért. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
darvinya #1384 üzenetére
Én 2 félét kaptam korábban, de ha lehet, soha többé nem kérek semmi hasonlót.
Mindkettő nagyjából fél évig volt hatásos, utána visszajött a gyulladás. A második után ráadásul egy olyan izületi gyulladás is jött, hogy azt hittem itt a vég. A kezeim folyton fájtak, a lábaim (térdem) annyira, hogy alig bírtam hazamenni. Szerencsére úgy egy hónap után eltűnt és azóta sem jött elő. -
Thrawn
félisten
válasz
#42308056 #1382 üzenetére
Sehogy, aznap szabin vagyok. Egyébként a nap másik fele is kuka, legtöbbször még a rá következő nap is, mert eléggé leterheli a szervezetet. Persze mindenki másképp viseli, van aki jobban van aki rosszabbul.
darvinya: nem működik jól mindenkinél és mivel még mindig rohadt drága, sima gyógyszerezéssel kezdenek mindenkinél. A hatóanyagnak semmi köze a DNS-hez, nemhogy még módosítaná is azt, ezt a marhaságot nem is tudom honnan szedted. Ez egy monoklonális TNF-α gátló fehérje. Egyszerűbben mondva: gyulladáscsökkentő.
-
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1387 üzenetére
Ezért írtam jelképesen, ha már ez is zsebbe távozik, akkor 10 emelet miatt már menne a sírás rívás.
Amikor úgy újítanak fel valamit, hogy mi megmarad akciós darabok vannak, amik sehogyan nem passzolnak össze.
Akkor többe kerül a papír zsebtömők, mint maga az épület .(⅔-⅓) -
darvinya
titán
válasz
konci79 #1385 üzenetére
Tudom, hogy ez a fajta kezelés nem mindenkinél jó.
Főleg azért, mert mesterséges DNS módosítót fehérje valójában.
Halál eseteket meg szépen elsinkófálták, mert akinél elindul ez a folyamat, a mai orvos tudomány nem tudja visszafordítani.
Amibe ez kerül, az semmi az EÜ-ben, kb. 1 emelet WC papír.Akkor lenne idehaza sikeresebb a kezelés (pl: Ausztria), alany véréből készítik a vérplazmájából.
Na ez már itthon 10 emelet WC papírt jelente, ez sem sok csak a zsebtömők már sírnak miatta.
Igaz, hogy maga a labor rendszerünk sincs már erre felkészülve. -
konci79
őstag
válasz
darvinya #1384 üzenetére
Nem mindenkinél sikeres sajnos. Feleségem már a 3. vagy 4. fajtát kapja, egyik se használ, csak az a k.va medrol tartja szinten ,de azt is ha elkezdi csökkenteni megint szarabbul van... Lassan 4 éve ez megy. Doki meg csak vakarózik hogy miért.
Amúgy egy adag több százezer forint, meg hetekig tart az engedélyezése is, az is egy külön történet... -
Thrawn
félisten
válasz
#42308056 #1380 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve, már évek óta kapom és működik. Sajnos több más gyógyszerről ezt már nem mondhatom el, azok vagy nem is működtek vagy elvesztették hatásukat egy idő után. 8 hetente kell menni, így rendszeresen találkozol a kezelőorvosoddal, kiírja neked a naftát, azt betöltik egy infúzióba, 1-1.5 óra alatt lecsöpög és mehetsz is világgá. Épp onnan jövök, ezt már itthonról írom.
-
Thrawn
félisten
válasz
darvinya #1377 üzenetére
Dióhéjban:
- ha IBD-s vagy de nem biológiai terápiát kapsz és nincs komolyabb bajod, kerüld a kórházakat a fertőzésveszély miatt (legyen otthon gyógyszered, ha recept kell azt elektronikus úton intézd, stb).
- ha biológiai terápiát kapsz akkor menned kell akármi van, kivétel ha magadnak be tudod adni otthon.
A többi inkább orvosoknak szól, hogy hogyan döntsenek a kezelések menetéről. Azt is megemlítik, hogy bár nincs túl sok adatuk még, de azokból úgy tűnik, hogy IBD miatt nem vagy kitéve jobban a COVID-nak. -
Thrawn
félisten
Szakmai állásfoglalás az IBD biológiai terápiájáról COVID-19 idején: [link]
-
darvinya
titán
Ez az év nem az én évem.
Először jött lábam, fizetős doki kipipálva, erre most egy elbaszott varrat miatt septibe meg kellett műteni.
Most már csak kezem van mozgásra, mostani helyzetben kórházi viszonyok kegyetlenek, persze államira gondoltam. -
atesz62
újonc
Olvastam már valahol, hogy a crohnosokra nem jelent nagyobb veszélyt a Covid , mint egy átlag egészséges emberre. De nem tudom, hogy ere vonatkozóan vannak -e statisztikák .
-
atesz62
újonc
Üdvözlök mindenkit ! Az lenne a kérdésem, hogy a crohn betegekre milyen hatásai, veszélyei vannak a Covid-19 vírusnak ? Várok erre tapasztalatokat, esetleg ha történt ilyen megbetegedés, érintettség. Eléggé tartok tőle és félek nehogy el kapjam, mivel én is régóta crhon beteg vagyok. Már tavasszal kelett volna kontrolra mennem. De nem mertem bevállalni, hogy el mennyek korházba.
-
törölt tag
Hát hogy jártam. Tegnap gyanútlanul ettem vacsorára lencsét, aztán egy kis napraforgó magot. Reggel meg úgy elkezdett fájni az alhasam, hogy alig tudtam megmozdulni. Már háromszor voltam vécén. Szerencsére ez a nagyon durva szúró fájdalom nem jött elő a második óta. Remélem holnapra rendbe jövök.
-
darvinya
titán
Sikerült orvoshoz jutni, s MRI is lett készítve, igaz nem lábamról, de jó a doki és eddig beletalált, ez jó hír.
De üröm az örömben, hogy ciszta van gerincemben, ami nyomja a gerinc velőt, emiatt lettem járóképtelen. -
Findzs
addikt
Valami nagyon nem oké.
Ezzel menjél el orvoshoz nehogy komolyabb baj legyen belőle.
Egyszer a tesómnak szakadt el az egyik térdszalagja kosarazás közben. Nem is érezte az esetet csak másnapra bedagadt a térde csúnyán és akkor már rá se bírt állni.Én meg úgy jártam a minap, hogy ettem egy big macet hirtelen felindulásból és aznap este hánytam és ment a hasam.
Nem szoktam ilyen gyors kajákat enni csak nagyon ritkán évente párszor.
Mivel a reggeli ugyanaz volt mint a családom többi tagjának ezért csak a big mac jöhet szóba.
Romlott volt valami alkotórésze, vagy csak szimplán úgy döntött a megviselt emésztőrendszerem, hogy ő ebből nem kér -
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1360 üzenetére
Fájdalomnak annyit mondhatom, hogy kicsit fáj a térdem és húzódás érzés izomban.
Kicsi fájáson, olyan mint, amikor erősen megpaskolják az izomnál és bőr bepirul.
Viszont azt 2 sávot nem érintem meg, mert az már nem fájdalomnak mondanám, hanem erős égő, fura érzés fog el, ami sugárzó.
Szurkáló érzés bizonyos láb pozícióban egyre erősebb.Ín szalag szakadás biztosan nem lehet, mert rá tudok állni a lábamra, csak hát becsuklik véletlenszerűen, vagy mikor olyan ütés éri.
Viszont lépcsőzni képtelen vagyok.
Egyszerűen képtelen vagyok lábbal kinyomni magam, pedig az izom kökeményre feszül, inkább összecsuklik. -
darvinya
titán
válasz
#42308056 #1358 üzenetére
Nem érzem gyengének, ez a fura.
Én tavaly vettem autó, 10 év után.
Bp-en lakok és eddig télen nyáron bicikliztem, most is bicikliztem még akkor is, amikor megfáztam, vagy mi.
Szóval én aktív vagyok, de még ilyen nem fordult elő velem.
Annyi változás van, hogy telket csináltam egész eddig, s utoljára melegház összesrakásakor már annyira nehezen és térfájdalmasan egyenesedtem fel a guggolásból. -
törölt tag
válasz
darvinya #1357 üzenetére
Uh jobbulást.
IBD okozhat izületi gyulladásokat, lehet érdemes lenne elmenned vele dokihoz.
Fura térdfeszülés, vagy gyengeség, vagy hasonló érzés nekem is ki szokott alakulni ezekben a téli időszakokban néha. Mondjuk én nagyon keveset mozgok, ezen változtatnom kéne de nehezen veszem rá magam.
-
darvinya
titán
Nem tudom mit kaptam el első szeptemberi hidegben, de azóta hangom alig van.
Antibiotikum kezelés meg volt, de semmi.
Ez még elviselem, de…
Lábam egyszerűbb becsuklik teljesen váratlan helyzetekben, s emiatt már estem el.
Vádli és comb izmom kívül-belül egy sávban fájdalamas.
Remélem, hogy csak egy gyulladás az egész, s nem ín szalag beszakadás. -
törölt tag
De rohadtul felidegesített most ez a hülye szuszpenzió. Fél órán át nem találtam el hogy kéne betolni. Folyton mellé ment. Rakás szar komolyan. Majdnem kivágtam már az ablakon... Mintha direkt úgy tervezték volna hogy minél nehezebb legyen használni esküszöm.
-
törölt tag
Hétvége óta használom a Pentasa szuszpenziót, két dolgot nem értek:
1) Miért úgy van kialakítva a tubus, hogy a fiatal Schwarzenegger se tudná az összes folyadékot kinyomni belőle?
2) Miért nincs valami csúszáskönnyítő anyag a csövecskéjén?Eléggé féltem tőle, de semmi rosszullétet vagy hasmenést nem okozott. Legalábbis egyelőre, még másfél hét van belőle kb.
-
Findzs
addikt
válasz
winklers #1350 üzenetére
Sok sikert hozzá!
Elég bonyolult gyógyszer ahogy olvasom, mint minden biológiai szer.
Kíváncsi leszek a tapasztalataidra és véleményedre.(#1341) erahurka
Ahogy leírtad ez olyan mint egy aranyér.
Tartós javulás csak életmód váltással érhető el.
Pl. ülő munka csökkentése, több mozgás, székrekedést okozó ételek kerülése, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest