- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
Én tudományosan nem tudom neked alátámasztani, nem is akarom. Ami viszont biztos, hogy ha húst eszel, az rendesen rohad a belekben bomláskor, ami gázokat képez és puffaszt. A kis légbuborékok pedig rendesen irritálják a beleket és az bizony tud fájni egy crohnosnak.
Ha például eszem egy babfőzeléket és nincs belefőzve sonka, máris nem fogok egész nap durrogtatni.
Továbbá a növényekben rengeteg a rost. Márpedig ha azt nem eszel (és ugye javasolni szokták, hogy kerüld - de csak azért mert irritálhat), akkor jó eséllyel tárt karokkal vár a bélrák. Lelked rajta.
A fehérje viszont valóban nagyon problémás. Vannak olyan növények (pl. a spenót) amiben elég sok van, de én még sosem tudtam annyit megenni ezekből, hogy elegendő legyen a bevitel. Szerencsére kapható manapság vegan protein, amiben az összes esszenciális aminosav benne van, úgyhogy ezt egyszerű pótolni.Egyébként pedig vitázni nem is akarok róla. Én nem hithű vegán vagyok (hanem kényszeredett) és szeretem/szeretném a húst, a tejet, a tojást... csak épp nem eszem. Egyszer láttam a neten egy srácot aki állítólag crohn beteg és csak növényi turmixokat tol. Állítása szerint azóta semmi baja. Én azt mondtam magamban: itt nem akar senki rámtukmálni valami méregdrága szirszart (krill olaj, pí víz, gyógygomba és társaik), ami állítólag még a halálból is visszahoz, hanem egyszerűen csak azt mondja, hogy ne egyek állati eredetű dolgokat - szóval mit veszíthetek ha kipróbálom? Semmit. Nem kerül semmibe, max 1 hónap után abbahagyom. És láss csodát; nem hagytam abba, mert sokkal jobban vagyok azóta. Lehet véletlen is? Persze.
Szóval ez változhat idővel, majd akkor változtatok én is az étrendemen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest